Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Woonzorgcentra versoepelen bezoekregeling eens alle bewoners gevaccineerd zijn, Agentschap Zorg en Gezondheid vindt d...

HLN
Woonzorgcentra versoepelen bezoekregeling eens alle bewoners gevaccineerd zijn, Agentschap Zorg en Gezondheid vindt dat geen goed idee
In heel wat woonzorgcentra in Vlaanderen werd het grootste deel van de bewoners al ingeënt met een coronavaccin. Daarom willen meer en meer rusthuizen de bezoekersregeling aanpassen, en de beperkingen op het aantal bezoekers opheffen. Bewoners zelf kijken er reikhalzend naar uit, maar het Agentschap Zorg en Gezondheid vindt versoepelen geen goed idee.
Lees verder

Onuachu scoort in extremis enige doelpunt in Limburgse derby, Genk bekert verder
De vreugde was groot, de opluchting misschien nog groter. Racing Genk versloeg STVV met het kleinste verschil na een flauwe Limburgse derby en heeft zijn plaatsje bij de laatste acht beet.
Lees verder

Gents platenlabel R&S Records onder vuur wegens discriminatie
De oprichter van het Gentse plantenlabel R&S Records Renaat Vandepapeliere (63) zou volgens een ex-werknemer zwarte en vrouwelijke medewerkers gediscrimineerd hebben. Sabine Maes, de vrouw van Vandepapeliere en mede-oprichtster van het label, ontkracht deze beschuldigingen nu in een statement.
Lees verder

Na elke training springt Victor Campenaerts in z'n ijskoude vijver: "Het geeft een heel actief gevoel"
Wie graag een ijskoude duik neemt, kan dankzij de vriestemperaturen zijn hart ophalen. Zo ook Victor Campenaerts (29), wielrenner van Lotto-Soudal en werelduurrecordhouder. Na elke training neemt hij een plons van een tiental seconden in zijn vijver in de tuin. "Fris, hé. Maar wat kan dat een mens deren? Als je er mentaal op voorbereid bent, dan is dat geen probleem. Het geeft, in tegenstelling tot een warme douche, een heel actief gevoel."
Lees verder

Dubbel masker kan overdracht coronavirus met 96,5 procent verminderen volgens nieuwe studie
Het dragen van zowel een chirurgisch als een stoffen mondmasker kan de overdracht van het coronavirus met tot 96,5 procent verminderen. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse CDC, de overheidsdienst die zich bezighoudt met het opsporen, behandelen en voorkomen van ziekten. Hetzelfde is het geval voor een goed aansluitend chirurgisch mondkapje.
Lees verder

Man (53) die vrouwen betastte in station is zware jongen met ellenlang strafblad: bankovervallen, verkrachtingen, ontsnapping uit gevangenis,...
De 53-jarige man die in januari acht vrouwen aanrandde in het Kortrijkse station is een beruchte crimineel die celstraffen verzamelt zoals anderen postzegels. Abdelhaq Melloul-Khayari werd dinsdag door een gespecialiseerd interventieteam gearresteerd op zijn werk in een sociale werkplaats in Kuurne. De man bood geen weerstand en dat is in het verleden wel eens anders geweest. Ooit schoot Melloul-Khayari tijdens een achtervolging van 200 kilometer tientallen keren naar een politiehelikopter. Maar de jongste tijd leidde hij een onopvallend bestaan in, godbetert, het kleine Mesen.
Lees verder

Bruce Springsteen gearresteerd voor rijden onder invloed
Bruce Springsteen (71) heeft het in november vorig jaar iets te bont gemaakt. De zanger werd toen gearresteerd wegens te hard rijden, rijden onder invloed en het drinken van alcohol op verboden terrein. Dat hebben bronnen van de National Park Service verteld aan de Daily Mail.
Lees verder

In deze luxevilla zit de slaapkamer in een glazen box om overal zicht op de verbluffende natuur te hebben
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Costa Rica.
Lees verder

Lamkel Zé trapt al snel raak, weliswaar in de edele delen van Kossounou
Van Lamkel Zé wordt wel wat verwacht in de topper tegen Club Brugge. Wel: zijn eerste wapenfeit was er alvast niet naast. De 24-jarige Kameroener ging neer aan de zijlijn en in een poging om Antwerp in balbezit te houden raakte hij Kossounou op een wel erg gevoelige plaats. De Ivoriaan greep naar de edele delen, moest even bekomen maar kon toch weer verder. Lamkel Zé excuseerde zich.
Lees verder

