Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 maart 2021

Al meer dan 32.000 mensen tekenen petitie tegen attractie TikTok-duo Celine en Michiel in Plopsaland

HLN
Al meer dan 32.000 mensen tekenen petitie tegen attractie TikTok-duo Celine en Michiel in Plopsaland
Op sociale media loopt een petitie tegen de plannen van Plopsaland De Panne om haar attractie ROX-Flyer om te vormen tot een Celine en Michiel-Flyer, naar het bekende TikTok-duo. Al ruim 32.000 mensen hebben de petitie ondertekend en dat aantal stijgt hard.
Lees verder

Na de krijtcirkels komen zitblokken op twee Gentse pleinen. Ook extra vuilnisbakken en meer sanitair om volk te spreiden
Het wordt binnenkort warmer, en mensen blijven niet meer thuis. Om te voorkomen dat iedereen bij elkaar gaat zitten aan de Gras- en Korenlei, rolt de stad Gent nu een plan uit om het volk te spreiden en de straten en pleinen proper te houden. Op het Sint-Baafs- en het Sint-Michielsplein komen zitblokken, maar die verdwijnen zodra de horeca open mag.
Lees verder

"Graag vanaf het eerste leerjaar mét mondmasker op speelplaats Sint-Bavo": directie Gentse school stuurt mail naar alle ouders
Het zal niet verplicht zijn, maar vanaf morgen worden alle lagere schoolkinderen van Sint-Bavo sterk aangemoedigd om een mondmasker te dragen op de speelplaats. In de klas zal het niet nodig zijn, enkel voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar.
Lees verder

"Graag vanaf het eerste leerjaar mét mondmasker op speelplaats Klein Sint-Bavo." Directie Gentse school stuurt mail naar alle ouders
Het zal niet verplicht zijn, maar vanaf dinsdag worden alle lagereschoolkinderen van Sint-Bavo sterk aangemoedigd om een mondmasker te dragen op de speelplaats. In de klas moet dat niet, omdat leerlingen daar sowieso afstand houden. Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar zijn wel verplicht de hele dag een masker te dragen.
Lees verder

Microbioloog Emmanuel André waarschuwt voor zorgwekkende grafiek die schuilgaat achter zichtbare coronacijfers
De stijgende coronacijfers zorgen voor grote ongerustheid in ons land en de roep om strengere maatregelen klinkt steeds luider bij experten. Vooral de grafiek die schuilgaat achter de zichtbare cijfers, baart zorgen. "De Britse variant haalt de huidige maatregelen zonder problemen in", zo schrijft microbioloog Emmanuel André op Twitter.
Lees verder

Romelu Lukaku arriveert na negatieve coronatest in Tubeke en mag spelen tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland
Na zijn nieuwe negatieve coronatest is ook Romelu Lukaku gearriveerd in Tubeke. En nu hij in ons land is, gelden de Belgische coronamaatregelen. Dat betekent dat de spits wel degelijk mag spelen in de WK-kwalificatiematchen tegen Wales en Wit-Rusland én mee kan naar Tsjechië. Het is wel afwachten of Inter zich zomaar bij de situatie neerlegt.
Lees verder

Mail on Sunday mogelijk toch in hoger beroep om excuses Meghan
De Mail on Sunday plaatst voorlopig nog geen excuses op zijn voorpagina aan het adres van Meghan Markle (39). De uitgever van de krant, Associated Newspaper Limited (ANL), kan onverwacht toch in beroep gaan tegen een rechterlijke uitspraak die dat wel verplichtte.
Lees verder

Romelu Lukaku arriveert na negatieve coronatest in België en mag spelen tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland
Na zijn nieuwe negatieve coronatest is ook Romelu Lukaku gearriveerd in België. En nu hij in ons land is, gelden de Belgische coronamaatregelen. Dat betekent dat de spits wel degelijk mag spelen in de WK-kwalificatiematchen tegen Wales en Wit-Rusland én mee kan naar Tsjechië. Het is wel afwachten of Inter zich zomaar bij de situatie neerlegt.
Lees verder

Twintig honden nabij Sydney gered van verdrinkingsdood
De Australische hulpdiensten hebben maandag twintig honden gered van de verdrinkingsdood bij de stad Sydney, waar door hevige regenval overstromingen zijn. De viervoeters zaten in de val in een fokkerskennel in Londonderry, een voorstad van Sydney.
Lees verder

