Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 februari 2021

Vanaf volgend jaar eengemaakte renovatiepremie: “Alles moet eenvoudiger”

HLN
Vanaf volgend jaar eengemaakte renovatiepremie: "Alles moet eenvoudiger"
De Vlaamse regering heeft het decreet goedgekeurd om vanaf volgend jaar tot een eengemaakte woningrenovatiepremie te komen. Dat melden ministers Zuhal Demir (N-VA) en Matthias Diependaele (N-VA). Het gaat om een voornemen uit het Vlaams regeerakkoord.
Lees verder

IJzersterke Wellens soleert naar zege in Ster van Bessèges en pakt ook de leiderstrui - vier Belgen in de top vijf
Belgische hoogdag in de Ster van Bessèges. Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft een solo-onderneming met succes afgerond. Hij vertrok op 15 kilometer van de streep en niemand zag hem nog terug. Na hem eindigden nog eens drie andere landgenoten in de top vijf. Wellens neemt ook de leiderstrui over van de Fransman Christophe Laporte.
Lees verder

IJzersterke Wellens soleert naar zege in Ster van Bessèges - vier Belgen in de top vijf
Belgische hoogdag in de Ster van Besseges. Tim Wellens reed op dertien kilometer van de streep solo naar de zege. En maar liefst vier landgenoten eindigden in de top-vijf van een kopgroep met wereldtoppers.
Lees verder

Britse influencers mogen geen misleidende filters meer gebruiken en dat is een belangrijk precedent
Zien we binnenkort meer puistjes, poriën en rimpels op Instagram? De kans zit erin. Britse influencers mogen geen misleidende filters meer gebruiken wanneer ze betaald worden om een cosmeticaproduct te promoten op Instagram. Dat heeft de reclamewaakhond Advertising Standards Authority (ASA) aangekondigd.
Lees verder

70 procent van alle coronagevallen: Britse variant verspreidt zich massaal in Slovakije
In Slovakije is de Britse variant van het coronavirus aan een stevige opmars bezig. Het gaat intussen om ongeveer 70 procent van alle positieve coronagevallen.
Lees verder

Emoties troef in 'Big Brother': emotionele brief van vriend doet Liese in tranen uitbarsten
In het 'Big Brother'-huis krijgt deelneemster Liese een mooie beloning: een brief van haar lief, Souf.
Lees verder

Risicopatiënten met vaste huisarts worden automatisch uitgenodigd voor vaccinatie, anderen moeten medisch dossier laten opmaken
De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft het definitieve wetenschappelijke verslag afgeklopt over de risicopatiënten die voorrang krijgen in de vaccinatiecampagne. Mensen die het meeste kans hebben op overlijden aan COVID-19 staan vooraan in de rij: enerzijds 45- tot 64-jarigen met chronische longziekten, hart- en vaatziekten, neurologische aandoeningen, diabetes of kanker, anderzijds 18- tot 64-jarigen met bloedkanker en chronische lever- en nierziekten. Risicopatiënten zullen vanzelf worden uitgenodigd door hun huisarts. Wie geen vaste huisarts heeft, wordt gevraagd zo snel mogelijk een medisch dossier te laten opmaken bij een arts.
Lees verder

OVERZICHT. Vakantieparken heropenen al op 8 februari, kappers en dierenparken volgen op 13 februari, alle andere niet-medische contactberoepen moeten wachten tot 1 maart
Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers op zaterdag 13 februari kunnen heropenen. Andere niet-medische contactberoepen moeten wachten tot maandag 1 maart. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Ook voor vakantieparken, campings en dierenparken is er goed nieuws.
Lees verder

"Ik kocht per ongeluk fles wijn van 13.000 dollar": volgers Chrissy Teigen kunnen niet lachen om anekdote op Twitter
Je kent dat wel: je gaat op restaurant, bestelt een flesje wijn en wanneer je de rekening krijgt, blijkt die fles plots 13.000 dollar (omgerekend 10.814 euro) te kosten. Wel, misschien weet je niet exáct hoe dat gaat, maar Chrissy Teigen (35) blijkbaar wel. Ze deelde de anekdote onlangs op Twitter, maar bij nader inzien konden niet al haar volgers daar even hard om lachen.
Lees verder

Chrissy Teigen kocht per ongeluk een fles wijn van 13.000 dollar
Je kent dat wel: je gaat op restaurant, bestelt een flesje wijn en wanneer je de rekening krijgt, blijkt die fles plots 13.000 dollar (omgerekend 10.814 euro) te kosten. Wel, misschien weet je niet exáct hoe dat gaat, maar Chrissy Teigen (35) blijkbaar wel. Ze deelde de anekdote onlangs op Twitter, maar bij nader inzien konden niet al haar volgers daar even hard om lachen.
Lees verder

