Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 februari 2021

“Vriend bracht Jason nog naar ziekenhuis maar hij stierf er op de parking”: 22-jarige vader overleden na messteek...

HLN
"Vriend bracht Jason nog naar ziekenhuis maar hij stierf er op de parking": 22-jarige vader overleden na messteek in buik, dader van 16 blijft opgepakt
Een mes van vijf centimeter breed krijgt Jason Tollenaers (22) zondag rond 18 uur in de onderbuik geplant na een confrontatie in Bocholt-centrum. Een vriend brengt hem eigenhandig naar het ziekenhuis van Genk "want het valt wel mee", zegt Jason. Maar na bijna 30 kilometer rijden, heeft hij te veel bloed verloren en valt hij dood neer op de parking van de spoedafdeling. "Sinds een jaar hadden Jason en ik weer een sterke band", doet zijn vader Johan het verhaal. Een 16-jarige verdachte blijft in de cel.
Lees verder

LIVE. Juventus ontvangt met Buffon en Ronaldo in de basis rode lantaarn Crotone
• Serie A
Lees verder

Nooit meer 'harder, better, faster, stronger': robots van Daft Punk trekken er na 28 jaar de stekker uit
Daft Punk houdt ermee op, de band die disco en house zo strak aan elkaar kon lassen dat ook rockliefhebbers door de knieën gingen. Het gemaskerde duo uit Frankrijk vindt dat het genoeg is geweest na 28 jaar 'around the world' touren en 'harder, better, faster, stronger' proberen doen. Het is te zeggen: dat moet je vermoeden, want ook hun afscheid hullen ze in mysterie.
Lees verder

Nieuw rapport over rusthuizen toont beterschap, maar ook nieuwe pijnpunten: 1 op de 3 rusthuizen slordig met coronacijfers
Hoe goed zijn onze woonzorgcentra ondertussen gewapend om uitbraken van corona te voorkomen? En hoe gingen ze tijdens de tweede golf om met hun bewoners? De Vlaamse Zorginspectie viel onverwacht binnen in meer dan 500 voorzieningen en bundelde alle ervaringen in een nieuw rapport. Wij konden het inkijken en zagen beterschap, maar ook nieuwe pijnpunten.
Lees verder

Organisatie Omloop ziet geen probleem: "Mathieu van der Poel kan in principe starten"
Mathieu van der Poel kan komende zaterdag normaal gezien starten in de Omloop. Dat zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, aan VTM Nieuws.
Lees verder

LIVE. Club start met Van Der Brempt en Chong in de basis tegen OH Leuven
• 28ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Club autoritair leider, OHL strijdt om plek in play-off 1
Lees verder

Bevroren meer in VS doet dienst als landingsbaan
Lake Winnipesaukee, het grootste meer in de Amerikaanse staat New Hampshire, doet sinds afgelopen weekend dienst als landingsbaan. Het is de enige luchthaven op ijs die, mits een voldoende dikke ijslaag, goedkeuring heeft van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten FAA.
Lees verder

Wanneer mogen we versoepelen? "In april kan het voorzichtig, in mei helemaal veilig"
Een inzicht in de machinekamer van de wetenschap, noemde premier Alexander De Croo (Open Vld) de onverwachte persconferentie van vanmiddag. De voorspellingen tonen dat het onverstandig is om voor mei alle remmen los te gooien, maar dat wil niet zeggen dat er in april of zelfs in maart geen kleine versoepelingen mogelijk zijn. Wat er dan precies wanneer kan? Viroloog Steven Van Gucht legt het uit.
Lees verder

LIVE. Schooluitstappen vanaf 15 maart mogelijk voor leerlingen van lager en secundair onderwijs - Volg live de toespraak van Boris Johnson
De coronacijfers gaan weer de verkeerde kant op: er raken dagelijks gemiddeld weer meer dan 2.000 personen besmet in ons land. Dat blijkt vandaag uit het online dashboard van Sciensano. Het gaat om een stijging van 5 procent. De dalende trend die zich al een tijdje doorzette, en die de voorbije dagen stagneerde, lijkt daarmee gekeerd. Op een persconferentie gaf premier Alexander De Croo toelichting over de langetermijnmodellen waarop het Overlegcomité zich vrijdag zal baseren. Het gaat om vier scenario's die tonen hoe de coronapandemie verder zou kunnen evolueren in ons land. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