Neckermann wil tegen 2 mei operationeel zijn met nieuwe geldschieters
De gerechtelijke mandatarissen van Neckermann willen dat het bedrijf tegen 2 mei met nieuwe geldschieters weer operationeel is. Maandag worden geen details gegeven over de lopende onderhandelingen en het aantal geïnteresseerden. Maar voor 2 april moeten alle kandidaten een bod uitgebracht hebben.
Lees verder

Charles Michel: "Relaties met Rusland op dieptepunt"
De relaties tussen de Europese Unie en Rusland zitten op "een dieptepunt". Die vaststelling heeft de Europese Raadsvoorzitter Charles Michel maandag gemaakt na afloop van een telefoongesprek met president Vladimir Poetin. Eind deze week houden de Europese regeringsleiders een strategisch debat over de verhoudingen met Moskou.
Lees verder

Blankenberge schrapt nu al alle grote evenementen tot het einde van de zomer
Blankenberge annuleert alle grote evenementen al zeker tot het einde van de zomer. Al is annuleren veel gezegd. "We hadden toch nog niks gepland", zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA).
Lees verder

Snelle wil samenwerken met John Mayer: "Dat lijkt vergezocht, maar ik ga dat fixen"
Snelle (25) zou graag willen samenwerken met de Amerikaanse singer-songwriter John Mayer (46), bekend van de hits 'Gravity' en 'Belief'. Als het aan de rapper en zanger ligt, dan deelt hij de studio binnen nu en een paar jaar met zijn grote voorbeeld. Dat vertelt Lars Bos, zoals de zanger in het echt heet, in het Nederlandse magazine Trouw.
Lees verder

Football Talk. Geen Holzhauser bij Oostenrijk - Baanbrekende deal voor vrouwenvoetbal in Engeland
Bij Beerschot werd smaakmaker Raphael Holzhauser dit keer niet opgeroepen voor de Oostenrijkse nationale ploeg. Tijdens de vorige twee interlandperiodes (in oktober en november) maakte Holzhauser wél deel uit van de selectie en verzamelde hij ook zijn eerste twee caps. Nu zat de Kielse draaischijf in de ruime voorselectie, maar viel hij uiteindelijk af.
Lees verder

Stel ziet volledig huis wegdrijven op wat trouwdag had moeten zijn
Het had de mooiste dag van hun leven moeten worden: Sarah Soars en Joshua Edge zouden in het huwelijksbootje stappen, maar net op dat moment dreef hun huis in Australië weg. De plaatselijke rivier, die door noodweer buiten zijn oevers was getreden, tilde de volledige woning op. Pas een kilometer verderop kwam het gevaarte tot stilstand.
Lees verder

David Hasselhoff speelt zichzelf in Duitse tv-serie
De Amerikaanse acteur David Hasselhoff (68) heeft een nieuwe rol te pakken. Hasselhoff, vooral bekend van de series 'Baywatch' en 'Knight Rider', speelt zichzelf in een nieuwe Duitse televisieserie voor de streamingdienst TV Now van zender RTL. Dat meldt Deadline.
Lees verder

Dubbel feest voor Lotto-Soudal in Catalonië: Deen Kron wint openingsrit en is eerste leider
Andreas Kron heeft de openingsetappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De 22-jarige Deen van Lotto-Soudal is uiteraard ook de eerste leider. Jonge Belg Moniquet maakte indruk onderweg.
Lees verder

Bpost start met sneltesten in drie sorteercentra
Bij bpost is vandaag/maandag een proefproject gestart met sneltesten in drie sorteercentra. Werknemers kunnen op vrijwillige basis een PCR-test laten afnemen, die aangeeft of ze al dan niet besmet zijn met het nieuwe coronavirus. De uitslag is binnen de vijftien minuten gekend.
Lees verder

Hooggerechtshof gaat annulatie doodstraf voor aanslag marathon Boston herbekijken
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft er maandag mee ingestemd om de vernietiging van de doodstraf van Dzjochar Tsarnajev, die in 2013 een aanslag pleegde op de marathon van Boston, te herbekijken. De regering van de vorige Amerikaanse president Donald Trump had het Hof in oktober gevraagd zich opnieuw over die beslissing te buigen.
Lees verder

Na afzeggingen bij mannen geeft nu ook Serena Williams forfait voor Miami Open
Na Djokovic, Nadal en Federer stuurt ook Serena Williams (WTA 7) haar kat naar de Miami Open. De 39-jarige Amerikaanse is niet voldoende hersteld van een kaakoperatie die ze recent onderging.
Lees verder