Doorgaan naar hoofdcontent

Anderlecht weer bij af: paars-wit verspeelt tegen KV Mechelen opnieuw dure punten in strijd om play-off 1

HLN
Anderlecht weer bij af: paars-wit verspeelt tegen KV Mechelen opnieuw dure punten in strijd om play-off 1
Twee strafschoppen, een goal aan elke kant. Anderlecht heeft 1-1 gelijkgespeeld tegen KV Mechelen. Een punt waar beide ploegen weinig mee opschieten.
Lees verder

Franse miljardair en politicus Olivier Dassault sterft bij helikoptercrash
De Franse miljardair en politicus Olivier Dassault is overleden bij een helikoptercrash. Dassault was volksvertegenwoordiger voor LR en zoon van industriemagnaat Serge Dassault.
Lees verder

LIVE. Tottenham neemt ondanks goal van Benteke afstand van Crystal Palace: 3-1
• Premier League • Tottenham Hotspur Stadium • Speeldag 28 • Aftrap: 20u15
Lees verder

LIVE. Kan Alderweireld Benteke het scoren beletten in Tottenham-Crystal Palace?
• Premier League • Tottenham Hotspur Stadium • Speeldag 28 • Aftrap: 20u15
Lees verder

Vergeet de virologen, de belangrijkste cijfers komen nu van onze weermannen en -vrouwen: "Interesse van kijkers is enorm gestegen"
Vanaf nu zullen we ongetwijfeld met veel meer belangstelling luisteren naar de weermannen en -vrouwen dan naar de virologen en epidemiologen. Tijdens de weerpraatjes zal duidelijk worden welk perspectief we écht hebben. Buiten mogen we voortaan meer dan binnen, maar zal het weer dat ook toelaten? Het zijn de weermannen en - vrouwen die het ons gaan vertellen.
Lees verder

Roger Federer (39) maakt na meer dan jaar blessureleed comeback: "Mijn verhaal is nog niet gedaan"
"Ik weet dat het raar is voor een 40-jarige om terug te keren na een jaar out geweest te zijn." Niet als die 'veteraan' Roger Federer (ATP 6) heet. Deze week maakt het Zwitserse icoon zijn comeback in Doha. "Ik ben gewoon blij dat ik opnieuw tennis", vertaalde Federer een sentiment dat bij miljoenen fans leeft.
Lees verder

LIVE. Genk heeft schaapjes bij rust al op het droge: Limburgers op dubbele voorsprong en met man meer tegen Cercle
• Jupiler Pro League • Luminus Arena • Speeldag 30 • Aftrap: 20u45
Lees verder

Genk heeft geen kind aan Cercle Brugge en nestelt zich weer wat steviger in top vier
De transformatie is compleet, Racing Genk voetbalt weer met evenveel lef als z'n coach op de bank. Ze profiteren maximaal van het puntenverlies van Anderlecht en Standard en staan weer een stuk steviger in de top vier.
Lees verder

LIVE. Genk heeft schaapjes op het droge: Limburgers op dubbele voorsprong en met man meer tegen Cercle
• Jupiler Pro League • Luminus Arena • Speeldag 30 • Aftrap: 20u45
Lees verder

LIVE. GOAL! Onuachu kopt Genk al snel op voorsprong tegen Cercle Brugge
• Jupiler Pro League • Luminus Arena • Speeldag 30 • Aftrap: 20u45
Lees verder

"We moeten elkaars bondgenoten zijn": Cafmeyer, Slongs en Demba over freedom of speech
Op de vooravond van Internationale Vrouwendag op maandag 8 maart organiseerden 'Women in Film, Television & Media Belgium' een digitale conferentie. Verschillende sterke sprekers passeerden er de revue waarbij actuele thema's werden aangesneden. In een panelgesprek hebben Maaike Cafmeyer, Aminata Demba en rapper Slongs het over gevoelige thema's rond genderongelijkheid.
Lees verder

