Doorgaan naar hoofdcontent

17 ton cannabis met straatwaarde van meer dan 30 miljoen euro in beslag genomen in Niger

HLN
17 ton cannabis met straatwaarde van meer dan 30 miljoen euro in beslag genomen in Niger
In het West-Afrikaanse land Niger hebben onderzoekers 17 ton cannabis in beslag genomen met een straatwaarde van meer dan 30 miljoen euro.
Lees verder

Van der Poel na zege: "Fantastisch om het zo af te maken"
Mathieu van der Poel heeft voor de eerste keer in zijn carrière de Strade Bianche gewonnen - op indrukwekkende wijze. "Ik wist dat de laatste strook echt iets voor mij was", vierde de 26-jarige Nederlander van Alpecin-Fenix in een eerste reactie.
Lees verder

Nummer één Price naar zesde ronde UK Open, ook Van Gerwen door - Alles te volgen op VTM 2
Dag twee op de UK Open darts, zónder Belgen. Op VTM 2 kon u deze namiddag de vijfde ronde volgen, in de avondsessie (vanaf 20 uur) volgt de zesde ronde.
Lees verder

Minimumloon 15 dollar sneuvelt in Amerikaanse Senaat: ook 8 Democraten stemmen tegen
Een voorstel van de linkse senator Bernie Sanders om het minimumloon in de Verenigde Staten te verhogen naar 15 dollar (12,60 euro) per uur heeft het mede door acht Democratische senatoren niet gehaald in de Senaat.
Lees verder

LIVE. Bayern München ontvangt Dortmund in Bundesliga, Meunier en Hazard beginnen aan de match
• Allianz Arena • Aftrap: 18u30 • Bayern staat aan de leiding, Dortmund is pas vijfde • Uitkijken naar het spitsenduel Lewandowski-Haaland
Lees verder

SHOWBITS. Kristel Verbeke begint al vroeg aan de lenteschoonmaak en wie is deze jonge BV?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Welk lied van The Starlings wil jij horen op 24 UUR LIVE in het Sportpaleis? Stem hier!
Volgende vrijdag is het zover: 24 UUR LIVE in het Sportpaleis. Ook The Starlings, Tom Dice en Kato Callebaut, treden er op en jij kan kiezen welk nummer zij zullen brengen. Breng onderaan je stem uit!
Lees verder

Wie rijdt waar? De protagonisten in Parijs-Nice en Tirreno–Adriatico uitgelicht
Zondag gaat Parijs-Nice van start. Eén week lang strijdt het peloton om de felbegeerde gele trui in de Koers naar de Zon. Ook in Italië staat vanaf woensdag een rondje van een week op het menu met Tirreno-Adriatico. Welke renners maken van de gelegenheid gebruik om top te zijn in de Vlaamse voorjaarsklassiekers en welke coureurs zorgen in de Gouden Klassiekers voor punten door het eindklassement naar zich toe trekken?
Lees verder

Queen krijgt geen privévliegtuig meer van Britse overheid: "Privilege wordt geschrapt vanwege besparingen"
De officiële vloot van koninklijke privéjets wordt vanaf volgend jaar geschrapt. De beslissing komt er als onderdeel van enkele besparingen op defensie, die de Britse overheid zopas goedkeurde. Queen Elizabeth (94) zal dus voor het eerst in haar leven zonder eigen vliegtuig komen te zitten.
Lees verder

Joris Hessels was als jonge gast grote fan van Clouseau: "Dat Koen Wauters mijn idool is, durf ik luidop te zeggen. Ik vind het geen guilty pleasure"
Joris Hessels (40) is nauwelijks van ons televisiescherm weg te slaan: we zagen hem in 'De Weekenden', in 'Groeten uit…', hij speelt de onsubtiele fitnesscoach Jurgen D'Haenens in 'Albatros' op Canvas, in maart zien we hem en zijn kompaan Dominique Van Malder met een minireeks van 'Radio Gaga' op Eén en later dit voorjaar zien we hem ook op Play4 in 'Viervoeters', waarin hij met Dominique op zoek gaat naar nieuwe baasjes voor asielhonden. Televisiemakers kunnen alleen dromen maar van zo'n drukke agenda en dergelijke variatie van werk, en toch twijfelt Joris vaak aan zichzelf. "We hebben tijd om over van alles en nog wat na te denken en dan steken de negatieve gedachten sneller de kop op."
Lees verder

Meeste Vlamingen krijgen uitnodiging met datum voor coronaprik. Alleen inwoners van Gent en Antwerpen moeten zélf afspraak maken
Naar 320.000 Belgen is een uitnodiging verstuurd voor hun vaccinatie in één van de 200 vaccinatiecentra. Dat verklaarde Frank Robben, de topman van het IT-bedrijf dat instaat voor het systeem achter die uitnodigingen. Hij legt uit hoe het systeem precies in z'n werk gaat en wat er in de uitnodiging staat.
Lees verder

