Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

Zijn ingenieurs te duur? “Goede werkgever belangrijker dan loon”

HLN
Zijn ingenieurs te duur? "Goede werkgever belangrijker dan loon"
Het hoge tekort aan ingenieurs blijft voelbaar op de arbeidsmarkt. Bedrijfsleiders zwaaien vaak met hoge lonen om die technisch hoogopgeleide profielen aan te trekken. "Maar vooral de jongere generatie hecht steeds meer belang aan andere zaken dan het loon", vertelt Nancy Vercammen van ingenieursvereniging ie-net aan Jobat.be.
Lees verder

Chelsea-eigenaar Abramovich kan bijna genieten van superjacht van half miljard euro
Geld moet rollen. Het nieuwe speeltje van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich (54) is zo goed als klaar en werd voor het eerst op de gevoelige plaat vastgelegd. Het superjacht meet 140 meter, telt acht verdiepingen en biedt plaats aan 36 gasten. Kostprijs? 496 miljoen euro.
Lees verder

Professor Dirk Devroey trekt aan alarmbel: "Meer dan helft komt niet om vaccin"
In het vaccinatiecentrum van Overijse komt meer dan de helft van alle zorgverleners die zijn opgeroepen om zich te laten vaccineren, niet opdagen. Dat zegt professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB), die medisch expert is in het centrum, aan HLN LIVE. Oorzaak zou vooral de gebrekkige administratie zijn.
Lees verder

Flaired, ballon of baggy: met deze jeanstrends scoor je altijd en wij tonen je hoe
We voelen het aan de temperaturen: de lente is in aantocht. En dan verdient onze kleerkast een update. Met jeans scoor je altijd en wij tonen je hoe. Van klassiekers tot nieuwe vormen in alle mogelijke wassingen.
Lees verder

Armie Hammer verliest alweer tv-project ten midden van schandaal
De carrière van Armie Hammer (34) krijgt het zwaar te verduren. De Amerikaanse acteur is alweer ontslagen bij een tv-project waarin hij de hoofdrol zou vertolken. De hercasting komt er ten midden van een schandaal waarin Hammer als 'kannibaal' wordt afgeschilderd.
Lees verder

De laatste aflevering van Koers zkt. Vrouw, waarin drie dames blijven strijden om profcontact: "Een droom die uitkomt"
De laureate van Koers zkt. Vrouw is gekend: Jana Dobbelaere (24) reed als eerste over de finish in Ruddervoorde en mag proefdraaien bij het Star Casino Cycling Team. "Dit is een droom die uitkomt", vertelde ze. De nummers twee en drie - respectievelijk Cato Cassiers (20) en Audrey Dekeersmaeker (21) - maken ook nog kans op dat felbegeerde profcontract.
Lees verder

COLUMN. Willy Sommers had pech tijdens 'Liefde Voor Muziek': "Veel moeite gestoken in nummer van Toerist, en toen bleek het al bezet"
Hij heeft er lang op moeten wachten, maar dit seizoen is Willy Sommers (68) als éminence grise het stralende middelpunt van 'Liefde Voor Muziek'. De komende weken noteert hij z'n indrukken in een wekelijkse column, waarin hij iedereen een blik achter de schermen gunt. Deze week vertelt hij over de aflevering van Tourist, waarbij de voorbereidingen niet helemaal van een leien dakje liepen. En hij heeft het ook over het gebrek aan coronamaatregelen op het scherm dat de kijkers opvalt. "Ik ben altijd voorzichtig gebleven, want zeker na mijn hartoperatie vorig jaar neem ik geen risico's."
Lees verder

Tesla-rivaal Lucid Motors gaat naar beurs
De maker van elektrische auto's Lucid Motors, een rivaal van Tesla, krijgt een beursnotering in New York. Het in 2007 opgerichte Lucid wordt geleid door Peter Rawlinson, een voormalige ingenieur van Tesla.
Lees verder

John van den Brom overleeft crisisberaad en blijft aan als coach van Racing Genk
John van den Brom blijft aan als coach van Racing Genk. Op het crisisberaad van de Genkse Raad van Bestuur gisterenavond is het vertrouwen in de Nederlander bevestigd.
Lees verder

Judoka Charline Van Snick laat seksistische Facebookreactie niet passeren: "Praat je ook zo over je moeder?"
Charline Van Snick (30) heeft op Facebook uitgehaald naar een man die een seksistische reactie plaatste onder een video van de judoka. "Ik raad u aan een paar cursussen seksuele opvoeding te volgen", klonk het scherp. Van Snick schuwde de harde (en expliciete) woorden niet.
Lees verder

