Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 maart 2021

1 op de 3 heeft last van lichte bijwerkingen coronavaccin: “Laat je als ouders niet op hetzelfde moment vaccineren”

HLN
1 op de 3 heeft last van lichte bijwerkingen coronavaccin: "Laat je als ouders niet op hetzelfde moment vaccineren"
Of je nu een Pfizer, Moderna of AstraZeneca-vaccin toegediend krijgt, de kans bestaat dat je de dagen nadien last krijgt van koorts, vermoeidheid of wat hoofpijn. Wat mag je verwachten, wat heeft dat te betekenen, wat kan je ertegen doen en wanneer bel je toch best even de dokter? "Je hoeft niet meteen te panikeren", sust vaccinologe prof. Isabel Leroux-Roels (UZ Gent), die antwoordt op ongeruste vragen.
Lees verder

NEXT GEN KOERS. De klassieke renners van morgen: de boezemvriend van Bjorg Lambrecht en een hardrijder die de toppers al eens klopte op WK tijdrijden
Nú kent bijna niemand ze nog, maar straks zijn ze onze wielerhoop. In navolging van Remco Evenepoel staat heel wat Belgisch wielertalent klaar om door te breken. In deze vijfdelige Next Gen-reeks stellen wij de grootste koerstalenten uit ons land aan u voor. Gewikt en gewogen door een panel van kenners, met ook de youngsters zelf aan het woord. Van klimmers over sprinters, tot klassieke coureurs en veelzijdige meisjes. Vandaag in aflevering 2: de eendagsrenners van morgen.
Lees verder

Het eerste dubbelinterview van Elke uit 'Blind Getrouwd' en haar Ben: "Er hing chemie in de lucht, dus heb ik haar gekust in mijn wagen"
In 2019 hoopte ze nog via 'Blind Getrouwd' haar ware liefde te vinden bij Tim Beer, maar meer dan een fijne vriendschap werd het niet. Elke Voorspoels (39) bleef echter niet bij de pakken neerzitten. Bijna één jaar geleden werd ze verliefd op Ben (bijna 32). In hun eerste dubbelgesprek over Tinder, 'Blind Getrouwd', plusmama zijn en de toekomst stelt Elke haar Ben voor. "Kinderen zullen er eerder komen dan een huwelijk."
Lees verder

LIVE. Viroloog Van Gucht: "Onrustwekkende signalen vanuit de ziekenhuizen met meer opnames" - Half miljoen Belgen kregen eerste dosis
In Vlaanderen schakelt de vaccinatiecampagne tegen het nieuwe coronavirus deze week een versnelling hoger. Er zullen zo'n 129.489 spuitjes met een vaccin tegen Covid-19 worden toegediend. Ter vergelijking: vorige week werden er 78.422 coronavaccins gezet in Vlaanderen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Gewurgde Nederlandse vrouw lag wekenlang onder berg rommel in de zetel, politie vond haar lichaam pas na derde bezoek aan huis
De Nederlandse politie is meerdere keren binnen geweest in een huis in Den Haag waar uiteindelijk een wekenlang vermiste vrouw is gevonden. Pas bij het derde politiebezoek werd het lichaam van de 35-jarige Gita op de zetel gevonden, verborgen onder een stapel spullen. Dat is maandag bekend geraakt tijdens de eerste inleidende zitting in de rechtbank over de vreemde zaak.
Lees verder

Kompany: "Ik denk dat trainers overschat worden. Alles is afhankelijk van de kwaliteit"
Vincent Kompany is op zijn hoede voor de bekermatch van morgen tegen Cercle Brugge: "Een ploeg met talent, atletisch vermogen en volume." Maar toch kijkt de Anderlecht-coach vooral naar zijn eigen team en hamert hij op twee zaken die hij in één adem noemt: intensiteit en enthousiasme.
Lees verder

Met deze auto aast Lewis Hamilton op achtste wereldtitel
Mercedes heeft vanochtend de auto voor het Formule 1-jaar 2021 gepresenteerd. Met de W12 aast het team op de achtste wereldtitel op rij. De auto is, net als afgelopen seizoen, grotendeels zwart.
Lees verder

Smartphoneverslaving leidt tot slechte slaapkwaliteit bij jongvolwassenen
Studenten die kampen met een smartphoneverslaving, rapporteren ook een slechte slaapkwaliteit. Dat blijkt uit een studie van het King's College (universiteit) in Londen.
Lees verder

Juventus boekt 113 miljoen euro verlies in een half jaar tijd: dreigt het bankroet van het project-CR7?
De verkoop van spelers op een ingekrompen markt moet een kaartenhuisje overeind houden. De coronacrisis raast ook als een tornado door de boekhouding van Juventus: 113 miljoen euro verlies in de eerste zes maanden van het seizoen. Dreigt het bankroet van het project-Ronaldo?
Lees verder

LEZERSBRIEF. "Klaag toch niet over een uitgesteld reisje. Ik moet de begrafenis van mijn man al acht maanden uitstellen"
Bijna iedereen snakt naar perspectief, nu al een volledig jaar lang bijzonder weinig toegestaan is. Maar misschien moeten we dat gemis toch ook relativeren, schrijft lezeres Caroline Stevens. "Ik verloor mijn man op 16 juni 2020. Mensen klagen over een reisje dat een jaar uitgesteld moet worden. Ik moet nu al bijna acht maanden wachten voor ik mijn geliefde de begrafenis kan geven die hij wilde." Hieronder leest u haar integrale brief.
Lees verder

