Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 februari 2021

Zeven mensen neergeschoten bij schietpartij in Philadelphia

HLN
Zeven mensen neergeschoten bij schietpartij in Philadelphia
In de Amerikaanse stad Philadelphia zijn zeven mensen neergeschoten nabij een station, meldt de plaatselijke politie.
Lees verder

Novak Djokovic breekt record van Federer: 311 weken nummer 1 van de wereld
Na de uitschakeling van 's werelds nummer twee Rafael Nadal in de kwartfinales van het Australian Open, is het zeker dat Novak Djokovic maandag 8 maart nog altijd nummer één van de wereld zal zijn. Dat berekende de Association of Tennis Professionals. De 33-jarige Serviër zal dan 311 weken de ATP-ranking aangevoerd hebben en verbreekt daarmee het record van de Zwitser Roger Federer.
Lees verder

LIVE (21u). Steven Gerrard en Schotse Rangers komen op bezoek op de Bosuil
• Europa League • Aftrap 21u • Bosuilstadion • Antwerp mist heel wat spelers: Dieumerci Mbokani, Faris Haroun, Dylan Batubinsika, Sander Coopman, Alexis De Sart, Jean Butez én de geschorste Didier Lamkel Zé
Lees verder

LIVE (18u55). Alderweireld trekt met Tottenham naar Oostenrijk
• Europa League • Aftrap 18u55 • Puskas Arena • Tottenham won amper 1 van de laatste 6 wedstrijden
Lees verder

LIVE (18u55). Maakt Tielemans met Leicester terugwedstrijd al overbodig in Praag?
• Europa League • Aftrap 18u55 • Sinobo Stadium • Tielemans is fit, Praet en Castagne niet
Lees verder

LIVE (16u). Sleept gehavend Club Brugge een goed resultaat uit de brand in Oekraïne?
• Europa League • Aftrap vervroegd naar 16u door extreme koude • Stadion NSK Olimpiyskiy • Vanaken, Denswil, Mitrovic én coach Clement ontbreken bij Club Brugge na een corona-uitbraak, ook Lang bleef ziek thuis.
Lees verder

LIVE (18u55). Kan Januzaj zich tonen tegen ex-club Manchester United?
• Europa League • Aftrap 18u55 • De wedstrijd wordt gespeeld in het Allianz Stadion van Juventus door de strenge reismaatregelen in Spanje • Januzaj uitte in aanloop naar de partij kritiek op z'n ex-coach Louis Van Gaal
Lees verder

Deliveroo breidt uit naar 15 Belgische steden: op deze plaatsen kan je vandaag al bestellen
Deliveroo breidt in 2021 uit naar 15 nieuwe steden. Dat meldt de maaltijdbezorger in een persbericht. Vanaf vandaag kunnen inwoners van Aalst, Sint-Niklaas en Doornik al maaltijden laten leveren via de app van Deliveroo.
Lees verder

Biden steunt onderzoek naar smartengeld voor afstammelingen van slaven
Het Witte Huis staat achter een onderzoek naar financiële compensatie voor afstammelingen van slaven in de Verenigde Staten. Volgens een woordvoerster zou de regering-Biden een studie steunen over de vraag of bloedverwanten van tot slaaf gemaakte mensen 'herstelbetalingen' moeten krijgen.
Lees verder

Bijna 5.000 inwoners van Hongkong willen Brits staatsburger worden
Bijna 5.000 inwoners van Hongkong hebben zich opgegeven om een Brits visum te bemachtigen dat uiteindelijk de weg effent naar staatsburgerschap van het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt The Times. Het is sinds twee weken mogelijk voor mensen om zich op te geven voor de regeling.
Lees verder

Draghi krijgt ruime meerderheid achter zich in Italiaanse Senaat
De nieuwe Italiaanse premier Mario Draghi heeft, zoals verwacht, woensdagavond een ruime meerderheid achter zich gekregen bij een vertrouwensstemming in de Senaat. De parlementsleden stemden er over Draghi's heropbouwprogramma voor een land dat getroffen is door een economische en gezondheidscrisis. Draghi beloofde eerder op de dag "de pandemie met alle middelen te bestrijden".
Lees verder

Australische hulpdiensten getroffen door beperkingen Facebook
De beperkingen die Facebook in Australië heeft ingesteld op het delen van nieuws treffen ook de Australische hulpdiensten. Onder meer Facebookpagina's waarop wordt gewaarschuwd voor corona-uitbraken, bosbranden en tyfoons werken niet meer naar behoren.
Lees verder

