Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 februari 2021

"Ze raken gefrustreerd”: slechts 2 procent van personeel UZ Brussel gevaccineerd, ziekenhuizen mogen 13.200 AstraZe...

HLN
"Ze raken gefrustreerd": slechts 2 procent van personeel UZ Brussel gevaccineerd, ziekenhuizen mogen 13.200 AstraZenevaccins overnemen van eerste lijn
De vaccinatie van het ziekenhuispersoneel verloopt moeizaam. In het UZ Brussel in Jette is drie weken na de start van hun vaccinatiecampagne slechts 2 procent van het personeelsbestand volledig gevaccineerd. De frustraties beginnen op te lopen en veel zekerheid over het verdere verloop is er niet. In tussentijd hebben de ziekenhuizen hun quota voor volgende week gekregen: doordat er geen Moderna-vaccins geleverd zijn, 'krijgen' zij nu 13.200 dosissen van het AstraZeneca-vaccin, dat eigenlijk voor de eerste lijn was bedoeld.
Lees verder

Ook elektrische wagens hebben startproblemen in de koude. Dit is wat je eraan kan doen
Het zijn drukke dagen voor pechverhelpingsorganisatie VAB. Startproblemen bij wagens met een verbrandingsmotor uiteraard, maar VAB vertelt aan HLN Drive dat ook elektrische wagens met de nodige problemen kampen.
Lees verder

Bekijk de eerste beelden: docureeks 'Leef!' van James Cooke vanaf 22 februari op tv
Vanaf 22 februari laat James Cooke (36) zich van een compleet andere kant zien in de nieuwe docureeks 'Leef!', waarin hij zes getuigen volgt tijdens de laatste maanden van hun leven. Dat het een emotionele rollercoaster wordt, maken ook de eerste beelden uit het programma meteen duidelijk.
Lees verder

"Een tijdlang kon ik niet luisteren naar muziek omdat het me te droevig maakte". Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers blikt terug op een pittig coronajaar
Het is de Week van de Belgische Muziek. Het uitgelezen moment voor een portie girl talk met een Belgische muzikante. Vandaag: Lara Chedraoui (36), de frontvrouw van Intergalactic Lovers. Ze werd in april geveld door corona en is nog steeds niet volledig de oude. "Als ik in de studio een lied moet zingen, sta ik na enkele minuten te hijgen van ik kan niet meer." Een gesprek over identiteitscrisissen, een helse revalidatie en een muziekcarrière on hold.
Lees verder

OPROEP: Stel hier jouw vraag aan minister Wouter Beke over de vaccinatiestrategie
Vandaag om 15.30 uur is minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) te gast bij HLN LIVE. Hij komt er live praten over de vaccinatiestrategie voor de komende weken en maanden. Wanneer krijg jij een spuitje en wat moet je daarvoor doen? Kan het vaccineren niet sneller? Ook jij kan jouw vraag insturen voor de minister.
Lees verder

Zowat heel Europa is begonnen met toedienen AstraZeneca-vaccins, België test vandaag procedure uit: kan dat niet sneller?
Zowat alle lidstaten van de Europese Unie ontvingen afgelopen vrijdag of zaterdag hun eerste levering van het vaccin van AstraZeneca, net als wij. Maar terwijl België vandaag een eerste test houdt met de toedieningsprocedure en pas maandag echt van start gaat, lopen de inentingen in heel wat landen al volop. In Frankrijk werden ze zelfs al op de dag zelf toegediend. Waarom kan dat hier niet?
Lees verder

Lijst slachtoffers Marilyn Manson groeit: ook 'Game Of Thrones'-actrice Esmé Bianco zegt te zijn misbruikt
'Game Of Thrones'-actrice Esmé Bianco is de nieuwste actrice die zich aansluit bij het aantal vrouwen dat zanger Marilyn Manson ervan beschuldigt hen te hebben misbruikt, onderdrukt en mishandeld.
Lees verder

Doe mee en maak kans op één van de drie exclusieve T-shirts uit de ZEB-collectie rond Remco Evenepoel!
Altijd al gedroomd van een vleugje Remco Evenepoel? ZEB geeft voor Valentijnsdag drie T-shirts weg uit de limited edition Collectie Remco Evenepoel R.E.V. Geef hieronder het antwoord op onze quizvragen en maak kans op één van de exemplaren!
Lees verder

Dj in Amsterdam doet zijn raam open en krijgt de hele straat aan het dansen
De 25-jarige dj Mc Wou zorgde zondagmiddag in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam spontaan voor een feestje in zijn straat. De Nederlander schoof zijn zolderraam wagenwijd open en liet een aantal feestnummers door de Van Woustraat dreunen. Voor hij het wist stonden de vele voorbijgangers te dansen in de sneeuw. Beelden van het guitige moment gaan nu viraal. "We kunnen het nog hoor!"
Lees verder

