Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Waarom fans van Justin Timberlake massaal eisen dat hij zich excuseert bij Britney Spears

HLN
Waarom fans van Justin Timberlake massaal eisen dat hij zich excuseert bij Britney Spears
Het zijn ongemakkelijke tijden voor Justin Timberlake (40). Sinds de veelbesproken documentaire 'Framing Britney Spears' werd uitgezonden, lijken zijn volgers zich massaal tegen de zanger te keren. In de documentaire wordt de relatie die Timberlake en Britney (39) jaren geleden hadden uitgebreid onder de loep genomen, waarbij zou blijken dat Justin wellicht meer aandeel had bij haar mentale instorting dan tot nu toe werd gedacht.
Lees verder

Europese Commissie ongerust over sluiting onafhankelijk Hongaars radiostation
De Europese Commissie is verontrust over de stopzetting van de licentie van Klubradio, het grootste onafhankelijke radiostation in Hongarije. Dit verergert onze bezorgdheden over de persvrijheid en het pluralisme in de media in het land, verklaarde een woordvoerder woensdag.
Lees verder

KOERS KORT. Team van Nairo Quintana krijgt geen wildcard voor de Giro - Cavendish 'debuteert' in Almeria
De Italiaanse wielerploegen Bardiani CSF Faizane, Eolo-Kometa en Vini Zabu mogen van RCS Sport een uitnodiging voor de 104e Ronde van Italië in de bus verwachten. De negentien WorldTeams, met daarbij Deceuninck - Quick-Step, Lotto Soudal en Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, hebben automatisch startrecht, net als Alpecin-Fenix.
Lees verder

Regering wil pandemiewet vroeger dan voorzien voorleggen aan parlement
De federale regering wil de pandemiewet waar ze momenteel aan werkt vroeger dan voorzien voorleggen aan het parlement. Dat staat in een brief van premier Alexander De Croo (Open Vld) aan Kamervoorzitster Eliane Tillieux.
Lees verder

Regering wil pandemiewet vroeger dan voorzien voorleggen aan het parlement
De federale regering wil de pandemiewet waar ze momenteel aan werkt vroeger dan voorzien voorleggen aan het parlement. Dat staat in een brief van premier Alexander De Croo aan Kamervoorzitster Eliane Tillieux.
Lees verder

Huismeesterschap van Jill veroorzaakt kletterende ruzie in 'Big Brother': "Als je het niet kan, moet je maar vertrekken"
Het gaat even wat minder met de bewoners in het 'Big Brother'-huis. Het huismeesterschap valt Jill zwaar, ze heeft het gevoel dat ze steeds de verkeerde beslissingen maakt. Sommige huisgenoten gaan daarmee akkoord, en voor ze het goed en wel beseffen ligt de hele groep met elkaar in de clinch.
Lees verder

Met de kroost naar het museum? Haast u, de tickets zijn bijna op
Wie in de krokusvakantie naar een museum wil waar kinderen thuis zijn, boekt maar beter meteen tickets. Technopolis en de TikTak-expo zijn hopeloos uitverkocht, in het Dinomuseum geraakt u enkel vlak voor sluitingstijd nog binnen, in het Speelgoedmuseum uitsluitend in het weekend. "Maar toch liepen er hier vorig jaar dubbel zoveel bezoekers."
Lees verder

WHO: "Vaccin AstraZeneca ook geschikt voor 65-plussers"
Het vaccin van het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca en de universiteit van Oxford is ook geschikt voor 65-plussers. Dat heeft een groep van vaccindeskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdagmiddag bekendgemaakt.
Lees verder

Productiesite AstraZeneca in Seneffe "voldoet aan alle contractuele verplichtingen"
De Amerikaanse multinational Thermo Fisher, sinds een maand eigenaar van de site in Seneffe die het coronavaccin van AstraZeneca mee produceert, "voldoet aan al zijn contractuele verplichtingen jegens AstraZeneca". Dat heeft Europees directeur-generaal Cédric Volanti woensdag verzekerd naar aanleiding van een bezoek van eurocommissaris Thierry Breton.
Lees verder

Minderjarige Belg gearresteerd na 'sim-swapping'-aanvallen op Amerikaanse beroemdheden: meer dan 80 miljoen euro gestolen
Tien hackers uit Groot-Brittanië, Malta en ons land zijn de afgelopen week gearresteerd nadat ze via sim-swapping meer dan 100 miljoen dollar (82 miljoen euro) aan cryptomunten stalen bij Amerikaanse beroemdheden. Ze maakten in 2020 zo duizenden slachtoffers. In ons land is een minderjarige jongeman uit Roeselare gearresteerd.
Lees verder