KOERS KORT. Ploegleider Van Gansen, beschuldigd van ongewenste intimiteiten, geschorst - Grootoom Mathieu van der Poel overleden
De Disciplinaire Commissie van de Internationale Wielerunie (UCI) heeft wielermanager Patrick Van Gansen een schorsing opgelegd tot en met 31 december 2022. Tot dan mag hij geen functie uitoefenen in het wielrennen. Van Gansen werd eerder door verschillende rensters beschuldigd van ongewenste intimiteiten.
Lees verder

NASA verspreidt eerste videobeelden na landing Marsverkenner
Enkele dagen geleden landde de NASA-robot Perseverance op Mars. Geen simpele klus, want voordat de robot er kon landen moest deze "7 minutes of terror" doorstaan. Vandaag geeft NASA de beelden van deze landing vrij. Volg het hier live.
Lees verder

KIJK LIVE. Nasa verspreidt eerste videobeelden na landing Marsverkenner
NASA geeft tijdens een persconferentie de eerste videobeelden vrij na de landing van de Marsverkenner. Volg het hier live.
Lees verder

Weyts: "Vanaf 15 maart terug daguitstappen met school"
Vanaf 15 maart zijn er weer extra-murosactiviteiten van maximaal 1 dag mogelijk voor alle leerlingen van het lager en secundair onderwijs. Dat is maandag beslist op het onderwijsoverleg en wordt door minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bevestigd bij VTM NIEUWS.
Lees verder

Belgian Lions luisteren EK-ticket niet op met zege in slotduel tegen Tsjechië
De Belgische nationale basketploeg bij de mannen heeft maandag haar laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2022 niet kunnen winnen. De Belgian Lions, die voor aanvang van de partij hun EK-ticket al op zak hadden, verloren in de Litouwse hoofdstad Vilnius tegen Tsjechië met 86-91 (rust: 40-51).
Lees verder

INTERVIEW. Adil en Bilall mogen Eddie Murphy regisseren in 'Beverly Hills Cop 4': "Toen ik hun 'Bad Boys' zag, viel mijn mond open"
't Is gebeurd. Nadat eerder al bekend raakte dat Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (35) de regie van 'Bad Boys 4' en 'Ms. Marvel' voor hun rekening zullen nemen, komt daar - mits een straf scenario - nu ook 'Beverly Hills Cop 4' bij. Dat bevestigt niemand minder dan hoofdrolspeler Eddie Murphy himself , die helemaal weg is van 'ons' duo. "Ze moesten niet veel moeite doen om mij te overtuigen."
Lees verder

NMBS sluit opnieuw loketten: socialistische bond plant werkonderbrekingen
De socialistische vakbond ACOD zal het NMBS-personeel aan alle loketten in de stations volgende week oproepen om werkonderbrekingen te houden uit protest tegen de aangekondigde sluitingen en kortere openingsuren. Dat zegt vakbondsman Ludo Sempels van ACOD Spoor.
Lees verder

Mogen we binnenkort met 8 buiten afspreken? Regering is niet tegen voorstel
In openlucht met acht samenkomen in plaats van met vier: die versoepeling stelt vicepremier Petra De Sutter (Groen) voor en kan op veel bijval rekenen binnen de regering. Mogelijk wordt op het overlegcomité vrijdag al beslist dat dat binnenkort weer mag.
Lees verder

LIVE. Droomstart voor Club na geweldige goal van Van Der Brempt, maar ook OHL zit goed in de match
• 28ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Club autoritair leider, OHL strijdt om plek in play-off 1
Lees verder

ACOD vraagt duidelijke afspraken rond telewerkvergoeding voor Vlaamse ambtenaren
ACOD-overheidsdiensten wil dat de Vlaamse regering een duidelijk kader creëert voor het overheidspersoneel dat nu al bijna een jaar grotendeels verplicht moet thuiswerken. Nu ondersteunt elke dienst en entiteit het personeel zelf, waardoor de ongelijkheid groot is, klinkt het.
Lees verder

Google aanvaardt weer politieke advertenties
Google zal vanaf woensdag weer politieke advertenties aanvaarden, nadat het die vorige maand had opgeschort na de bestorming van het Capitool in Washington. Dat heeft de internetgigant aangekondigd.
Lees verder