Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

Wielertoerist laveert tussen de auto’s: dashcam legt gevaarlijke manoeuvres vast op beeld

HLN
Wielertoerist laveert tussen de auto's: dashcam legt gevaarlijke manoeuvres vast op beeld
Een wielertoerist heeft woensdagmiddag tal van gevaarlijke manoeuvres uitgevoerd in Bilzen en Hoeselt. Zo reed de man onder meer even in de tegenovergestelde richting op de rijweg voor de auto's. Een bestuurder wist de riskante toestanden op beeld vast te leggen met de dashcam.
Lees verder

Hij is jongste doelpuntenmaker ooit voor Rekordmeister en bedankt Engeland voor Duitsland: wie is Jamal Musiala, de nieuwe ster aan het Bayern-firmament?
Een Duitse mama, een Nigeriaanse papa, een verleden in Engeland, toekomstig Duits international, uitstekende voeten, nu al een fan favourite en recordbreker. Wie is Jamal Musiala - hij wordt morgen 18 jaar -, de nieuwe ster aan het Bayern-firmament?
Lees verder

'Blind Getrouwd' blikt vooruit: hoe beleefden de koppels hun eerste huwelijksnacht?
Het is de eerste ochtend na de huwelijksfeesten en de kersverse koppels worden voor het eerst naast elkaar wakker. Hoe hebben ze die huwelijksnacht beleefd? "Het is toch onwennig om zo ineens een man mee in je bed te hebben", klinkt het onder meer. Hier krijg je nu al een unieke vooruitblik op de volgende aflevering.
Lees verder

'Frasier' krijgt revival mét Kelsey Grammer
Er komt een nieuwe reeks van de serie 'Frasier'. Kelsey Grammer (66) kruipt voor de revival opnieuw in de huid van de psychiater die bekend werd in de serie 'Cheers' en daarna een eigen spin-off kreeg.
Lees verder

Geen Van Aert en Van der Poel voor wielerjournalist Bart Audoore in de Gouden Klassiekers: "Polyvalentie is mijn troef"
Zaterdag gaat met de Omloop het voorjaar écht van start. Nog inspiratie nodig voor jouw Gouden Klassiekers-ploeg? Deze week geven onze journalisten jou de ultieme tips voor een ideale voorjaarsploeg. Vandaag: de opvallende keuzes van Bart Audoore, wielerjournalist bij Het Laatste Nieuws.
Lees verder

LIVE. Wat vindt hij van Giro en hoe heeft hij test op de Muur verteerd? Volg hier het persmoment met Evenepoel
Gisteren reed hij onverwacht de Muur van Geraardsbergen op, vandaag spreekt Remco Evenepoel. Hoe staat het met zijn fysieke conditie, wat vindt hij van het pas onthulde Giro-parcours en wie schittert volgens hem in het openingsweekend? Lees het vanaf 12u in onderstaande liveblog!
Lees verder

Wat dekt je autoverzekering niet? En ook, wat dekt ze wel?
Je hebt net een nieuwe auto gekocht. Gefeliciteerd! Je weet niet welke soort verzekering je nu moet kiezen? Geen paniek! Independer.be legt het je uit.
Lees verder

Familie neemt afscheid van Leopold Lippens en houdt halt bij stadhuis, waar Last Post weerklinkt
In intieme kring is donderdag in Knokke-Heist afscheid genomen van burgemeester Leopold Lippens (79). De rouwstoet hield onderweg halt aan het stadhuis, waar het schepencollege de familie condoleerde.
Lees verder

Spaanse hoogbejaarden na tweede prik samen naar theater
Ruim 200 Spaanse woonzorgcentrumbewoners en bejaardenverzorgers hebben woensdag tezamen mogen genieten van een komische voorstelling in een theaterzaal in Madrid. Alle aanwezigen hadden inmiddels hun tweede coronavaccinprik achter de rug.
Lees verder

Studie bij 1,2 miljoen mensen bewijst dat Pfizer-vaccin 94 procent effectief is
De effectiviteit van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech is behalve in proeven nu ook in de dagelijkse praktijk aangetoond. De eerste studie waarin is nagegaan welk effect het vaccin heeft gehad bij mensen wijst uit dat het vaccin in 94 procent van de gevallen effectief is. Dat is slechts 1 procent minder dan uit de proefonderzoeken was gebleken.
Lees verder

