Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 14 februari 2021

Voor deze drie koppels was het coronajaar bepalend voor hun relatie: "Ik ben precies weer een verliefde puber”

HLN
Voor deze drie koppels was het coronajaar bepalend voor hun relatie: "Ik ben precies weer een verliefde puber"
Laten we niet naïef zijn: in een jaar waarin de muren op ons afkwamen en we op afstand leefden, sneuvelden ook heel wat relaties en huwelijken. Maar naar aanleiding van het feest van de liefde, zochten we koppels op voor wie het coronajaar bepalend werd voor hun hartstocht. Omdat ze elkaar in sneltempo, tijdens een wandeling, leerden kennen. Of omdat ze niemand anders hadden dan de ander. "Wij voelen mekaar nu veel beter aan."
Lees verder

Jongetje (8) met leukemie krijgt geen behandeling in Brits ziekenhuis tenzij ouders meteen 942.000 euro ophoesten
De achtjarige Nathaniel Nabena verblijft momenteel met zijn ouders in het Verenigd Koninkrijk. Nadat bij het jongetje een oogtumor werd verwijderd in zijn thuisland Nigeria, reisde hij in november naar het VK om er een kunstoog te krijgen, maar na aankomst bleek dat hij lijdt aan een zeldzame vorm van leukemie. Tenzij zijn ouders ineens 825.000 Britse pond (een goeie 942.000 euro) op tafel kunnen leggen, weigert het Britse ziekenhuis echter het kind te behandelen en wordt hij doorverwezen naar de palliatieve afdeling.
Lees verder

Een huis vol slimme toestellen? Onze woonexpert testte ze 4 jaar lang: "Sommige zijn nóg nuttiger nu de terugdraaiende teller verdwijnt"
Een voordeur die uit het slot gaat als je met je telefoon in de buurt komt of een sensor die meldt dat het huisdier dringend eten moet krijgen ... Met alle slimme apparaten die er bestaan, is het een koud kunstje om van je huis een 'smart home' te maken. Maar bevalt dat wel, zo'n digitaal geconnecteerd huis? "Vooral toestellen die comfort toevoegen, blijken nuttig, maar ik verdrink soms ook in de apps", zegt onze woonexpert Björn Cocquyt, die vier jaar geleden de stap zette. Hij vertelt welke toestellen voor hem een echte meerwaarde hebben en welke eerder een gadget zijn.
Lees verder

Vercauteren best gestarte Antwerp-coach sinds Jef Vliers in 1976: "Het enige belangrijke is waar we over acht matchen staan"
Een dikke maand is Frank Vercauteren (64) nu aan de slag als trainer van Antwerp. Met 15 op 18 is hij de best gestarte coach op de Bosuil sinds Jef Vliers in 1976. "Momenteel loopt het prima, maar het enige belangrijke is waar we over acht matchen staan", zegt Vercauteren zelf.
Lees verder

Beste vriend van Maradona: "Diego zei me dat hij nog 100 miljoen had. Niemand weet waar dat geld naartoe is"
Dat de betreurde Diego Maradona tijdens zijn laatste weken aan zijn lot overgelaten werd, gelooft ook zijn beste vriend Mariano Israelit. "Ze wisten dat hij hartproblemen had, maar hij kreeg geen medicijnen." Maar de belangrijkste vraag die Israelit rest: "Waar is Diego's geld naartoe?"
Lees verder

IN KAART. Besmettingen dalen nu in alle provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft dalen. In alle provincies zakken de cijfers nu: de kaart kleurt weer groen. Limburg tekent nog altijd de grootste daling op met ruim 37 procent. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Begonnen als vriendenclub op studentenkot, nu miljardenbedrijf: Coolblue overweegt na 22 jaar beursgang
Ze begonnen in een studentenkot met wat mp3-spelers, maar dik twintig jaar later zou een beursnotering van Coolblue een miljardenbedrijf maken. Een website en een magazijn, meer heb je niet nodig als je goede service levert, zo wist Pieter Zwart (43) als prille twintiger al. De Nederlandse Jeff Bezos doet niet alles, maar toch heel veel voor uw glimlach.
Lees verder

De afscheidswoorden van RSCA-assistent Frutos, die naar DC United trekt: "Ik kan nu al beloven: ik kom nog eens terug"
Nicolás Frutos (39) zit tegen Cercle een (voorlopig) laatste keer op de Anderlecht-bank. De Argentijn wordt assistent bij DC United. Een afscheidsbrief aan zijn paars-wit.
Lees verder

Marco Borsato verklaart zijn Leontine de liefde: "Nog altijd mijn Valentijn"
Ruim een jaar geleden mogen Marco Borsato en Leontine dan uit elkaar zijn gegaan, voor de 54-jarige zanger is zij toch nog altijd zijn Valentijn. Op Instagram deelt hij een filmpje met diverse foto's waar ze romantisch romantisch op staan. 'Ik mis je lieve Tien.'
Lees verder

