Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 februari 2021

Uren rondrijden op zoek naar zuurstof en overal massagraven: dit drama veroorzaakte Braziliaanse variant op plaats wa...

HLN
Uren rondrijden op zoek naar zuurstof en overal massagraven: dit drama veroorzaakte Braziliaanse variant op plaats waar hij ontstond
Velen dachten dat een tweede coronagolf in de Braziliaanse Amazone niet mogelijk was. De eerste had zo ongenadig hard toegeslagen, dat het niet anders kon dan dat er groepsimmuniteit ontstaan was. Tot er een nieuwe variant opdook en zich een compleet nieuw drama ontvouwde.
Lees verder

Van Gaal verdedigd zich na kritiek Januzaj: "Hoef mij niet te verdedigen
Beste vrienden zullen Louis Van Gaal en Adnan Januzaj niet meer worden. De Rode Duivel uitte in de aanloop van de wedstrijd tegen ex-club Manchester United kritiek op zijn voormalige trainer. Van Gaal reageerde in geheel eigen stijl via mail.
Lees verder

Israël voert groene pas in voor gevaccineerden: hoe werkt het en wat mogen zij meer dan anderen?
Aanstaande zondag start de langverwachte terugkeer naar het normale dagelijkse leven in Israël. De lockdownmaatregelen worden geleidelijk aan opgeheven en een groene pas geeft gevaccineerde personen toegang tot zwembaden, theaters en hotels. Het land met negen miljoen inwoners toont aan de rest van de wereld hoe dit 'nieuwe normaal' er zou kunnen uitzien. Zo werkt het.
Lees verder

Tien dames rijden finale van 'Koers zkt. Vrouw': wie koerst zich naar een profcontract?
Met tien zijn ze nog, de vrouwen die komende zondag op het veldritparcours van Ruddervoorde hengelen naar een profcontract bij Starcasino Cycling Team. Koers zkt. Vrouw zit in z'n laatste rechte lijn in de speurtocht naar nieuw vrouwelijk talent op de fiets. Met 3.800 inschrijvingen begrijpt u: die tien overgebleven dames zijn geen doetjes. "Een Wolfpack 2.0 met alleen maar vrouwen? Laat maar komen."
Lees verder

Sensatie op Australian Open: Griek Tsitsipas keert situatie helemaal om in kwartfinale en schakelt Nadal uit
Van een krachttoer gesproken. Op de Australian Open heeft Stefanos Tsitsipas (ATP-6) zich ten koste van Rafael Nadal (ATP-2) geplaatst voor de halve finale. Nadal leek op weg naar winst door de eerste twee sets binnen te halen, maar de jonge Griek vocht terug en haalde het na een wedstrijd van meer dan vier uur. In de halve finale ontmoet Tsitsipas de Rus Daniil Medvedev.
Lees verder

Duwde man zijn zwangere vrouw van klif na deze selfie? "Hij wilde geld van de verzekering opstrijken"
Duwde Hakan Aysal zijn zwangere vrouw na deze vrolijke selfie van de klif? Over die netelige vraag buigt een Turkse rechtbank zich momenteel. Een verdachte ongevallenverzekering die net voordien afgesloten werd, doet alvast de wenkbrauwen fronsen. 400.000 Turkse lira (47.000 euro) kwam op die manier zijn richting uit.
Lees verder

Test Aankoop roept reizigers op om voor 22 februari vouchers om te zetten in boekingen bij Neckermann
Consumentenorganisatie Test Aankoop roept mensen die in het bezit zijn van een voucher bij reisorganisator Neckermann op om die om te zetten in een boeking. Bij een eventueel faillissement van Neckermann dreigen vouchers namelijk verloren te gaan, terwijl boekingen gedekt zijn. Voor de vouchers die werden uitgegeven voor Sunweb-reizen, is er alvast geen probleem, klinkt het daar.
Lees verder

Starten met pensioensparen op uw 20 of 40 jaar: wat is financieel het verschil?
Jong begonnen is half gewonnen. Het is een huizenhoog cliché, maar het geldt zeker voor het pensioensparen. Wie gedurende 40 jaar aan pensioensparen doet, kan een kapitaal aanleggen van bijna 120.000 euro. Wie maar 20 jaar spaart, komt nog niet aan 33.000 euro.
Lees verder

Tim (35) kocht 6 jaar geleden zijn rijwoning in Mechelen voor 226.000 euro, hoeveel is ze vandaag waard?
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week stuurt hij Katia Tassaert van Immo ID naar de rijwoning in Mechelen van de 36-jarige Tim. Hij kocht de woning in 2015 voor 226.000 euro. Hoeveel is ze vandaag waard bij een eventuele verkoop? "Huizen als deze raken vlot verhuurd en een prijs van net onder de 900 euro is daarbij zeker haalbaar."
Lees verder

