Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 februari 2021

Viroloog Van Ranst over de honderden feestende jongeren op het Gentse Sint-Pieters­plein: "Middelvinger naar iederee...

HLN
Viroloog Van Ranst over de honderden feestende jongeren op het Gentse Sint-Pieters­plein: "Middelvinger naar iedereen die regels wel respecteert"
Het was alweer prijs op het Sint-Pietersplein in Gent woensdagavond: er barstte een groot spontaan feest los onder naar schatting duizend studenten. Zodra de politie ter plaatse kwam, stoof de massa uit elkaar. Viroloog Marc Van Ranst noemt de taferelen een middelvinger naar iedereen die de regels wel respecteert: "Dergelijke taferelen tonen aan dat de avondklok zeer nuttig blijft", zegt hij.
Lees verder

Lucy Hale al kussend gespot met 'Riverdale'-acteur Skeet Ulrich
Lucy Hale (31) zou iets hebben met Skeet Ulrich (51). De 'Pretty Little Liars'-actrice en de 'Riverdale'-acteur werden namelijk al kussend gespot terwijl ze samen op lunchdate waren in Los Angeles.
Lees verder

Messi dirigeert Barcelona naar 3-0 overwinning tegen Elche
Barcelona heeft Elche met 3-0 verslagen. Messi stal opnieuw de show met twee doelpunten, ook Jordi Alba pikte zijn doelpuntje mee. Barcelona komt zo tot op vijf punten van leider Atletico Madrid. De Madrilenen hebben wel een match minder gespeeld.
Lees verder

Delfine Persoon terug in België na opzichtig bestolen kamp in Sofia
En u vond dat Delfine Persoon bestolen werd in haar titelkamp bij de profs tegen Katie Taylor? Dan zou u nu helemaal verontwaardigd zijn over het resultaat van haar amateurkamp in Sofia gisteravond. Persoon domineerde de drie rondes en toch bestond de jury het om de zege aan de Oekraïnse Iuliia Psyplakova toe te kennen. Of hoe het (amateur)boksen zijn reputatie van corrupte sport weer alle eer aandeed. Persoon arriveerde vanavond terug in België.
Lees verder

LIVE. Aftrap! Speelt Thibaut Courtois hoofdrol bij Real Madrid tegen Atalanta?
• Champions League • Heenwedstrijd achtste finales • Eden Hazard geblesseerd • Volg de CL-kraker vanavond op VTM 2!
Lees verder

Schaap zeult maar liefst 35 kilogram wol met zich mee: "Dier kon nauwelijks nog zien"
Reddingswerkers in Australië hebben een schaap in het wild aangetroffen met een ontzettend dikke vacht. Het dier zeulde maar liefst 35,4 kilogram wol met zich mee.
Lees verder

Dochter stuurde nog laatste bericht voor gezinsdrama: "Is die nu echt boos omdat mama hem niet dronken naar de nachtwinkel liet gaan?"
"Is die nu echt boos omdat mama die niet dronken naar de nachtwinkel liet gaan?" Dat was het laatste bericht dat een 13-jarige meisje dinsdagavond naar haar beste vriendin stuurde. Het begon als een banale ruzie maar eindigde dramatisch. Haar stiefpapa en politieagent Werner M. (49) schoot zijn partner Cennet C.(41) en de tiener neer met zijn dienstwapen waarna hij het op zichzelf richtte. Niemand overleefde het drama in Olmen. Voor de buitenwereld leek er niks aan de hand, maar buren en vrienden van de familie wisten van de problemen: "Hij kon zeer agressief zijn als hij gedronken had", zegt een vriend van de familie.
Lees verder

KIJK LIVE. Atalanta moet met tien verder na rood voor Freuler, kan Real profiteren?
• Champions League • Heenwedstrijd achtste finales • Eden Hazard geblesseerd • Kijk live op HLN of VTM 2!
Lees verder

Golflegende Tiger Woods zal niet vervolgd worden voor "gevaarlijk rijgedrag"
Tiger Woods zal na zijn zwaar auto-ongeval van dinsdag niet vervolgd worden "voor gevaarlijk rijgedrag". Dat bevestigde de sheriff van Los Angeles County, die het ongeval onderzocht, woensdag.
Lees verder

