Doorgaan naar hoofdcontent

Welke groepen werken het hoogste aantal uren in België? Werkexpert: “Overheid werkt de grote verschillen in de han...

HLN
Welke groepen werken het hoogste aantal uren in België? Werkexpert: "Overheid werkt de grote verschillen in de hand"
'Niemand werkt zo hard als ik.' Dat is het gevoel dat je krijgt wanneer je met vele Vlamingen praat. Eén groep die op basis van de cijfers duidelijk écht hard werkt, zijn zelfstandigen. "Voltijdse zelfstandigen werkten in 2019 in ons land gemiddeld 52,8 uur. Daarmee laten we alle andere Europese landen achter ons", aldus onze werkexpert Stijn Baert. Hoe komt dat? Wat zijn de verschillen per land en provincie? En vooral: hoe slaag je erin meer te doen in minder uren? De werkexpert geeft advies.
Lees verder

Nieuw advies rond mondmaskers: sjaals en bandana's mogen niet meer, aangeraden om ook op kantoor masker te dragen
De Risk Assessment Group heeft een nieuw advies opgesteld rond mondmaskers. Viroloog Steven Van Gucht deed de belangrijkste punten dinsdag al uit de doeken tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. Zo mogen sjaals niet langer gebruikt worden als masker, worden FFP2-maskers niet aanbevolen voor de bevolking en wordt aangeraden ook op kantoor een mondmasker te dragen. Van Gucht hamerde ook op correct gebruik ervan.
Lees verder

Het is Lichtmis! Foodie Sonja Peeters verklapt 3 verrassende recepten voor pannenkoeken
Vandaag is het Maria-Lichtmis, traditiegetrouw een pannenkoekenfestijn. Zoet, hartig, klein of groot: iedereen – gelovig of niet – vindt ze vooral lekker! Loopt het water jou ook in de mond? Foodstylist Sonja Peeters helpt een handje en deelt haar drie favoriete recepten.
Lees verder

Herkent u hem nog? Voetbalfans verbaasd over nieuw uiterlijk Dirk Kuyt
Dirk Kuyt zat vorige week in de studio van Ziggo Sport om de wedstrijd tussen Tottenham en Liverpool te analyseren. De Nederlandse ex-voetballer werd vervolgens al snel trending topic op Twitter. Niet omwille van zijn quotes, wél door zijn opvallend uiterlijk.
Lees verder

Cardi B brengt gloednieuwe single uit: 'UP' zal op vrijdag gedropt worden
Cardi B komt na haar laatste release 'WAP' weer met een nieuwe single op de proppen: 'UP'. Via Twitter maakte ze bekend dat het nummer vrijdag voor het eerst te horen zal zijn.
Lees verder

Aantal werklozen stijgt in alle Vlaamse provincies
Het aantal mensen zonder werk in Vlaanderen is in januari opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB. Opvallend is de forse stijging van het aantal werklozen in Vlaams-Brabant en het aantal mensen dat langdurig zonder werk zit.
Lees verder

7.800 banen bedreigd bij Siemens Energy
Bij het Duitse ingenieursbedrijf Siemens Energy staan de komende jaren 7.800 banen op de helling. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Kompany kan plots z'n twee assistenten kwijtspelen: "De fans moeten zich geen zorgen maken. We werken dag en nacht"
Nicolás Frutos (DC United) vertrekt zeker, Jonas De Roeck (Cercle Brugge) mogelijk ook. Vincent Kompany kan op korte tijd twee belangrijke assistent-coaches verliezen. "Als we een coach met kwaliteiten verliezen, is het logisch dat we zullen uitkijken naar een vervanger", zei Kompany. Over de wintermercato zei de T1 dat er "gedaan is wat nodig was voor de club".
Lees verder

Minister Gilkinet fluit NMBS terug over sluiting loketten
Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet roept de NMBS op het matje over de beslissing om de loketten in verschillende stations te sluiten. De Ecolo-vicepremier heeft de raad van bestuur van de NMBS om een rechtzetting op vier punten gevraagd, laat hij dinsdag weten.
Lees verder

Google sluit eigen videospellenstudio en richt zich op ontwikkeling Stadia-technologie
Het Amerikaanse technologiebedrijf Google sluit zijn eigen videospellenstudio en rekent op onafhankelijke uitgevers om nieuwe spelletjes voor Stadia te ontwikkelen. Dat is het platform van Google om spelletjes op te streamen.
Lees verder

Aanklagers vragen 3,5 jaar cel voor Navalny
Russische aanklagers hebben een celstraf van 3,5 jaar geëist voor Aleksej Navalny. Er werd ook een boete van 500.000 roebel (ongeveer 5.500 euro) gevraagd. De Kremlin-criticus verschijnt vandaag voor de rechter omdat hij de voorwaarden voor zijn invrijheidstelling zou hebben geschonden.
Lees verder

