Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 februari 2021

Willy Sommers vertelt over aanval van fan in eerste beelden ‘Liefde voor Muziek’: “Ik heb er nog een foto van”

HLN
Willy Sommers vertelt over aanval van fan in eerste beelden 'Liefde voor Muziek': "Ik heb er nog een foto van"
Binnen een dikke twee weken, op maandag 15 februari, is het zover en keert 'Liefde voor Muziek' terug naar het kleine scherm. Naast de startdatum maakten ze bij VTM zonet ook de nieuwe locatie bekend én wie de eer krijgt om de spits af te bijten in het nieuwe seizoen. Zo is deze eer weggelegd voor niemand minder dan muziekicoon Willy Sommers.
Lees verder

Lerares krijgt geen straf voor dood van fietser Kenneth (32): "Sinds die dag is niks nog hetzelfde", snikt ze tegen vader van slachtoffer
Ze had niet gedronken, reed niet te snel, was niet afgeleid, is een voorzichtige chauffeur en keek nog naar rechts. Tóch veroorzaakte een lerares uit Oostende een dodelijk ongeval. De 45-jarige automobiliste raakte verblind door de zon en reed daardoor Kenneth Laridon aan. De 32-jarige fietser had voorrang. In de politierechtbank richtte de beklaagde zich in tranen tot de nabestaanden. "Geen enkel woord zal jullie pijn wegnemen", snikte ze. Van de politierechter kreeg ze geen straf.
Lees verder

"Alsof hij tijdens de pandemie constant geslapen heeft": Joseph belandde elf maanden geleden in coma, nu wordt hij wakker in heel nieuwe wereld
Joseph Flavill (19) moet een van de weinige mensen op deze planeet zijn die nog nooit van het coronavirus gehoord hebben. De Britse jongeman belandde op 1 maart in een coma na een ongeval, nu is hij wakker geworden in een heel andere wereld. "Het lijkt alsof hij tijdens de pandemie constant geslapen heeft", aldus zijn tante Sharon Priestley.
Lees verder

Vindt je kat het leuk om je te storen tijdens videocalls? Kattengedragstherapeut: "Dat is pure liefde"
Sinds corona hebben velen van ons er een nieuwe collega bij. Eentje die het leuk vindt om je videocalls te verstoren door languit op je toetsenbord te gaan liggen, of door z'n staart onder je neus te duwen. Waarom doen katten dat toch? We vroegen het aan dierenarts Joshua Dutré en auteur en kattengedragstherapeut Anneleen Bru. "Wie het ritme van zijn huisdier volgt, verkrijgt veel sneller leuk gedrag."
Lees verder

Eerste vaccinatiecentrum van ons land opent de deuren
Aan de Pachecolaan in Brussel is vanochtend het eerste vaccinatiecentrum van het land geopend. Eeerstelijnszorgmedewerkers die ouder zijn dan 50 jaar krijgen er hun eerste prikje van het vaccin.
Lees verder

Vanaf nu dragen VTM NIEUWS-ankers ook een mondmasker wanneer ze iemand te gast hebben in de studio
Naar aanleiding van het nieuwe advies van de RAG rond mondmaskers zal het er ook tijdens de uitzendingen van VTM NIEUWS iets anders aan toe gaan. Van zodra er iemand extra in de studio aanschuift, zullen zowel het nieuwsanker als de tweede persoon een masker dragen.
Lees verder

Na een jaar afwezigheid mag KV Mechelen weer meedoen in de beker: "Ondanks druk schema dit niet zomaar laten schieten"
1 mei 2019: bekerwinst voor KV Mechelen na een finale tegen AA Gent. Sindsdien speelde Malinwa geen bekermatch meer, want vorig seizoen was er het verbod op Europees en bekervoetbal na de affaire Propere Handen. Morgen mag KV dus terug proeven van de Croky Cup met een duel tegen RWDM. Al staan ze er niet geheel voor te springen.
Lees verder

Hou je ramen in topvorm met deze onderhoudstips
Je ramen en deuren hebben regelmatig een onderhoud nodig om zowel hun isolatieprestatie als uitstraling te behouden. Dat geldt zowel voor raam- en deurprofielen van hout, pvc als aluminium. Maar wat is de juiste aanpak voor elk materiaal? En hoeveel tijd kruipt erin? Bouwsite Livios zocht het voor je uit.
Lees verder

Baby van 7 maanden test positief op cocaïne: koppel krijgt voorwaardelijke celstraf
Een koppel uit Kortrijk heeft van de Kortrijkse strafrechter elk een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar en een effectieve boete van vier- tot achthonderd euro gekregen voor hun eigen druggebruik en het onopzettelijk toedienen aan hun zoontje van amper 7 maanden oud. Na een feestje met cocaïnegebruik in bar De Chalet in Meulebeke testte hun baby positief op de harddrugs.
Lees verder

