Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

Zoektocht naar vermoorde Ichelle (29) gaat verder in Zeeuws-Vlaanderen

HLN
Zoektocht naar vermoorde Ichelle (29) gaat verder in Zeeuws-Vlaanderen
Een gedeelte van een vrouwenlichaam dat vorige dinsdag werd gevonden in het uitwateringskanaal van Sluis naar Cadzand-Bad - vlak over de grens in Zeeuws-Vlaanderen - is van de Nederlandse Ichelle van de Velde (29). De jonge vrouw was sinds half december vermist. Het lichaam is nog niet compleet, de politie zoekt verder. De zaak houdt de gemoederen in Sluis al weken bezig.
Lees verder

Premier Rutte over versoepelingen in Nederland: "We doen iets heel spannends"
Alle contactberoepen mogen vanaf volgende week dinsdag weer opstarten in Nederland. Concreet gaat het om kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en uitbaters van massagesalons. Een uitzondering geldt voor sekswerkers. Leerlingen in het middelbaar mogen weer minimaal één dag in de week naar school gaan. Winkelen kan enkel op afspraak en wie jonger is dan 28 jaar mag sporten in teamverband. "We zijn het aardig zat aan het worden, maar we zijn op weg naar betere tijden. Dat perspectief is er", klinkt het.
Lees verder

Trouwring na 55 jaar teruggevonden in koeienweide: schatzoeker bezorgt weduwe (83) de verrassing van haar leven
Wie zoekt, die vindt. Al was Rikkert Van Peer (43) dit weekend niet bepaald op zoek naar een trouwring die al 55 jaar onder de grond stak. Toen hij met zijn metaaldetector in een weide achter de molen van Pulderbos op zoek ging naar Romeinse munten, vond hij toevallig de trouwring van wijlen Frans Van Staeyen. Die was Frans destijds verloren in een konijnenpijp, tijdens het jagen. Zijn weduwe, Julienne Breugelmans, werd na al die tijd verenigd met de nog blinkende ring.
Lees verder

LIVE. Chelsea komt met de schrik brij na blunder Mendy
• Arena Nationala, Boekarest (21u) • Ref: Felix Brych (DUI) • Heenmatch achtste finales Champions League • Yannick Carrasco is geblesseerd
Lees verder

Ex-olympisch zilveren atleet Roger Moens (90) onbaatzuchtig: "Wil mijn vaccin afstaan aan huidige olympiër"
De Belgische olympiërs hebben baat bij een vaccin vóór de Spelen, maar willen ook geen voorkeursbehandeling. De 90-jarige Roger Moens, olympisch zilver op de 800m in Rome 1960, reageert erg onbaatzuchtig: "Ik sta mijn vaccin in maart graag af aan een Belgische atleet, misschien volgen er nog andere ex-olympiërs van plus-65 jaar..."
Lees verder

Ex-rechterhand onthult geheimen achter succes van Bezos' Amazon: "Jeff sprak altijd als laatste, om niet nagepraat te worden"
Begonnen in een garage boeken te verkopen en vandaag een imperium dat op de beurs 1.400 miljard euro waard is. Amazon is een wonder, een magische parabel uit de ondernemersbijbel. Nee, zegt Bill Carr, jarenlang luitenant van Amazon-baas Jeff Bezos. "Jeff is geweldig, maar door slimme principes is Amazon een machine die nog tientallen jaren zal draaien." Tegendraads werken is de boodschap.
Lees verder

Veiligheidsdiensten scheuren hun broek aan dure 'supersoftware'
De Belgische veiligheidsdiensten maken niet langer gebruik van een zoekrobot die de federale regering in de nasleep van de terreuraanslagen in Brussel heeft aangekocht. Dat zegt Philippe Boucké, topman van de militaire inlichtingendienst ADIV, in een interview met Knack en Le Soir. Op die manier gaat een miljoeneninvestering verloren.
Lees verder

Precies 135 jaar geleden ging Roemenië 'koning-shoppen' in België
Het had niet veel gescheeld of Roemenië had een Belgische koning gehad. Het land had namelijk z'n oog laten vallen op prins Filips van België. Dat vertelt historicus Vincenzo De Meulenaere in het Radio 1-programma 'Nieuwe Feiten'.
Lees verder