"Onwettig en zelfs gevaarlijk": supportersgroepen kanten zich massaal tegen Europese Supercompetitie
Bijna 140 Europese supportersgroepen hebben in een gezamenlijke mededeling hun afkeer uitgesproken tegen het project van een Europese Superliga. Een soortgelijke competitie is "onwettig en zelfs gevaarlijk", klinkt het.
Lees verder

Voorzitter organisatiecomité: "Olympische Spelen in Tokio vinden hoe dan ook plaats"
De Olympische Spelen in Tokio, door de coronapandemie met een jaar uitgesteld tot komende zomer, zullen plaatsvinden ongeacht de evolutie van de gezondheidscrisis. Dat liet de voorzitter van het organisatiecomité Yoshiro Mori vandaag optekenen.
Lees verder

OVERZICHT. Deze Europese landen versoepelen coronamaatregelen
Terwijl tal van landen in Europa kampen met coronavirusvarianten en daarom de maatregelen - tegen de verspreiding van het virus - aanscherpen, beslisten enkele overheden om te versoepelen. Een overzicht van de Europese landen die de teugels laten vieren én de versoepelingen die ze doorvoeren.
Lees verder

Sterren spotten bij de kine: Dries Mertens zoveelste Duivel die revalideert in Antwerpen
Verscholen onder een muts en achter een mondmasker, zijn Kat in zijn zog. Het is tegenwoordig sterren spotten aan de deur van Move to Cure, de praktijk van Lieven Maesschalck op 't Eilandje in Antwerpen. Dries Mertens (33) is er lang niet de enige Duivel die de deur plat loopt.
Lees verder

Met dank aan een deelnemersveld om van te duizelen: plots is de Ster van Bessèges dé koers van het moment
De GP La Marseilaise hebben we gehad. Met de Ster van Bessèges zijn we vanaf morgen toe aan de eerste échte rittenkoers van het seizoen. Of hoe Frankrijk door corona het beloofde land werd in de aanloop naar het wielervoorjaar.
Lees verder

Football Talk. Van Damme (KVM) geblesseerd - Van Crombrugge werkt aan revalidatie - Eerste training Dimata bij Espanyol
KV Mechelen moet het in de bekerwedstrijd van morgen tegen RWDM zonder Joachim Van Damme (29) doen. De middenvelder is out met een overbelasting aan de adductoren. Ook voor de competitiematch tegen Cercle Brugge komend weekend is hij onzeker. De voorbije weken zat Van Damme al op zijn limiet en het drukke programma eist nu zijn tol. (ABD)
Lees verder

Willy Sommers mag op 15 februari de spits afbijten in het nieuwe seizoen van 'Liefde voor Muziek'
Binnen een dikke twee weken, op maandag 15 februari, is het zover en keert 'Liefde voor Muziek' terug naar het kleine scherm. Naast de startdatum maakten ze bij VTM zonet ook de nieuwe locatie bekend én wie de eer krijgt om de spits af te bijten in het nieuwe seizoen. Zo is deze eer weggelegd voor niemand minder dan muziekicoon Willy Sommers.
Lees verder

Lerares die dodelijk ongeval veroorzaakte waarbij Kenneth (32) stierf, spreekt vader slachtoffer in tranen toe: "Sinds die dag is niks nog hetzelfde"
Ze had niet gedronken, reed niet te snel, was niet afgeleid, is een voorzichtige chauffeur en keek nog naar rechts. Toch veroorzaakte een lerares uit Oostende in september vorig jaar een dodelijk ongeval met een fietser. De 45-jarige vrouw raakte verblind door de zon en reed daardoor Kenneth Laridon aan op zijn fiets. Het 32-jarige slachtoffer had voorrang. Hij vocht zes dagen voor zijn leven, maar bezweek uiteindelijk aan z'n verwondingen. In de politierechtbank richtte de beklaagde zich in tranen richting de nabestaanden. "Geen enkel woord zal jullie pijn wegnemen. Het is moeilijk te vatten dat dit kon gebeuren."
Lees verder

1/16E FINALES CROKY CUP LIVE (18u). Laten Antwerp, Moeskroen of Kortrijk zich verrassen?
De hoofdbrok is pas voor morgen, maar vanavond worden er al drie 1/16e finales afgewerkt in de Croky Cup. Om 18u worden Antwerp-La Louvière (tweede nationale) en Union (1B)-Moeskroen op gang getrapt, om 20u begint Kortrijk eraan in Lommel (1B). Wordt het een gezondheidswandeling voor onze topklassers, of vallen er meteen verrassingen te noteren? Via deze liveblog zit u op de eerste rij!
Lees verder