Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom Noa Lang niet doorbrak bij grote liefde Ajax, maar nu schittert bij Club Brugge: “Je zag altijd dat hij bars...

HLN
Waarom Noa Lang niet doorbrak bij grote liefde Ajax, maar nu schittert bij Club Brugge: "Je zag altijd dat hij barstte van het talent"
6 goals en 4 assists in zijn laatste 7 matchen. Met zijn prestaties zorgt hij in België voor spektakel, in Nederland voor commotie. Noa Lang (21), die ook Hollands voetbalgeweten Johan Derksen (71) niet onberoerd laat. "Natuurlijk steekt het bij Ajax-mannen Van der Sar en Overmars. Ook al heeft hij er hier niet veel van gebakken. Maar in België is hij in een veel warmer bad terechtgekomen." Zijn jeugdvriend en rapbroer Justin Kluivert hoopt Lang terug te zien... in Oranje: "Dit is wat Noa nodig had."
Lees verder

'In uw kot' blijven op amper 20 vierkante meter: zo beleven bewoners van een 'tiny house' de coronapandemie
De coronacrisis heeft veel mensen doen twijfelen over hun woningkeuze en de voorbij maanden steeg de verkoop van huizen met een tuin gigantisch. Maar hoe beleven bewoners van een 'tiny house', die wonen op amper 20 vierkante meter, de coronatijd? "Je bent zo vrij als de ruimte die je vrij hebt in je hoofd. Daar veranderen de afmetingen van je woning niets aan."
Lees verder

LIVE. Klauss hangt de bordjes in evenwicht, nog een paar minuten te gaan op Sclessin
Lees verder

Werken aan omstreden pijpleiding Nord Stream 2 opnieuw begonnen na tests
De werken aan de controversiële gaspijpleiding Nord Stream 2 tussen Rusland en Duitsland zijn vandaag hervat na een testfase die bijna twee weken heeft geduurd. Dat laat het betrokken concern weten.
Lees verder

101-centrale in Brussel getroffen door uitbraakcluster: geen impact voor mensen die hulpdiensten willen bereiken
Een aanzienlijk aantal besmette mensen die werkzaam zijn in het Communicatie- en Informatiecentrum (CIC) van het Brussels Gewest, waar de 101-centrale van de politie is gevestigd, zit in quarantaine. Dat meldt de federale politie zaterdag in een mededeling. Er is geen impact voor mensen die de hulpdiensten willen bereiken, zo wordt benadrukt.
Lees verder

Club Brugge moet afscheid nemen van ploegafgevaardigde jeugd en uitbater perszaal
In aanloop naar de gewonnen wedstrijd op het veld van Waasland-Beveren (0-2) kwam er nog triest nieuws uit het kamp van Club Brugge. Dirk Cocquyt, ploegafgevaardigde bij de jeugd en uitbater van de perszaal is overleden. Cocquyt werd 62.
Lees verder

101-centrale van politie in Brussel getroffen door uitbraakcluster
Een aanzienlijk aantal besmette mensen die werkzaam zijn in het Communicatie- en Informatiecentrum (CIC) van het Brussels Gewest, waar de 101-centrale van de politie is gevestigd, zit in quarantaine. Dat meldt de federale politie zaterdag in een mededeling. Er is geen impact voor mensen die de hulpdiensten willen bereiken, zo wordt benadrukt.
Lees verder

Standard sleept met dank aan Klauss een punt uit de brand tegen kranig OHL
Geen winnaar op Sclessin. OHL hield Standard in bedwang - of omgekeerd, zo u wenst. Klauss wiste in het slot de 0-1 van Henry uit.
Lees verder

Wagen belandt in kanaal in Ham: twee inzittenden overleden
In het Limburgse Ham is zaterdagavond een wagen in het kanaal terechtgekomen. De inzittenden, een man en een vrouw, overleefden het niet.
Lees verder

Manchester United verspeelt zege tegen Everton in slotseconden door ultieme goal Calvert-Lewin
Manchester United heeft in de Engelse titelstrijd punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Everton. In de slotseconden van de blessuretijd moest de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer de 3-3 incasseren. Everton had zich na rust al terug geknokt van een 2-0 achterstand, maar Scott McTominay leek de thuisclub met een kopbal toch de winst te bezorgen. Dominic Calvert-Lewin trok de stand diep in de extra tijd weer gelijk met zijn dertiende treffer van het seizoen.
Lees verder

"Vaccin AstraZeneca minder effectief tegen Zuid-Afrikaanse variant virus"
Het coronavaccin dat is ontwikkeld door AstraZeneca en de Universiteit van Oxford lijkt minder bescherming te bieden tegen milde en matige ziekteverschijnselen veroorzaakt door de Zuid-Afrikaanse virusvariant. Dat schrijft The Financial Times. De krant verwijst naar een studie die maandag zal worden gepubliceerd.
Lees verder

LIVE (17u30). Liverpool met de rug tegen de muur in topper tegen Manchester City
• Reds 7 punten achter op Man City, dat ook nog match te goed heeft • Nog steeds geen De Bruyne (hamstrings) • Liverpool scoorde niet in laatste drie thuisduels • Klopp en Guardiola ruzieën om gedwongen coronapauze die Man City 'genoot'
Lees verder

Altijd dubbelchecken: Ronaldo treft de lat en grijpt dan zelf naar het horloge van de ref om te zien of bal over de lijn was
Juventus blijft zich moeien in de titelstrijd. De Oude Dame won zaterdagavond met 2-0 van AS Roma en volgt nu op vijf punten van leider Inter, mét een wedstrijd minder. Cristiano Ronaldo had opnieuw zijn aandeel in de zege, hij zorgde voor de openingsgoal. Een eigen doelpunt van Ibanez stelde de zege in de tweede helft veilig.
Lees verder

LIVE (13u30). Wie wint de slag om Antwerpen?
• Speeldag 24 Jupiler Pro League
Lees verder

LIVE (16u). Kan Charleroi de punten thuis houden tegen Zulte Waregem?
• Speeldag 24
Lees verder

LIVE. "Vaccin van Oxford en AstraZeneca beschermt minder tegen Zuid-Afrikaanse variant" - Grote uitbraak bij Brusselse 101-centrale
Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist dat de kappers opnieuw aan de slag mogen op 13 februari. Voor de horeca is het nog koffiedik kijken: volgens minister Frank Vandenbroucke is een opening op 1 maart "ondenkbaar". Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

LIVE (18u15). Wie doet de beste zaak voor play-off 1, Genk of Anderlecht?
• Speeldag 24
Lees verder

Gemeenten politiezone Hekla willen lichte snelheidsovertredingen via GAS-boetes innen: "Maar er zijn nog hiaten in de wetgeving"
De vijf gemeenten van de politiezone Hekla willen nog dit jaar de lichtere snelheidsovertredingen gaan beboeten via een GAS-boete. Een Vlaams decreet dat in het najaar van 2020 werd gestemd laat dat toe sinds 1 februari. Maar er zijn nog veel vraagtekens die het decreet voorlopig wel op losse schroeven zetten. Als het systeem zou ingevoerd worden, zullen de tarieven ongeveer gelijk zijn met het huidige niveau van boetes. Die starten aan 53 euro.
Lees verder

LIVE (20u45). Kan Gent met driepunter tegen Eupen weer wat opschuiven in de stand?
• 24ste speeldag
Lees verder

LIVE (15u). Tielemans gaat met Leicester op bezoek bij Dendoncker
• Speeldag 23
Lees verder