Barack Obama en Bruce Springsteen maken samen achtdelige podcastserie
Oud-president van de VS Barack Obama (59)en zanger Bruce Springsteen (71) hebben samen aan een achtdelige podcast gewerkt. De eerste twee afleveringen van de reeks zijn vanaf vandaag exclusief te beluisteren op Spotify.
Lees verder

Bouwgrond op het oog? Met deze regels en kosten moet u rekening houden
Overweegt u de aankoop van een bouwgrond om een woning op te zetten? Ook dat kan u financieren met een hypotheeklening. Spaargids.be licht toe wat er allemaal bij komt kijken.
Lees verder

Lenen voor een bouwgrond: dit zijn de regels
Overweegt u de aankoop van een bouwgrond om een woning op te zetten? Ook dat kan u financieren met een hypotheeklening. Spaargids.be licht toe wat er allemaal bij komt kijken.
Lees verder

Emma Bale herstelde na vier jaar radiostilte contact met vader: "Ik besef dat ik papa pijn heb gedaan. Dus slikte ik m'n trots in"
Wie dacht dat Emma Bale (21) er als bedeesde decorvulling bij zou zitten in 'Liefde Voor Muziek' omdat ze de jongste van de bende is, had het goed fout. Ze staat haar mannetje en ontroert met haar breekbare stem. Tijd dus om haar wat beter te leren kennen in dit gesprek over de turbulente relatie met haar vader, pech in de liefde, financiële zorgen en haar carrière. "Muzikaal ben ik een tijdje het spoor bijster geweest."
Lees verder

Vrijgekocht met coronavaccins: het meisje dat er ongewild voor zorgt dat Syrische dictator zijn inenting krijgt
Als het voorbeeld van Israël navolging krijgt, dan wordt het coronavaccin een betaalmiddel in de stille diplomatie. Want om een burger vrij te kopen die gevangen zat in Syrië, heeft het de regering daar voor één miljoen euro vaccins bezorgd. Die burger is een meisje dat waarschijnlijk niet zo blij is dat haar avontuur ten goede komt aan dictator Bashar Al-Assad.
Lees verder

Open Vld schorst Sihame El Kaouakibi voor zes maanden
De statutaire commissie van Open Vld heeft Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi gedurende zes maanden geschorst als bewarende maatregel. De beslissing dateert al van vorige week en loopt dus tot halfweg augustus. El Kaouakibi kwam recent in opspraak na aantijgingen wegens financiële malversaties bij haar Antwerps jongerenproject Let's Go Urban.
Lees verder

Besmettingen stijgen vooral bij actieve bevolking, maar ook bij jongeren en kinderen
Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer, en die stijging is vooral te zien in de leeftijdscategorie van 20 tot 69 jaar oud. Maar, opvallend, ook bij tieners en zelfs kinderen tussen 0 en 9 jaar is er de laatste dagen een stijging te zien. En dat terwijl we net uit een week vakantie komen.
Lees verder

Een derde van zoetwatervissen met uitsterven bedreigd
Een derde van de zoetwatervissen in onze rivieren, meren en zeeën zijn ernstig bedreigd. Dat blijkt uit 'The World's Forgotten Fishes' een internationaal rapport van 16 natuurbeschermingsorganisaties. In 2020 alleen al stierven er 16 soorten uit.
Lees verder

Groen pleit voor 'Tripadvisor' voor woonzorgcentra
Uit cijfers blijkt dat vorig jaar meer dan tweeduizend ouderen van woonzorgcentrum veranderden. Op de website van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid staat geen informatie vermeld over de kwaliteit van een woonzorgcentrum. Groen pleit daarom voor een soort van 'Tripadvisor' voor de ouderenzorg.
Lees verder

9 op de 10 Belgische ouders worstelen met kroost die moeilijk eet: "We verwachten te veel van een kind aan de eettafel", zegt gezinspsychologe Nina Mouton
"Eet je bord leeg!" "Proef die groentjes nu toch eens!" "Snoep is geen avondmaal!" Klinkt vast herkenbaar, als je kinderen hebt. Maar liefst 90 procent van de Belgische ouders zit met de handen in het haar aan de eettafel. Hun kroost aan het eten krijgen voelt als een strijd, vol frustraties en onmacht. Maar die strijd creëren we als ouder zelf, zegt gezinspsychologe Nina Mouton. "We verwachten bij het eten te veel van onze kinderen. De machtsstrijd die aan tafel tussen jou en je kind ontstaat, kan je niet winnen." Ze pleit voor meer autonomie voor het kind en meer geduld bij de ouder. "Het is net belangrijk dat je kind 'nee' leert zeggen."
Lees verder