Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 maart 2021

ANNO 2021. Zaki (76): “Ik heb het stilaan gehad met die lollige rubriekjes over en met ouderen”

HLN
ANNO 2021. Zaki (76): "Ik heb het stilaan gehad met die lollige rubriekjes over en met ouderen"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Zaki (76), legendarische dj en presentator. Hij schrijft momenteel een boek over de invloed van muziek op ons leven, en ergert zich aan de manier waarop senioren in de samenleving worden weggezet. ""Niet alleen ontbreekt iemand van onze generatie aan de debattafels, programma's presenteren is al helemaal uit den boze."
Lees verder

Dutordoir na drukte richting kust: "De NMBS is de politie niet"
"Ons aanbod is maximaal gezien de gezondheidsregels. Maar we moeten de toestroom tot de stations beperken", aldus NMBS-CEO Sophie Dutordoir vandaag in Le Soir. Ze reageert daarmee op de toestroom van reizigers naar de kust gisteren. Haar boodschap is duidelijk: "Haast je niet naar de stations, want de plaatsen zullen beperkt zijn."
Lees verder

Nick Nuyens over zijn zege in de Ronde, z'n supermarkten en de vuile oorlog met Van Aert: "Wout heeft mij heel veel schade toegebracht"
Nick Nuyens won in 2011 na een geweldige ontknoping de Ronde van Vlaanderen. Tien dagen nadat hij ook Dwars door Vlaanderen won. Intussen is Nuyens eigenaar van twee supermarkten, organisator van wielerwedstrijden en ex-manager van de ex-ploeg van Wout van Aert. Die samenwerking draaide uit op een rechtszaak, die nog steeds loopt. "Laat me het zo zeggen, dat ik voor andere renners supporter."
Lees verder

COLUMN. "Ja, het is in de naam van de vader dat Mick Schumacher doet wat hij doet. Maar geldt dat niet voor vele zonen?"
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Mick Schumacher, formule 1-rijder, net als zijn vader
Lees verder

Vandaag vervalt uw railpass: slechts 30% van de ritten gebruikt in de eerste maanden, schat NMBS
Vandaag vervallen onze Railpassen, de 12-rittenkaarten die nog door de regering-Wilmès werden ingevoerd om de noodlijdende NMBS te ondersteunen en tegelijk het binnenlands toerisme te stimuleren. Hoewel hij massaal werd aangevraagd, schat de NMBS dat er in de eerste drie maanden slechts 30% van de ritten gebruikt zijn. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman opvroeg bij minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo).
Lees verder

Vier op de tien Belgen willen deze zomer naar het buitenland, maar kan dat ook? Steven Van Gucht blikt vooruit
Deze zomer willen vier op de tien Belgen op vakantie buiten de landsgrenzen. Dat blijkt uit de vakantiebarometer van mobiliteitsorganisatie Touring. Toch zijn de meeste reislustigen nog voorzichtig, want amper een kwart van hen heeft al een verblijf geboekt. "Iedereen wacht af, maar we hopen dat er deze zomer eindelijk een einde komt aan onze lockdown die al meer dan een jaar duurt", klinkt het bij de Vereniging Vlaamse Reisbureaus. Wij vroegen aan viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) hoe realistisch het is om deze zomer op reis te gaan, of dat met het vliegtuig kan en waar je moet op letten om geen corona op te lopen.
Lees verder

Q-dj Jana De Wilde over haar coming-out als transpersoon: "Ik wil een rolmodel zijn, door er net geen te zijn"
Jana De Wilde had tijdens haar jeugd twee grote dromen: presenteren op de nationale radio en vrouw zijn. Vandaag, op haar 23ste, is ze elke avond op Qmusic te horen en voelt ze zich op en top vrouw. Een maand geleden sprak ze voor het eerst over haar transitie. "Ik wil een rolmodel zijn, door er net geen te zijn."
Lees verder

Alweer stralende lentedag: kwik klimt tot 25 graden
Het lijkt opnieuw zomer vandaag. De zon schijnt volop en het wordt uitzonderlijk zacht met temperaturen van 19 tot 24 graden, of hier en daar mogelijk 25 graden. In de loop van de namiddag is er aan de kust kans op een zeebries, aldus het KMI.
Lees verder

Tweede zwarte doos van in januari gecrashte Indonesische Boeing aangetroffen
De tweede zwarte doos van de Boeing 737-500 van Sriwijaya Air, die in januari neerstortte in Indonesië, is aangetroffen. Dat meldt het Indonesische ministerie van Transport.
Lees verder

Avonturier Fons Oerlemans uit 'Don't Worry, Be Happy': "Na corona wil ik de Alpen doorkruisen als Hannibal. Mét olifanten"
Veel geld heeft avonturier Fons Oerlemans (82) nooit gehad. Bakken levenservaring wél, zoals hij met z'n passage in 'Don't Worry, Be Happy' illustreert. "Ik stak op een vlot de oceaan over en maakte een wereldreis in een zelfgebouwde boot", klinkt het onder meer. En ook de manier waarop hij zijn soulmate vond, kan je best uniek noemen. "Ik plaatste een zoekertje in een Nederlandse krant. Na een week stond de postbode met een zak met zestig brieven voor mijn deur."
Lees verder