Pim Symoens van 'Star Academy' is papa geworden van een dochtertje
Pim Symoens (37), die in 2005 deelnam aan de talentenshow 'Star Academy', is papa geworden. Dat kondigde hij zelf aan op zijn Facebookpagina. "Niets dan liefde voor onze allerliefste kleine meid", klinkt het onder de foto van zijn kleine spruit.
Lees verder

Golficoon Tiger Woods zwaargewond afgevoerd naar ziekenhuis na auto-ongeluk
Golfer Tiger Woods (45) is afgevoerd naar het ziekenhuis na een auto-ongeval. Hij moest uit het wrak bevrijd worden door brandweerlui, daarna werd hij naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

"AstraZeneca levert ook in april, mei en juni maar helft van beloofde vaccins"
AstraZeneca levert de Europese Unie in april, mei en juni maar de helft van de afgesproken hoeveelheid coronavaccins. De unie, met meer dan 350 miljoen volwassen inwoners, kan volgens een ingewijde op nog geen 90 miljoen doses rekenen. In het eerste kwartaal van dit jaar maakte de vaccinfabrikant zijn toezeggingen ook al niet waar.
Lees verder

LIVE. Kan Lazio weerwerk bieden aan Bayern?
• Stadio Olimpico (21u)
Lees verder

Beveiliging Capitool niet verwittigd over plannen voor bestorming
De beveiliging van het Capitool was niet op de hoogte dat er plannen waren voor een massale bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw op 6 januari, melden Amerikaanse media. Volgens de voormalige baas van de Capitoolpolitie en de baas van de politie in de hoofdstad Washington hadden de inlichtingendiensten de informatie die bekend was niet goed doorgespeeld.
Lees verder

Een kilometer verderop gaan wonen kost met deze verhuiswagen 330.000 euro
Een Amerikaanse makelaar heeft een 139 jaar oud huis zes stratenblokken binnen San Francisco laten verhuizen. De rekening van het verhuisbedrijf bedraagt 330.000 euro, maar daarvoor konden wel alle spullen gewoon blijven staan.
Lees verder

LIVE. Bal is voor Chelsea, Atlético dicht bij openingsgoal
• Arena Nationala, Boekarest (21u) • Ref: Felix Brych (DUI) • Heenmatch achtste finales Champions League • Yannick Carrasco is geblesseerd
Lees verder

LIVE. Bayern 0-2 voor na amper 24 minuten
• Stadio Olimpico (21u)
Lees verder

Dodelijk ongeval in Wellen: 19-jarige jongeman uit Diepenbeek laat het leven
Door een dodelijk ongeval is de Opeindestraat van Wellen naar Kortessem momenteel voor alle verkeer afgesloten. Twee voertuigen kwamen vanavond omstreeks 18.30 uur in aanrijding met elkaar, waarna de 19-jarige N.V. uit Diepenbeek het leven liet.
Lees verder

"Als zij naar mij keek, wist ik niet meer wat ik moest zeggen": Alex Agnew vertelt in 'Later Als Ik Groot Ben' over jeugdliefde Sophie
In 'Later Als Ik Groot Ben' gaat Alex Agnew opnieuw op de schoolbanken zitten. Hij vertelt hoe hij zich jarenlang dom heeft gevoeld - ondanks een IQ van 130 - en hoe hij smoorverliefd was op z'n klasgenote Sophie.
Lees verder

Actrice Mandy Moore en echtgenoot zijn ouders geworden van zoontje August
Actrice Mandy Moore (36) en haar man Taylor Goldsmith (35) hebben hun eerste kindje gekregen. Het gaat om een jongetje, dat de naam August Harrison heeft gekregen.
Lees verder

Foto van Lionel Richie met jongere vriendin verbaast het internet
Dat Lionel Richie (71) een jongere vriendin heeft, is al lang geen geheim meer. De zanger is al sinds 2014 samen met Lisa Parigi, die begin dertig zou zijn. Maar een recente foto van het koppel veroorzaakt toch veel opwinding op het internet.
Lees verder