De discussie die Gent verdeelt: de facelift van het Gravensteen met souvenirshop en lift. "Middeleeuwse kastelen zijn net gemaakt om ontoegankelijk te zijn"
Mag je een gat slaan in een 1.000 jaar oud gebouw? Gent wil het Gravensteen - de enige volledig overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen - een 'nieuw harnas' aanmeten met een lift en souvenirshop, maar de renovatieplannen vallen op een ijskoude steen. "Middeleeuwse kastelen zijn net gemaakt om ontoegankelijk te zijn. Dat is hun definitie. Je maakt kapot wat je wil tonen: een oeroude burcht."
Lees verder

ASSISEN. Kruisboogmoord. 'Femme fatale' Sarita V. getuigt: "Ik wilde geen dode op mijn geweten"
Geheel in het zwart gekleed. Bolle buik pront vooruit. Zo stapte Sarita V. (26) vanochtend naar de getuigenstoel. Niet meteen wat men zich voorstelt bij een "femme fatale". Noch de looks van Lauren Bacall. Evenmin de verleidelijke stem. Zich wel zeer goed bewust van wat haar te wachten stond. Vandaar het wat rood aangelopen gezicht ongetwijfeld. Maar eens ze neerzat, verdween die blos en rolde het getuigenis er bijzonder zelfzeker uit. Drie uur aan een stuk.
Lees verder

Zonnepanelen sneeuwvrij maken? Snel de diepvriezer laten ontdooien? Experts vertellen hoe je deze vrieskou aanpakt en zelfs in je voordeel doet uitdraaien
Wat kan je nog doen om de winterprik aangenamer te maken voor je planten, huisdieren en jezelf? Heeft het zin om zonnepanelen sneeuwvrij te maken? Is het te laat om jouw buitenplanten te redden? En hoe slaag je er zelfs in om je voordeel te doen bij deze koudegolf? Enkele experts aan het woord. "Je kan de sneeuw zelfs gebruiken om meubelafdrukken uit je tapijt te halen."
Lees verder

LIVE. Stunt Olympic Charleroi ook tegen Eupen?
• Am Kehrweg • Aftrap: 17u • Achtste finales Croky Cup • Olympic schakelde in de vorige ronde Zulte Waregem uit, Eupen was vrij door forfait Rupel Boom
Lees verder

Ex-vriendin Bayern-verdediger dood teruggevonden in appartement
Bayern München-verdediger Jérôme Boateng (32) verlaat het WK voor clubs in Qatar. Zijn ex-vriendin is gisteravond dood aangetroffen in haar woning in Berlijn. Het gaat om de 25-jarige Kasia Lenhardt, bekend van haar deelname aan het televisieprogramma Germany's Next Top Model. Haar relatie met de Duits-Ghanese verdediger liep vorige week op de klippen, wat vervolgens flink in de media werd uitgemeten. De politie gaat niet uit van een misdrijf.
Lees verder

Ex-vriendin Bayeren-verdediger dood teruggevonden in appartement
Het levenloze lichaam van topmodel Kasia Lenhardt (25) is aangetroffen in Berlijn. Lenhardt is de ex-vriendin van Bayern-verdediger Jérôme Boateng (32). Vorige week besloten ze een punt te zetten achter hun relatie. Een week later werd ze levenloos aangetroffen in haar appartement.
Lees verder

Jürgen Klopp mag begrafenis moeder niet bijwonen vanwege reisrestricties
De moeder van Jürgen Klopp is overleden, maar de trainer van Liverpool mag haar begrafenis niet bijwonen. Dit heeft te maken met reisrestricties die Duitsland in verband met het coronavirus aan reizigers uit Groot-Brittannië heeft opgelegd.
Lees verder

Amerikaans president Biden brengt eerste bezoek aan Pentagon
De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden brengt vandaag een eerste bezoek aan het Pentagon.
Lees verder

Ondanks verbod: daar zijn de eerste schaatsers!
Op veel plassen en vijvers in Vlaanderen is het ijs nog niet dik genoeg en mag je er dus nog niet schaatsen. Maar het stralende weer op deze woensdagnamiddag lokte heel wat gezinnen en tieners naar buiten om te genieten van schaats- en ijspret. "We hebben al zoveel binnen moeten zitten en dit maak je toch niet elke winter mee", klinkt het.
Lees verder

Football Talk. Bakkali meteen out bij Beerschot - Tunesisch ex-international Jaïdi wordt assistent-coach bij Cercle - Boateng verlaat Qatar na dood ex-vriendin
Enkele dagen na de officiële aankondiging van Yves Vanderhaeghe als T1 en Thomas Buffel als assistent, heeft Cercle weer een nieuwe naam toegevoegd aan de technische staf. Radhi Jaïdi neemt samen met Buffel de rol van assistent op zich. De 45-jarige Tunesiër is ex-international en tekent een contract tot het einde van het seizoen.
Lees verder