Franse oud-staatssecretaris veroordeeld tot drie jaar cel voor verkrachting
De voormalige Franse staatssecretaris Georges Tron is woensdag door het hof van assisen veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel. De man werd veroordeeld voor seksuele agressie en verkrachting van een medewerkster.
Lees verder

Texaanse burgemeester treedt af na ondoordachte Facebookpost over extreem weer: "Zwem of verzuip!"
De burgemeester van een kleine stad in de Amerikaanse staat Texas is opgestapt nadat hij ophef veroorzaakte met een ondoordachte Facebookpost. Tim Boyd, inmiddels oud-burgemeester van Colorado City, schreef dat de inwoners van zijn stad "niet zo moeten zeuren" over de strenge vorst. Dat meldt NBC News.
Lees verder

Amerikaanse verkenner Perseverance landt vandaag op Mars
De Verenigde Staten proberen vandaag een onbemande verkenner te laten landen op Mars. Dat moet om 21.55 uur Belgische tijd gebeuren. Het karretje heeft de naam Perseverance (Volharding) gekregen. Het is het vijfde rijdende laboratorium op Mars. Eerder reden de Amerikaanse verkenners Sojourner, Spirit, Opportunity en Curiosity rond over Mars.
Lees verder

Amerikaanse verkenner landt vandaag op Mars
De Verenigde Staten proberen vandaag een onbemande verkenner te laten landen op Mars. Dat moet om 21.55 uur Belgische tijd gebeuren. Het karretje heeft de naam Perseverance (Volharding) gekregen. Het is het vijfde rijdende laboratorium op Mars. Eerder reden de Amerikaanse verkenners Sojourner, Spirit, Opportunity en Curiosity rond over Mars.
Lees verder

Onze opinie. Voorstel voor het begin van de vasten: geen angst, geen valse hoop
Newsflash. Er zijn geen politici die graag het bordje gesloten zien hangen aan de cafédeur. Die de gordijnen op de cultuurpodia graag gesloten houden. Die van mensen graag de essentie afnemen: sociaal contact. Er zijn geen politici die kleine zelfstandigen graag de handdoek in de ring zien gooien of zich verkneukelen in faillissementen. Er zijn geen politici die kinderen graag achter een computer les zien volgen. Ouderen graag aan hun eenzaamheid overlaten. Een lockdown langer rekken dan nodig.
Lees verder

Econoom Geert Noels vindt niet dat België zichzelf nu plots 'de beste van de klas' moet vinden: "In 30 jaar heb ik nog nooit zo weinig vrije meningsuiting gezien"
11 augustus 2020, pagina 3 van 'Het Laatste Nieuws'. Wat we nodig hebben volgens econoom Geert Noels: Operatie Openlucht. "Er worden kwellingen opgelegd die niet nodig zijn. Buiten moet alles kunnen." De voorpagina gisteren, een halfjaar later: 'Experts en politici broeden op versoepelen in openlucht.' Daar zou een mens toch grijze haren van krijgen?
Lees verder

PORTRET. Joachim Gérard, Belgiës nieuwste grandslamwinnaar: "De nieuwe Marieke Vervoort? Te veel eer"
Oorverdovende kreten, gebalde vuisten. Zo ziet dat eruit: een droom binnenrijven na meer dan tien jaar zwoegen. Joachim Gérard (32) betreedt hetzelfde podium als Kim & Justine - dat van beste Belgische tennisser. In een rolstoel weliswaar, na een poliobesmetting, maar: "Dit is wie ik ben. I don't care. Als ik kon, zou ik veel meer sporten doen." In Vlaanderen nog te onbekend ondanks zijn cv (en vlijt). Dus: enchanté.
Lees verder

Laag zelfbeeld is kwestie van genen én omgeving: "Blijf de positieve punten van kinderen benadrukken"
"Ik ben dik, lelijk, dom en stom. Dik, lelijk, dom en stom." Vier woorden zijn het die presentatrice Julie Van den Steen (28) zichzelf als kind inprentte, en dat riedeltje hoort ze nu soms nog. Een laag zelfbeeld is herkenbaar voor jongeren en hun ouders, met mogelijks zware psychische gevolgen. "Daarom moeten we leren milder te zijn voor onszelf", zegt psychologe Inez Germeys.
Lees verder