Onze analist Tom Boonen twijfelt of Van der Poel nog top zal zijn in Parijs-Roubaix: "Zelfs voor zó'n klasbak is dat niet simpel"
Ook onze huisanalist Tom Boonen keek zaterdag met open mond naar het exploot van Mathieu van der Poel in de Strade Bianche. De Nederlander stak er met kop en schouders bovenuit, ook omdat Alaphilippe en Van Aert pas later pieken en nog marge hebben. Die ziet Boonen minder bij Van der Poel. En daarom twijfelt hij of de Nederlander nog vijf weken op dit niveau kan fietsen.
Lees verder

Vonken en vuur tussen Candice en Marijn, maar bij de andere koppels is het voorlopig enkel aftasten en eerder afstoten in 'Blind Getrouwd'
Van een oplaaiende brand met veel vonken en vuur, tot een hoopje hout dat mooi is opgestapeld, dat alles heeft om een fijne kampvuurtje te worden. Maar waar de eerste vlam nog moet opflakkeren. Dat is de stand van zaken bij de vier koppels van 'Blind Getrouwd' die na hun instant huwelijk op het heerlijke Kreta genieten van hun huwelijksreis. En ons een open inkijk geven in wat ontluikende relaties zouden moeten of kunnen zijn.
Lees verder

Paus ontmoet vader van overleden vluchtelingenjongetje op historische foto
Paus Franciscus heeft zondag op de derde dag van zijn reis naar Irak een ontmoeting gehad met de vader van het omgekomen vluchtelingenjongetje Aylan Kurdi. De foto van de peuter, wiens lichaam in 2015 aanspoelde op een strand in Turkije, ging de wereld rond op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis.
Lees verder

LIVE. Tottenham neemt ondanks goal van Benteke afstand van Crystal Palace: 4-1
• Premier League • Tottenham Hotspur Stadium • Speeldag 28 • Aftrap: 20u15
Lees verder

Ouder koppel dood aangetroffen in woning in Henegouwen
Een ouder koppel is zondag tegen de middag levenloos aangetroffen in hun huis in de rue de Bretagne in de gemeente Anderlues, in Henegouwen. Na de eerste vaststellingen gaat het parket van Charleroi uit van doodslag gevolgd door zelfdoding. De twee slachtoffers werden gedood door een vuurwapen. Dat heeft het parket bekendgemaakt.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet hoe Real Madrid dankzij Courtois titelkans(je) behoudt: "Weggeblazen maar nog niet dood"
De Madrileense stadsderby in 'Wanda' had een Belgisch tintje. Carrasco en Courtois waren uitblinkers. Benzema redde een puntje voor Real net voor de gong. Barcelona is de lachende derde.
Lees verder

Tottenham rekent ondanks goal van Benteke vlot af met Crystal Palace: 4-1
Tottenham Hotspur heeft zonder al te veel problemen de scalp genomen van Crystal Palace. Benteke wiste vlak voor rust het openingsdoelpunt van Bale nog uit, maar in de tweede helft liepen de Spurs uit via opnieuw Bale en Kane. Toby Alderweireld stond negentig minuten tussen de lijnen.
Lees verder

Olie-installaties getroffen bij drone-aanval op Saoedische haven
In het oosten van Saoedi-Arabië is een drone-aanval uitgevoerd op de haven van Ras Tanoura. Daarbij zijn olie-installaties van energieconcern Aramco getroffen. Dat meldt het Saoedische ministerie van Energie. Er is nog geen melding gemaakt van mogelijke slachtoffers.
Lees verder

Het blunderboek van Anderlecht werd tegen KV Mechelen nog wat dikker: "Morgen is iedereen Buffalo in het Lotto Park"
Het was andermaal niet het meest geïnspireerde Anderlecht, maar dan nog was puntenverlies onnodig. Het blunderboek is dik. Wint KV Oostende morgen, dan is play-off 1 zeer ver weg.
Lees verder