Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 maart 2021

ANNO 2021. Advocaat Filip Van Hende (69): “Met het ouder worden raak ik sneller emotioneel betrokken bij cliënten”

HLN
ANNO 2021. Advocaat Filip Van Hende (69): "Met het ouder worden raak ik sneller emotioneel betrokken bij cliënten"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg, die ooit in de schijnwerpers stond, er anno 2021 uitziet. Vandaag: Filip Van Hende (69), advocaat, lid van de Raad Der Wijzen in 'Recht Van Antwoord'. Hij bereidt zijn pensioen voor.
Lees verder

"Mathieu is meer dan een atleet, hij is een geest die met mensenhanden niet te temmen is"
Hugo Camps blikt in zijn column in deze krant terug op het afgelopen sportweekend. Onze columnist zag de Belgen hoge toppen scheren, maar dé man van het weekend is volgens hem Mathieu van der Poel, die op fenomenale wijze de Strade Bianche naar z'n hand zette. "Dit was nog van een andere orde dan de solo van Wout van Aert, vorig jaar. Dit was buitenaards."
Lees verder

Vijftig jaar geleden boksten Ali & Frazier 'The Fight of the Century': "Het is onmenselijk wat daar is gebeurd"
'The Fight of the Century' is vijftig jaar oud. Op 8 maart 1971 boksten Joe Frazier en Muhammad Ali in Madison Square Garden het meest legendarische kamp ooit. Een halve eeuw later is Freddy De Kerpel nog steeds overdonderd. "Dit wordt nooit meer geëvenaard. Echt nooit meer."
Lees verder

Di Rupo: "Een België met vier gewesten zou het voordeel van de eenvoud hebben"
Als rekening gehouden wordt met de huidige "erg complexe institutionele architectuur" van het land, zou de overgang naar een "België met vier taalgewesten, waaronder een tweetalig Brussel, het voordeel van de eenvoud hebben". Dat zegt Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) vandaag in Le Soir.
Lees verder

Football Talk. Dost klaar voor Charleroi - Anderlecht ziet Delcroix opnieuw uitvallen
Behoudens verrassingen kan Club Brugge vrijdag in Charleroi een beroep doen op Bas Dost. De hamstringblessure van de Nederlander lijkt stilaan verleden tijd. Club miste Dost tegen Standard en Zulte Waregem nadat hij in de match tegen Kiev uitviel met een verrekking. Voorts gaat Club akkoord met het schorsingsvoorstel van drie speeldagen waarvan twee effectief voor Odilon Kossounou. De Ivoriaan blijft dus vrijdag in Charleroi en maandag in Gent opzij. Kossounou werd vorige donderdag rechtstreeks uitgesloten op Standard na een drieste tackle aan het adres van Muleka.(TTV)
Lees verder

Werken in de tuinbouw: hoeveel verdien je en welke functieprofielen hebben ze nodig?
Nu de eerste lenteprik is uitgedeeld en met de warmere seizoenen in het verschiet, droom je misschien wel van een carrière in de tuinbouwsector. Jobat.be bekijkt de jobmogelijkheden en het loon dat daar bijhoort.
Lees verder

Ook ploeg van Mathieu van der Poel staat er: "Kuurne was een wake-upcall"
Mathieu van der Poel (26): onweerstaanbaar. Zijn ploeg: ook bijzonder goed. De mannen van Alpecin-Fenix namen in de Strade Bianche revanche voor hun non-prestatie in Kuurne-Brussel-Kuurne. Met deze groep kan Van der Poel naar de oorlog.
Lees verder

Vastgoed kopen met tussenkomst van notaris? "Openbare verkoop kost je meer dan uit de hand"
Je woning verkopen kan op verschillende manieren. Een notaris kan het huis uit de hand verkopen, of het kan verkocht worden via een openbare verkoop, die mogen blijven doorgaan in coronatijden. Maar die keuze bepaalt ook het kostenplaatje. Onze geldexpert legt uit waar je allemaal rekening mee moet houden. "De mogelijkheid om op een openbare verkoop een premie uit te loven, bestaat nog altijd vandaag." Meer advies rond vastgoed lees je in onze bouwgids.
Lees verder

Ook ploeg van Mathieu van der Poel staat er: "Kuurne was een wake-up call"
Mathieu van der Poel (26): onweerstaanbaar. Zijn ploeg: ook bijzonder goed. De mannen van Alpecin-Fenix namen in de Strade Bianche revanche voor hun non-prestatie in Kuurne-Brussel-Kuurne. Met deze groep kan Van der Poel naar de oorlog.
Lees verder

Tranen van vreugde en een Chinese vrouw schrijft geschiedenis: dit waren de Critics Choice Awards
Je zou het bijna vergeten met al het drama rond het Britse koningshuis, maar we zitten midden in het awardseizoen. Nadat een week eerder al de Golden Globes werden uitgereikt, was het nu de beurt aan de Critics Choice Awards. 'Nomadland', 'The Crown' en 'Ted Lasso' kroonden zich tot overwinnaars.
Lees verder

