Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 14 februari 2021

“Vreemdste vraag die ik ooit kreeg, maar waarom niet?”: Bart Tommelein schenkt afgeknipte krullen aan kunstenares

HLN
"Vreemdste vraag die ik ooit kreeg, maar waarom niet?": Bart Tommelein schenkt afgeknipte krullen aan kunstenares
Bart Tommelein nam zaterdagmorgen een zakje met zijn haar mee naar huis na zijn kappersbeurt op de eerste dag dat de kappers weer aan de slag mochten gaan. Niet uit heimwee, maar omdat een kunstenares hem gecontacteerd had met de vraag of ze het haar mocht gebruiken om een portret te maken van de burgervader.
Lees verder

Krullen van Bart Tommelein krijgen een tweede leven in kunstwerk van Chantal
Bart Tommelein nam zaterdagmorgen een zakje met zijn haar mee naar huis na zijn kappersbeurt op de eerste dag dat de kappers terug aan de slag mochten gaan. Niet uit heimwee, maar omdat een kunstenares hem gecontacteerd had met de vraag of ze het haar mocht gebruiken om een portret te maken van de burgervader.
Lees verder

Republikeins Senaatsleider spreekt Trump vrij, maar haalt dan uit: "Machtigste man op aarde vertelde leugens"
De Republikeinse Senaatsleider Mitch McConnell, die zaterdag nog tegen een veroordeling van Donald Trump stemde, haalde achteraf hard uit naar Trump. Hij noemde de oud-president 'praktisch en moreel verantwoordelijk' voor de dodelijke bestorming van het Capitool op 6 januari. De relschoppers 'dachten dat ze dat deden ter wille en op bevel van hun president', klonk het.
Lees verder

MIJN HUIS: Van politiebureau tot creatief nest
Gouden zetels, een wenteltrap zoals in het Guggenheim Museum en een houthaard onder de nok van het dak… Galerijhoudster Jeanette Van Rossum richtte haar kunstzinnige interieur in met veel flair en Hollands lef. En dat allemaal achter de beschermde gevel van een oud politiekantoor.
Lees verder

Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Zo pakt het nieuw samengesteld gezin van Tony (45) en Roselien (38) het aan: "Ik leg de lat bewust minder hoog dan mijn ouders"
Dat ze hun boterhammen zelf moeten smeren, dat papa in het Frans tegen hen spreekt, dat ze zeker één sport moeten beoefenen ... Voor de kinderen in het nieuw samengestelde gezin van Tony (45) en Roselien (38) is het allemaal vanzelfsprekend. "Structuur én geborgenheid geven vinden wij het allerbelangrijkst." Kinderpsychiater Peter Adriaenssens legt ook uit hoe je je kinderen leert omgaan met faalangst.
Lees verder

Godsdienstig, sexy of schattig: de vele gedaanten van Graaf Dracula in de filmgeschiedenis
Een lijkbleke graaf met scherpe tanden en een voorkeur voor warm, vers bloed. Dat is in een notendop hoe we Dracula kennen, het beroemde personage uit het boek van Bram Stoker uit 1897. Precies 100 jaar geleden was de aristocratische moordenaar dan voor het eerst op het witte doek te zien, in de Hongaarse film 'Drakula halála'. Het startschot voor een reeks erg uiteenlopende interpretaties. Inspiratie genoeg voor wie deze Valentijn liever z'n tanden zet in een flinke horrorfilm.
Lees verder

Koen Crucke krijgt een aangrijpende liefdesbrief van zijn man Jan Gheysens
Jan Gheysens (72) staat al 51 jaar aan de zijde van zijn echtgenoot Koen Crucke (69). Voor Valentijn schreef hij een ontroerende liefdesbrief naar zijn levensgezel. Hij praat daarin over angsten en onzekerheden, maar ook over hoop. Hoop op nog zo veel mogelijk jaren samen.
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Willams en Halep stoten door - Thiem in drie sets naar huis tegen Dimitrov - Russische revelatie bij laatste acht
Serena Williams (WTA-11) heeft zich bij de laatste acht geschaard op de Australian Open in Melbourne. In de vierde ronde versloeg de Amerikaanse het zevende reekshoofd Aryna Sabalenka (WTA-7) in drie sets na 2 uur en 9 minuten: 6-4, 2-6 en 6-4.
Lees verder

Gentse curlingclub speelt voor het eerst op natuurijs, ook ijshockeylub trekt naar buiten
Voor het eerst in hun geschiedenis heeft Curling Club Gent op natuurijs gespeeld. Ze trokken daarvoor naar een weide langs het jaagpad in Nazareth. "In normale omstandigheden hadden we hier een initiatie gegeven om mensen warm te maken voor deze sport, maar dat kan nu niet", zegt Jonas Vercruyssen. Ook een ijshockeyclub trok naar dezelfde locatie.
Lees verder

Plannetje van Taylor Swift werkt: nieuwe versie van 'Love Story' verkoopt beter dan het origineel
De nieuwe versie van Taylor Swifts (31) single 'Love Story', die ze oorspronkelijk opnam in 2008, doet het volgens Billboard pakken beter dan het origineel. Op één dag tijd werd het nummer al 10.000 keer verkocht en op YouTube is het al bijna een miljoen keer beluisterd. Dat belooft voor de grote plannen van de zangeres: ze wil namelijk al haar oude albums opnieuw opnemen.
Lees verder

