Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 maart 2021

Agent raakt gewond nadat vluchtende verdachte politievoertuig ramt

HLN
Agent raakt gewond nadat vluchtende verdachte politievoertuig ramt
De politie heeft maandagavond een verdachte (54) kunnen arresteren na een wilde achtervolging. De bestuurder reed tegen de richting, door rode lichten en haalde snelheden van meer dan 100 kilometer per uur. Om weg te vluchten ramde hij tweemaal een politievoertuig, waarbij een agent gewond raakte.
Lees verder

KRC Genk betaalt jaar lang huishuur van jeugdtrainer Prince (28) na zware woningbrand: "Ze hebben al zoveel tegenslag gehad, dit verdienen ze dubbel en dik"
In november sloeg het noodlot een zoveelste keer toe bij het gezin Musombo uit Kortenberg. Een hevige woningbrand verwoestte hun pas afbetaalde huis. Mimi Ngalasia Musombo (64), haar dochter, zoon Prince (28) en haar twee kleinkinderen van 7 en 11 jaar waren plots dakloos. Zij krijgen nu steun uit onverwachte hoek: voetbalclub KRC Genk zal een jaar lang de huishuur van het gezin betalen. "Als club kijken we verder dan de groene mat."
Lees verder

Waarom dat liefje van jaren geleden in de kop blijft spoken: "Die eerste verliefdheid ervaar je all-in"
Al drie weken lang is Lidewij Nuitten (29) in het Eén-programma 'Waar is Mark?' op zoek naar het onderwerp van haar allereerste verliefdheid. En zij blijkt lang niet de enige bij wie dat eerste liefje in de kop blijft spoken. "Op die leeftijd beleef je alle gevoelens veel intenser."
Lees verder

Vermiste kat na vijf dagen gespot op dak, maar valt dan in schoorsteen: breekwerken nodig voor redding
Fluffy is gered, maar niet zonder moeite. De kat was vijf dagen vermist tot hij werd aangetroffen op het dak van een huis in Wirral bij Liverpool. Bij de reddingspoging viel Fluffy naar beneden in de schouw. De brandweer kan hem bevrijden door een gat in een slaapkamermuur te kloppen.
Lees verder

Opnieuw dagrecord verbroken: kwik klom vandaag tot 17,2 graden in Ukkel
De lente is in het land en de dagrecords blijven sneuvelen. In Ukkel werd vandaag 17,2 graden gemeten en dat was nooit eerder zo veel op 2 maart.
Lees verder

Binnenkijken bij Elizabeth: dankzij het Zoom-tijdperk krijgen we ook het interieur van de Britse Queen te zien
Tijdens de lockdownperiode krijgen we iets meer van koningin Elizabeth (94) te zien dan we gewoon zijn. Net zoals iedereen werkt de Britse monarch op dit moment van thuis uit. Dat betekent dat ook zij zich maar al te vaak in een Zoom-meeting bevindt. Daarmee komen we er niet alleen achter de ook de Queen weet hoe ze die technologie moet gebruiken, maar ook hoe haar interieur eruit ziet.
Lees verder

Paul Janssens weduwe en zoon over het 'Janssen-vaccin' van Johnson & Johnson: "Geest van vader zit in elke ampul van ons coronavaccin"
Vorig weekend keurde het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap het coronavaccin van Johnson & Johnson goed, binnenkort wordt ook groen licht van het Europese agentschap verwacht. Janssen Pharmaceutica, het bedrijf dat werd opgericht door de in 2003 overleden baron Paul Janssen, behoort tot die Amerikaanse multinational en speelde vanuit het hoofdkantoor in Beerse een cruciale rol in de ontwikkeling van het vaccin, waarvan België 5 miljoen dosissen bestelde. Zowel weduwe Dora Janssen (84) als haar zoon Herwig (61), die een topfunctie bij Janssen bekleedt, zijn apetrots. "De geest van vader zal in elke ampul zitten", meent zoon Herwig.
Lees verder

T.I. en echtgenote in steeds nauwere schoentjes na beschuldigingen van verkrachting en kidnapping: "De getuigenissen zijn griezelig gelijkaardig"
Het net begint zich te sluiten rond de Amerikaanse rapper T.I. (40) en zijn echtgenote Tameka 'Tiny' Harris (45), die door zo'n dertig vrouwen beschuldigd worden van verkrachting, kidnapping en het drogeren van hun slachtoffers. Een advocaat, Tyrone A. Blackburn, heeft in naam van elf van de vrouwen contact opgenomen met de wetshandhaving in twee verschillende Amerikaanse staten.
Lees verder