Handel in aandeel Gamestop stilgelegd na plotse nieuwe koersopstoot
De handel in het aandeel Gamestop - dat symbool staat voor de speculantengekte op Wall Street - is vrijdag weer stilgelegd, na een koersopstoot van 55 procent. Dat gebeurde nadat de beleggingsapp Robinhood de handelsbeperkingen had opgeheven.
Lees verder

Rusland wijst Duitse, Poolse en Zweedse diplomaten uit wegens bijwonen demonstratie voor Navalny
Rusland heeft diplomaten uit Duitsland, Polen en Zweden persona non grata verklaard. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou meegedeeld. De diplomaten worden ervan beschuldigd een demonstratie ter verdediging van oppositieleider Aleksej Navalny bijgewoond te hebben.
Lees verder

Parket opent onderzoek naar mogelijke fraude bij Let's Go Urban van Sihame El Kaouakibi
Het parket van Antwerpen heeft een onderzoek geopend naar de mogelijke fraude bij vzw Let's Go Urban van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld). Stad Antwerpen opende eerder al een onderzoek en er werd ook een voorlopig bewindvoerder aangesteld nadat drie bestuursleden bij de vzw opstapten na mogelijke 'financiële malversaties'.
Lees verder

Advocaten van burgerlijke partijen zaak-De Pauw na reportage 'Telefacts': "Minimaliseren van feiten is slag in gezicht van slachtoffers"
"Minimalisering van de feiten is bijzonder kwalijk voor de slachtoffers in de zaak-De Pauw én voor slachtoffers in het algemeen." Dat zeggen de advocaten van de burgerlijke partijen in het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (52), als reactie op de reportage van 'Telefacts' die VTM donderdagavond uitzond.
Lees verder

Advocaten van burgerlijke partijen na reportage Telefacts: "Minimaliseren van feiten is slag in gezicht van slachtoffers"
"Minimalisering van de feiten is bijzonder kwalijk voor de slachtoffers in de zaak De Pauw én voor slachtoffers in het algemeen." Dat zeggen de advocaten van de burgerlijke partijen in het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw als reactie op de reportage van 'Telefacts' die VTM donderdagavond uitzond.
Lees verder

Chinese sonde stuurt eerste foto van Mars
De Chinese Marsverkenner Tianwen-1 heeft vrijdag zijn eerste foto van de Rode Planeet doorgestuurd, zo heeft het Chinese ruimtevaartbureau (CNSA) meegedeeld. De sonde moet rond 10 februari aankomen bij Mars.
Lees verder

Werknemers die zich laten inenten hebben recht op vaccinatieverlof
Werknemers die zich laten vaccineren, zullen daar betaald 'vaccinatieverlof' voor kunnen opnemen. Vakbonden en werkgevers hebben daar vandaag een akkoord over bereikt. De periode mag wel maar zo lang duren als nodig is om het spuitje te laten zetten.
Lees verder

Openhartige Yanina Wickmayer over zwangerschap, haar ouders en haar carrière: "Als het afgelopen is, heb ik daar vrede mee"
Geen Australian Open en dus geen 52ste grandslamtornooi op rij voor Yanina Wickmayer (WTA 167). De 31-jarige Antwerpse heeft daar wel een goede reden voor. Op 25 april, dag op dag 22 jaar na het overlijden van haar eigen mama, is ze uitgeteld om een dochtertje op de wereld zetten. Wickmayer heeft het in een openhartig gesprek over haar carrière, haar moeder en de moeilijke relatie met haar vader: "Ik heb hem wel gebeld om te melden dat ik zwanger was, dat vond ik mijn 'plicht'. Maar achteraf is daar geen gevolg aan gegeven."
Lees verder

Guardiola haalt twee dagen voor clash met Liverpool hard uit naar Klopp: "Ik dacht niet dat hij zo'n coach was"
Manchester City-coach Pep Guardiola heeft in de aanloop naar de topper tegen landskampioen Liverpool, zondag op Anfield, flink uitgehaald naar zijn collega Jürgen Klopp. Volgens de Spanjaard heeft de Duitse trainer van Liverpool zichzelf laten kennen met enkele uitlatingen over City. "Als ik Jürgen zondag zie, zal ik hem hierop aanspreken."
Lees verder

ASSISEN. Helikopterbruid vertoont kenmerken van ernstige persoonlijkheidsstoornis, maar "dit heeft geen gevolgen voor de toerekeningsvatbaarheid"
Zowel Kristel Appelt als Björn De Candt hebben een ernstige persoonlijkheidsstoornis. Maar dat wil daarom niet zeggen dat ze niet in staat zijn hun gedrag te controleren. Het maakt wel dat er gevaar is op recidive, zo zeggen gerechtspsychiater Rudy Verelst en forensisch psycholoog Eddy Trippas.
Lees verder