Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 februari 2021

VTM en SBS6 slaan opnieuw de handen in elkaar voor opvolger 'K2 zoekt K3’

HLN
VTM en SBS6 slaan opnieuw de handen in elkaar voor opvolger 'K2 zoekt K3'
Klaasje Meijer (25) kondigde deze middag pas aan dat ze de meidengroep K3 verlaat, maar bij Studio 100 blijven ze ondertussen niet bij de pakken zitten. Kandidaten die de Nederlandse Klaasje willen vervangen, kunnen zich vanaf nu al aanmelden. De zoektocht naar een opvolger zal vermoedelijk- net zoals in het verleden - op televisie uitgezonden worden door VTM en SBS6.
Lees verder

We verbruiken een kleine kerncentrale aan elektriciteit extra tijdens dit winterweer, aardgasverbruik piekt
Het vriesweer zorgt ervoor dat het aardgasverbruik in ons land piekt. Tegelijkertijd zorgt de koudeprik ervoor dat meer elektriciteit wordt verbruikt dan normaal: 800 megawatt, oftewel de productie van een kleine kerncentrale.
Lees verder

We verbruiken een kleine kerncentrale aan elektriciteit extra tijdens dit winterweer
De koudeprik zorgt er momenteel voor dat meer elektriciteit wordt verbruikt dan normaal: 800 megawatt, oftewel de productie van een kleine kerncentrale. Dat blijkt uit cijfers van hoogspanningsbeheerder Elia.
Lees verder

Onze huisref geeft Vanhaezebrouck ongelijk, Gent gaat niet akkoord met uitleg Referee Department: "Dit strookt niet met de werkelijkheid"
"De regel zegt dat een lijnrechter bij twijfel nóóit mag vlaggen", beweerde een misnoegde Hein Vanhaezebrouck na AA Gent-Eupen. Maar is dat ook zo? En waarom volgde de VAR tweemaal het oordeel van de assistent-scheidsrechter? Onze huisref Tim Pots heeft alle antwoorden klaar.
Lees verder

Reuzegomschacht in juni voor rechter voor verkrachting
De 22-jarige Reuzegomschacht uit Hove die beticht wordt van zedenfeiten, staat in juni voor de strafrechter voor verkrachting van een vrouw. De zaak werd dinsdag ingeleid in de correctionele rechtbank van Leuven.
Lees verder

Dit verbodsbord leverde in nauwelijks 4 jaar tijd al 1,324 miljoen euro aan boetes op. "Signalisatie is nochtans duidelijk"
23.314 automobilisten liepen al tegen de lamp, sinds er in april 2017 een verbodsbord werd gezet aan het begin van de Kortedagsteeg in Gent. Wie van de Kouter komt, mag daar niet rechtsaf, maar heel wat mensen doen dat toch. De pvda klaagt de signalisatie aan, maar schepen Watteeuw voert aan dat je zelfs over het voetpad moet rijden om die straat in te rijden.
Lees verder

Kijk morgen naar aflevering twee van Koers zkt. Vrouw, waarin deelneemsters pittige Strava Challenge wacht
In de tweede aflevering van Koers zkt. Vrouw wacht de deelneemsters een stevige uitdaging. In de 'Strava Challenge' moeten ze veertig uur trainen in vier weken tijd. Hoe ze dat bolwerken in combinatie met een job en een gezin ontdekt u morgen op HLN.be en in onze HLN-app!
Lees verder

Reddit haalt vers kapitaal op en is nu 6 miljard dollar waard
Het online discussieplatform Reddit heeft 250 miljoen dollar (zo'n 207 miljoen euro) vers kapitaal opgehaald en is nu 6 miljard dollar (4,9 miljard euro) waard. Dat heeft de site dinsdag aangekondigd. De voorbije weken stonden de zogenaamde Reddit-beleggers volop in de aandacht, nadat ze het aandeel van GameStop fors de hoogte hadden ingejaagd.
Lees verder

LIVE. Donderslag bij heldere hemel: Deman brengt Cercle zowaar langszij tegen Oostende!
• Achtste finales Croky Cup • Aftrap: 18u • Jan Breydel • Cercle wipte OHL, KV Oostende won van Waasland-Beveren
Lees verder

Elon Musk en Grimes delen schattige babyfoto's van zoontje X AE A-Xii
Teslabaas Elon Musk (49) en zijn vriendin Grimes (32) gaven afgelopen weekend een zeldzame inkijk in hun leven als ouders. Allebei deelden ze een foto van hun zoontje dat in mei geboren werd en naar de nog zeldzamere naam X AE A-Xii luistert.
Lees verder