COLUMN. Willy Sommers was blij met telefoontje van Will Tura tijdens 'Liefde Voor Muziek': "Er was toch altijd een zekere spanning tussen ons"
Hij heeft er lang op moeten wachten, maar dit seizoen is Willy Sommers (68) als éminence grise het stralende middelpunt van 'Liefde Voor Muziek'. De komende weken noteert hij z'n indrukken in een wekelijkse column, waarin hij iedereen een blik achter de schermen gunt. Deze week vertelt hij over de goede band die hij heeft met Will Tura en het emotionele moment dat hij samen met zijn dochter Annemie beleefde. "Ik krijg nog altijd de tranen in de ogen als ik eraan denk, vier maanden na de opnamen. Van geluk, voor alle duidelijkheid."
Lees verder

Meghan Markle eist 1,7 miljoen euro schadevergoeding van tabloid Mail on Sunday
Meghan Markle (39), de vrouw van prins Harry (36), heeft zo'n 1,7 miljoen euro schadevergoeding van de Mail on Sunday geëist. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een hoorzitting in het hooggerechtshof in Londen.
Lees verder

Zo goed werken de vaccins: minder zieke patiënten, minder besmettingen, minder sterfgevallen en meer antilichamen
Minder sterfgevallen bij 80-plussers, minder felle ziektesymptomen en minder besmettingen: dat zijn de gunstige gevolgen van de vaccinaties in landen die al veel verder staan dan wij. De vaccins werken écht, zo blijkt heel duidelijk in onder meer het Verenigd Koninkrijk. Negen op de tien 85-plussers hebben daar al antilichamen tegen het virus. Zelfs na één dosis, dus.
Lees verder

Drie jonge medewerksters van tv-zender doodgeschoten in Afghanistan
In de Oost-Afghaanse stad Jalalabad zijn vrijdag drie vrouwen doodgeschoten tijdens twee verschillende incidenten. De vrouwen waren tussen 18 en 20 jaar oud en werkten op de dubbingafdeling van de lokale televisiezender Enikass TV. Een vierde vrouw raakte gewond en verkeert in levensgevaar.
Lees verder

ASSISEN. Schooljuf houdt nog steeds contact met beschuldigde roofmoord: "Hij hoort niet thuis in de gevangenis"
Op het assisenproces over de roofmoord op Leo Van Rentergem (59) uit Deurne hebben twee vroegere schooljuffen warme herinneringen opgehaald aan beschuldigden Fernando-Marius Covaciu (24) en Sergiu Covaci (21). Eén juf houdt nog steeds contact. "Sergiu belde me onlangs vanuit de gevangenis en zei: 'de enige plek waar ik nu wil zijn is bij u in de klas, juf'. Dat pakte me."
Lees verder

Mike vertelt in 'Big Brother' over moeilijke jeugd: "Ik had geen zin meer in het leven"
Mike (29) lucht dinsdagavond z'n hart in het 'Big Brother'-huis. Tijdens een opdracht vertelt hij over z'n zware jeugd waarin hij gepest werd en z'n moeder bovendien ook met gezondheidsproblemen kampte.
Lees verder

Vierde vaccin op komst? EMA oordeelt op 11 maart over vaccin Janssen
Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) velt op 11 maart een oordeel over het coronavaccin van Janssen. Dat heeft het agentschap in Amsterdam officieel bevestigd.
Lees verder

FBI-directeur bestempelt bestorming Capitool als "binnenlands terrorisme". "Probleem zal niet snel verdwijnen"
Het FBI schaalt de gewelddadige bestorming van het Capitool door aanhangers van voormalig president Donald Trump als "binnenlands terrorisme" in. Dat zei FBI-topman Christopher Wray vandaag op een hoorzitting in de justitiecommissie van de Senaat.
Lees verder

Oppositie en meerderheid slaan handen in elkaar voor resolutie over huiselijk geweld
Het Adviescomité Maatschappelijke Integratie van de Kamer heeft na ruim een jaar vergaderen een resolutie rond intrafamiliaal geweld goedgekeurd. Volgens voorzitster Karin Jiroflée (sp.a) gaat het om een "kamerbreed gedragen tekst met aanbevelingen die alle aspecten van intrafamiliaal geweld aanraakt en bijzondere aandacht schenkt aan kinderen".
Lees verder

30.000 euro neergeteld voor fles 50 jaar oude Schotse whisky
Op een veiling in het Schotse Edinburgh is vandaag een fles whisky van Macallan voor 26.000 pond (zo'n 30.000 euro) onder de hamer gegaan.
Lees verder

"Pandemiewet van minister Verlinden moet herzien worden"
Voor de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) dient het voorontwerp van pandemiewet, dat door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in het parlement werd ingediend voordat het advies aan de Raad van State gevraagd werd, herzien te worden. In een advies stelt de GBA dat de tekst geen wettelijke basis biedt voor de behandeling van gegevens en dat ze een "schending van de principes van wettelijkheid en voorspelbaarheid" vormt.
Lees verder

Reggaemuzikant Bunny Wailer (73) van The Wailers overleden
De Jamaicaanse reggaemuzikant Bunny Wailer is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager bevestigd en meldt onder meer het blad Rolling Stone. Wailers werd bekend als lid van de reggaeband The Wailers waar ook Bob Marley en Peter Tosh deel van uitmaakten.
Lees verder