Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 maart 2021

Alternatieve gamecontrollers voeren strijd op: zijn ze meerprijs waard? Een overzicht

HLN
Alternatieve gamecontrollers voeren strijd op: zijn ze meerprijs waard? Een overzicht
Gespecialiseerde 'pro controllers' voor videogameconsoles liggen beter in de hand en bieden meer mogelijkheden om ze naar je eigen voorkeuren te doen werken, maar zijn ook meestal wel een pak duurder dan de officiële gamepads van de fabrikanten. Wat heb je aan die alternatieven, en welke filosofie zit erachter?
Lees verder

Wie stuurt jarige Diano (12) een kaartje? "Zondag reed er een auto in ons huis en Diano is nog wat onder de indruk. Door corona is het sowieso al een feestje in mineur"
Afgelopen zondag boorde een wagen zich in de woning van Sandra Van Hecke en Andy Heijens. Vrijdag viert hun zoon Diano zijn twaalfde verjaardag. Maar dat wordt niet de verjaardag waarop hij gerekend had. "Er is corona, maar Diano is ook nog heel erg onder de inruk van het ongeval", zegt zijn mama Sandra. Om het toch nog een beetje een fijne dag te maken roept Sandra op om haar zoon vrijdag een kaartje te sturen.
Lees verder

Deze bewoner mist de halve finale bij 'Big Brother'
Een nieuwe week, een nieuw rondje nominaties bij 'Big Brother'. Zowel Julie als Naomi konden vandaag geëlimineerd worden tijdens de liveshow.
Lees verder

Amerikaanse universiteit schikt voor miljard in misbruikzaak gynaecoloog
Een universiteit in Californië koopt slachtoffers van een misbruikzaak af voor in totaal meer dan 1,1 miljard dollar (934 miljoen euro). Gynaecoloog George Tyndall (74) werd in juli 2019 opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van vrouwen tijdens medische onderzoeken.
Lees verder

LIVE. De Croo rekent op vervroegde levering Pfizer-vaccins. Pfizer start klinische tests bij kinderen tussen 6 maanden en 11 jaar
Het aantal besmettingen met het coronavirus, het aantal sterfgevallen door Covid-19 en het aantal ziekenhuisopnames blijven in stijgende lijn gaan. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. De stijgingen versnellen wel niet. Steven Van Gucht is voorzichtig optimistisch over de coronacurve. "Misschien komt er volgende week al een stabilisatie", klinkt het. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder

Charles Michel verwelkomt Biden: "EU is gelukkig dat Amerika terug is"
"Amerika is terug. En wij zijn gelukkig dat jullie terug zijn." Zo verwelkomde de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden bij de online top van EU-leiders. Het was voor het eerst sinds 2014 dat een president uit de VS weer direct overleg voerde met de EU-leiders.
Lees verder

Noord-Korea: raketten waren nieuw "tactisch geleid projectiel"
De soort raket die donderdag vanuit Noord-Korea werd afgevuurd, is een nieuw ontwikkeld "tactisch geleid projectiel", meldt de Noord-Koreaanse staatszender KCNA vandaag.
Lees verder

Tesla terechtgewezen voor schenden van arbeidersrechten
De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla heeft meerdere keren de rechten van zijn werknemers geschonden. Onder andere een bericht van topman Elon Musk op Twitter was in strijd met Amerikaanse wetgeving. Dat oordeelde de National Labor Relations Board, die er in de Verenigde Staten op toeziet dat werknemers kunnen opkomen voor hun arbeidersrechten.
Lees verder

38.000 overlijdens vermeden door lockdown en hernieuwbare energie
In Europa zijn vorig jaar ongeveer 38.000 vroegtijdige overlijdens ten gevolge van luchtvervuiling vermeden, waarvan zowat 650 in België. Dat is een gevolg van de gunstige effecten van de lockdown en meer hernieuwbare energie op de luchtvervuiling. Dat blijkt uit een onderzoek van het gespecialiseerde centrum CREA in Helsinki.
Lees verder

Brand in Saudische olieterminal na inslag projectiel
In een Saudische olieterminal is brand uitgebroken nadat een projectiel afgevuurd werd. Dat meldt het Saoedische ministerie van Energie vandaag.
Lees verder

Vijf doden door tornado in Alabama
Vijf mensen, onder wie drie leden van eenzelfde familie, zijn donderdag in de Amerikaanse staat Alabama om het leven gekomen bij de doortocht van een tornado. Dat delen de autoriteiten mee.
Lees verder