De financiële val van Anderlecht: hoe de economische grootmacht verviel naar slechtste leerling van de klas
Marc Coucke beloofde Anderlecht uit het ancien régime te trekken, maar zinkt elk jaar dieper in het financiële moeras met zijn club . Paars-wit stapelt de recordverliezen op. Hoe is het zover kunnen komen? Een analyse.
Lees verder

LIVE (20u45). Lukaku versus Ronaldo in bekerkraker, hoe verging het 'Big Rom' in eerdere duels tegen 'CR7'?
Een topaffiche voor 'Big Rom'. In de terugmatch van de Coppa Italia moet Inter op het veld van Juventus een 2-1 ophalen. Voor die lastige opdracht kan I Nerazzurri opnieuw rekenen op Romelu Lukaku. Hij zat door het conflict met Zlatan Ibrahimovic op het strafbankje in de heenwedstrijd, maar nu is Lukaku helemaal klaar voor een titanenduel met Cristiano Ronaldo. Stoot Inter door naar de finale? Volg het LIVE op HLN.be!
Lees verder

Biden trekt voor eerste werkbezoek naar Milwaukee
De Amerikaanse president Joe Biden brengt volgende week zijn eerste werkbezoek buiten de hoofdstad Washington DC. Hij vliegt naar de staat Wisconsin voor onder meer een vraag-en-antwoordsessie met Amerikanen op 16 februari in Milwaukee. CNN zendt die in de avond live uit.
Lees verder

Football Talk. Thorgan Hazard hervat groepstrainingen bij Dortmund - U21 van Anderlecht in quarantaine
Goed nieuws voor Thorgan Hazard en Borussia Dortmund. De 27-jarige Rode Duivel heeft in Duitsland de groepstrainingen hervat. Hazard liep in de kersperiode in de Duitse beker tegen Braunschweig een spierblessure op. De wedstrijd van dit weekend komt misschien nog te vroeg, maar in principe is Hazard nagenoeg fit om te spelen.
Lees verder

ASSISEN. Familie van Bjorn, "de Duracell-beenhouwer" en slachtoffer van de kruisboogmoord, getuigt
Een lieve jongen. Een moeilijke puber. Een harde werker. Een levensgenieter. Maar helaas geen geluk in de liefde. Dat geschakeerde portret zetten zijn ouders, zus en oma vandaag neer van de vermoorde slagerszoon Bjorn De Vrieze.
Lees verder

KIJK LIVE. Tweede afzettingsproces tegen Donald Trump van start: dit staat er op het spel
In de Amerikaanse Senaat gaat vandaag het afzettingsproces tegen ex-president Donald Trump de facto van start. Naar verwachting zal het proces niet lang duren en wordt Trump een tweede keer vrijgesproken. Maar een veroordeling zou er wel voor kunnen zorgen dat Trump zich nooit nog kandidaat kan stellen in de presidentsverkiezingen.
Lees verder

LIVE. Deman stelt gelijk nadat Bätzner Oostende op voorsprong had gezet - Bekijk hier de goals!
• Achtste finales Croky Cup • Aftrap: 18u • Jan Breydel • Cercle wipte OHL, KV Oostende won van Waasland-Beveren
Lees verder

Britse prinses Eugenie verwelkomt eerste kindje
Goed nieuws uit het kamp van de Britse royals: prinses Eugenie (30) verwelkomde vandaag haar eerste kindje met echtgenoot Jack Brooksbank (35). Het werd een zoontje, maar de naam van het kind wordt nog niet vrijgegeven.
Lees verder

Nederlandse Erika D. ging met zoon (16) op 'pedojacht', slachtoffer zwaargewond
Nederland heeft sinds een klein jaar te maken met 'pedohunters', burgers die het recht in eigen hand nemen met als doel vermeende pedoseksuelen in de val lokken, confronteren en hen aan de schandpaal nagelen. Eind oktober liep dit in de stad Arnhem (Gelderland) dodelijk uit de hand. Bij een losstaande 'pedojacht' enkele dagen later in de stad Enschede (Overijssel) raakte het slachtoffer zeer zwaar gewond in zijn woning. In een zogenoemde pro-formazitting werd maandag het lopende onderzoek besproken.
Lees verder

Arsenal-verdediger van 30 miljoen onder vuur omdat hij masturberende ploegmaat filmde, voetbalbond opent onderzoek
De Franse verdediger William Saliba (19) ligt onder vuur nadat hij een masturberende ploegmaat filmde. De video dateert van enkele jaren geleden maar duikt nu op en verhit de gemoederen in Frankrijk. De Franse voetbalbond (FFF) is inmiddels ook een onderzoek gestart. In 2019 betaalde Arsenal liefst dertig miljoen euro voor de talentvolle speler, die momenteel wordt uitgeleend aan de Franse eersteklasser OGC Nice.
Lees verder