Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 februari 2021

Waarom het echt geen goed idee is om vervroegd uw pensioenspaarpot op te vragen

HLN
Waarom het echt geen goed idee is om vervroegd uw pensioenspaarpot op te vragen
Onderzoek van NN Belgium toonde het al eerder aan: de meeste Belgen zijn slecht voorbereid op mogelijke financiële tegenslagen. 55% heeft niet genoeg spaargeld om zelfs maar drie maanden te overbruggen. Onervaren spaarders durven in gevallen van nood al eens richting de pensioenspaarpot kijken. Kan u het geld dat u daarvoor al opzijzette dan niet tijdelijk opvragen? Spaargids.be legt uit waarom u daar beter afblijft.
Lees verder

NRJ-dj Nasrien Cnops kondigt zwangerschap aan op Instagram: "En bij deze is het bevestigd, lockdownbaby'tjes zijn een ding"
NRJ-dj Nasrien Cnops (32) is zwanger, dat maakte de radiopresentatrice zelf bekend op Instagram. "In maanden, weken en dagen duurt het ons te lang. Seconden kunnen we wél vlot aftellen tot de dag ik een baby uit m'n buik pers", klinkt het op sociale media.
Lees verder

NRJ-dj Nasrien Cnops kondigt zwangerschap aan op Instagram
NRJ-dj Nasrien Cnops (32) is zwanger, dat maakte de radiopresentatrice zelf bekend op Instagram. "In maanden, weken en dagen duurt het ons te lang. Seconden kunnen we wél vlot aftellen tot de dag ik een baby uit m'n buik pers", aldus Nasrien.
Lees verder

Marc Van Ranst weigert vergoeding voor experten na rel met Georges-Louis Bouchez: geen zin in "politieke spelletjes"
Viroloog Marc Van Ranst gaat de vergoeding weigeren die de experten binnen de GEMS binnenkort zullen krijgen. Dat meldt hij op Twitter. De afgelopen dagen raakte hij op sociale media verwikkeld in een felle discussie met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die beweerde dat de experts al betaald werden. Volgens Van Ranst was dat niet zo. "Als sommige politici al politieke spelletjes beginnen te spelen met vergoedingen aan de experten, zelfs nog vooraleer die regeling van kracht is, dan pas ik voor die vergoeding", klinkt het nu bij de viroloog.
Lees verder

Zware boetes van Vlaamse Regulator voor de Media maken het tv-zenders moeilijk: "Het wordt stilaan onmogelijk om programma's te maken"
Zijn die wazige vlekken in 'Kinderziekenhuis 24/7' op Eén u ook al opgevallen? Namen van merken worden systematisch geblurd. "We nemen het zekere voor het onzekere", klinkt het bij VRT. "We willen namelijk geen boete krijgen van de Vlaamse Regulator voor de Media." Op deze manier schiet de VRM zijn doel voorbij, vindt mediaconsulent Jurgen Verstrepen.
Lees verder

Rapper laat immense roze diamant van 20 miljoen euro in voorhoofd planten: "Wie mooi wil zijn moet pijn lijden"
De Amerikaanse rapper Lil Uzi Vert (26) staat niet alleen bekend om zijn muziek, maar ook om zijn excentrieke sieraden, tatoeages en andere opvallende 'versieringen'. Toch blijkt lange gouden kettinggen met een dollarteken voor hem niet meer te volstaan: op de sociale media pronkt Lil Uzi Vert met zijn nieuwe 'piercing', een roze diamant van 11 karaat die zo'n 20 miljoen euro waard is.
Lees verder

Nieuwe muziek van Adele gelekt: "Dit zou haar comeback in gevaar kunnen brengen"
Grote paniek bij Adele (32). Onlangs is er een demo gelekt van 2015 afkomstig van haar derde album '25'. De Britse zangeres is bang dat als er songs van haar nieuwste album vroegtijdig de wereld worden ingestuurd, haar dat miljoenen aan omzet zal kosten.
Lees verder

Huis van vrouw en twee kinderen beschoten in Waterschei
In de Onafhankelijkheidslaan in Waterschei (Genk) werd woensdagavond rond 23.30 uur een woning beschoten. De woning werd getroffen door verschillende kogelinslagen, maar er raakte niemand gewond. Politie CARMA kwam ter plaatse en voerde de eerste vaststellingen uit.
Lees verder

Huis van vrouw en twee kinderen mogelijks beschoten in Waterschei
In de Onafhankelijkslaan in Waterschei zou donderdag omstreeks 1 uur 's nachts een huis beschoten zijn. Het zou gaan om een huis van een vrouw en twee kinderen. Dat schrijft Het Belang van Limburg.
Lees verder

"Dit is een mogelijke aankondiging van de ondergang": Hugo Camps vreest het ergste voor "chronische invalide" Eden Hazard
2021 begint voor Eden Hazard waar 2020 eindigde: in de lappenmand. Wéér een spierscheur, wéér een maand of zo buiten strijd. Wanneer komt het goed met hem? En ook: zien we nog wel de beste Eden Hazard in juni op het EK? Huiscolumnist Hugo Camps ziet het alvast erg somber in: "Het voetballeven van Eden Hazard is een feuilleton van tristesse aan het worden."
Lees verder

