Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 februari 2021

Vlaamse vrouw in Myanmar houdt hart vast na staatsgreep: “Schrik is groot dat protest neergeslagen wordt”

HLN
Vlaamse vrouw in Myanmar houdt hart vast na staatsgreep: "Schrik is groot dat protest neergeslagen wordt"
"Het openbaar vervoer en telefonie werken niet, internet is zwaar verstoord. Banken zijn gesloten, mensen schuiven aan om geld af te halen aan automaten. Ook de winkels gingen dicht en mensen zijn bang dat ze niet aan hun dagelijkse portie rijst zullen raken. In de hoofdstad Naypyidaw zijn demonstraties begonnen tegen de staatsgreep door de militairen, ook al is de schrik groot dat die protesten zullen neergeslagen worden." Een Vlaamse vrouw die al decennialang in de toeristische sector in Myanmar werkt, doet verslag over de toestand in het land nadat het leger er vannacht de macht greep en leider en omstreden Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi oppakte.
Lees verder

Rita Ora verliest duizenden volgers na coronaparty: "Ze is egoïstisch en onverschillig"
Coronaregels overtreden doe je niet zonder gevolgen en dat zal Rita Ora (30) nu ook geweten hebben. De Britse zangeres betaalde een restaurant zodat ze ongestoord haar verjaardag kon vieren. Resultaat: 20.000 fans besloten om haar te onvolgen op Instagram.
Lees verder

Iraanse terreurverdachte in Belgische cel blijkt topspion die in heel Europa Iraanse spionnen aanstuurde
Een Iraanse diplomaat die twee jaar geleden in ons land werd opgepakt en achter een verijdelde aanslag op de Iraanse oppositie zou zitten, blijkt een topspion te zijn die in heel Europa Iraanse spionnen aanstuurde. Dat meldt VRT NWS maandag na het inkijken van nieuwe vertrouwelijke documenten. Donderdag valt in Antwerpen de uitspraak over de mislukte bomaanslag.
Lees verder

TRANSFER DEADLINE DAY. Oostende wil smaakmaker Sakala vandaag nog kwijt - Antwerp haalt Ortwin De Wolf - Deli weg bij Club
De laatste dag van de transfermarkt levert áltijd spektakel op. Ook vandaag zullen er ongetwijfeld nog een resem opmerkelijke deals gesloten worden in binnen- en buitenland. Op deze pagina zit u de hele dag goed voor al het laatste transfernieuws.
Lees verder

NMBS sluit loketten in 44 stations: check hier of het loket in jouw gemeente erbij is
De NMBS sluit de loketten in 44 stations. In 37 andere worden de openingsuren fors teruggeschroefd. Dat heeft de spoormaatschappij zopas aangekondigd. "We kunnen het geld beter investeren in andere dingen."
Lees verder

Cercle Brugge zet trainer Paul Clement aan de deur
Na de achttiende nederlaag van het seizoen gisterenavond op Sint-Truiden heeft Cercle Brugge vandaag afscheid genomen van zijn coach, Paul Clement. De 49-jarige Engelsman was sinds vorige zomer T1 van de Vereniging, in opvolging van Bernd Storck.
Lees verder

OPROEP: Ben jij tussen de 16 en 25? Wat wil jij?
"Bij vaccinaties of versoepelingen mag er nu eerst aan de 16- tot 25-jarigen gedacht worden", schrijven Heidi De Pauw (Child Focus) en Sara Vercauteren (Bepublic) in een open brief. De jongeren zijn al dagen 'hot topic', maar de discussie wordt eigenlijk boven hun hoofden gevoerd. Want: wat willen ze zelf het liefst van al? Een vaccin, een festival, zes vrienden zien in plaats van vier, eindelijk een lief, een koffiekransje met de oma...
Lees verder

Jordan Belfort, de echte 'Wolf of Wall Street', wou dat hij zelf het GameStop-plan bedacht had. Maar hij waarschuwt ook: "Wees voorzichtig"
Jordan Belfort, de man op wie de Hollywoodkaskraker 'The Wolf of Wall Street' is gebaseerd, noemt de spraakmakende strijd op de beurs van kleine beleggers tegen grote beleggingsfondsen - David versus Goliath - "geweldig". Anderzijds waarschuwt hij investeerders voor de grote financiële klappen die ermee gepaard kunnen gaan.
Lees verder

Zoveelste rel tussen Van Ranst en Bouchez: "U brengt bewust schade toe aan reputatie van experten"
Het zit er weer bovenarms op tussen viroloog Marc Van Ranst en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, ditmaal over de vergoeding die de experts binnen de GEMS binnenkort zullen krijgen. Nadat Bouchez beweerde dat de experts al betaald werden, haalde Van Ranst uit naar de Franstalige liberaal. "U brengt bewust schade toe aan de reputatie van de experten."
Lees verder

