Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 februari 2021

Zo maak je er toch een onvergetelijke Valentijn van, met lekker eten en cadeautjes uit de buurt!

HLN
Zo maak je er toch een onvergetelijke Valentijn van, met lekker eten en cadeautjes uit de buurt!
Een romantisch diner met alles erop en eraan in je favoriete restaurant op 14 februari zit er dit jaar niet in, maar dat wil gelukkig niet zeggen dat je de feestdag van de liefde zomaar voorbij moet laten gaan. Ook dicht bij jouw deur pakken heel wat culinaire adresjes dit jaar uit met afhaalmenu's in een valentijnsjasje, soms zelfs met pikante extraatjes. Ook nog last-minute op zoek naar een origineel geschenkje? Ga dan zeker even doorheen onze tips uit jouw buurt!
Lees verder

Hilde Laga (64) is de machtigste vrouw op de Brusselse beurs: "Waarom zouden moeders geen carrière mogen maken en vaders wel?"
Ze is dé machtigste vrouw van de Brusselse beurs, maar zelf wuift GIMV-voorzitter Hilde Laga (64) zoveel eer van tafel. Een bruisende carrière, vier kinderen en zes kleinkinderen later, lacht het leven haar onophoudelijk toe. Samen met NINA blikt ze even terug. "Mijn generatie is mentaal en fysiek fitter dan ooit. Waarom zou ik al uitbollen?"
Lees verder

Corona slaat toe bij Bora-Hansgrohe: Peter Sagan test net als broer en nog andere renner positief
Corona heeft toegeslagen bij wielerploeg Bora-Hansgrohe. Peter Sagan, zijn broer Juraj en Erik Baska hebben positief getest op het virus. Dat meldt het team in een communiqué. Het drietal stelt het goed en moet in quarantaine.
Lees verder

Waarom de Queen 'verboden documentaire' over royals zo graag in de doofpot wil: "Hun positie in de maatschappij was in gevaar"
Een halve eeuw lang viel ze nergens te bespeuren, maar vorige week dook ze plots weer op: de beruchte 'verboden documentaire' over de Britse royals werd gepubliceerd op YouTube. De Queen gaf angstvallig het bevel om die meteen te laten verwijderen. Maar waarom? De royals hebben destijds immers zelf meegewerkt aan het project, in de hoop hun reputatie te verbeteren.
Lees verder

Een unieke blik onder de motorkap van Eden Hazard: nooit leefde hij er méér voor, het maakt de klap nog zo hard
"Football is football, my friend. Not foot-gym." Dag op dag vijf jaar geleden worstelde Eden Hazard, toen 25, op deze pagina met dezelfde twijfels als vandaag: pruttelende spieren, sputterende prestaties. Een unieke blik onder de motorkap van een voetballer die tegenwoordig vaak in de garage staat. De mens versus de machine.
Lees verder

Nu hij optreedt tijdens Super Bowl: The Weeknd verklaart gezicht vol kneuzingen en verband
Wat is er aan de hand met The Weeknd? Die vraag werd lang gesteld over Abel Tesfaye (30), zoals de zanger echt heet. Logisch ook, sinds hij eind vorig jaar meermaals verscheen met een in verband gewikkeld gezicht vol kneuzingen. In een interview met Variety geeft The Weeknd nu voor het eerst toe dat het allemaal om opgezet spel gaat.
Lees verder

Hier scoor je in elke stad de lekkerste afhaalkoffie tijdens je wandeldate
Een wandeling is zo'n beetje het enige dat we met onze vrienden en familie nog kunnen doen. Het hoogtepunt van zo'n uitstapje? Samen een warme afhaalkoffie (of -thee, -chocomelk of noem maar op) drinken. We lijsten per grote stad de leukste bars op voor een bakje troost en/of zoete traktatie. Spoiler: je zal geen Starbucks in de lijst terugvinden, enkel (h)eerlijke, lokale adresjes.
Lees verder

Maggie De Block uit kritiek op experten: "Bevolking walgt van hun communicatie"
Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) laat zich in een interview met de Waalse krant La Dernière Heure erg kritisch uit over de overvloedige communicatie van experten over het coronavirus en de maatregelen. "De bevolking walgt van hun communicatie", zegt De Block.
Lees verder

Misnoegde Brooklyn Nets-ster Kevin Durant moet veld verlaten na positieve test van nauw contact
Hét beeld van de NBA-speeldag afgelopen nacht: Kevin Durant (32) die misnoegd de zaal moet verlaten. Een nauw contact had namelijk positief getest op corona. De Brooklyn Nets verloren uiteindelijk hun partij tegen Toronto met 117-123.
Lees verder

Misnoegde Brooklyn Nets-ster Kevin Durant moet veld verlaten na positieve test van nauw contact
Hét beeld van de NBA-speeldag afgelopen nacht: Kevin Durant (32) die misnoegd de zaal moet verlaten. Een nauw contact had namelijk positief getest op corona. De Brooklyn Nets verloren uiteindelijk hun partij tegen Toronto met 117-123.
Lees verder

