Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 13 februari 2021

Zestig jaar na de crash van Sabena­vlucht 548: “Er is ne vlieger gevallen! Ne grote, met straalmotoren, zo één v...

HLN
Zestig jaar na de crash van Sabena­vlucht 548: "Er is ne vlieger gevallen! Ne grote, met straalmotoren, zo één van die moderne"
Maandag zal het zestig jaar geleden zijn dat de bakker van Kampenhout de straat opliep: "Er is ne vlieger gevallen op 't Lemmeken! Ne grote, met straalmotoren, zo één van die moderne!" Armwiekend en schreeuwend trok de bakker door het dorp, en overal waar hij passeerde kwamen de mensen naar buiten. De crash van de Boeing 707 van Sabena is tot vandaag de grootste vliegramp uit de Belgische geschiedenis. Alle inzittenden – onder hen het volledige Amerikaanse kunstschaatsteam – kwamen om.
Lees verder

Ook Biden wil uitlevering van WikiLeaks-oprichter Julian Assange
De Verenigde Staten hebben beroep aangetekend tegen de weigering van een Britse rechter om klokkenluider Julian Assange uit te leveren. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie vrijdag gezegd. Ook onder kersvers president Joe Biden blijft de Amerikaanse regering dus van zins om de 49-jarige WikiLeaks-oprichter te berechten.
Lees verder

VOOR EN NA: Vaarwel coronacoupe! Lange lokken mogen er eindelijk af, en dat bleek écht wel nodig
Maandenlang hebben we erop gewacht, maar sinds vandaag mogen we onze lange lokken EIN-DE-LIJK laten bijknippen. De journalisten en fotografen van Het Laatste Nieuws vatten zaterdagochtend post aan verschillende kapperszaken in Vlaanderen. En dat leverde ontwapenende beelden op: van een Beatles-kapsel naar een frisse lentecoupe in enkele knippen. "Wat een opluchting, al is het wel wat koud aan de oren", klinkt het eensgezind bij de klanten.
Lees verder

Vaarwel coronacoupe! Lange lokken mogen er eindelijk af... En dat bleek écht wel nodig
Maandenlang hebben we erop gewacht, maar sinds vandaag mogen we onze lange lokken EIN-DE-LIJK laten bijknippen. De journalisten en fotografen van Het Laatste Nieuws vatten zaterdagochtend post aan verschillende kapperszaken in Vlaanderen. En dat leverde ontwapenende beelden op: van een Beatles-kapsel naar een frisse lentecoupe in enkele knippen.
Lees verder

Gegokt en gewonnen: 'Late Late Show'-gezicht James Corden verdubbelde zijn fortuin door naar Amerika te verhuizen
De Britse acteur en komiek James Corden (42) zit er tegenwoordig warmpjes bij, dankzij het extravagante loon dat hij krijgt voor zijn werk als presentator van de Amerikaanse 'Late Late Show'. Corden besliste destijds om voor die job naar de States te verhuizen. Een goede gok, want zijn vermogen is inmiddels verdubbeld.
Lees verder

Aardbeving schrikt landen in Centraal- en Zuid-Azië op
Een aardbeving met magnitude 5,9 heeft vrijdagnacht verschillende landen in Centraal- en Zuid-Azië opgeschrikt, van Tadzjikistan tot India. In Afghanistan en Pakistan waren zware schokken voelbaar. Mensen vluchtten in paniek gebouwen uit.
Lees verder

Rani Rosius, de grootste Belgische sprintbelofte sinds Kim Gevaert: "Opeens word ik gevraagd voor tv-programma's. Dat is te vroeg"
Druk, druk, druk. Rani Rosius rent tegenwoordig van de ene afspraak naar de andere. Studeren, trainen, racen, repeat. De vergelijking met Kim Gevaert is voor de 20-jarige Genkse nooit ver weg. "Een eer, zo vroeg in mijn carrière. Maar ik wil niet dat mensen me meteen ophemelen, terwijl ik nog niet heb bewezen dat ik de top kan bereiken." Op de IFAM-meeting in Gent kan ze zich vandaag weer bewijzen.
Lees verder

Universiteit van Oxford gaat Covid-vaccin ook op kinderen testen
Is het coronavaccin van de Universiteit van Oxford en farmaceut AstraZeneca ook veilig voor kinderen? Dat probeert de Britse unief uit te zoeken. Zo'n 300 kinderen zullen binnenkort een prik krijgen in het kader van een studie, meldt Oxford in een verklaring. Het is de eerste keer dat onderzocht wordt of een coronavaccin ook effectief is voor kinderen.
Lees verder

