Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

Van den Brom voelt geen druk van bestuur in aanloop naar match tegen Charleroi: “Geen enkel signaal ontvangen”

HLN
Van den Brom voelt geen druk van bestuur in aanloop naar match tegen Charleroi: "Geen enkel signaal ontvangen"
De woelige week in Genk, met een crisisberaad en een verplicht onderhoud met een delegatie fans voor de voltallige spelerskern, wordt morgen afgesloten met een trip naar Charleroi. Een match die Genk absoluut niet mag verliezen. "We hebben een keertje een resultaat nodig", zegt de geplaagde trainer John van den Brom.
Lees verder

Rob Lowe weigerde ooit de rol van McDreamy in 'Grey's Anatomy'
We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat iemand anders dan Patrick Dempsey (55) de rol van McDreamy zou spelen in 'Grey's Anatomy', maar oorspronkelijk hadden de makers een andere acteur op het oog. Zo hadden ze de job eerst aangeboden aan Rob Lowe (56).
Lees verder

Kinepolis wil zalen aan particulieren verhuren en Netflix-films vertonen
Als de cinema's opnieuw de deuren mogen openen in België, wil Kinepolis bioscoopzalen verhuren aan groepen van minimaal tien personen. Dat zei CEO Eddy Duquenne vandaag bij de toelichting van de jaarresultaten van het bedrijf. Ook wil Kinepolis content van streamingplatformen vertonen.
Lees verder

Een opsteker voor Club: hertest Mignolet levert negatief resultaat op
Goed nieuws voor Club Brugge. Simon Mignolet is dan toch niet besmet met Covid-19, in tegenstelling tot wat de test van gisteren liet uitschijnen. De doelman kan dus vanavond gewoon onder de lat staan tegen Dinamo Kiev. Minder prettig nieuws voor Charles De Ketelaere: hij bleek ook in de hertest positief.
Lees verder

Football Talk. Müller en Gnabry terug op trainingsveld - Wedstrijd tussen Torino en Sassuolo uitgesteld wegens corona
Thomas Müller staat weer op het trainingsveld bij Bayern München. De 31-jarige aanvaller verbleef twee weken in isolatie na een besmetting met het coronavirus.
Lees verder

Premier De Croo dempt opnieuw verwachtingen voor Overlegcomité: "We mogen ons nu niet laten verleiden tot roekeloosheid"
Grote versoepelingen zijn niet aan de orde op het Overlegcomité van morgen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vanmiddag nog eens herhaald in de Kamer. "We moeten het hoofd koelhouden", klonk het. "We mogen ons nu niet laten verleiden tot roekeloosheid."
Lees verder

Duitse politie voert grootschalige actie tegen islamistische organisatie die opriep tot gewapende jihad
Honderden agenten van de Duitse politie hebben donderdag in de hoofdstad Berlijn en omgeving huiszoekingen uitgevoerd in een actie tegen een radicale moslimorganisatie.
Lees verder

Videobellen met familie of in de zetel naar een film kijken? Dit zijn de beste tablets
Heb jij ook veelvuldig gebruikgemaakt van je tablet om mee te videobellen afgelopen jaar? Je bent niet alleen. Of je hem nu gebruikte voor videogesprekken met vrienden en familie, om een beetje te werken of om te gamen en naar films te kijken: de tablet heeft zijn reputatie als handig gebruiksvoorwerp alle eer aangedaan. Onze techredacteur ging op zoek naar de 3 meest gebruiksvriendelijke modellen van het moment.
Lees verder

Nog geen akkoord over pandemiewet binnen de regering: "Vooral MR doet moeilijk"
Het kernkabinet is het vanmorgen niet eens geraakt over het ontwerp van een pandemiewet. De tijd dringt nochtans: volgende week wordt de tekst in de Kamer verwacht voor een eerste toelichting en debat, daarna wordt het advies van de Raad van State gevraagd.
Lees verder

Britse justitie zet licht op groen voor uitlevering bekende Belgisch-Indiase diamantair
De Britse justitie heeft donderdag het licht op groen gezet voor de uitlevering van de bekende Indiase diamantair Nirav Modi. Hij wordt er in zijn thuisland van verdacht een bank voor 2 miljard dollar te hebben opgelicht.
Lees verder

Cassatieberoep verworpen: Clara Maes (89) veroordeeld voor doodslag op Suzanne (93), moet 10 jaar de cel in
De oudste vrouw die ooit in ons land voor het hof van assisen verscheen, vangt bot bij het Hof van Cassatie. Clara Maes (89) kreeg in oktober voor het assisenhof van de provincie Luxemburg in Aarlen tien jaar cel wegens doodslag op haar vriendin Suzanne Thibeau (93). Het cassatieberoep tegen de veroordeling is vandaag verworpen, zo meldt Sudinfo. De celstraf is definitief.
Lees verder