Marsverkenner vindt nieuw gas op rode planeet
De Europees-Russische Marsverkenner Trace Gas Orbiter (TGO) heeft een nieuw gas ontdekt op de rode planeet. Dat meldt het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aëronomie (BIRA), parallel met een publicatie in het het vakblad Science Advances. De Marsverkenner leverde ook nieuwe informatie over de manier waarop onze buurplaneet haar water verliest.
Lees verder

Zo steunen Ajacieden hun geschorste doelman Andre Onana
De elf van Ajax stapten vanavond voor de bekerkraker tegen PSV met een 'Onana-shirt' het veld van de Johan Cruijff Arena op. De Kameroener, die als supporter op de tribune zat, werd daarmee na zijn dopingschorsing van een jaar een hart onder de riem gestoken. Ze kwamen het veld op in shirts met daarop de naam van de keeper en zijn vaste nummer 24.
Lees verder

Gebuisde studenten kunnen coronacrisis inroepen als overmacht en leerkrediet terugvragen
De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement heeft woensdag een zesde nooddecreet voor het onderwijs in het kader van de coronacrisis goedgekeurd. Het decreet bepaalt onder meer dan studenten in het hoger onderwijs dit jaar ook tijdens het academiejaar leerkrediet kunnen terugvragen wanneer ze bij deelname aan de laatste examenkans niet slagen.
Lees verder

Duitsland verlengt lockdown, maar scholen en kappers kunnen open
Duitsland verlengt de coronalockdown tot 7 maart, maar wel met versoepelingen. De scholen kunnen snel weer open, en de kappers vanaf 1 maart. Dat hebben bondskanselier Angela Merkel en de leiders van de zestien deelstaten besloten.
Lees verder

LIVE. Barcelona weer op achtervolgen aangewezen na heerlijke solo van centrale verdediger Koundé
• Aftrap: 21u
Lees verder

12-jarige Cato wint eerste 'Junior Bake Off': "De toekomst? Ik zou graag presenteren op tv"
De 12-jarige Cato Isselee uit Waardamme heeft de allereerste 'Junior Bake Off' gewonnen. In de finale van de bakwedstrijd haalde ze het van de jongste bakker uit het gezelschap Eleonore (11) en de als enige overgebleven jongen Lars (15). "Ik wist dat ik kon bakken, maar zó goed... dat wist ik niet", aldus een apetrotse Cato.
Lees verder

"Vastgoedprijzen in 2021 minstens 3 procent hoger"
Ondanks de economische crisis gaan de vastgoedprijzen verder omhoog. Adviesbureau Immotheker Finotheker verwacht voor 2021 nog eens een prijsstijging van gemiddeld 3 procent. De gemiddelde leeftijd van vastgoedkopers in ons land is daardoor al gestegen naar 42 jaar.
Lees verder

LIVE. Leicester op zoek naar het openingsdoelpunt in FA Cup wedstrijd tegen Brighton
• FA Cup • Aftrap: 20u30 • King Power Stadium • Laten Rode Duivels zich zien?
Lees verder

KIJK LIVE. Vanaken schiet Club op voorsprong na schitterende assist Mata!
• Jan Breydel (20u45)
Lees verder

Politicoloog Bart Maddens over affaire-El Kaouakibi: "Niet slecht om financiering over te laten aan kandidaat zelf"
Volgens politicoloog Bart Maddens (KU Leuven) is het geen slecht idee om de financiering van een verkiezingscampagne over te laten aan kandidaten zelf. Dat zegt hij in het licht van de affaire-El Kaouakibi. Sihame El Kaouakibi kreeg 54.000 euro van Open Vld om haar campagne voor de Vlaamse verkiezingen van mei 2019 te bekostigen en mocht dat geld vrij besteden.
Lees verder

Prins Harry introduceert nieuwe podcastreeks voor medisch personeel en hulpverleners
Prins Harry's Invictus Games Foundation gaat medisch personeel en andere hulpverleners van de Britse gezondheidsdienst NHS helpen met hun fysieke en mentale gezondheid. De stichting gaat zes podcasts maken met verschillende thema's die bedoeld zijn ter inspiratie en ondersteuning in tijden van corona.
Lees verder