Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 29 maart 2021

“450.000 euro doorgesluisd van vzw Let's Go Urban naar persoonlijke vennootschappen El Kaouakibi”, blijkt uit ein...

HLN
"450.000 euro doorgesluisd van vzw Let's Go Urban naar persoonlijke vennootschappen El Kaouakibi", blijkt uit eindverslag bewindvoerster
"De wijze waarop de boekhouding werd gevoerd, versterkt mijn vermoeden dat de laatste jaren het financiële gewin, voor mevrouw El Kaouakibi en de met haar verbonden vennootschappen, voorop stond." Dat is de conclusie die de voorlopig bewindvoerder maakt in haar verslag van Let's Go Urban. Miljoenen subsidies gingen naar LGU waarvan op twee jaar tijd 450.000 euro werd doorgesluisd naar El Kaouakibi en haar vennootschappen. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws.
Lees verder

"De pilote heeft doodsangsten uitgestaan": tot vier jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter
De 24-jarige Mike G., die op 25 september vorig jaar geprobeerd had om zijn echtgenote Kristel A. (27) met een gekaapte helikopter uit de gevangenis te bevrijden, stond maandag terecht voor de correctionele rechtbank in Antwerpen. Het parket eiste 4 jaar cel en 30 maanden voor elk van zijn handlangers. "De pilote, mijn cliënte, dacht meermaals dat haar laatste uur geslagen had."
Lees verder

Gamereview 'Inked': mobiel gamen met een pennestreek
Zelden vatte de titel van een game beter en bondiger samen wat je zult spelen dan die van Inked: een bloedmooie smartphonegame vol geometrische puzzels in een schijnbaar met balpennen getekend decor. Let terwijl je speelt vooral op de tekenaar van dit alles, die heel wat verrassingen in zijn mouw heeft zitten.
Lees verder

Getrouwd koppel zit achter zelfmoordaanslag op Indonesische kerk
De twee mensen die gisteren een zelfmoordaanslag uitvoerden aan een kerk in de Indonesische provincie Zuid-Sulawesi waren een recent getrouwd koppel. Dat meldt de politie vandaag.
Lees verder

'Track limits' zorgen voor ophef in F1 na beklijvend duel Hamilton - Verstappen: "Altijd gezegd dat we ze niet zouden monitoren"
Heel wat commotie na de erg spectaculaire tweestrijd tussen Hamilton en Verstappen gisteren tijdens de seizoensopener in Bahrein. Onderwerp van discussie: de track limits. Vooral in bocht vier zouden de regels rond het handhaven van de positie op de baan onduidelijk of verwarrend zijn. Voor Michael Masi, de wedstrijdleider van de FIA, is het echter duidelijk en dat heeft hij ook zo uitgelegd, vertelt hij Motorsport-Total.com.
Lees verder

13-jarige gewapende jongen overvalt horecazaak in Amsterdam
De politie heeft een 13-jarige jongen aangehouden na een overval op een horecagelegenheid in Amsterdam. De jongen gebruikte daarbij een wapen.
Lees verder

"Pijnlijk om te zien": Boonen en Museeuw spreken zich in HLN SPORTCAST uit over Gilbert, die niet klaar is voor de Ronde
In de aflevering van HLN SPORTCAST van deze week gaat het uiteraard ook over het forfait van Philippe Gilbert voor de Ronde van Vlaanderen. Stijn Vlaeminck bespreekt in bovenstaande preview die beslissing met zijn gasten Tom Boonen en Johan Museeuw.
Lees verder

"Pijnlijk om te zien": Boonen en Museeuw spreken zich in HLN SPORTCAST uit over malaise bij Gilbert
In de aflevering van HLN SPORTCAST van deze week gaat het uiteraard ook over het forfait van Philippe Gilbert voor de Ronde van Vlaanderen. Stijn Vlaeminck bespreekt in bovenstaande preview die beslissing met zijn gasten Tom Boonen en Johan Museeuw.
Lees verder

Groen wil dat regering zelf welvaartsenveloppe uitdeelt
Groen wil dat de federale regering zelf de teugels in handen neemt over de besteding van de zogenaamde welvaartsenveloppe aan de uitkeringen. Die situatie zit vandaag vast, omdat vakbonden en werkgevers het niet eens raken over de maximale loonstijging. De groenen vragen die situatie te deblokkeren. "Er staat de regering niets in de weg om nu zelf te handelen", luidt het.
Lees verder

"Ook de productie van een elektrische wagen is groener dan die van een auto met verbrandingsmotor"
Elektrische wagens mogen dan wel geen CO2 uitstoten wanneer ze rijden, maar de fabricatie ervan kost wel meer grondstoffen, is een vaak gehoord argument tegen de EV. Al blijkt dat volgens Transport & Environment niet te kloppen. HLN Drive bekeek het rapport van naderbij.
Lees verder