Verboden liefde: Charlotte beleeft een passionele relatie met haar baas Kurt. "We hadden stiekeme vluggertjes in het archief"
In de aanloop naar valentijn viert NINA de liefde. Ook de liefde die, hoe vurig ook, niet mocht zijn. Vandaag: de verboden liefde van Charlotte* (29). Ze start een nieuwe job in een klein kantoor en voelt vanaf dag één spanning in de lucht wanneer ze alleen is met haar baas Kurt* (38). Na een maandenlang spel van aantrekking en uitdagen, starten ze een vlammende affaire tussen de lakens. Maar Kurt is getrouwd. In het geheim zoeken Charlotte en Kurt elkaar verder op, niet zelden op het werk. "In het archief, de kelder, de dossierkast, op zijn bureau: elke plek zonder collega's was goed genoeg. In bed liet hij me dingen ontdekken die ik nooit eerder had durven doen."
Lees verder

Mathias Vergels en Lynn Van den Broeck vieren hun eerste Valentijn samen: "Fysiek zijn wij echt als twee magneten"
Mathias Vergels (28) en Lynn Van den Broeck (27) vieren hun eerste Valentijn samen, al hebben ze zo'n feestdag niet echt nodig om stil te staan bij het feit dat ze van elkaar houden. De twee vertellen in een intiem interview over hun kennismaking, eerste kus, hun innige band en jaloezie. "Als Mathias een zoveelste berichtje krijgt van een meisje, dan toont hij me dat gewoon. En omgekeerd ook."
Lees verder

Politie zal streng optreden in grenszones tijdens krokusvakantie
Niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn nog tot 1 april verboden. Nu de krokusvakantie van start is gegaan, zal de politie aan de grenzen daarom streng optreden, zegt Nicholas Paelinck, korpschef van politiezone Westkust en voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie (VCLP).
Lees verder

Herbekijk de allerbeste acts uit 'Belgium's Got Talent': "Wie het nog beter kan, kan zich nu inschrijven voor een nieuw seizoen"
'Belgium's Got Talent' is terug van weggeweest. Binnenkort kunnen we weer genieten van een nieuw seizoen vol knotsgekke acts en hilarische juryleden. Herbekijk hier alvast de leukste en strafste acts uit vorige seizoenen (of schrijf je in als je denkt dat je het beter kan).
Lees verder

Biden maakt officieel korte metten met Trumps grensmuur
De Amerikaanse president Joe Biden heeft het nationale noodbevel ingetrokken dat werd gebruikt om de grensmuur van Donald Trump te financieren. Ook zei de nieuwe president dat er geen belastinggeld meer aan de geplande versterking tussen Mexico en de Verenigde Staten zal worden uitgegeven.
Lees verder

Mario Draghi's regering van nationale eenheid beëdigd
Mario Draghi en zijn regering van nationale eenheid zijn rond het middaguur beëdigd door president Sergio Mattarella. In de komende week staan het nieuwe Italiaanse kabinet nog vertrouwensstemmingen in beide kamers van het parlement te wachten.
Lees verder

LIVE. Herpakt Liverpool zich op bezoek bij Tielemans en co?
• Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Bij Leicester zijn Castagne en Praet out • Liverpool pakte 0 op 6 tegen Brighton en Man City
Lees verder

Zelfs ernaar kijken doet pijn: kooivechter vloert tegenstander met totaal onverwachte elleboogstoot
Dzhikhad Yunusov heeft eindelijk een legitieme knock-out op zijn conto staan. Het heeft de Russische MMA-vechter meer dan twintig gevechten gekost, maar de fans zijn het erover eens: het was het wachten waard.
Lees verder

Laurens De Plus over zijn afscheid bij Jumbo-Visma, zijn doopritueel bij Ineos en het vuur dat weer knettert: "Ik héb ze nog, die benen van 2019"
Hou hem maar even in de gaten vandaag, op de Mont Ventoux. Rijdt hij niet voor eigen rekening, dan die van Bernal of Sosa. Andere kopmannen, nieuwe energie. Klimtalent Laurens De Plus (25) voelt zich in zijn sas bij Ineos. Hij legt uit waarom.
Lees verder

ROYALTY. Thaise koningin Suthida verschijnt in het openbaar en dakloze vraagt Willem-Alexander "wat zijn bezoek schuift"
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes en verhalen van de week.
Lees verder

Mourinho over band met Guardiola: "Hij belde me toen mijn vader stierf. Dat vergeet ik niet"
Kaker in de Premier League, deze namiddag. Manchester City versus Tottenham Hotspur. Pep Guardiola versus José Mourinho. De twee kennen elkaar door en door - het respect is groot. Dat zei Mourinho op z'n persbabbel in aanloop naar de topper.
Lees verder

LIVE. Engelse topper afgetrapt: herpakt Liverpool zich op bezoek bij Tielemans en co?
• Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Bij Leicester zijn Castagne en Praet out • Liverpool pakte 0 op 6 tegen Brighton en Man City
Lees verder