'Blind Getrouwd' opent vanavond op VTM het forse lente-offensief van de Vlaamse zenders
Het is helemaal zover: samen met het verdwijnen van de net geen zware koudegolf en de bijhorende sneeuw, trekt het tv-lenteoffensief zich maandag in volle omgang op gang. Terwijl VIER vervelde tot Play4 en vorige maand al een paar nieuwe programma's lanceerde, met onder andere 'Dag Dokter' en 'Stukken van Mensen', en Eén traditioneel geen winterslaap hield, is het dit keer vooral VTM dat vanaf maandag fors toeslaat met een handvol kijkkanonnen.
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Willams stoot vlot door - Thiem naar huis na vijfsetter tegen Dimitrov - Russische revelatie bij laatste acht
Serena Williams (WTA-11) heeft zich bij de laatste acht geschaard op de Australian Open in Melbourne. In de vierde ronde versloeg de Amerikaanse het zevende reekshoofd Aryna Sabalenka (WTA-7) in drie sets na 2 uur en 9 minuten: 6-4, 2-6 en 6-4.
Lees verder

Candice en Marijn uit 'Blind Getrouwd' zeggen uitgerekend op Valentijnsdag 'ja' tegen elkaar
Zes dertigers en twee vijftigers begonnen enkele maanden terug aan het zotste avontuur van hun leven: Blind trouwen, met de camera's én vanaf zondagavond met half Vlaanderen in hun kielzog. Meer dan ooit staan de deelnemers voor een grote uitdaging, want corona hakte ook bij hen er stevig in.
Lees verder

KOERS KORT. Van Aert ziet schaduwkopman Teunissen uitvallen op trainingskamp
Opnieuw pech voor Mike Teunissen. De Nederlander moet een trainingskamp met zijn ploeg Jumbo-Visma op Tenerife voortijdig beëindigen. De ritwinnaar in de Tour van 2019 kwam gisteren tijdens een afdaling ten val. Teunissen keert vandaag terug naar Nederland. Daar zal nader onderzoek volgen.
Lees verder

Tom Waes moest zich voor 'Reizen Waes' noodgedwongen beperken tot reizen in zijn 'grote tuin'
Tom Waes blikt terug op zijn door corona gedwongen beperkte reis door Vlaanderen met een overzicht van de verhalen die hem het meest zijn bijgebleven. Tegelijkertijd krijg je ook heel wat onuitgegeven beelden en extra verhalen te zien.
Lees verder

Een eerste date betekent dit keer meteen samen de nacht doorbrengen in 'Blijven Slapen'
Maakt de liefde meer kans als je ruim de tijd krijgt om elkaar écht te leren kennen? In het nieuwe dagelijkse datingprogramma 'Blijven Slapen' leven Vlaamse singles minstens 24 uur samen met hun potentiële partner in één van de twee luxueuze huizen: van breakfast tot bed. En als dat al niet spannend is, laten ze ook iedereen meekijken in misschien wel het belangrijkste moment van hun leven: de ware liefde vinden.
Lees verder

Ex-geliefden Brad Pitt en Angelina Jolie maken hun eigen 'Mr. en Mrs. Smith'-serie
Brad Pitt (57) en Angelina Jolie (45) hebben een nieuw gezamenlijk project gevonden, maar hoe dat zal aflopen, blijft een groot vraagteken. Alles alles loopt volgens plan, zullen ze de remake producen van 'Mr. en Mrs. Smith', de actiekomedie uit 2005. De nieuwe versie zal een serie worden waarin Brad en Angelina opnieuw de hoofdrol zullen spelen.
Lees verder

En ze leefden nog lang en gelukkig? 2 relatie-experts buigen zich over het geheim van eeuwigdurende liefde
En ze leefden nog lang en gelukkig: zo eindigt elk sprookje. Maar hoe haalbaar is 'lang en gelukkig' anno 2021? "Wie continu en eeuwig verliefd wil blijven op zijn partner, moet ik ­teleurstellen. Dat kán gewoon niet." Wat wel lukt, is bouwen aan een veilige en stabiele relatie. De hamvraag is: hoe doe je dat? Professor Alfons Vansteenwegen (KU Leuven) en seksuoloog en relatietherapeute Nynke Nijman delen hun tips.
Lees verder

Money time voor Club Brugge: "De nadruk ligt op álles. Want als je kiest, dan verlies je"
Tussen de Cup en de Europa League: Charleroi. Philippe Clement wil "niet kiezen". Waarom zou hij ook? Club staat voetbaltechnisch én conditioneel (nog) verder dan een jaar geleden.
Lees verder

'Amsterdam' van Kris De Bruyne verkozen tot beste Belgische nummer in Belpop 100
'Amsterdam' van Kris De Bruyne werd dit weekend door de luisteraars van Radio 1 verkozen tot het beste Belgische nummer in de Belpop 100. Het was de afsluiter na een week vol werk van eigen bodem naar aanleiding van 'De Week van de Belgische Muziek'. Kris De Bruyne stierf op 4 februari op 70-jarige leeftijd na een lange strijd tegen alzheimer.
Lees verder

Tips voor eeuwige liefde: Leen Dendievel en Christa Planckaert leggen uit hoe ze de ware vonden
Professor Alfons Vansteenwegen (KU Leuven) en seksuoloog en relatietherapeute Nynke Nijman gaven ons alle tips voor een langdurige, gelukkige relatie. Leen Dendievel (37) en Christa Planckaert (62) vonden de liefde, al weten ook zij dat de perfecte partner en eeuwige verliefdheid niet bestaan. Het is door te blijven werken aan je relatie en je liefde te koesteren, dat je een partner en vertrouwensband voor het leven hebt. "Het feit dat ik altijd kan terugvallen op dat veilige nest, is veel waard", vertelt Dendievel.
Lees verder