SHOWBITS. Madonna deelt pikante foto's en Natalia zit met een drummer in huis
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

SHOWBITS. Madonna deelt pikante foto's en Heidi Van Tielen moet afscheid nemen van haar opa
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Onderzoek naar drugsfeiten op Brussels seksfeestje met Europarlementslid geseponeerd
Het onderzoek naar het feestje in Brussel waarop het Hongaarse Europees Parlementslid József Szàjer werd betrapt, is afgesloten zonder gevolg. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het onderzoek focuste op de drugmisdrijven die naar aanleiding van het feestje gepleegd zouden zijn. Voor de inbreuken op de coronamaatregelen had Szàjer al een boete gekregen en ook betaald.
Lees verder

Football Talk. Hertha doneert geld in volle degradatiestrijd - Saintfiet verlengt contract als bondscoach van Gambia
Uitgerekend op zijn 48ste verjaardag mocht onze landgenoot Tom Saintfiet een nieuw, vijfjarig contract ondertekenen als bondscoach van Gambia. Saintfiets eerdere overeenkomst liep af in mei van dit jaar, maar het lag in de lijn van de verwachtingen dat beide partijen langer samen zouden doorgaan. Onder Saintfiet plaatste voetbaldwerg Gambia zich immers zopas voor het eerst voor het Afrikaans landenkampioenschap. "Op de wat langere termijn mikken we ook op een eerste deelname aan het WK", liet Saintfiet zich vorige week ontvallen.
Lees verder

Meer dan 75 procent Vlaamse 85-plussers is gevaccineerd
76,5 procent van alle Vlamingen van 85 jaar en ouder is op dit moment minstens gedeeltelijk gevaccineerd. Dat blijkt uit de nieuwe vaccinatiecijfers van Sciensano. In totaal zijn nu bijna 1,25 miljoen Belgen ingeënt.
Lees verder

Duizenden liters melk in gracht nadat tankwagen kantelt
In de Arkestraat in Belsele is maandag een vrachtwagen geladen met 12.000 liter melk in een gracht gekanteld. Dat gebeurde nadat de truck moest uitwijken voor een vrouw op een bakfiets die uit de tegenovergestelde richting kwam.
Lees verder

Acht mensen gearresteerd in onderzoek naar dodelijk treinongeval in Egypte
Het Egyptische parket-generaal heeft maandag de arrestatie van acht mensen aangekondigd in het onderzoek naar het treinongeval van vrijdag, waarbij minstens 18 doden en 200 gewonden vielen.
Lees verder

Minder testamenten opgemaakt door corona: expert legt uit waarom je het wél moet overwegen
Een jaar corona heeft het aantal geregistreerde testamenten doen dalen met 8 procent. Dat blijkt uit de Familiebarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot). Notaris Joni Soutaer waarschuwt dat een testament nochtans erg belangrijk om je erfenis tot in de puntjes te regelen. Hoe werkt een testament? Wat kost het? Wanneer moet je het doen en wat zijn de voordelen? "Met een testament kun je ook op bepaalde manieren de successiebelasting naar beneden halen."
Lees verder

Expert waarschuwt voor dalend aantal testamenten: "Iedereen die over noemenswaardige bezittingen beschikt, zou er een moeten hebben"
Een jaar corona heeft het aantal geregistreerde testamenten doen dalen met 8 procent. Dat blijkt uit de Familiebarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot). Notaris Joni Soutaer waarschuwt dat een testament nochtans erg belangrijk is zodat jij en je nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. Hoe werkt een testament? Wat kost het? Wanneer moet je het opmaken en wat zijn de voordelen? "Met een testament kun je ook op bepaalde manieren de successiebelasting naar beneden halen."
Lees verder

Hans Bourlon blikt terug op 25 jaar Studio 100: "Eén medewerker vluchtte al na een dag terug naar de VRT"
Walt Disney had Mickey Mouse, Gert Verhulst (53) en Hans Bourlon (59) vertrokken exact 25 jaar geleden van een pluchen bobtail om een internationaal vertakt amusementsbedrijf uit te bouwen. "Onze ambities waren hoog, maar er was ook veel chaos en stress", blikt Hans terug op de start van Studio 100. "Bij de eerste vergaderingen dansten de koffiekopjes op tafel omdat ze naast ons aan het boren waren". En ook Walter De Donder (60) en Koen Crucke (69) halen hun mooiste herinneringen boven. "Ik was bijna kabouter Smul geweest."
Lees verder