Avonturier Fons Oerlemans uit 'Don't Worry, Be Happy': "Mijn droom: de Alpen doorkruisen als Hannibal. Mét olifanten"
Veel geld heeft avonturier Fons Oerlemans (82) nooit gehad. Bakken levenservaring wél, zoals hij met z'n passage in 'Don't Worry, Be Happy' illustreert. "Ik stak op een vlot de oceaan over, maakte een wereldreis in een zelfgebouwde boot en na corona wil ik de Alpen doorkruisen zoals Hannibal. Mét olifanten, jawel."
Lees verder

Overgebleven koppels schakelen een versnelling hoger in 'Huis Gemaakt': wie de mooiste slaapkamer bouwt, gaat door
De zes overgebleven koppels schakelen vanavond in het VTM-programma 'Huis gemaakt' een versnelling hoger. Na de ruwbouwwerken is het tijd voor de eerste slaapkamers. "Jullie krijgen zeven dagen de tijd om jullie droomslaapkamer te realiseren", luidt de boodschap van presentatrice Dina Tersago.
Lees verder

Duitse boksster 'pronkt' met enorme zwelling na gewonnen titelkamp: "Hier stierven al vechters aan"
Met een zogenaamde 'voor en na'-foto vestigt de Duitse boksster Cheyenne Hanson (23) graag de aandacht op de schrikbarende schade die ze aan haar titelkamp overhield, maar zonder gevaar is zo'n zwelling niet. "Bij een zichtbaar hematoom is het altijd goed opletten dat er geen bijkomende hersenschade is opgelopen", aldus Martijn Peters, wetenschapsexpert van DPG Media.
Lees verder

Margriet Hermans open over seks en vrije liefde: "Overspel gaf ik gewoon toe aan mijn partner"
De relatie met haar echtgenoot noemt ze "volmaakt", maar voor haar 40ste was Margriet Hermans (67) er niet vies van om tijdens een relatie in bed te duiken met een ander. Dat vertelt ze vanavond in 'Kat zonder grenzen', waarin de vrije liefde centraal staat. "Ik genoot wel van dat losbandige leven."
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers stijgen minder snel, gisteren 319 ziekenhuisopnames
De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nog met 15 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 14 procent. Er liggen nu 738 coronapatiënten op intensieve zorgen. Gisteren werden er 319 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, een triest record sinds 20 november vorig jaar. 295 patiënten mochten het hospitaal verlaten. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen, maar minder snel
De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nog met 15 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 14 procent. Er liggen nu 738 coronapatiënten op intensieve zorgen. Gisteren werden er 319 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, een triest record sinds 20 november vorig jaar. 295 patiënten mochten het hospitaal verlaten. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano.
Lees verder

Thibaut Courtois zat in tribune na slechte nacht: "Wellicht verkeerd gelegen in bed"
Normaal zou Thibaut Courtois gisteren aan de aftrap verschenen zijn. In laatste instantie moest Roberto Martínez dat plan wijzigen. "Want Thibaut is opgestaan met pijn aan de schouder, hij heeft wellicht slecht gelegen in bed. Het is niks ernstigs, een paar dagen rust volstaat, maar we wilden toch geen risico nemen." Door het forfait van Courtois kwam Club-doelman Simon Mignolet in de ploeg.
Lees verder

Rush op vastgoed duurt voort, maar stijging prijzen neemt af
In de eerste maanden van het jaar is het aantal vastgoedtransacties in België met 11 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2020. Dat blijkt uit de Notarisbarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot). Opvallend is dat de prijzen wel minder sterk stijgen.
Lees verder

Beslissing Champions League-hervorming uitgesteld
Het Uitvoerend Comité van de UEFA zal vandaag nog geen beslissing nemen over de Champions League-hervorming, die komt er pas op 19 april. Er zou tussen de Europese topclubs en UEFA nog een dispuut zijn omtrent de commerciële rechten. Vanaf 2024-2025 zal het Europese clubvoetbal drastische veranderingen ondergaan. In het nieuwe CL-format zouden er 36 in plaats van 32 clubs aan de groepsfase deelnemen. Zo zouden er daarin 10 in plaats van 6 speeldagen af te werken zijn.
Lees verder

Kinderen zijn niet de 'motor' van de epidemie, maar veiligheidsvoorschriften blijven nodig
Het aantal leerlingen en onderwijspersoneelsleden dat corona kreeg, is vergelijkbaar en zelfs lichtjes lager dan in de rest van de samenleving. Dat blijkt uit een nieuwe studie van gezondheidsinstituut Sciensano en de KU Leuven. 'De conclusie mag niet zijn dat kinderen niet besmet geraken.'
Lees verder