Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 februari 2021

Van de gitaar van Paul Severs tot de game controller van Dimitri Vegas: deze muziekitems worden geveild voor zwaar ge...

HLN
Van de gitaar van Paul Severs tot de game controller van Dimitri Vegas: deze muziekitems worden geveild voor zwaar getroffen concertsector
Een elektrische fiets van AC/DC, de gitaar van Paul Severs of een intiem diner in het midden van het Antwerpse Sportpaleis. Met deze en nog ruim 140 andere unieke items kunnen liefhebbers deze week op de veiling 'BidforLIVE2020' niet alleen een stukje muziekgeschiedenis in huis halen, maar meteen ook de 'backstage' van diezelfde muziekwereld steunen. De opbrengst gaat naar de zwaarst getroffen en onzichtbaarste medewerkers in de concertsector: de podiumbouwers, geluidsmannen en boekingsagenten die nu al bijna een jaar werkloos thuiszitten.
Lees verder

COLUMN. "Vaccinatie in Europa gaat zijn slakkengang. Met dank aan zuster Ursula"
Onze ex-editorialist schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Ursula von der Leyen, voorzitter-onder-vuur van de Europese Commissie.
Lees verder

"Baksteen in de maag, maar in de bouw werken willen we niet meer": CEO slaakt noodkreet nadat vacatures niet ingevuld raken
Dringend gezocht: 25 natuursteenbewerkers. Ondanks de crisis ziet Tanguy Van Quickenborne, CEO van Justastone Group uit Zulte, mooie groeikansen voor zijn bedrijf. Alleen zijn er handen tekort. "Ons land staat aan de top van de ambachtwereld, maar we riskeren dat te verliezen door een gebrek aan instroom."
Lees verder

Stap dichter bij "wondermedicijn": Israël ontdekt veelbelovend middel, binnenkort ook resultaten van Belgisch onderzoek
Vaccins zullen ervoor moeten zorgen dat we niet meer besmet raken met het coronavirus, maar intussen zijn wetenschappers ook ijverig op zoek naar geneesmiddelen voor patiënten die tóch ziek worden. Israël claimt alvast een medicijn gevonden te hebben dat Covid-19 geneest. In ons land worden de resultaten van enkele studies heel binnenkort verwacht.
Lees verder

Onze opinie. "Waarom zouden we de file nog langer maken voor de sukkelaars die er echt door moeten?"
200 kilometer file op de Vlaamse snelwegen, in tijden dat telewerk verplicht is. Dat moet men mij - los van dat laagje sneeuw - toch eens uitleggen. Wie de afgelopen weken occasioneel de baan op moest, heeft het zich misschien ook weleens afgevraagd. Waar gaat iedereen toch naartoe? Zijn er promoties waar wij niks van weten? Welk tijdverdrijf hebben die mensen dat ik niet heb? En: ben ik de enige onnozelaar die nog elke dag werkt en eet aan dezelfde tafel?
Lees verder

LIVE. Amerikaans Congreslid overleden aan Covid-19
De voorbije week steeg het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land met elf procent. Uit de dagelijkse cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano blijkt wel dat het aantal besmettingen wel lichtjes blijft dalen, de sterftecijfers dalen nog feller.Intussen blijft het koffiedik kijken voor de horeca: volgens minister Frank Vandenbroucke is een opening op 1 maart "ondenkbaar". Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Annemie Struyf wordt oma: "Ik kan mij niets mooiers voorstellen dan een kleinkind"
"Toen m'n dochter Josefien (28) mij vertelde dat ze deze zomer een kind verwacht, liepen de rillingen me over de rug." Annemie Struyf (60) glundert wanneer ze ons het grote nieuws verkondigt dat ze straks haar eerste kleinkind mag verwelkomen. Ook al keek ze er nog niet echt naar uit om oma te worden.
Lees verder

Met shirts en briefjes: de orginele manieren van communiceren van Lamkel Zé
't Kan niet altijd via Instagram zijn. Eens hij op het veld staat, moet Didier Lamkel Zé zijn boodschappen op andere manieren zien over te brengen. Zijn favoriete tools: briefjes en shirts. Een bloemlezig van de voorbije jaren.
Lees verder

ANNO 2021. Fred Bekky, muzikant bij The Pebbles, lijdt aan alzheimer: "Vraag me niet wat ik gisteren heb gedaan, want dat weet ik niet meer"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Fred Bekky (76), muzikant bij The Pebbles, jurylid van de 'Soundmixshow'. Hij is intussen gepensioneerd en lijdt hij jammer genoeg aan alzheimer. Samen met zijn vrouw Leentje vertelt hij hoe zijn leven er nu uitziet. "Ik heb foto's van zijn hersenen gezien. Die worden kleiner en er zijn overal witte stipjes te zien."
Lees verder

Nafi Thiam in rouw na plots overlijden van haar hondje: "Ik ben nog altijd in shock"
Nafi Thiam heeft onverwacht afscheid moeten nemen van haar hondje Titus. De olympische kampioene meldt via Instagram dat de jonge Beauceron, die ze nog maar sinds vorige zomer had, overleed aan een hartstilstand.
Lees verder

