Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

Zoeken naar vermoorde Ichelle (29) gaat verder in Zeeuws-Vlaanderen, lichaam nog niet compleet

HLN
Zoeken naar vermoorde Ichelle (29) gaat verder in Zeeuws-Vlaanderen, lichaam nog niet compleet
Een gedeelte van een vrouwenlichaam dat vorige dinsdag werd gevonden in het uitwateringskanaal van Sluis naar Cadzand-Bad - vlak over de grens in Zeeuws-Vlaanderen - is van de Nederlandse Ichelle van de Velde (29). De jonge vrouw was sinds half december vermist. Het lichaam is nog niet compleet, de politie zoekt verder. De zaak houdt de gemoederen in Sluis al weken bezig.
Lees verder

Achttien mensen gered uit koelwagen in Engeland
Op een snelwegparking nabij de Engelse stad Peterborough zijn achttien mensen uit een koelwagen gered. Dat meldt Sky News. Niemand raakte gewond, de immigratiediensten houden zich nu met hen bezig.
Lees verder

Vennootschap El Kaouakibi sloot twee contracten met VRT toen ze nog bestuurder was, ze meldde dit niet
De vennootschap 'A Woman's View' van Sihame El Kaouakibi sloot in 2017 twee contracten om prestaties te leveren aan de VRT. De Antwerpse onderneemster was op dat moment nog lid van de raad van bestuur van de openbare omroep, en dus is er sprake van een inbreuk op het charter deugdelijk bestuur, bevestigt woordvoerder Bob Vermeir.
Lees verder

Acteur Gérard Depardieu aangeklaagd voor verkrachtingen
Acteur Gérard Depardieu (72) is op 16 december aangeklaagd voor 'verkrachtingen' en 'seksuele aanranding' die hij in de zomer van 2018 zou hebben begaan bij een jonge actrice. Dat heeft het Franse persbureau AFP dinsdag uit een bron dichtbij het dossier vernomen. Het nieuws werd ook bevestigd door een gerechtelijke bron. De acteur zelf ontkent de feiten.
Lees verder

Ellie Goulding dertig weken zwanger van eerste kind
Heuglijk nieuws voor zangeres Ellie Goulding (34). De zangeres en haar echtgenoot Caspar Jopling (29) zijn in verwachting van hun eerste kindje. Dat verklapt de dertig weken zwangere Goulding in Vogue, waarin ze voor het eerst met een buikje gefotografeerd wordt.
Lees verder

Nog maandenlang productieproblemen bij Playstation 5 verwacht
Door een tekort aan halfgeleiders dreigen er nog maandenlang te weinig exemplaren van de nieuwe spelconsole Playstation 5 beschikbaar te zijn. Dat heeft Jim Ryan, de CEO van de gamingdivisie van Sony (Sony Interactive Entertainment), gezegd aan de Britse krant Financial Times.
Lees verder

LIVE. Premier Rutte over versoepelingen in Nederland: "We doen iets heel spannends"
Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en massagesalons mogen vanaf volgende week dinsdag weer opstarten in Nederland. Het gaat om alle contactberoepen behalve sekswerkers. Om 19 uur is de persconferentie van premier Mark Rutte begonnen. "We zijn het aardig zat aan het worden, maar we zijn op weg naar betere tijden. Dat perspectief is er", klinkt het.
Lees verder

LIVE. Nederland versoepelt, volg hier persconferentie van Mark Rutte
Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, massagesalons mogen vanaf volgende week dinsdag weer opstarten in Nederland. Dat melden onder meer NOS en het Algemeen Dagblad. Het gaat om alle contactberoepen behalve sekswerkers. Om 19 uur is de persconferentie van premier Mark Rutte begonnen. "We zijn het flink zat, maar we zijn op weg naar betere tijden. Dat perspectief is er", klinkt het.
Lees verder

Jongen (16) die Jason doodstak naar gesloten instelling
De 16-jarige jongeman die verdacht wordt van het doodsteken van de 22-jarige Jason Tollenaers, is door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling. Dat bevestigt het parket. Om welke instelling het gaat, wil niemand officieel mededelen omwille van de privacy van de dader en het minderjarige profiel.
Lees verder

Binnenkort wel met 8 wandelen in het park, maar niet met 8 in de tuin barbecueën? Virologen over de "buitenbubbel"
Virologen zijn het voorstel genegen om buiten met acht af te spreken in plaats van met vier. Al is het goed mogelijk dat er een onderscheid komt tussen wat je thuis doet of op openbaar domein. Dat wil zeggen: met acht wandelen in het park, maar niet met acht barbecueën in de tuin.
Lees verder