Adios haardos? Cosmetisch wetenschapper René legt uit wat je kan doen tegen haaruitval
Wellicht heb je het al gemerkt: waar douchen vroeger hoogstens enkele slachtoffers eiste, heeft het afvoerputje steeds meer weg van een massagraf. Alsof we meer haar verliezen dan anders. Een gevolg van gesloten kappersdeuren, coronastress en het binnenzitten? Of is het gewoon de tijd van het haar?
Lees verder

Zwart meisje (9) in VS met pepperspray bespoten door politie
In de Verenigde Staten is een video opgedoken van politieagenten die pepperspray gebruiken tegen een 9-jarig zwart meisje in Rochester, in de staat New York. Het incident veroorzaakt een nieuwe golf van kwaadheid over het gebruik van geweld door de politie, zeker tegen Afro-Amerikanen.
Lees verder

Ironie in Armie Hammer-schandaal: 'Call Me By Your Name'-regisseur maakt kannibalistisch liefdesverhaal met Timothée Chalamet
Het lijkt te ironisch om waar te zijn, maar toch klopt het: 'Call Me By Your Name'-regisseur Luca Guadagnino is van plan om een 'kannibalistisch liefdesverhaal' in te blikken, met Timothée Chalamet (25) in de hoofdrol. Chalamet was de romantische tegenspeler van Armie Hammer, die momenteel onder vuur ligt vanwege fantasieën over kannibalisme.
Lees verder

Oproep tot derde vrouwenstaking op 8 maart: "Zonder vrouwen had de wereld stilgestaan tijdens de lockdown"
Het Collecti.e.f 8 maars roept op tot een feministische staking in heel België op 8 maart 2021. Onder het motto "we stoppen, samen", vragen ze vrouwen om gedurende één dag al het werk neer te leggen.
Lees verder

Symptomen van besmetting met Britse variant zijn enigszins anders (en dat kan ook verklaren waarom die besmettelijker is)
Wie besmet raakt met de Britse variant van het coronavirus (B.1.1.7) kan in een andere mate symptomen vertonen dan wie een oudere variant opliep. Dat blijkt uit een studie van het Britse statistiekbureau. Hoesten, keelpijn, vermoeidheid, spierpijn en koorts komen vaker voor, het verlies van geur en smaak significant minder.
Lees verder

TRANSFER DEADLINE DAY. Overgang Tissoudali naar AA Gent rond - Oostende wil af van smaakmaker Sakala - Antwerp haalt De Wolf, Juklerød traint gewoon mee
De laatste dag van de transfermarkt levert áltijd spektakel op. Ook vandaag zullen er ongetwijfeld nog een resem opmerkelijke deals gesloten worden in binnen- en buitenland. Op deze pagina zit u de hele dag goed voor al het laatste transfernieuws.
Lees verder

Dierenprints: scoor met deze beestige handtastrend!
Tijger, croco of luipaard? Nu die gedroomde safari nog steeds niet aan de orde is, gaan we massaal voor accessoires die dat heerlijke vakantiegevoel uitstralen. Onze favoriete trend? Dierenprints! Met deze beestige handtassen blaas je zelfs de saaiste outfit instant leven in. Ninashop.be selecteerde haar favorieten dierenprint handtassen.
Lees verder

VTM NIEUWS-journalist hackt koffiemachine in Panos
VTM NIEUWS-journalist Kenneth Dée heeft een hack ontdekt die gratis koffie bij Panos oplevert. In deze video doet hij uit de doeken hoe het werkt (zonder ook maar één cent neer te tellen).
Lees verder

Debbie (31) en Kevin (34) investeerden stevig in een verbeterde energiescore: hoeveel is de waarde van hun woning daardoor gestegen?
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert neemt de proef op de som. Deze week stuurt hij Nele Demeyer van Vastgoed Demeyer naar het huis van Debbie (31) en Kevin (34) in Roeselare. Zij kochten de ruime woning in 2018 voor 300.000 euro, en staken 50.000 euro in de renovatie. Wat is ze vandaag waard bij een eventuele verkoop?
Lees verder

De Meilandjes krijgen concurrentie: Nederlands reality-duo 'Frank en Rogier' verovert nu ook Vlaanderen
De Meilandjes charmeren met hun chateau naast Nederland ook al een tijdje Vlaanderen. In onze contreien krijgen Martien & co nu echter concurrentie van twee landgenoten, Frank en Rogier. Na jaren van succes in eigen land, zijn ze met hun programma 'Frank en Rogier Checken In' nu ook primetime bij ons te zien. De reeks is inmiddels zelfs zo'n succes dat het het huwelijk van Frank en Rogier deed stranden. De reden? Divagedrag, drugs en een geheim telefoontje...
Lees verder

Tissoudali kon naar Amerika en Italië, maar koos voor AA Gent: "Tarik wil zijn stempel drukken bij een topclub"
Tarik Tissoudali tekende zonet een contract tot 2023 bij AA Gent. Hij kon naar Washington D.C., het Midden-Oosten en Italië, maar koos voor een langer verblijf in België. "Dit was de ideale stap."
Lees verder