Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 februari 2021

Vijf agenten van zone Brussel Hoofdstad/Elsene opgepakt op verdenking van verkrachting

HLN
Vijf agenten van zone Brussel Hoofdstad/Elsene opgepakt op verdenking van verkrachting
Vijf agenten van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene zijn vandaag opgepakt in een onderzoek van het parket van Luik. Dat bevestigen de Brusselse politie en het Luikse parket. Volgens het parket gaat het om feiten van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en voyeurisme. Twee van de vijf opgepakte agenten zijn intussen al vrijgelaten.
Lees verder

Jaar voorwaardelijke cel geëist tegen Franse oud-premier Balladur
De Franse justitie heeft een jaar voorwaardelijke celstraf en 50.000 euro boete geëist tegen oud-premier Edouard Balladur (91). Die staat terecht voor een corruptieaffaire uit de jaren negentig waarbij smeergeld werd betaald bij de levering van onderzeeërs aan Pakistan. De voormalige regeringsleider moet hebben geweten dat het ging om geld uit criminele bron, aldus de aanklager.
Lees verder

CROKY CUP LIVE. Mbenza zet Antwerp op voorsprong - Bakic (Moeskroen) scoort héérlijk tegen Union. Volg de matchen hier op de voet!
De hoofdbrok is pas voor morgen, maar vanavond worden er al drie 1/16de finales afgewerkt in de Croky Cup. Om 18u werden Antwerp-La Louvière (tweede nationale) en Union (1B)-Moeskroen op gang getrapt, om 20u begint Kortrijk eraan in Lommel (1B). Wordt het een gezondheidswandeling voor onze topklassers, of vallen er meteen verrassingen te noteren? Op deze pagina zit u op de eerste rij!
Lees verder

Olivia Newton-John neemt het op voor fel bekritiseerde 'Grease': "We moeten gewoon genieten van de dingen zoals ze zijn"
Actrice Olivia Newton-John (72) heeft gereageerd op kritiek op haar succesfilm 'Grease'. Dat die homofoob en racistisch zou zijn, en bovendien 'date rape' zou laten zien, is volgens de actrice onzin. "De film hoeft niet zo serieus genomen te worden."
Lees verder

Rapper Silento (23) opgepakt voor moord op oudere neef
De Amerikaanse rapper Silento (23), bekend van de hit 'Watch Me (Whip/Nae Nae)', is maandag gearresteerd voor de moord op z'n oudere neef, Frederick, vorige maand.
Lees verder

VS beschuldigen leger Myanmar van staatsgreep en gaan minder steun bieden aan overheid
De Verenigde Staten zeggen nu officieel dat het Myanmarese leger een staatsgreep gepleegd heeft tegen de regering van Aung San Suu Kyi. Dat zal ertoe leiden dat de VS minder steun bieden aan de overheid, heeft een verantwoordelijke van het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld.
Lees verder

Onderzoek naar vermoedelijke financiële onregelmatigheden bij Let's Go Urban van Sihame El Kaouakibi (Open Vld)
"Dit valt niet meer te fixen", zeggen drie bestuursleden van de vzw Let's Go Urban. Zij namen ontslag en er werd door de rechtbank een voorlopige bewindvoerder aangesteld nadat een forensische audit werd uitgevoerd. Daaruit blijkt dat er een gebrek is aan financiële transparantie. Let's Go Urban is het jongerenproject dat in 2009 is opgericht door Vlaams volksvertegenwoordiger Sihame El Kaouakibi (Open Vld).
Lees verder

Nieuw mondmaskeradvies: welk masker mag ik nog dragen? En waarom moet het nu ook op de werkvloer?
Sjaals en bandana's zijn geen mondmaskers. Zo luidt het nieuwe advies van de Risk Assessment Group. Bovendien worden mondkapjes voortaan ook sterk aanbevolen op de werkvloer, zelfs als u achter uw bureau zit. Maar waarom net nu? En welke maskers beschermen wél nog genoeg? Uw vragen beantwoord.
Lees verder

Wijn, bier of sterke drank: ze maken allemaal even dik
"Eén gram alcohol is altijd gelijk aan zeven calorieën. Sterker: eigenlijk mag je alcohol gerust als een suiker beschouwen." En dus juicht diëtiste Sanne Mouha (UZ Antwerpen) het toe dat de Europese Commissie de alcoholproducenten tegen 2023 wil verplichten om — naast de ingrediënten en een gezondheidswaarschuwing — steevast ook het aantal calorieën op fles, blik of brik af te drukken.
Lees verder

CROKY CUP LIVE. De Laet doet Antwerp opgelucht ademhalen: verdediger zorgt voor 2-1 tegen La Louvière!
De hoofdbrok is pas voor morgen, maar vanavond worden er al drie 1/16de finales afgewerkt in de Croky Cup. Om 18u werden Antwerp-La Louvière (tweede nationale) en Union (1B)-Moeskroen op gang getrapt, om 20u begint Kortrijk eraan in Lommel (1B). Wordt het een gezondheidswandeling voor onze topklassers, of vallen er meteen verrassingen te noteren? Op deze pagina zit u op de eerste rij!
Lees verder

