Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 februari 2021

Waarom David Beckhams deal van 10,7 miljoen euro met Qatar zijn fans zo woedend maakt

HLN
Waarom David Beckhams deal van 10,7 miljoen euro met Qatar zijn fans zo woedend maakt
Het mag dan om een indrukwekkend bedrag gaan, toch wordt de nieuwe deal tussen David Beckham (45) en de regering van Qatar hem niet in dank afgenomen. De beroemde voetballer strijkt volgens de Britse media zo'n 10,7 miljoen euro op door als ambassadeur zijn naam te verbinden aan het land waar het WK voetbal 2022 wordt gehouden. Dat terwijl Beckham een uithangbord is van de LGBTQIA+ gemeenschap en er van homorechten in Qatar nog lang geen sprake is.
Lees verder

Oudste jeugddelinquent van de VS na 68 jaar vrijgelaten: "Al die hoge gebouwen zijn nieuw voor mij"
68 jaar zat Joe Ligon in de cel. Als 15-jarige was hij betrokken bij een overval en geweldpleging waarbij twee doden vielen. Ligon kreeg levenslang, maar vanaf 2017 kon hij door een beslissing van het Hooggerechtshof vervroegde vrijlating aanvragen. Hij weigerde, omdat hij geen voorwaarden aan zijn vrijheid wou. Pas nu, op 83-jarige leeftijd, is de oudste en langst vastzittende jeugddelinquent van de VS dan toch weer op vrije voeten.
Lees verder

Reukverlies door corona? 2 deskundigen leggen uit waarom het een massale impact heeft en hoe je het kunt herstellen
Wie met corona besmet is geraakt, ondervond aan den lijve hoe ingrijpend reukverlies kan zijn. De invloed gaat immers veel verder dan je bord. Smaakmaker, alarmsysteem en communicatiemiddel: er zit zoveel meer in je neus dan je denkt. Dat zeggen ook reukonderzoeker Sanne Boesveldt en neus-, keel- en oogarts Anne-Sophie Vinck. Wat als je na een maand nog niks ruikt of plots geen koffie meer lust? "Het grote voordeel aan ons reukorgaan is dat het uit zenuwcellen bestaat: die kunnen getraind worden, net zoals je geheugen of je spieren."
Lees verder

Salma Hayek vertelt over traumatische seksscène: "Ik schaamde me zo dat ik moest huilen"
Met haar 54 lentes en een carrière van ruim 33 jaar, is actrice Salma Hayek een ware ancien in het vak. Maar dat wil niet zeggen dat ook zij niet af en toe een moeilijk moment heeft gekend. Een seksscène uit haar doorbraakfilm 'Desperado' uit 1995 is haar zo altijd bijgebleven, geeft ze toe in de podcast 'Dax Shepard's Armchair Expert'.
Lees verder

"Basisformules zijn voor gemiddeld gezin compleet ontoereikend": onze techexpert vergelijkt de verschillende internetabonnementen
Serietje bingen op Netflix terwijl de kinderen hun favoriete YouTubers volgen of online gamen, en overdag moet er worden geZoomd? Je hebt wellicht geen idee hoeveel data je daar allemaal mee verbruikt. Heb je wel de juiste internetformule? En is 'onbeperkt internet' ook wel écht onbeperkt? Onze techexpert vergelijkt de prijzen en geeft advies.
Lees verder

"Noord-Korea probeerde Pfizer te hacken om informatie te krijgen over vaccins"
Noord-Koreaanse hackers hebben geprobeerd om de informaticasystemen binnen te dringen van de Amerikaanse farmagigant Pfizer, op zoek naar informatie over het coronavaccin. Dat bericht het Zuid-Koraanse nieuwsagentschap Yonhap, dat parlementsleden citeert die hierover informatie kregen van de inlichtingendiensten.
Lees verder

SpaceX lanceert nog eens 60 satellieten, in totaal al 1.145 exemplaren gelanceerd
Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft in de nacht van maandag op dinsdag nog eens succesvol zestig satellieten voor zijn Starlink-constellatie gelanceerd. Het is er dit keer niet in geslaagd de eerste trap van zijn Falcon-9 draagraket te recupereren, zo heeft de krant Florida Today bericht.
Lees verder

Bitcoin doorbreekt historische kaap van 50.000 dollar
De cryptomunt bitcoin heeft vandaag de historische kaap van 50.000 dollar bereikt. Omstreeks 13.35 uur Belgische tijd werd 50.547,70 Amerikaanse dollar (omgerekend zo'n 41.600 euro) betaald voor één bitcoin. Dat is 4,4 procent meer dan op maandag.
Lees verder

Vaccinatiecentra in ons land worden streng beveiligd
De vaccinatiecentra in ons land worden streng beveiligd en bewaakt. VTM NIEUWS ging dinsdag een kijkje nemen in het vaccinatiecentrum in Beringen, in de voormalige elektriciteitscentrale op be-MINE. Daar werd maandag de officiële start gegeven van het vaccineren van zorgverleners in de eerstelijnszorg.
Lees verder