Mogen we onze buitenbubbel binnenkort vergroten? "Een grote mentale opsteker"
Virologen zijn het voorstel genegen om buiten met acht af te spreken in plaats van met vier. Al is het goed mogelijk dat er een onderscheid komt tussen wat je thuis doet of op openbaar domein. Dat wil zeggen: met acht wandelen in het park, maar niet met acht barbecueën in de tuin.
Lees verder

Zwift schorst Duitse prof voor vervalsen van data tijdens race
Philipp Diegner van Canyon Esports is geschorst voor het vervalsen van data tijdens een Zwift-race. Zwift is een online fiets- en hardlooptrainingsprogramma dat gebruikers in staat stelt te communiceren, te trainen en te concurreren in een virtuele wereld.
Lees verder

Centrale bank VS verwacht economische betere tijden in 2021
De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, verwacht dat de economische toestand in de Verenigde Staten in de loop van dit jaar verbetert. Desondanks is de arbeidsmarkt nog lang niet hersteld van de neergang die de coronapandemie veroorzaakte, waarschuwde voorzitter Jerome Powell bij een tweedaagse hoorzitting voor het Congres over het beleid van de koepel van centrale banken.
Lees verder

Hoofdrolspeler 'Get Out' werd niet uitgenodigd op eigen première
Wanneer je hoofd op alle affiches van een film staat en je ook letterlijk de hoofdrol speelt, is het minste wat je kan verwachten een uitnodiging voor de première. Toch? Maar in het geval van Daniel Kaluuya (31), die in de succesfilm 'Get Out' speelde, liep dat even anders. Dat vertelt hij in 'The Graham Norton Show'.
Lees verder

Jo De Poorter over de toespraak van de Queen: "Het wordt een masterclass die duidelijk zal maken hoe je je als royalty moet gedragen"
Op 7 maart zullen prins Harry (36) en Meghan Markle (39) hun nu al controversiële interview geven bij Oprah Winfrey (67), maar Queen Elizabeth (94) komt diezelfde dag als eerste aan de beurt. Enkele uren voordien zal zij de natie toespreken en volgens de Britse media wil de Queen vooral de eenheid van de koninklijke familie benadrukken. Iets wat ook Jo De Poorter, expert communicatie en koningshuizen, beaamt. "Het wordt een masterclass die duidelijk zal maken hoe je je als royalty moet gedragen."
Lees verder

De duidelijke boodschap van Mehdi Bayat aan staf en spelers van Charleroi: "Niet bij de eerste vier zou een mislukking zijn"
Het is niet omdat Belhocine door de aanhang van Sporting Charleroi onder vuur wordt genomen dat hij moet vrezen voor zijn job. "Collega's met een veel grotere naam ontsnappen daar ook niet aan. Ik leef midden de groep en zie geen reden Karim in vraag te stellen", aldus Mehdi Bayat. Druk zetten doet de patron echter wel.
Lees verder

"Hij sloeg zijn hond tot die de vloer onderpiste": wat we allemaal weten over Hitlers vader Alois
Dat Adolf Hitler zijn opvliegendheid en agressie van zijn vader heeft, wisten we al. Maar het lijkt er nu sterk op dat ook zijn politieke ideeën onder het ouderlijk dak zijn ontstaan. Dat schrijft de Oostenrijkse historicus Roman Sandgruber in een nieuw boek — steunend op een stapel pas recent ontdekte brieven.
Lees verder

KVM-eigenaar Dieter Penninckx weggestemd uit bestuur van de club
Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx, spilfiguur in een fraudezaak, is door de buitengewone Algemene Vergadering van KV Mechelen weggestemd als bestuurder. De onderhandelingen over de verkoop van zijn aandelen lopen nog.
Lees verder

LIVE. Atlético, zonder de geblesseerde Carrasco, krijgt Chelsea over de vloer
• Arena Nationala, Boekarest (21u) • Ref: Felix Brych (DUI) • Heenmatch achtste finales Champions League • Yannick Carrasco is geblesseerd
Lees verder

Ex-olympisch zilveren atleet Roger Moens (90) onbaatzuchtig: "Wil mijn vaccin afstaan voor huidige olympiër"
De Belgische olympiërs hebben baat bij een vaccin vóór de Spelen, maar willen ook geen voorkeursbehandeling. De 90-jarige Roger Moens, olympisch zilver op de 800m in Rome 1960, reageert erg onbaatzuchtig: "Ik sta mijn vaccin in maart graag af aan een Belgische atleet, misschien volgen er nog andere ex-olympiërs van plus-65 jaar..."
Lees verder