Kloof tussen aantal geleverde vaccins en toedieningen groeit door "transitiefase"
De kloof tussen het aantal vaccins dat aan ons land werd geleverd en het aantal dat al effectief werd toegediend is de voorbije weken nog toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de Taskforce Vaccinatie heeft vrijgegeven. "We zitten in een transitiefase door de opstart van de vaccinatiecentra en de kinderziekten van het uitnodigingssysteem", zegt Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce. Het is de bedoeling dat verschil de komende weken weer te beperken.
Lees verder

Emotioneel afscheid van Xander (22) die verongelukte met motor: "We gaan je zo hard missen, kleine"
Zaterdagvoormiddag werd afscheid genomen van de amper 22-jarige Xander De Roo uit Tielt die verongelukte met zijn motor. Door de coronamaatregelen nam de familie in intieme kring afscheid van Xander. Vrienden konden de uitvaart mee volgen via een livestream. "Je was de beste broer en nonkel die we ons konden indenken", liet zus Josephine optekenen.
Lees verder

Football Talk. Lukebakio matchwinnaar - Nog steeds geen Dost bij Club
De Rangers kunnen hun 55e landstitel in Schotland bijna ruiken. De ploeg van de Engelse coach Steven Gerrard versloeg zondag op eigen veld in Glasgow middenmoter St. Mirren met 3-0. Daarmee komt de voorsprong op nummer 2 Celtic op 21 punten. Indien de aftredende kampioen zondag niet wint bij Dundee United, is Rangers voor de eerste keer in tien jaar weer kampioen van Schotland. De ploeg van Gerrard is dit seizoen in 32 competitiewedstrijden nog ongeslagen. Vorige week knikkerden de Rangers Antwerp nog uit de Europa League.
Lees verder

Mathieu van der Poel na zijn demonstratie in de Strade Bianche: "De vijf Monumenten? Daar geloof ik niet in"
Mathieu van der Poel (26) is echt content. Zoals in: echt, echt, echt content. "De Strade Bianche is een koers die ik absoluut wilde winnen", zegt hij. "Maar het is ook de moeilijkste koers om te winnen voor mij."
Lees verder

LIVE. Beerschot trekt naar hekkensluiter Waasland-Beveren
• Speeldag 30 JPL • Freethiel • Aftrap: 18u30 • Beerschot is achtste op vijf punten van play-off 1, Waasland-Beveren is hekkensluiter
Lees verder

Pogacar (7de): "Ik verbeter hier elk jaar in en kom zeker terug"
Tourwinnaar Tadej Pogacar (21) hing zijn wagentje keurig aan in de kopgroep en deed zijn deel van het werk. Alleen moest ook hij diep in de finale passen toen Van der Poel vol gas gaf op de laatste grindstrook. Zo raakte hij achterop met Van Aert, Pidcock en Gogl. Uiteindelijk finishte hij in Siena als zevende en laatste van de achtervolgende groep.
Lees verder

LIVE. GOAL! Wie anders dan Haaland breekt topper tegen Bayern meteen open met knappe goal!
• Allianz Arena • Aftrap: 18u30 • Bayern staat aan de leiding, Dortmund is pas vijfde • Uitkijken naar het spitsenduel Lewandowski-Haaland
Lees verder

Amerikaanse Senaat keurt relanceplan van Biden van 1,9 biljoen dollar goed
De Amerikaanse Senaat heeft zaterdag ingestemd met een steunpakket van 1.900 miljard dollar (1.595 miljard euro) dat president Joe Biden heeft voorgesteld. Het pakket steunmaatregelen dat de Amerikanen uit de coronacrisis moet helpen, werd aangenomen met 50 tegen 49 stemmen. Eén Republikeinse Senator was afwezig door een sterfgeval in de familie. Het werd een marathonzitting van 24 uur.
Lees verder

Materiaalpech slaat Kopecky (17de) weg uit kopgroep: "Misschien kom ik er volgend jaar achter of ik hier kan winnen"
Belgisch kampioene Lotte Kopecky (25) stak in de vrouwenwedstrijd de boel mee in de fik. In de finale koos ze als één van de eersten voor de aanval. Samen met de Nieuw-Zeelandse Fisher-Black reed ze een tijdlang voorop en toen uiteindelijk de beslissing viel was Kopecky ook mee met de wereldtop. Materiaalpech sloeg haar weg uit de kop van de koers en uiteindelijk reed ze 2 minuten en 42 seconden na winnares Blaak als 17de over de streep.
Lees verder