Na de recordprijzen voor stroom op mistige dagen: voelen we dat ook in onze portemonnee?
Begin december leidde de combinatie van windstilte, mist en een eerste koudeprik tot sterke prijsstijgingen op de groothandelsmarkt. Maar had die piek een impact op de stroomprijzen die u vandaag betaalt? Mijnenergie.be ging de cijfers na.
Lees verder

Slaapwandelen is een hit online: waarom doen we het en wanneer wordt het gevaarlijk? "Als het een gewoonte is, zit er iets mis", zegt slaaptherapeute
Op videomedium TikTok vergaart de Canadese Celina Myers miljoenen views met haar filmpjes waarin ze slaapwandelt. Op hotel steelt ze 's nachts onbewust kussens uit de lobby, thuis doet ze op blote voeten en in een petieterig nachtjurkje een blokje om. Het is een fenomeen dat fascineert. Waarom slaapwandelt een mens? En waarom besluit een slaapwandelende mens de koelkast te plunderen, het huis te verlaten of zijn partner aan te vallen? Slaapexperte Annelies Smolders begeleidt slaapwandelaars. "Wat ze 's nachts doen, staat helemaal los van hun normale gedrag of persoonlijkheid."
Lees verder

Over exact één jaar beginnen de Winterspelen: "Als je realistisch bent, dan is Swings ook nu weer de enige medaillekandidaat"
De Olympische Spelen van Tokio zijn nog niet voorbij en het aftellen naar de Winterspelen van 2022 is al begonnen. Over exact één jaar vormt Peking het toneel voor de 24ste editie, mogelijk met een recordaantal Belgen. Al zal dat niet in verhouding staan tot het aantal medailles, meent Olav Spahl, topsportdirecteur van het BOIC.
Lees verder

Voor eens en altijd: wat zit er nu precies in de frikandel?
De één spreekt van een 'curryworst', de ander van een 'lange hamburger' en in de diepvriesafdeling van de supermarkt staat 'frikandel' op de dozen. Maar wat voor vlees zit er nu eigenlijk in de gefrituurde gehaktworst? Twan Jacobs van het Nederlandse diepvriesbedrijf Beckers, een belangrijke leverancier van Belgische frituren, weet het antwoord.
Lees verder

Dit is de goedkoopste elektrische auto van Europa
De Letse autofabrikant Dartz heeft de eerste gecamoufleerde foto's verspreid van een nieuwe elektrische auto met vier zitplaatsen. Het model met de naam FreZe Nikrob EV gaat 9.999 euro kosten.
Lees verder

Belgische rechtbank straft Iraanse spion met 20 jaar cel voor mislukte aanslag
Een Iraanse diplomaat/spion Assadolah A. is door de Antwerpse strafrechter veroordeeld tot 20 jaar celstraf. Hij was het brein achter een verijdelde terreuraanslag in Frankrijk in 2018 op een massacongres van de Iraanse verzetsbeweging MEK. Assadolah A. beriep zich op zijn diplomatieke immuniteit, maar die veegde de rechtbank van tafel. Een Belgisch-Iraans koppel uit Antwerpen dat de aanslag moest uitvoeren, krijgt een celstraf van 15 en 18 jaar. De veroordeling werd door de Iraanse opposanten op luid applaus onthaald.
Lees verder

Jamie Lee Curtis is 22 jaar nuchter: "Toen had ik het niet door, maar ik hield alles verborgen"
Jamie Lee Curtis was in het verleden jarenlang verslaafd aan alcohol en pijnstillers, maar ondertussen is de 62-jarige actrice al 22 jaar clean en nuchter. In een post op Instagram blikt Curtis nu terug op deze moeilijke periode uit haar leven. "Ik was even ziek als mijn geheimen", schrijft de actrice op sociale media.
Lees verder

"Een derde van de Belgische bedrijven ziet een faillissement dichterbij komen": hoe interessant is het vriendenaandeel?
Maar liefst een op de drie Belgische bedrijven ziet een faillissement dichterbij komen. Om hen te steunen kan je vanaf half februari via het 'vriendenaandeel' van de Vlaamse Regering fiscaal voordelig in een bevriende onderneming investeren. Op hoeveel belastingvermindering kan je rekenen? Wat zijn de voorwaarden én risico's? Onze belastingexpert Michel Maus legt uit.
Lees verder

Eredame Dhenia (27) doet gooi naar Miss Universe: "Wel jammer dat dit voor Celine zo'n zure nasmaak heeft"
Ze moest in 2018 nog de duimen leggen voor Angeline Flor Pua en eerste eredame Zoe Brunet, maar over enkele maanden mag Dhenia Covens (27) alsnog een gooi doen naar het kroontje van Miss Universe. Huidig Miss België Celine Van Ouytsel laat die verkiezing - omwille van het coronaspook - dit jaar aan zich voorbij gaan. "Het is Celine haar beslissing, dus waarom zou ik me tweede keus moeten voelen?"
Lees verder

Beinvloedt je leeftijd de premie van je autoverzekering?
Uit cijfers van het Kenniscentrum verkeersveiligheid (2012) blijkt dat meer dan een derde van alle letselongevallen wordt veroorzaakt door 18 tot 31-jarige bestuurders. Ligt dit aan roekeloos rijgedrag of het ontbreken van ervaring? Ervaring speelt in elk geval een grote rol. Welke impact heeft je leeftijd dan op de premie van je autoverzekering? Independer.be legt het je uit.
Lees verder