Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 februari 2021

Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken

HLN
Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan.
Lees verder

Natuurfotograaf Yves Adams spot hoogst uitzonderlijke fluogele koningspinguïn: "Kans dat je dit ziet is even groot als winnen van de Lotto"
Soms neem je de foto van je leven. Dat geldt zonder meer voor beroepsfotograaf Yves Adams (43) uit Zande bij Koekelare. Tijdens een expeditie in South Georgia in de Atlantische Oceaan had Yves het onvoorstelbare geluk om een unieke fluogele pinguïn op de gevoelige plaat vast te leggen. "De kans dat je dit dier ooit ziet, is allicht minder dan 0,01 procent", glundert de fotograaf.
Lees verder

Natuurfotograaf Yves Adams spot hoogst uitzonderlijke fluogele koningspinguïn: "Kans dat je dit ziet, is even groot als dat de kans dat je Lotto wint"
Soms neem je de foto van je leven. Dat geldt zonder meer voor beroepsfotograaf Yves Adams (43) uit Zande bij Koekelare. Tijdens een expeditie in South Georgia in de Atlantische Oceaan had Yves het onvoorstelbare geluk om een unieke fluogele pinguïn op de gevoelige plaat vast te leggen. "De kans dat je dit dier ooit ziet, is allicht minder dan 0,01 procent", glundert de fotograaf.
Lees verder

Paris Hilton is verloofd met haar vriend Carter Reum
Het lijkt erop dat Paris Hilton (40) haar soulmate gevonden heeft. Haar vriend Carter Reum (40) maakte namelijk bekend dat de twee officieel verloofd zijn. "Ik ben zo blij dat ik Paris mijn toekomstige vrouw en partner mag noemen", aldus Carter.
Lees verder

Meer mensen zoeken heil in astrologie als leidraad bij belangrijke levenskeuzes. "Het is onterecht dat de Schorpioen altijd wordt afgebeeld als zondebok"
Astrologie is in trek. Steeds meer mensen kijken naar de planeten om te achterhalen of ze matchen met hun partner of om advies in te winnen over hun carrière. Sommigen baseren zich er zelfs op om een zwangerschap te plannen. En da's niet zo gek, zegt astrologe Cato Vermeulen. "In tijden van onrust, zoals de coronacrisis, gaan mensen vaak op zoek naar guidance en verheldering."
Lees verder

VN roept op tot wereldwijd vaccinatieplan: "Anders zal het virus blijven muteren"
Volgens de secretaris-generaal van de VN is het hoog tijd om een "wereldwijd vaccinatieplan" te creëren, zodat niemand achterblijft in de strijd tegen Covid-19. Dat verklaarde Antonio Guterres tijdens een zitting van de Veiligheidsraad.
Lees verder

Dinamo-coach Lucescu: "Elke ploeg heeft wel eens coronaproblemen"
De corona-uitbraak bij Club Brugge is dan wel in het voordeel van Dinamo Kiev, toch lijkt men er weinig aandacht aan te schenken in de Oekraïense hoofdstad: "Veel verandert dit niet voor de dubbele ontmoeting", gaf coach Mircea Lucescu woensdagmiddag mee.
Lees verder

Amerikaans jongetje (7) verstopt zich in vuilbak in voortuin en wordt bijna geplet in vuilniswagen
Een 7-jarig Amerikaans jongetje die vorige week tijdens het spelen bij zijn oma in Tampa, Florida, in een vuilnisbak klom, heeft ongelofelijk veel geluk gehad. Elias Quezada kon maar net op tijd worden gered toen die vuilbak plots - met hem erin - werd geleegd in een vuilniswagen.
Lees verder

LIVE. Pakt rode lantaarn Waasland-Beveren broodnodige punten tegen Eupen?
• Inhaalwedstrijd 27ste speeldag • Aftrap: 17u • Freethielstadion • Waasland-Beveren geeft bij winst de rode lantaarn door aan Cercle
Lees verder

BV MET CONGÉ. Ben Roelants duikt deze vakantie de natuur in samen met zijn kinderen en hun 'adoptiehond'
Iedereen moet creatief zijn in deze vijfde 'coronavakantie'. Ook de BV's en hun kinderen. Deze week mogen we elke dag even meekijken achter de schermen van een bekend gezin. Vandaag toont presentator Ben Roelants hoe hij deze krokusvakantie met zijn twee kinderen Estelle (11) en Otis-Jack (9) vult. "We gaan nu vaak wandelen met onze 'adoptiehond' Joske."
Lees verder