LIVE. 0-1! Bernardo Silva kopt dominant Man City op voorsprong
• Champions League • Heenwedstrijd achtste finales • Man City won 18 duels op rij • Match gespeeld in Boedapest
Lees verder

De Davidsons vinden een alternatief voor de kinesist: "Lekker ontspannend"
Dat je niet rijk moet zijn om gelukkig te zijn, bewijzen de mensen uit 'Don't Worry Be Happy' elke week opnieuw. Ook shoppen doen ze op hun eigen, originele manier. "Ik mis het niet om veel geld uit te geven aan kledij."
Lees verder

"Toen hij zei dat hij Tiger heette, herkende ik hem meteen": Woods, die niet vervolgd wordt, bij bewustzijn na urenlange operatie
Golflegende Tiger Woods (45) heeft een spoedoperatie aan zijn been ondergaan na zijn zwaar auto-ongeval. Dat wordt bevestigd in een statement dat deze ochtend door het team rond Woods gedeeld is via de Twitterpagina van de Amerikaan. "Hij werd lang geopereerd aan zijn rechteronderbeen en -enkel. Tiger is nu wakker, aanspreekbaar en herstellende", klinkt het. Woods zal niet vervolgd worden "voor gevaarlijk rijgedrag".
Lees verder

Politie in Hong Kong zet veertig supersportwagens tegelijk aan de kant
De politie in Hong Kong heeft meer dan 40 supercars tegelijkertijd aan de kant gezet wegens massale snelheidsovertredingen. Enkele auto's werden later in beslag genomen vanwege illegale aanpassingen.
Lees verder

Goffin na stevige driesetter naar kwartfinale in Montpellier
David Goffin (ATP 15) heeft zich op het ATP-toernooi in het Zuid-Franse Montpellier geplaatst voor de kwartfinales. Hij versloeg in de tweede ronde de Fransman Benjamin Bonzi (ATP 125) in drie sets.
Lees verder

Kostuumontwerpster Ruth Carter krijgt ster op Hollywood Walk of Fame
De Amerikaanse ontwerpster Ruth Carter (60) krijgt een ster op de Hollywood Walk of Fame. Ze is de eerste zwarte kledingontwerpster die op die manier wordt geëerd voor haar werk, meldt Variety.
Lees verder

Carole Baskin ziet een tweede seizoen van 'Tiger King' niet zitten: "Ze mogen mijn nummer verwijderen"
De makers van 'Tiger King' zouden dan toch nog plannen hebben voor een tweede seizoen, maar het zal dan wel zonder Carole Baskin (59) zijn. In een interview met RadioTimes.com vertelde ze namelijk dat ze absoluut geen interesse heeft om een vervolg in te blikken. "Ze mogen mijn nummer verwijderen", aldus Carole.
Lees verder

KIJK LIVE. Maakt Real Madrid het verschil in tweede helft tegen tienkoppig Atalanta?
• Champions League • Heenwedstrijd achtste finales • Eden Hazard geblesseerd • Kijk live op HLN of VTM 2!
Lees verder

LIVE. Domineert Man City ook na rust tegen Gladbach?
• Champions League • Heenwedstrijd achtste finales • Man City won 18 duels op rij • Match gespeeld in Boedapest
Lees verder

Terecht? Atalanta-Real al na kwartier onthoofd met strenge rode kaart voor Freuler
Stevige beslissing van Tobias Stieler in Atalanta-Real Madrid. De Duitse ref trok na 17 minuten een zware rode kaart voor Remo Freuler. De Atalanta-speler haalde als laatste tegenstander op weg naar doel de doorgebroken Mendy neer op de rand van de zestien. Rood volgens de letter van de wet of toch net iets te zwaar?
Lees verder

Van Ranst over feestende jongeren: "Avondklok voor deze zaken nuttig"
Naar schatting duizend jongeren kwamen deze avond samen op het Sint-Pietersplein in Gent. Ze dronken en dansten samen, vaak zonder mondmasker. De afstandsregels werden eveneens niet al te nauw genomen. Ook in Leuven was het bijzonder druk in het stadspark. Viroloog Marc Van Ranst reageert teleurgesteld. "De avondklok is voor deze zaken nuttig", zegt hij in gesprek met HLN LIVE.
Lees verder