China straft Verenigd Koninkrijk om "leugens" over Oeigoeren
Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag sancties aangekondigd tegen meerdere Britse organisaties en functionarissen, omdat zij "leugens en desinformatie" over de situatie in de provincie Xinjiang zouden verspreiden.
Lees verder

Zelfs Open Vld heeft het stilaan gehad met 'luis in de pels': "We kunnen Bouchez niet blijven verdedigen"
Niemand lijkt helemaal ongeschonden uit het Overlegcomité te komen. Niet alleen bij de Vlaamse regering zat er ruis op de lijn, ook de federale regering heeft haar buik vol van 'luis in de pels' en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Lees verder

"Parler waarschuwde FBI veelvuldig voor bestorming Capitool"
Twitter-alternatief Parler zegt dat het de FBI in de weken voor de bestorming van het Capitool afgelopen januari meer dan vijftig keer heeft gewaarschuwd over gewelddadige content op het platform. Er zou onder meer zijn gewaarschuwd voor specifieke dreigingen richting het Amerikaanse parlementsgebouw. Dat schrijft Parler vandaag in een brief aan Carolyn Maloney, de Democratische vertegenwoordiger van het Huis van Afgevaardigden uit de staat New York.
Lees verder

Opmerkelijke oproep van organisatoren jeugdkampen: "Hou kind thuis als het kan"
"Schrijf niet opnieuw in voor het paaskamp als je een alternatief voor je kinderen hebt." Die opmerkelijke oproep komt van enkele grote organisatoren van jeugdkampen. Nu de regels werden aangescherpt, komen sommige met kleinschaligere alternatieven. Voor duizenden kinderen valt het voorziene paaskamp sowieso in het water nu heel wat organisatoren annuleren.
Lees verder

Brand in hoofdkantoor partij Aung San Suu Kyi na molotovcocktail
Een vuurbom heeft vandaag brand veroorzaakt bij het hoofdkantoor van de partij van de afgezette regeringsleider Aung San Suu Kyi van Myanmar, meldt een vertegenwoordiger van de partij.
Lees verder

Thuismatch tegen Wit-Rusland elders? Bond onderzoekt optie op verhuis na kritiek op veld OHL
De voetbalbond zit verveeld met het beschadigde veld van OHL, en de kritiek daarop van enkele Rode Duivels en de bondscoach na de interland tegen Wales. De optie ligt nu op tafel om de thuismatch dinsdag tegen Wit-Rusland alsnog te verhuizen naar een ander stadion, al is dat niet evident. Of waarom de Belgische voetbalbond gekneld zit tussen twee vuren.
Lees verder

Dit loopt er allemaal mis met onze vaccinatiecampagne: 5 struikelblokken op weg naar dé uitweg
Vaccineren is dé uitweg uit de crisis, maar de machine stokt telkens weer. Niet alleen het aanhoudende tekort aan vaccins veroorzaakt vertragingen. Logistiek loopt het nog steeds fout. Door dubbele boekingen komen mensen niet opdagen, waardoor er naar reservelijsten moet gegrepen. Een centrale reservelijst? Pas half april beschikbaar. Tachtigers krijgen een uitnodiging, terwijl 90-plussers in dezelfde gemeente nog niets gehoord hebben. En een hele deelgemeente wordt gewoon vergeten. Wat loopt er toch mis in deze levensbelangrijke campagne?
Lees verder

Buitenlandse inmenging Grote Moskee houdt aan
De man die in december ontslag nam bij de Grote Moskee en de Moslimexecutieve na een rapport van de Staatsveiligheid, blijkt achter de schermen nog steeds zeer aanwezig. Dat schrijft De Morgen vandaag. De krant vernam dat Salah Echallaoui niet opgestapt is uit een derde organisatie, het CIB.
Lees verder

Hoe één windstoot de hele wereldeconomie doet sputteren: "Als dit niet snel opgelost wordt, wordt het dramatisch"
Eén schip ligt dwars in het Suez-kanaal en de hele wereldeconomie sputtert. Het containerverkeer, dat al sinds de pandemie vierkant draait, dreigt in het honderd te lopen als de Ever Given, een gevaarte van 400 meter van 220.000 ton, tegen morgen niet vlot is getrokken. Dat zegt transporteconoom Thierry Van Elslander van UAntwerpen. "We gaan nog langer moeten wachten op onze bestellingen, en misschien worden die op termijn ook duurder." De olieprijzen zijn nu al gestegen.
Lees verder