Von der Leyen stelt zich vragen bij Russisch vaccinatiebeleid: "Waarom miljoenen vaccins aanbieden terwijl vaccinatie in eigen land niet opschiet?"
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen stelt zich vragen bij de vaccinatiepolitiek van Rusland. "Wij vragen ons nog steeds af waarom Rusland, theoretisch, miljoenen en miljoenen doses van zijn vaccin aanbiedt terwijl het niet voldoende opschiet met het vaccineren van zijn eigen bevolking", reageerde ze op vragen over een toelating van Spoetnik V op de Europese markt.
Lees verder

Britse drugsdealers die zonder brandstof op Noordzee zaten moeten naar de cel
De Britse rechtbank stuurt twee drugsdealers naar de gevangenis, voor een drugsdeal die mislukte op de Noordzee. Nadat de twee heren cocaïne in Nederland ophaalden, viel hun jetski namelijk zonder brandstof. De drugsdealers moesten toen met een helikopter en boot gered worden.
Lees verder

Jongeren stoken vuurtje in leegstaande villa uit verveling... en dat kan hen 600.000 euro kosten: "Een kwajongensstreek"
Twee jongemannen uit Denderleeuw en Ninove zullen nog vaak terugdenken aan de eerste augustus van vorig jaar. Uit verveling stichtten ze een brandje in de leegstaande Villa Santa Maria in Liedekerke. Nog voor ze het goed doorhadden, schoten de vlammen al door het dak. Nog meer dan de straf die ze zullen krijgen zal de schadevergoeding die ze moeten ophoesten de rest van hun leven bepalen. Er wordt niet minder dan 600.000 euro gevraagd door de eigenaar van het gebouw. "Nooit ofte nimmer zullen deze twee die som kunnen terugbetalen. Laat ons redelijk blijven", riepen hun advocaten uit.
Lees verder

Drie gewonden door bombrief in Lidl-kantoor in Duitsland
Drie medewerkers van een Lidl-kantoor in het Zuid-Duitse Neckarsulm zijn gewond geraakt door een exploderende bombrief. Ze moesten alle drie naar het ziekenhuis, maar niemand verkeert in levensgevaar. Na de ontploffing is het gebouw van de Duitse supermarktketen ontruimd, aldus Duitse media.
Lees verder

LIVE. Jackers stopt strafschop, Waasland-Beveren op voorsprong dankzij Frey
• Inhaalwedstrijd 27ste speeldag • Aftrap: 17u • Freethielstadion • Waasland-Beveren geeft bij winst de rode lantaarn door aan Cercle
Lees verder

Mediamagnaat Jimmy Lai opgepakt in Hongkong voor helpen van voortvluchtige
De politie van Hongkong heeft mediamagnaat en politiek tegenstander Jimmy Lai (73) dinsdag opnieuw opgepakt, omdat hij een voortvluchtige heeft proberen te helpen. Dat meldt de krant Apple Daily vandaag.
Lees verder

SHOWBITS. Kris Jenner zet de jarige Paris Hilton in de bloemetjes en Anouk Matton is op zoek naar haar baby bump
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

VS lossen achterstallige betalingen bij WHO tegen eind februari af
De VS gaan hun verplichtingen ten opzichte van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nakomen en zullen tegen het eind van de maand hun uitstaande schuld afbetalen. Dat maakte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken vandaag bekend. Het gaat om een bedrag van meer dan 200 miljoen dollar (166 miljoen euro).
Lees verder

Obstakels veroorzaken meer dan 1 op de 4 doden op de weg. Touring: "Overheden moeten meer inzetten op 'vergevingsgezinde' wegen"
Terwijl minder dan 1 op de 10 ongevallen op Vlaamse wegen gebeurt tegen een obstakel langs de weg - een boom, een paal, een muur, een brug - veroorzaakt dat soort ongeluk iets meer dan 1 op de 4 verkeersdoden. "Geen enkel soort ongeval is dodelijker", meent mobiliteitsorganisatie Touring. Maar er is een oplossing voor en dat weet Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) ook: vergevingsgezinde wegen. Vergevings-wàt?
Lees verder

Frontex-topman verdedigt zich: "Ondanks pandemie zeer goed werk geleverd"
Frontex-topman Fabrice Leggeri heeft zich tegen de kritiek van de voorbije maanden verdedigd en alle verwijten van de hand gewezen. "Ondanks de pandemie heeft Frontex zeer goed werk geleverd en verdient het agentschap erkenning", zei de Fransman aan de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Lees verder