Hongarije ontvangt eerste leveringen van Russisch coronavaccin in Europese Unie
Hongarije heeft dinsdag de eerste 40.000 dosissen van het Russische coronavaccin ontvangen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto aangekondigd. "De mislukking" van de gecentraliseerde Europese vaccinatiestrategie zal volgens hem ook andere lidstaten aanzetten om zich te wenden tot Russische en Chinese vaccins.
Lees verder

Archeologen vinden mummies met gouden tongen in Egypte
Een team van archeologen dat onderzoek verricht aan de Taposiris Magna-tempel in de Egyptische stad Alexandrië, heeft mummies opgegraven die zo'n 2.000 jaar oud zijn en gouden tongen hebben. Dat deelt het Egyptische ministerie voor de Oudheid mee.
Lees verder

Titelverdediger Antwerp heeft niet veel overschot tegen La Louvière - Tienkoppig Union schakelt Moeskroen in extremis uit
Bijzonder interessante eerste match in de Croky Cup voor bekerhouder Antwerp. Er was het debuut voor nieuwkomers De Wolf en Avenatti, maar ook de eerste basisplek voor Mbenza, die z'n eerste minuten maakte sinds begin december.
Lees verder

'Romeo' Chris Van Tongelen gaat coronavaccinatiecentrum leiden: "Verbaasd toen ze me vroegen, maar het is een mooie uitdaging"
Opvallende (tijdelijke) carrièremove voor 'Romeo' Chris Van Tongelen. De 52-jarige zanger/acteur werd zopas aangesteld als centrummanager voor het coronavaccinatiecentrum in zijn woonplaats Putte. "Ik was zelf verbaasd toen ik hiervoor werd gevraagd, maar vind het best wel een mooie uitdaging."
Lees verder

ASSISEN. Slachtoffer van 'helikopterbruid' sms'te voor vertrek naar plaats delict: "Ik stop niet tot er een dode is"
Wat speelde er zich de laatste uren en minuten voor de dood van Andy Vandereyt af? De speurders hebben het vandaag minutieus samengesteld. Drie kroongetuigen — vrienden van Andy — deden hun verhaal. De advocaten kunnen er de brokken uitpikken die hen en hun cliënten het best uitkomen. Want het antwoord op de vraag wie nu eigenlijk wie in een hinderlaag wilde lokken, is niet zo eenvoudig te geven.
Lees verder

CROKY CUP LIVE. Lommel en KV Kortrijk zijn begonnen aan hun 1/16de finale. Krijgen we nog een verrassing?
De hoofdbrok is pas voor morgen, maar ook vanavond wordt al gevoetbald in de Croky Cup. Antwerp knokte zich zonet met de nodige moeite langs La Louvière (tweede nationale), het werd 2-1. En Union (1B) en Moeskroen liet zich verrassen door Union (1B). Om 20u begint Kortrijk er ook nog aan in Lommel (1B). Op deze pagina zit u op de eerste rij!
Lees verder

Spin-off-reeks van 'Black Panther' in de maak
Goed nieuws voor fans van 'Black Panther': volgens The Wrap is er een nieuwe reeks over het fictieve koninkrijk Wakanda in de maak.
Lees verder

Amerikaanse Senaat zet licht op groen voor Pete Buttigieg als eerste openlijk homoseksuele minister
Met 86 stemmen voor en 13 stemmen tegen heeft de Amerikaanse Senaat de 39-jarige Pete Buttigieg bekrachtigd als minister van Transport. Daarmee wordt Buttigieg de eerste openlijk homoseksuele minister ooit in een Amerikaanse regering.
Lees verder

Jonge moeder twee jaar na feiten verdacht van moord op baby van twee maanden: "Uitzonderlijk dat ze toch vrijgelaten werd"
Een 32-jarige vrouw uit Gijzegem bij Aalst wordt ervan verdacht haar twee maanden oude baby te hebben gedood in het Onze-Lieve-Vrouw ziekenhuis in Aalst. De feiten dateren al van 2019, maar de vrouw ontkent alles. Ze verscheen dinsdag voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. "Ze werd officieel in verdenking gesteld, maar uitzonderlijk toch vrijgelaten omdat ze geen gevaar vormt voor de maatschappij", zegt haar advocaat Jeroen D'Hondt.
Lees verder

Duitsers kunnen hun brieven traceren via postzegels met code
De Duitse post heeft de eerste postzegels in omloop gebracht die uitgerust zijn met een soort QR-code. De Duitsers zullen zo kunnen volgen waar hun brief zich ongeveer bevindt. Vanaf volgend jaar zouden alle postzegels met zo'n code uitgerust moeten zijn.
Lees verder