Doorgaan naar hoofdcontent

ASSISEN LIVE. Lacote betreurt manier waarop onderzoek naar moord op Britse zakenman is gevoerd: “Pas in mijn laatst...

HLN
ASSISEN LIVE. Lacote betreurt manier waarop onderzoek naar moord op Britse zakenman is gevoerd: "Pas in mijn laatste recente verhoor voor de eerste keer normaal behandeld"
Dik negen jaar nadat Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57) levenslang kregen voor de vijfentwintig jaar oude moord op Marcus Mitchell (44), wordt hun proces overgedaan in het Brugse assisenhof. Het "duivelskoppel" houdt vol niets te maken te hebben met de dood van de Britse zakenman, die op 23 juni 1996 met twee kogels werd afgemaakt in het Staatsbos in De Haan. Hun advocaten Kris Vincke en Filip De Reuse gaan dan ook vol voor de vrijspraak. Volg het ganse assisenproces in onze liveblog.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Lacote verklaart al z'n medewerking te hebben verleend aan het Belgische gerecht: "Ik had nochtans de kans om te ontsnappen uit de gevangenis in Ivoorkust"
Dik negen jaar nadat Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57) levenslang kregen voor de 25 jaar oude moord op Marcus Mitchell (44), wordt hun proces overgedaan in het Brugse assisenhof. Het 'duivelskoppel' houdt vol niets te maken te hebben met de dood van de Britse zakenman, die op 23 juni 1996 met twee kogels werd afgemaakt in het Staatsbos in De Haan. Hun advocaten Kris Vincke en Filip De Reuse gaan dan ook vol voor de vrijspraak. Volg het hele assisenproces in onze liveblog.
Lees verder

Vercauteren vindt met spitsentrio RML de Heilige Graal voorin: "Deze combinatie is écht goed"
Heeft hij voorin de Heilige Graal gevonden? Voor het eerst onder Frank Vercauteren pakte Antwerp uit met een aanvalslinie Refaelov-Mbokani-Lamkel Zé. Resultaat: vier goals. RML, dat wérkt.
Lees verder

Nmecha kritisch na gelijkspel tegen Mechelen: "Stoppen met praten over hoe jong we zijn"
Neem de goals van Lukas Nmecha (22) weg en Anderlecht zou nu al niet meer meedoen voor play-off 1. De Duitser was gefrustreerd na het gelijkspel tegen KV Mechelen. "We moeten klinischer zijn."
Lees verder

"Vuurplaneet Mars ligt dwars, wat een gebrek aan motivatie en energie kan betekenen": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Campagne tegen seksueel geweld #BloomForChange stapt naar regering met 10 actiepunten: "We willen concrete actie zien nu, geen vage beloftes meer"
Wie zich veilig en ondersteund voelt, kan bloeien. Daarom lanceert Punt. vzw een vervolg op hun campagne #BloomForChange. Ze schuiven, twee jaar na de moord op Julie Van Espen, tien weloverwogen actiepunten naar voor die seksueel geweld in beleid en samenleving moeten aanpakken. Vandaag stappen ze met hun programma, dat al kan rekenen op de steun van 15.000 Belgen, naar premier De Croo.
Lees verder

KOERS KORT. Alpecin-Fenix met Van der Poel en Merlier naar Tirreno-Adriatico
Mathieu van der Poel begint woensdag aan het tweede deel van z'n Italiaanse drieluik. Na z'n indrukwekkende zege in de Strade Bianche rijdt de Nederlander Tirreno-Adriatico naar eigen zeggen vooral als voorbereiding op Milaan-Sanremo. In de sprints mikt Alpecin-Fenix op Tim Merlier, die de afgelopen weken op overtuigende wijze Le Samyn en de GP Monseré won. Van der Poel en Merlier krijgen Otto Vergaerde, Gianni Vermeersch, Xandro Meurisse, Petr Vakoc en Jonas Rickaert mee in steun.
Lees verder

Nainggolan bezorgt Cagliari punt met harde knal en speelt zich zo nog dieper in Sardijnse harten
Een oerschreeuw in de absolute slotseconden. In de Serie A heeft Radja Nainggolan zich gisteren nog dieper in de harten van de Cagliari-fans gespeeld in de wedstrijd tegen Sampdoria Genua. In de extra tijd lukte Nainggolan de 2-2-gelijkmaker met een lage knal.
Lees verder

Het symbool voor wedergeboorte en een herinnering aan Diana: de verborgen boodschappen in Meghans outfit
Wanneer je een interview geeft dat wereldwijd bekeken en geanalyseerd zal worden, spreekt het voor zich dat je toch even nadenkt over je garderobe. Meghan Markle (39) is daarop geen uitzondering. Voor haar explosieve interview met Oprah Winfrey koos ze dan ook voor een outfit vol verborgen boodschappen.
Lees verder