ANNO 2021. Fred Bekky: "Ik onthou nog amper iets, maar ik kan niet gelukkiger zijn"
Vraag me niet wat ik gisteren heb gedaan, want dat weet ik niet meer." Op de vierde verdieping van een flatgebouw in Antwerpen tellen Fred Bekky, de voorman van de legendarische groep The Pebbles, en zijn vrouw Leentje (60) de dagen af naar betere tijden. Maar zo frivool en opwindend als vroeger wordt het niet meer. Fred lijdt aan de ziekte van Alzheimer en tot overmaat van ramp brak hij vorige week na een val in de badkamer drie ribben. "Je mag me alles vragen, maar doe me vooral niet lachen, want dan krimp ik in elkaar van de pijn." Waarna een lachsalvo volgt dat makkelijk het hele appartement vult. Leentje is tot het besluit gekomen dat ze Fred niet meer alleen mag laten. Ze was op bezoek bij haar alleenstaande moeder in Gent toen haar man in de badkamer aan het stuntelen sloeg. Denkt ze, want op de versies van Fred kan ze zich niet verlaten. "De dokter sprak van een geluk bij een ongeluk. Mocht hij zijn heup hebben gebroken, dan had hij in het ziekenhuis moeten blijven en zou hij een bijzonder zware revalidatie tegemoetgaan."
Lees verder

Met shirts en briefjes: zo communiceert Lamkel Zé
't Kan niet altijd via Instagram zijn. Eens hij op het veld staat, moet Didier Lamkel Zé zijn boodschappen op andere manieren zien over te brengen. Zijn favoriete tools: briefjes en shirts. Een bloemlezig van de voorbije jaren.
Lees verder

Clubs betaalden al meer dan 53.000 euro aan knuffelboetes, AA Gent en Antwerp koplopers
Eind december voerde de Pro League een boetesysteem in voor spelers die te innig doelpunten vieren. De clubs betaalden intussen al meer dan 53.000 euro. De voetballers zijn hardleers, maar erg is dat niet. Elke euro gaat integraal naar Tele-Onthaal en Télé-Accueil.
Lees verder

25.000 fans wonen Super Bowl bij, Nederland opent stadion voor proefproject... Maar wanneer krijgt Belgische supporter perspectief?
25.000 supporters keken zondag in het stadion naar de Super Bowl. Volgende week start Nederland een proefproject met 1.500 fans. Wanneer schijnt er licht aan het einde van de tunnel voor de Belgische supporter?
Lees verder

Achter de schermen bij 'Stukken Van Mensen': "In het geval van dure stukken krijgen ze een aantal uur om zich voor te bereiden"
Een object dat nog tíjdens de uitzending doorverkocht wordt aan een andere dealer, dat was een primeur voor 'Stukken Van Mensen'. Vóór de camera althans. Want hoe vaak gebeurde het al achter de schermen? Hoeveel tijd krijgen de dealers om zich voor te bereiden? En vooral: wat brengt het allemaal op? Wij doken achter de schermen van het populaire Play4-programma.
Lees verder

Elise Mertens plaatst zich voor tweede ronde op Australian Open: "Niet mijn beste match"
Na een bewolkte eerste dag van de Australian Open was de zon van de partij op Melbourne Park vandaag. Elise Mertens (WTA 16) maakte licht werk (6-1, 6-3) van de beloftevolle tiener, Leylah Fernandez (WTA 86). "Dit was niet mijn beste match, maar ik ben blij met de manier waarop ik me erdoor heb geknokt", zei Mertens die nu de Chinese Lin Zhu (WTA 94) ontmoet.
Lees verder

Hoe gaat het nog met dealer Patrick uit 'Stukken van Mensen'? "Hij wil een parochie leiden in Londen"
Vijf seizoenen was antiquair Patrick van der Vorst één van de populairste dealers in 'Stukken van mensen', maar sinds dit seizoen is hij er niet meer bij.
Lees verder

We deden nooit zo veel elektronische betalingen als vorig jaar, gebruik kaartlezer "binnenkort relict uit verleden"
De Belg heeft het afgelopen jaar massaal met zijn bankkaart of met de app betaald in plaats van met cash. 2020 was met 1,65 miljard transacties een recordjaar voor elektronische betalingen, zegt Bancontact Payconiq Company. Het gaat om een toename met 10 procent tegenover het jaar voordien. Het aantal cash-afhalingen lag dan weer een derde lager, op 67 miljoen.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames stijgt licht, aantal besmettingen blijft dalen
Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land is op een week tijd lichtjes gestegen. Het aantal besmettingen daalt wel, en dat al voor de vijfde dag op rij. Ook de sterftecijfers zakken nog. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Beter helemaal werkloos dan een beetje werken: fiscale valstrik is verkleind, maar nog niet weg
Wie een werkloosheidsuitkering krijgt en daarbovenop nog een kleine bijverdienste heeft, boert netto achteruit volgens een nieuwe studie van de sociale partners. Ook mensen die vergoed worden om een opleiding te volgen en zo aan een job te geraken, hadden soms beter niks gedaan.
Lees verder