"Koop wandelschoenen altijd in de namiddag": podoloog legt uit hoe je wandelblessures voorkomt en het juiste schoeisel kiest
De populariteit van wandelen piekt deze maanden. Gezond, maar! "Te veel mensen doen dat met de foute schoenen", stelt podoloog Charity Audenaert vast in haar praktijk. "En dat zorgt voor heel wat blessures." Waaraan moet een goede wandelschoen voldoen om er zorgeloos op uit te trekken? Moet je per se een duur paar kopen van een speciaalzaak als A.S. Adventure of scoort een goedkoop model van Decathlon even goed? En hoe voorkom je overbelasting en andere kwaaltjes?
Lees verder

Hoopvol nieuws uit Israël: vaccinatiecampagne lijkt eerste vruchten af te werpen
Hoopvol nieuws uit Israël. De vaccinatiecampagne lijkt zijn eerste vruchten af te werpen. Uit een nieuwe studie blijkt dat het Pfizer-vaccin 66-85 procent effectief is tegen Covid-gevallen en meer dan 90 procent effectief tegen de meest ernstige gevallen van het coronavirus die leiden tot een ziekenhuisopname.
Lees verder

Doen we het binnenkort ook zo in Vlaanderen? In Australië doen ze nu al aan 'hokjesdansen'
Krijgen we via Australië nu al een blik op de toekomst? Het zou zowaar kunnen. In Melbourne zijn live muziekevenementen nu al even terug, en die zien er voortaan verrassend anders uit.
Lees verder

Wedstrijden van zondag in 1B uitgesteld door gure weersvoorspellingen
Door het voorspelde winterweer worden de wedstrijden in 1B die voorzien waren voor morgen/zondag uitgesteld naar een latere datum. Dat meldt de Pro League. In 1A gaan de matchen voorlopig wel gewoon door.
Lees verder

Nieuwe domper voor Real Madrid: na Hazard ook Sergio Ramos weken out
Na het uitvallen van Eden Hazard moet Real Madrid het nu ook doen zonder aanvoerder Sergio Ramos (34). De centrale verdediger ondergaat zaterdag een operatie aan de meniscus van zijn linkerknie. Hij zou zes weken out zijn.
Lees verder

'Thuis'-actrice Lauren Müller is net zoals haar personage Thilly een bezige bij: "Ik voel me schuldig als ik niets aan het doen ben"
'Thuis'-personage Thilly Van Santen is een duivel-doet-al: ze werkt bij ACE, ze staat achter de toog in Bar Madam, ze bokst, ze springt voor iedereen in de bres, ze heeft altijd zin in een feestje … Een dag telt maar 24 uren en voor Thilly zouden het er gerust wat meer mogen zijn. Lauren Müller (32), de actrice die Thilly vertolkt, is ook een bezige bij. "Dat heb ik van thuis meegekregen. Ik voel me schuldig als ik niets aan het doen ben", vertelt ze.
Lees verder

Scoren met spruitjes? Foodie Sonja Peeters gaat origineel aan de slag met de wintergroente
Spruitjes zijn weer volop te verkrijgen. En da's goed nieuws. Wist je dat je maar vier spruitjes hoeft te eten om aan je dagelijkse dosis vitamine C te komen? Hoewel niet iedereen fan is, kun je met een goede bereiding verrassend lekker uit de hoek komen! Foodstylist Sonja Peeters toont hoe. En wie weet ... kan je zelfs je kroost overtuigen.
Lees verder

Bitcoin stijgt naar 40.000 dollar: topbankier voorspelt koers van 600.000 dollar, maar krijgt kritiek
De koers van cryptomunt bitcoin is zaterdag op het handelsplatform Bitstamp weer gestegen tot ongeveer 40.000 dollar en komt zo opnieuw in de buurt van het record van meer dan 41.000 dollar van in januari. Het koersverloop van bitcoin vertoont op korte tijd wel vaak grote schommelingen. Een topbankier krijgt intussen kritiek op de timing van zijn voorspellingen voor bitcoin, waarbij hij op termijn een waarde van 600.000 dollar mogelijk acht.
Lees verder

N-VA kiest twee ondervoorzitters
N-VA kiest deze namiddag twee ondervoorzitters en een algemeen secretaris. Het resultaat wordt in de vooravond verwacht.
Lees verder

Van een reus die nooit gedraft werd tot 'The Joker' die álles kan met een bal: de revelaties na een kwart van het NBA-seizoen
Een kwart van het NBA-seizoen ligt al achter ons. En aan spektakel was er weer geen gebrek. Driepunters, dunks, buzzer-beaters... ze vlogen ons weer om de oren. Op volle zalen is het nog wachten, maar ook zonder de steun van de fans ligt het niveau hoog. Zeker bij bepaalde spelers. Wij stellen er vijf voor die in het seizoensbegin al danig indruk hebben gemaakt.
Lees verder