Wanneer royals een interview geven: deze koninklijke gesprekken brachten Britse hof in verlegenheid
Groot nieuws in royaltyland, nu Oprah Winfrey (67) een bijzondere primeur te pakken heeft. De Amerikaanse talkshowhost heeft de Britse prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) gestrikt voor hun eerste grote televisie-interview sinds hun afscheid van het koningshuis. Het gesprek wordt uitgezonden op 7 maart, al is het nog maar de vraag of ook de Queen zal kijken. Volgens het paleispersoneel werd Elizabeth op voorhand niet geraadpleegd of ingelicht en maakt ze zich zorgen om de impact van het gesprek. En dat kan je haar, gezien het verleden, moeilijk kwalijk nemen.
Lees verder

Celine Dion stelt Europese tournee uit naar 2022
Pech voor de fans van Celine Dion (52): de Canadese zangeres heeft het eerste deel van haar Europese tournee verzet naar 2022. Ook haar optreden in het Antwerpse Sportpaleis moet eraan geloven.
Lees verder

Een kleerkast van bijna twee meter en ruim honderd kilogram: dit is het nieuwe lief van Genie Bouchard
Eugenie Bouchard (26) heeft een lief. De Canadese tennisster vormt een stel met American Football-speler Mason Rudolph. De 25-jarige Amerikaan is quarterback bij NFL-team Pittsburgh Steelers.
Lees verder

Appartement verkocht in Hongkong voor 156.000 euro per vierkante meter
In Hongkong is een appartement met vijf kamers verkocht voor een recordprijs van 459,4 miljoen Hongkongse dollar of 49 miljoen euro. Dat is zo'n 156.000 euro per vierkante meter. De regio heeft dan wel de ergste recessie in jaren achter de rug, de vastgoedmarkt ondervindt daar niet veel last van.
Lees verder

Nieuwe coach Rose wacht geen rozentuin: geeft de mix van Klopp en Rangnick Dortmund zijn smoel weer?
Zijn nieuwe trainer is geen rozentuin beloofd. De culturele reboot die Borussia Dortmund plant, staat of valt met een Champions Leagueticket voor 2021-'22. Jadon Sancho of Erling Haaland: de druk om een van zijn briljanten te verkopen stijgt.
Lees verder

Vercauteren kruipt met gehavend Antwerp in underdogrol: "Weten dat het heel lastig wordt"
Antwerp-coach Frank Vercauteren blikte woensdag, een dag voor de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League in het eigen Bosuilstadion tegen de Rangers, met veel respect voor de tegenstander vooruit. "We zijn ons bewust van de moeilijkheid van het duel van morgen", zei Vercauteren. "We weten dat het heel lastig zal worden, maar we starten met een positieve instelling."
Lees verder

KOERS KORT. Ulissi mag weer beginnen trainen na gunstige hartonderzoeken - Parcours Baloise Belgium Tour voorgesteld
Goed nieuws voor Diego Ulissi (31). De Italiaan van UAE-Team Emirates heeft na verdere onderzoeken aan z'n hart groen licht gekregen om weer rustig aan te beginnen trainen. Regelmatige controles moeten dan bepalen of en wanneer Ulissi weer een rugnummer kan opspelden.
Lees verder

Voormalige voorzitter Russische atletiekfederatie vier jaar geschorst
De Athletics Integrity Unit (AIU) heeft Dmitry Shlyakhtin, voormalig voorzitter van de Russische Atletiekfederatie (RusAF), en vier van zijn bestuursleden een schorsing van vier jaar opgelegd. Dat maakte de AIU bekend.
Lees verder

Dimitri Verhulst leeft al jaar lang afgezonderd in Frankrijk: "Maar ik verdien met moeite mijn boterham"
Zijn oeuvre bestaat ondertussen uit meer dan 20 romans en novelles, maar toch heeft Dimitri Verhulst (48) met 'In weerwil van de woorden' een nieuw boek uit. Dat vertelde de schrijver tijdens 'De wereld vandaag' op Radio 1, waar hij zich ook uitliet over hoe zijn 'nieuwe' leven er nu uitziet. Eind februari 2020 trok Dimitri Verhulst zich terug uit de openbaarheid nadat hij toegaf dat hij een heftig drank- en drugsverleden heeft, waarna hij overmand werd door alle reacties die daarop kwamen.
Lees verder

HET DEBAT. Is de bitcoin een bubbel of de toekomst?
De bitcoin is meer waard dan ooit. Terwijl de cryptomunt bij de start ruim tien jaar geleden slechts enkele centen waard was, is dat nu meer dan 50.000 dollar. En toch blijven critici sceptisch: de schommelingen zijn te groot en de toekomst is onzeker. Hoe zit dat nu precies? Is de bitcoin een zeepbel die ieder moment kan barsten of is het de toekomst? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder

De trainer Sergio Conceição is nog steeds een vat vol temperament: "In een kerk raak ik geïrriteerd door fluisterende oudjes"
"Josep Guardiola." Sérgio Conceição (46) sprak met een dubbele ondertoon: de dedain zat hem net in de beleefde manier waarop hij tijdens de groepsfase zijn collega aansprak. Conceição de trainer maakt in de Champions League naam zoals Conceição de speler. Snelkookpan.
Lees verder