Ook Volvo Car Gent kampt met chiptekort: situatie is "kritiek"
Ook in de fabriek van Volvo Car Gent blijft een tekort aan halfgeleiders de productie bedreigen. Voor deze week zijn er nog voldoende chips om voertuigen te bouwen en ook volgende week zou er bevoorradingszekerheid zijn. Maar de situatie is "kritiek", zegt woordvoerster Barbara Blomme, en wordt dag op dag opgevolgd.
Lees verder

Uitgebreid genieten zat er niet in: dag na 300ste goal moest Lukaku zich verdedigen in zaak na scheldpartij met Zlatan
Een deel van zijn 'day after' de 300ste bracht Romelu Lukaku door voor zijn computer. Hij gaf de bondsprocureur zijn versie van de scheldpartij met Zlatan Ibrahimovic. Een uitspraak over een schorsing is niet voor morgen.
Lees verder

Voor deze Lamborghini heb je geen nummerplaat nodig
Dit weekend werd de Lamborghini Huracan STO voorgesteld, een hyperexclusieve wagen van de Italiaanse sportwagenbouwer. Ook HLN Drive was van de partij en ontdekte de speciale details van deze semi-racewagen.
Lees verder

Vrouw heeft 'miskraam' na geweld op de werkvloer, maar dan blijkt dat ze helemaal niet zwanger was
Een werkneemster van een firma in Mol diende bij de politie klacht in tegen twee collega's. Zij hadden haar gestampt en geslagen. "Door het geweld ben ik mijn ongeboren baby verloren", voegde de vrouw eraan toe. Een attest van de gynaecoloog moest voor het nodige bewijs zorgen. Nu geeft ze toe dat ze die miskraam verzonnen heeft uit schrik voor haar vriend.
Lees verder

MR steunt socialistisch voorstel voor verbod op 'ondemocratische groeperingen'
MR-Kamerlid Denis Ducarme steunt het wetsvoorstel van sp.a en PS om organisaties die aanzetten tot haat, geweld en discriminatie te kunnen verbieden. De ex-minister vindt wel dat ook verenigingen met een islamistische inspiratie expliciet opgenomen moeten worden in de tekst.
Lees verder

Rebecca Loos, de smet op het blazoen van David Beckham, is nu keurige mama in Noorwegen: "Ik heb van veel dingen spijt"
In 2004 wordt de Nederlandse Rebecca Loos (43) wereldberoemd door haar affaire met toenmalig topvoetballer David Beckham (45). Een leventje vol glitter en glamour volgt, al verdwijnt Loos na amper vijf jaar al in de anonimiteit. Na een plotse zwangerschap emigreert ze richting Noorwegen, waar haar leven er nu helemaal anders uitziet: "Het voelt goed om aan de frontlinie van de strijd tegen corona te staan."
Lees verder

"Dood hen allemaal": grote ophef in Frankrijk over agenten die in hinderlaag worden gelokt
Veel verontwaardigde reacties in Frankrijk nadat agenten zaterdag zijn aangevallen met projectielen en vuurwerk in een voorstad van Parijs. De beelden die door de politievakbond op Twitter zijn geplaatst, bezorgen koude rillingen. "Dood hen, dood hen allemaal", roepen de jongeren.
Lees verder

Wegvallen carnavalsseizoen kost Duitse economie miljoenen
Door de coronapandemie is het carnavalsseizoen in Duitsland weggevallen, en dat kost de economie in het land miljoenen euro's. Dat blijkt uit gegevens van Destatis, het Duits Federaal Bureau voor Statistiek. De in- en uitvoer van feestartikelen is namelijk enorm gedaald in vergelijking met vorig jaar.
Lees verder

Parket Antwerpen reageert op lang opsluiten minderjarigen uit Kapellen: "Niet voldoende plaats en daarom tijdelijk opgevangen in doorgangscellen"
Het parket van Antwerpen geeft toe dat de zeven minderjarigen een tijd hebben doorgebracht in de doorgangscellen voor minderjarigen in het Vlinderpaleis, maar maakt ook duidelijk dat dat niet het geval was in het politiekantoor. "Dat gebeurde in afwachting van de voorleiding en omdat er niet genoeg plaats was voor alle minderjarigen", zegt Kristof Aerts van het parket Antwerpen.
Lees verder

Voormalig megatalent Man United vertelt hoe hij door fratsen verloren raakte voor het voetbal: "Ik pikte de schoenen van Rio Ferdinand en Wayne Rooney"
Overgeheveld met hoge verwachtingen uit de jeugdacademie van Manchester United, maar ondertussen helemaal geflopt. Het verhaal van Ravel Morrison is vooral een voorbeeld van hoe je het vooral niét moet doen. "Je was nochtans één van de grootste talenten van die tijd."
Lees verder

KOERS KORT. Vuelta-organisatie geeft drie wildcards aan Spaanse teams - Naesen en Van Avermaet present in Haut Var
Greg Van Avermaet en Oliver Naesen starten vanaf vrijdag voor AG2R Citroën in de Ronde van de Haut-Var (19-21 februari). Het is voor de twee kopmannen voor de Vlaamse klassiekers hun tweede voorbereidingskoers van het seizoen, na de Ster van Bessèges begin februari.
Lees verder