Dit waren Meghan Markles laatste woorden voor ze de Britse monarchie voorgoed verliet
Voor wie er nog aan twijfelde: het interview met prins Harry (35), Meghan Markle (39) en Oprah Winfrey (67) beheerst vandaag alle voorpagina's van de Britse kranten. De hele wereld zat dan ook te wachten op het gesprek, waarin de prins en zijn vrouw eindelijk uit de doeken deden waarom ze de Britse monarchie hebben verlaten. Koninklijk correspondent en 'Finding Freedom'-auteur Omid Scobie (38) was aanwezig tijdens Meghans laatste wapenfeit als royal, en beschrijft nu hoe het afscheid écht verliep.
Lees verder

Ashleigh Barty blijft aan kop WTA-ranking, Elise Mertens status quo als 18e
De Australische Ashleigh Barty houdt in de maandag verschenen WTA-ranking haar eerste plaats in handen. Elise Mertens blijft als achttiende beste Belgische.
Lees verder

COLUMN. De reisgezel van Annemie Struyf: "Als jullie mij op het scherm zien, staat Kristel altijd naast me"
Vorige week kwam er een einde aan het populaire Eén-programma 'Het Hoge Noorden' van Annemie Struyf (69) In haar column blikt ze terug op haar laatste bezoek aan de Noorse Belgen die ze zo lang volgde, en heeft ze mooie woorden over voor reisgezel Kristel met wie ze al jaren internationale avonturen aangaat. "Ze is niet alleen mijn regisseur én cameravrouw, maar ook mijn vriendin, mijn maatje, mijn klankbord."
Lees verder

Genk weer steviger in top 4, maar misschien nog belangrijker: het voetbalt weer met lef
In een dikke tien dagen is de transformatie is compleet, Genk voetbalt weer met evenveel lef als z'n coach op de bank. Play-off 1 komt weer wat dichterbij. Next stop: Anderlecht. Met een finaleplaats voor de beker als inzet. "We hebben weer alles in handen", weet Van den Brom.
Lees verder

4 powervrouwen die de top bereikten in een mannenwereld: "Soms moeten mijn kinderen me missen, maar ze krijgen een gelukkigere mama"
Karen is jazzmuzikant. Narjes is biomedicus. Zelfa is woordvoerster en Dewi is CEO van een technologiebedrijf. Ze werken tussen mannen en moeten zich extra bewijzen. Geen probleem. Meer nog: ze blinken uit en sporen andere vrouwen op Internationale Vrouwendag graag aan om in hun voetsporen te treden. "Op managementniveau keken mannen op me neer, enkel en alleen omdat ik een vrouw ben. Ze namen mijn ideeën niet serieus, maar gingen er achteraf zelf mee aan de haal."
Lees verder

Algerijn opgepakt in Italië voor hulp aan aanslagplegers Parijs
De Italiaanse politie heeft een vermeende handlanger opgepakt van de moslimextremisten die in 2015 aanslagen pleegden in Parijs.
Lees verder

"Ik geloof dat ze voor de uitzending drugs neemt": BV's lezen de gemeenste klachten over zichzelf voor
Vorig jaar werd de klantendienst van de VRT maar liefst 31.580 gecontacteerd voor vragen, felicitaties, maar ook klachten. Enkele BV's die de kop van jut waren, lazen voor de camera de gemeenste klachten over zichzelf voor.
Lees verder

Belangenorganisaties en politici reageren onthutst op 'gaybashing' in Beveren: "Het is doodnormaal dat we nu collectief even stil en bang zijn"
Zaterdag werd het lichaam van een zwaar toegetakelde man aangetroffen in een park in Beveren. De man bleek het slachtoffer te zijn van gaybashing en was in de val gelokt via een datingapp. Tal van belangenorganisaties reageerden alvast geschokt en veroordelen het geweld. Ook politici betuigen hun medeleven aan familie en vrienden.
Lees verder

Nederlands bedrijf geeft werknemers bonus van gemiddeld 516.000 euro
Het coronajaar 2020 is voor het Nederlandse bedrijf Flow Traders uitgemond in een bonusfeest. Volgens De Volkskrant krijgen ruim 550 werknemers een bonus van gemiddeld 516.000 euro. De twee topbestuurders van het bedrijf uit de financiële sector strijken elk 7,7 miljoen euro op.
Lees verder

Deze week ruim 30.000 mensen minder gevaccineerd dan vorige week
In Vlaanderen worden deze week 97.117 mensen ingeënt met een coronavaccin, dat zijn er 32.000 minder dan vorige week. Die daling is volgens het Agentschap Zorg en Gezondheid onder meer te wijten aan de ups en downs van de leveringen.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Opnieuw een kans voor sprinters: snelt Bennett naar twee op twee?
Ook dag twee van Parijs-Nice heeft alle schijn van een krachtmeting tussen de spurters. Het parcours richting aankomstplaats Amilly is overwegend vlak, onderweg ligt slechts één beklimming van derde categorie. Sam Bennett won gisteren met overmacht de openingsrit en pakte de eerste gele trui. Wie houdt de Ier van een tweede ritzege? Op deze pagina volgt u de etappe LIVE.
Lees verder