Broer van doodgeschoten vrouw (28) in Luik: "Haar dood is niet erg"
Speurders zijn nog altijd op zoek naar de moordenaar van Ahlam (28). De Syrische vrouw werd begin januari met een schotwonde aan het hoofd dood aangetroffen in haar appartement in Luik. Snel werd duidelijk dat het ging om een eremoord en kwam een van Ahlams broers in het vizier als hoofdverdachte. Uit een conversatie die de kranten van Sudpresse konden inkijken, blijkt nu dat de man niet geraakt is door het verlies. "Haar dood is niet erg", schreef de verdachte naar een broer.
Lees verder

Pascal Struijk: de onbekende Nederlander die Roberto Martínez bij de Rode Duivels wil
Roberto Martínez polste bij de onbekende Nederlander Pascal Struijk (21) of hij zin heeft voor de Rode Duivels te voetballen. Na eerder Elias Cobbaut en Hannes Delcroix opnieuw een linksvoetige centrale verdediger die weinig tot geen adelbrieven kan voorleggen. Wie is Struijk, die voor Leeds speelt in de Premier League, en waarom is de bondscoach zo gefixeerd op zijn profiel?
Lees verder

Er staat een paard in de tunnel: grote verkeershinder vanmiddag door paard in Waaslandtunnel
Dinsdagmiddag werd het verkeer in de Waaslandtunnel opgeschrikt door een eenzame man die samen met zijn paard door de Waaslandtunnel wandelde. De politie heeft hem geverbaliseerd, maar liet hem daarna weer gaan.
Lees verder

Visa komt eindelijk met debetkaart naar België
Visa komt eindelijk met zijn debetkaart naar België. Het bedrijf probeert de markt al jaren open te breken en heeft nu een samenwerking afgesloten met BNP Paribas Fortis. Die wil tegen eind dit jaar vier miljoen betaalkaarten vervangen. Voor de klant betekent dit in de eerste plaats toegang tot een groter netwerk -Visa zegt het grootste aantal winkelpunten te bedienen- maar op termijn zijn dus ook nieuwigheden niet uitgesloten.
Lees verder

Huisartsen, tandartsen en thuisverplegers krijgen vanaf 15 februari hun prik
Vlaanderen gaat vanaf 15 februari eerstelijnszorgverleners vaccineren in de vaccinatiecentra. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekendgemaakt.
Lees verder

Russisch coronavaccin heeft effectiviteit van meer dan 91 procent
Het Russische Spoetnik V-vaccin heeft een efficiëntie van 91,6 procent tegen de symptomatische vormen van Covid-19. Dat blijkt uit een onderzoek bij 20.000 mensen in vakblad The Lancet. De resultaten werden gevalideerd door onafhankelijke experts.
Lees verder

Ontdek ons nieuwste iPhone-snufje voor de HLN-app: zet je telefoon aan en zie meteen het allerlaatste nieuws
Goed nieuws voor de iPhone-gebruikers van onze populaire HLN-app. Zet je telefoon aan en zie meteen het meest recente nieuws in een oogopslag. Het kan voortaan met de HLN-widget.
Lees verder

Geen videobeelden en veranderde rugnummers: hoe Heur-Tongeren AA Gent op het verkeerde been probeerde te zetten
Heur-Tongeren - tweede amateurafdeling - probeerde AA Gent op het verkeerde been te zetten in de aanloop naar het bekerduel van morgenavond.
Lees verder

Ex-vrouw en geliefden getuigen over dubbelleven Armie Hammer: "Het is erger dan men durft vermoeden"
Het zijn zeer ongemakkelijke tijden voor Armie Hammer (34). Begin deze maand kwam er een stroom van explosieve informatie op gang over de 'Call Me By Your Name'-acteur, die kannibalisme zou verheerlijken en er heel wat perverse fetisjen op zou nahouden. Het einde van zijn lijdensweg lijkt ook nog lang niet in zicht: zowel zijn ex-vrouw als twee ex-geliefden verbreken hun stilzwijgen en schetsen een duivels beeld van de acteur. "Hammer leidt een verwrongen dubbelleven, hij is een narcist met diepe problemen en zieke fantasieën."
Lees verder

De familie Coelus schilderde elk plafond in een andere tint: "Ook op grijze dagen hebben de kleuren onbewust een positieve invloed op ons humeur"
Niet alleen het weer heeft een invloed op ons humeur, ook de kleur van ons interieur. Misschien is het daarom dat de familie Coelus goedlachs en opgewekt is? Hun huis is dan ook een mix vol vrolijke tinten die niet op de muren, maar op de plafonds zijn aangebracht. Origineel en met een verrassend effect. Onze woonexpert ging er een kijkje nemen en legt uit hoe je zelf het best je plafond schildert.
Lees verder

De Lijn blijft tienduizenden euro's aan boetes opstapelen in lage-emissiezones
De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn heeft vorig jaar minstens 346 keer een boete gekregen omdat ze met te vervuilende bussen rondreed in de lage-emissiezone van Antwerpen, Brussel of Gent. Ze moest voor die overtredingen 63.741 euro betalen, zo blijkt uit voorlopige cijfers die Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) gaf na een schriftelijke vraag van Vlaams Parlementslid Stijn Bex (Groen).
Lees verder