"Braziliaanse variant kan immuniteit verschalken en is tot meer dan twee keer besmettelijker"
De gevreesde Braziliaanse variant P1 is naar schatting 1,4 tot 2,2 keer besmettelijker dan andere stammen van het nieuwe coronavirus. Dat blijkt uit nog niet gepubliceerde studies die gebaseerd zijn op data van de stad Manaus, waar de Braziliaanse variant eind vorig jaar uitbrak. Bij tussen de 25 en 61 op de 100 geïnfecteerde personen ging het bovendien om een herbesmetting met P1, schatten de onderzoekers.
Lees verder

Vanaf vandaag verbod op Belgisch vliegverkeer van en naar Marokko, dit om verspreiding coronavariant tegen te gaan
De Marokkaanse overheid besliste gisteren dat al de vluchten met België en Italië worden opgeschort. Op die manier wil Marokko de verspreiding van nieuwe varianten van het coronavirus tegengaan.
Lees verder

Gouden Schoen De Caigny verlaat Anderlecht en trekt naar Duitse topclub Hoffenheim: "Het plaatje klopt"
Red Flame Tine De Caigny (23) gaat een nieuwe uitdaging aan. De Gouden Schoen ruilt Anderlecht in voor het Duitse nummer drie TSG 1899 Hoffenheim. Ze tekende er een contract tot 30 juni 2023 en zal er met het rugnummer 6 voetballen.
Lees verder

Nieuw actieplan moet het melden van racisme in het Belgische voetbal toegankelijker maken
De KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF hebben met een groep van twintig vertegenwoordigers uit het voetbal en met diverse achtergronden de afgelopen maanden een nieuw actieplan tegen racisme en discriminatie uitgewerkt. De basis om discriminatie en racisme krachtig aan te pakken, klinkt het unaniem. Zo zijn er onder meer een inclusiemanager, een nieuwe Diversity Board, een Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme opgenomen en moet het melden van racisme en discriminatie een pak toegankelijker worden.
Lees verder

Verplaatsingen stijgen weer, Van Gucht doet "warme oproep": "Beperk je dichte contacten en zet maximaal in op thuiswerk"
De besmettingscijfers in Belgie stijgen niet meer zo snel als de voorbije dagen. Maar "we bevinden ons nog altijd in onrustig vaarwater, en het is niet duidelijk wanneer we weer in rustiger vaarwater zullen komen", aldus viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van Sciensano. Hij riep nogmaals op het aantal contacten te beperken en zoveel als mogelijk thuis te werken.
Lees verder

KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF lanceren nieuw actieplan discriminatie en racisme
De KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF hebben met een groep van twintig vertegenwoordigers uit het voetbal en met diverse achtergronden de afgelopen maanden een nieuw actieplan tegen racisme en discriminatie uitgewerkt. De basis om discriminatie en racisme krachtig aan te pakken, klinkt het unaniem. Zo zijn er onder meer een inclusiemanager, een nieuwe Diversity Board, een Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme opgenomen en moet het melden van racisme en discriminatie een pak toegankelijker worden.
Lees verder

Regency-core tot op je ondergoed: het korset is weer cool
Dankzij de populaire Netflixserie 'Bridgerton' is het korset weer helemaal terug. Niet enkel in de slaapkamer, maar ook gewoon op straat. "De moderne bustier mag gezien worden." Twee lingerie-experts en stylist Sarah Roelstraete geven ze tips om het juiste model uit te kiezen én om het controversiële, sexy kledingstuk draagbaar te maken.
Lees verder

In ons land dankzij... mevrouw Brys: maak kennis met Mousa Tamari, de 'Jordaanse Messi' en auteur van een wereldgoal
'De Jordaanse Messi' wordt-ie genoemd, Mousa Tamari. Hij heeft zijn bijnaam niet gestolen. Oké, niet bijster origineel, maar we begrijpen het wel. Snedige versnelling aan de bal, technisch loepzuiver, vinnige dribbels. Heerlijk schot ook, zoals we gisteren zagen: zijn doelpunt tegen Antwerp was enig mooi. Een kennismaking met de OHL-flank, 23 en halfgod in eigen land. "Hij is onmisbaar voor mijn team", vertelt Vital Borkelmans, bondscoach van Jordanië. Al zou de quote stilaan ook net zo goed uit de mond van zijn ontdekker, Marc Brys, kunnen komen.
Lees verder

LIVE GP SAMYN. Topfavoriet Van der Poel voor de start over 'knuffelverbod': "Als het moet, dan moet het"
Twee dagen na zijn net niet geslaagde monstervlucht in Kuurne-Brussel-Kuurne krijgt Mathieu van der Poel een herkansing in de GP Samyn, de Waalse openingskoers. De Nederlandse kampioen is opnieuw dé te kloppen man. Daarnaast is het uitkijken naar Mark Cavendish, die zijn eerste koers op Belgische bodem sinds zijn terugkeer bij Deceuninck-Quick.Step rijdt. Het startschot weerklinkt om 12u30, op deze pagina hoeft u niets van het spektakel te missen.
Lees verder

LIVE LE SAMYN. Topfavoriet Van der Poel over 'knuffelverbod': "Als het moet, dan moet het"
Twee dagen na zijn net niet geslaagde monstervlucht in Kuurne-Brussel-Kuurne krijgt Mathieu van der Poel een herkansing in Le Samyn, de Waalse openingskoers. De Nederlandse kampioen is opnieuw dé te kloppen man. Daarnaast is het uitkijken naar Mark Cavendish, die zijn eerste koers op Belgische bodem sinds zijn terugkeer bij Deceuninck-Quick.Step rijdt. Het startschot weerklinkt om 12u30, op deze pagina hoeft u niets van het spektakel te missen.
Lees verder