Nederlandse miljardair niet overtuigd van bitcoin als betaalmiddel: "Te veel schommelingen"
De Nederlandse miljardair Pieter van der Does, baas van fintechbedrijf Adyen, is niet overtuigd van de bitcoin als betaalmiddel. De topman en mede-oprichter van Adyen zegt tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC dat bitcoin en andere cryptomunten te veel waardeschommelingen laten zien, waardoor ze niet geschikt lijken te zijn voor het doen van transacties.
Lees verder

Nederlandse fintech-miljardair niet overtuigd van bitcoin als betaalmiddel: "Te veel schommelingen"
De Nederlandse miljardair Pieter van der Does, baas van fintechbedrijf Adyen, is niet overtuigd van de bitcoin als betaalmiddel. De topman en mede-oprichter van Adyen zegt tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC dat bitcoin en andere cryptomunten te veel waardeschommelingen laten zien, waardoor ze niet geschikt lijken te zijn voor het doen van transacties.
Lees verder

14 verdachten opgepakt voor rellen in Schaarbeek
De speurders hebben woensdag veertien verdachten opgepakt die deelnamen aan de rellen die in januari uitbraken in Schaarbeek, na de herdenking van een twintiger die stierf na een arrestatie. Honderd politieagenten vielen tegelijk binnen op vijftien adressen in Brussel, maar ook in Aalst, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw.
Lees verder

Aanvullende verzekeringen naast je autoverzekering, een must?
Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je een aantal keuzes maken. Neem ik enkel een BA-verzekering, of ook een full omnium? Of toch maar een mini omnium? Veel om over na te denken. Dan hebben we het nog niet gehad over de aanvullende verzekeringen: rechtsbijstand, bestuurdersverzekering, bijstandsverzekering. Zijn deze wel nuttig? Independer.be denkt van wel, en legt je ook uit waarom.
Lees verder

Home Sweet Home: Kokkinakis sneuvelt na vijfsetter, maar kunnen Barty, Kyrgios of De Minaur Australië laten juichen?
Krijgen we eindelijk nog eens een Australische winnaar of winnares op de Australian Open? Het is al van 1978 geleden dat een thuisspeler het eerste grandslamtoernooi van het seizoen kon winnen. Alle hoop ligt op de schouders van de nummer 1 van de wereld bij de vrouwen, Ashleigh Barty, maar ook enkele mannelijke spelers hebben zich geplaatst voor de derde ronde.
Lees verder

Trentin begrijpt onbegrip na verbod 'super tuck' niet: "Sommigen moeten minder op TikTok zitten, er zijn mails gestuurd naar 800 renners"
De beslissing van de Internationale Wielerunie (UCI) omtrent fietsposities in het peloton blijft over de tongen gaan. Zo begrijpt Matteo Trentin de onwetendheid bij zijn collega's niet. "Misschien moeten sommigen wat minder op TikTok zitten en wat proactiever bezig zijn om hun werkomstandigheden veiliger te maken."
Lees verder

Trentin begrijpt niet dat collega's uit de lucht komen vallen bij verbod 'super tuck' : "We stuurden mails rond naar 800 renners, er kwam bijna geen respons"
De beslissing van de Internationale Wielerunie (UCI) omtrent fietsposities in het peloton blijft over de tongen gaan. Zo begrijpt Matteo Trentin de onwetendheid bij zijn collega's niet. "Misschien moeten sommigen wat minder op TikTok zitten en wat proactiever bezig zijn om hun werkomstandigheden veiliger te maken."
Lees verder

Politie: "Verwijder nu al ijspegels voor er gevaarlijke ongelukken gebeuren"
Nu vanaf zondag de dooi aantreedt, komen vroeg of laat ijspegels naar beneden, wat erg gevaarlijk kan zijn.
Lees verder

Vrouwelijke 'fan' gaat door het lint en steekt prompt middelvinger op naar Rafael Nadal, die eens goed moet lachen
Opmerkelijk tafereel in de match van Rafael Nadal (34). Een toeschouwster maakte zich druk voor een nog onbekende reden en stak haar middelvinger op richting 's werelds nummer twee. Nadal moest er eens goed mee lachen. De vrouw werd door de security buitengezet.
Lees verder

Dakloze Jacques (68) maakt gebruik van gastvrijheid van rendez-voushotel Ptitamie: "Zo dankbaar dat ik niet in de kou hoef te slapen"
Het leven kan hard zijn, zeker als een paar tegenslagen zich opstapelen. Vraag maar aan Jacques Ruytinx (68), die al 10 jaar op straat leeft. Maar niet deze week. Deze week slaapt hij gratis in een warm bed, op een kamer met een jacuzzi. Met dank aan de uitbaters van rendez-voushotel Ptitamie die tijdens deze winterprik hun hart én hun hotel openstellen voor de daklozen in onze stad.
Lees verder

Eén-programma 'Down The Road' krijgt Duitse versie
Het Eén-programma 'Down The Road' krijgt in augustus 2021 een Duitse versie op de publieke omroep SWR. Het is al de derde bewerking die het format van het Vlaamse productiehuis Roses Are Blue krijgt. Eerder werden ook al in Polen en Roemenië lokale versies met succes uitgezonden én er werden zelfs nieuwe seizoenen besteld.
Lees verder