Wat moeten we verwachten van Overlegcomité morgen? Stijgende cijfers versus grote roep om versoepelingen
Terwijl de nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames terug (licht) stijgen, buigt het Overlegcomité zich morgen over eventuele versoepelingen. Grote versoepelingen zijn nog niet aan de orde, zo maakte premier Alexander De Croo (Open Vld) maandag meermaals duidelijk. Nochtans is er de voorbije weken flink wat op tafel gekomen. Elke getroffen sector werpt dezer dagen een lijn uit in de hoop op versoepeling of perspectief en ook politici lijken hun geduld te verliezen. Een overzicht.
Lees verder

Ook geteisterd door ongewenste groepsgesprekken op Instagram? Zo maak je er komaf mee
Krijg jij de laatste maanden op Instagram ook het ene na het andere vreemde groepsgesprek in je inbox? Je bent niet alleen. Achter die mysterieuze accounts die je toevoegen schuilen bots die je in de val willen lokken. Gelukkig is er een simpele oplossing.
Lees verder

Matroos overleeft 14 uur in Grote Oceaan dankzij oude reddingsboei
Een Litouwse zeeman beleefde vorige week het avontuur van zijn leven. Om vier uur 's morgens viel de man overboord, en belandde in het midden van de Grote Oceaan voor een periode van 14 uur. Zijn redding? Een afgedreven reddingsboei.
Lees verder

Testament van overleden prins Bernhard zet Nederland op zijn kop: minnares kreeg meer dan zijn vrouw en oud-koningin Juliana
De Nederlandse prins Bernhard mag in 2004 dan wel al overleden zijn, maar zijn persoonlijk testament zorgt momenteel voor heel wat opschudding bij onze noorderburen. Het document, dat zo'n beetje zijn levenswerk werd, doet een boekje open over de verhoudingen binnen de familie. Zo zou één van zijn minnaressen bijvoorbeeld meer gekregen hebben dan oud-koningin Juliana.
Lees verder

Productielijn in Tesla-fabriek Californië tijdelijk stilgelegd
Een deel van de productie bij de grote autofabriek van Tesla in het Californische Fremont is tijdelijk stilgelegd. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg gaat het om een productielijn voor de Tesla Model 3 die daar wordt gebouwd. Mogelijk is er een gebrek aan chips.
Lees verder

LEZERSBRIEF. Besmet met corona? Bereid je dan maar voor op talloze telefoontjes en codes die soms wel, soms niet aankomen
Wie besmet raakt met corona, moet in de eerste plaats aan z'n gezondheid denken. Maar tegelijk is zo'n infectie het startpunt van heel wat administratieve rompslomp, zo ondervond lezer Helmut Willems, die ons een inkijk gunt in zijn goedgevulde 'Covid-agenda'. Hieronder leest u zijn integrale brief.
Lees verder

Jongeren minder actief op vastgoedmarkt in 2020
Bij BNP Paribas Fortis, marktleider voor de woonkredieten in ons land, ging vorig jaar slechts één op vijf van de toegekende woonkredieten naar een jongere (min 30 jaar). Het aantal kredietnemers in deze categorie daalde met 30 procent tegenover 2019, maar toen waren ze wel oververtegenwoordigd door de afschaffing van de woonbonus eind dat jaar.
Lees verder

Binnenkort coronapas voor Europese burgers? "Zo kunnen mensen die geen gezondheidsrisico vormen vrij reizen"
De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz wil - in navolging van Israël - een uniforme coronapas die in de hele EU geldig is. Dit zou gevaccineerden, mensen die corona reeds onder de leden hebben gehad of mensen die recent negatief getest hebben in staat moeten stellen om geleidelijk terug te keren naar de normaliteit én vrij te reizen tussen de Europese landen. Kurz krijgt bijval voor het voorstel, maar sommige staten hebben ook hun twijfels.
Lees verder

HET DEBAT. Waar moet er eerst versoepeld worden?
Morgen staat er een nieuw Overlegcomité op de agenda. Hoewel de coronacijfers in ons land opnieuw in stijgende lijn zijn, gaan er steeds meer stemmen op om toch versoepelingen door te voeren. Van een grotere buitenbubbel, meer mogelijkheden voor jongeren tot een heropening van terrasjes. Verschillende politici gooiden de voorbije dagen een aantal voorstellen op tafel. Wat denk jij? Mag er versoepeld worden? En waar dan? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
Lees verder

Evenepoel bevestigt mail naar UCI-voorzitter: "Ik werd zwart gemaakt terwijl ik half gebroken in zetel lag"
Remco Evenepoel bevestigt dat hij een mail naar UCI-voorzitter David Lappartient heeft gestuurd om zijn ongenoegen te uiten over het onderzoek na zijn val in de Ronde van Lombardije. "Terwijl ik half gebroken in de zetel lag, probeerden ze me zwart te maken."
Lees verder