50.000 euro boete voor Waasland-Beveren en KV Oostende? "Clubs zijn te allen tijde verplicht om hun veld speelklaar te hebben"
Waasland-Beveren en KV Oostende riskeren serieuze boetes nadat hun velden gisteren onbespeelbaar werden verklaard door de vrieskou. Dat zegt Stijn Van Bever, Head of Communication bij de Pro League, aan VTM Nieuws. "Er hangt een sanctie van 50.000 euro aan vast", klinkt het.
Lees verder

"Ik heb echt spijt van die sms'jes naar andere meisjes." Jolan (21) dreigt zijn lief kwijt te spelen na online geflirt, relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
Hun eerste Valentijn staat vlak voor de deur. Maar Jolan (21) en Eline (22) zullen hem niet samen vieren. Vorige week ontdekte Eline dat Jolan sms'jes stuurt naar andere meisjes. "Ze is zo gekwetst dat ze het wil uitmaken. Hoe kan ik haar overtuigen om dat niet te doen?", vraagt hij zich nu wanhopig af. Relatietherapeut Wim Slabbinck benadrukt dat ook micro-cheating grote gevolgen kan hebben. "Voor haar is dit een traumatische ervaring. Ze ziet heel onverwacht het bewijs van jouw ontrouw, zwart op wit, op je smartphone."
Lees verder

Spelen 'lookalikes' Elijah Wood en Daniel Radcliffe in de toekomst broers? "Dat zou heel leuk zijn"
Fans zeggen al langer dat Elijah Wood (40) en Daniel Radcliffe (31) op elkaar lijken en de 'Lord Of The Rings'-ster is helemaal klaar om in de toekomst broers te spelen. Het paar schittert op een gezamenlijke cover voor het tijdschrift Empire, getiteld 'When Harry Met Frodo', om 20 jaar 'Lord Of The Rings' en 'Harry Potter' te vieren. De fans begonnen onmiddellijk op sociale media te dromen.
Lees verder

Spelen 'lookalikes' Elijah Wood en Danielle Radcliffe in de toekomst broers? "Dat zou heel leuk zijn"
Fans zeggen al langer dat Elijah Wood (40) en Danielle Radcliffe (31) op elkaar lijken en de 'Lord Of The Rings'-ster is helemaal klaar om in de toekomst broers te spelen. Het paar schittert op een gezamenlijke cover voor het tijdschrift Empire, getiteld 'When Harry Met Frodo', om 20 jaar 'Lord Of The Rings' en 'Harry Potter' te vieren. De fans begonnen onmiddellijk op sociale media te dromen.
Lees verder

Vijftal met machete valt man aan in Charleroi
Vijf personen in Charleroi hebben zaterdagavond een man aangevallen met een machete en een sabel. Een van de verdachten, die op de vlucht was, kon worden opgepakt.
Lees verder

Plannen voor tunnel tussen Groot-Brittannië en Noord-Ierland
De plannen voor de bouw van een tunnel tussen Noord-Ierland en de rest van het Verenigd Koninkrijk worden volgens berichten in Britse media concreter. De tunnel zou miljarden kosten.
Lees verder

Football Talk. Prins Abdullah: "Beerschot heeft uitstekende resultaten gehaald"- Napoli smeert Juve nederlaag aan
Beerschothoofdeigenaar Prins Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz toonde zich afgelopen donderdag als gastspreker bij Monshaat, de Algemene Autoriteit voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Saoedi-Arabië, tevreden over de prestaties van Beerschot dit seizoen: "Ze hebben uitstekende resultaten behaald." Over de Engelse club in zijn portefeuille Sheffield United en huidige rode lantaarn in hoogste klasse zei prins Abdullah "vertrouwen te hebben in een snelle terugkeer in de Premier League mocht de club zakken."
Lees verder

'TikTok-held' zet filmpjes online waarin hij 265 km/u rijdt: rijbewijs kwijt
Een 20-jarige inwoner van het Nederlandse Heiloo (Noord-Holland) moest zijn beginnersrijbewijs inleveren, nadat hij zo'n veertig filmpjes op Instagram en TikTok had gezet. Daarop is te zien hoe hij rondscheurt met levensgevaarlijke snelheden.
Lees verder

Voorgoed op de zwarte lijst of komen ze dit nog te boven? Tweede #MeToo-golf raast onverbiddelijk door Hollywood
Wie denkt aan de #MeToo-beweging, denkt meteen Harvey Weinstein, Bill Cosby en Kevin Spacey. Zij werden het levende bewijs dat enkele tweets genoeg vrouwen kunnen verenigen om zelfs de grootste namen in Hollywood van hun voetstuk te stoten. Maar ook vandaag blijven de groten der aarde hun glans verliezen. De aanklachten zijn niet mals: verkrachting, marteling en zelfs kannibalisme. Hoe groot is de kans anno 2021 dat de gezichten van de tweede #MeToo-golf die beschuldigingen overleven?
Lees verder

Koningshuizen doorgelicht, deel 3: Na de staatsgreep in Myanmar, wat nu met de familie van laatste verbannen koning?
Royals wereldwijd hebben alles waar velen van dromen: prachtige paleizen, veel glitter en glamour, en meer dan genoeg geld om te spenderen. Maar waarom blijven ze zo fascineren en intrigeren? Deze week in onze nieuwe reeks 'Koningshuizen doorgelicht': een blik op de overgebleven royals in Myanmar, die een uiterst teruggetrokken bestaan leven. Het zijn nakomelingen van koning Thibaw, de laatste monarch van Myanmar die zich precies 135 jaar geleden overgaf aan de Britten, waarna hij verbannen werd en het land gekoloniseerd. Door de staatsgreep in Myanmar rijst nu weer vraag: wat is er eigenlijk met de leden van de koninklijke familie gebeurd?
Lees verder