KOERS KORT. Laatste Alpecin-Fenix-renners keren terug van UAE Tour - Simon Yates start in de Giro
Alpecin-Fenix mag zijn laatste twee renners naar huis laten vertrekken vanuit de Verenigde Arabische Emiraten, waar de UAE Tour momenteel doorgaat. Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch testten dinsdag al voor de derde keer op rij negatief op het coronavirus, maar moesten nog even wachten op toestemming om terug te keren. Die kregen ze inmiddels. De renners zullen de rest van hun quarantaine in ons land verder uitzitten.
Lees verder

Dit wil je niet meemaken: gloednieuwe oprit besmeurd met frituurolie na afvalophaling
Nog geen jaar geleden legden de bewoners van een woning in de Rode Kruislaan in Zaventem een nieuwe oprit aan, maar nu al moet alles er heraangelegd worden. De hele oprit is immers besmeurd met frituurolie na de afvalophaling van Interza. De bewoner stelt de afvalintercommunale alvast in gebreke. "De echte dader is diegene die de frituurolie in de afvalzak dropte", klinkt het daar.
Lees verder

Militaire uitgaven waren nog nooit zo hoog als in 2020, ondanks pandemie
De wereldwijde militaire uitgaven hebben in 2020 een nieuw record bereikt, ondanks de coronapandemie en de economische crisis die daarmee gepaard ging. Dat blijkt donderdag uit het jaarverslag van het International Institute for Strategic Studies (IISS). De versterking van de Chinese zeemacht speelde daarin een grote rol.
Lees verder

TikTokker ontdekt 'tic' van Rachel Green in 'Friends' en het internet ontploft
Ben je een grote 'Friends'-addict en heb je alle 236 afleveringen wel 10 keer bekeken? Dan raden we je aan om niet verder te lezen, want dit artikel zou je hele 'Friends'-beleving weleens voorgoed kunnen veranderen. Een TikTokker ontdekte namelijk dat het personage Rachel (gespeeld door Jennifer Aniston) een opvallende tic heeft. Hij maakte er een compilatie van en we kunnen bevestigen: eens je het gehoord hebt, is het onmogelijk het niet meer te horen.
Lees verder

Simon Cowell spreekt voor het eerst over hoe hij zijn rug brak: "De pijn was echt onbeschrijfelijk"
Het beruchte 'The X Factor'-jurylid Simon Cowell (61) heeft voor het eerst verteld over hoe hij vorige zomer zijn rug gebroken heeft. Nadat Cowell van zijn elektrische fiets gevallen was, moest hij een operatie van meer dan zes uur ondergaan. "Ik kon letterlijk niet bewegen", klinkt het in een interview met Daily Mail.
Lees verder

Minder verkeersongevallen in ons land door lockdowns, "maar wel met meer en zwaardere lichamelijke schade"
AXA Belgium, marktleider voor schadeverzekeringen in ons land, bevestigt de trend van minder verkeersongevallen in 2020, door de lockdowns. Maar de verzekeraar ziet wel een andere trend: door de ongevallen is er meer en zwaardere lichamelijke schade, wat dus ook weegt op haar kosten.
Lees verder

Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava, voor de zesde keer in acht dagen tijd
Voor de zesde keer in enkele dagen tijd is de Etna opnieuw uitgebarsten. Donderdagmorgen spuwde de vulkaan op Sicilië 500 meter hoge lavafonteinen, meldt het Nationaal Instituut voor Geofysica en Vulkanologie (INGV).
Lees verder

Antwerp gelooft in kansen: "Als zij het konden bij ons, waarom wij dan niet bij hen?"
Bravehearts. Twee goals meer scoren dan Rangers, en R. Antwerp FC stoot Europees door. Klinkt simpel, maar is het niet. Verre van. Ritchie De Laet en Didier Lamkel Zé weten wat te doen. Bayer Leverkusen achterna.
Lees verder

Chinese president slaat zichzelf op de borst: "Alle extreme armoede in mijn land is verdwenen"
"Alle extreme armoede in mijn land is verdwenen." Dat verklaarde de Chinese president Xi Jinping in een speech tijdens een grote bijeenkomst in Peking. Internationale experten en onderzoekers zetten echter grote vraagtekens bij het beleid.
Lees verder