Privaat grootgrondbezit op het Vlaamse platteland blijft een adellijke kwestie
De oude adel in Vlaanderen is nog steeds een belangrijke speler op de grondmarkt. Dat blijkt uit een ranglijst van Vlaamse grootgrondbezitters die onderzoekssite Apache publiceert. De oefening is uniek voor Vlaanderen. Het adellijke grootgrondbezit is soms individueel, maar vaker zitten de terreinen gebundeld in vennootschappen of stichtingen.
Lees verder

Derde feministische staking op Internationale Vrouwendag: "Wanneer vrouwen stoppen, stopt de wereld"
De groepering 'Collecti.e.f. 8 maars' organiseert maandag voor de derde keer een staking voor vrouwen en genderminderheden op Internationale Vrouwendag: ze vragen hen om het werk, betaald én onbetaald, neer te leggen. Ook Campagne Rosa protesteert op verschillende locaties. Vakbonden ABVV en ACV Puls hebben actieaanzeggingen ingediend en schuiven specifieke eisen naar voren.
Lees verder

Al dat eremetaal op het EK indoor is... nul euro waard
Goud voor Nafi Thiam en Elise Vanderelst. Zilver voor Noor Vidts. Brons voor Thomas Carmoy. De oogst was nog nooit zo groot op een EK indoor. En wat verdienen de Belgen eraan? Even tellen... Juist: nul euro.
Lees verder

OnePlus 9-smartphones komen vanaf 23 maart uit
OnePlus heeft bekendgemaakt dat het de nieuwe OnePlus 9-reeks vanaf 23 maart uitbrengt. Daarvoor houdt het bedrijf een evenement op die datum. In een video is de achterkant van de vermoedelijke OnePlus 9 Pro te zien en wordt ook de samenwerking met camerafabrikant Hasselblad benadrukt.
Lees verder

Canada eerste land dat anticonceptiepil Estelle van Luiks farmabedrijf Mithra goedkeurt
Het Luikse farmabedrijf Mithra mag zijn anticonceptiepil Estelle op de markt brengen in Canada. Dat is het eerste land wereldwijd dat het licht op groen heeft gezet voor het middel op basis van het natuurlijke hormoon estetrol, zo meldt Mithra maandag.
Lees verder

Het pandemieplan was klaar, maar het lag al jaren stof te vergaren
Bij de start van de coronacrisis, nu een jaar geleden, is vrij snel pijnlijk duidelijk geworden dat ons land geen up-to-date pandemieplan meer had. Dat blijkt uit een reconstructie die Het Nieuwsblad kon maken op basis van vele duizenden vertrouwelijke documenten uit de begindagen van de crisis.
Lees verder

Joachim Coens (CD&V) wil geen "politiek spel" over avondklok: "Ongelooflijk dat men gaat spelen alsof het Vlaanderen tegen België is"
CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft een oproep gelanceerd om geen "politiek spel" te maken over het al dan niet afschaffen van de avondklok. "Er is een pandemie bezig. Dan moet je een geheel van maatregelen nemen. Zomaar eentje eruit nemen, dat gaat niet", zei hij in De Ochtend op Radio 1. In dezelfde uitzending verklaarde N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover dat zijn fractie de avondklok wil afschaffen. Dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vrijdag mee aan tafel zat van het Overlegcomité waar de avondklok werd verlengd, vindt De Roover een vals argument. "De avondklok is een federale maatregel."
Lees verder

Langste tunnel van ons land heet voortaan 'Annie Cordytunnel'
De Leopold II-tunnel behoort sinds vandaag voorgoed tot het verleden. Na een poppoll onder de Brusselaars kwam zangeres en actrice Annie Cordy uit de bus als publieksfavoriet. De langste tunnel van ons land heeft zo een nieuwe naam.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Duivelskoppel komt voor het eerst aan het woord: voorzitter legt Lacote en Van Acker hele voormiddag op de rooster
Dik negen jaar nadat Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57) levenslang kregen voor de vijfentwintig jaar oude moord op Marcus Mitchell (44), wordt hun proces overgedaan in het Brugse assisenhof. Het "duivelskoppel" houdt vol niets te maken te hebben met de dood van de Britse zakenman, die op 23 juni 1996 met twee kogels werd afgemaakt in het Staatsbos in De Haan. Hun advocaten Kris Vincke en Filip De Reuse gaan dan ook vol voor de vrijspraak. Volg het ganse assisenproces in onze liveblog.
Lees verder

Team LeBron wint All-Star Game, Antetokounmpo kroont zich tot MVP
Het 'Team LeBron James' heeft zondag in Atlanta het All-Star Game van de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA) gewonnen tegen het 'Team Kevin Durant'. LeBron James en co haalden het dankzij uitblinker Giannis Antetokounmpo met 170-150. De 26-jarige Griek kroonde zich tot MVP (Most Valuable Player).
Lees verder