Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Twitteraccount van Ben Weyts gehackt: vreemde berichten en aangepaste Twitterbio

HLN
Twitteraccount van Ben Weyts gehackt: vreemde berichten en aangepaste Twitterbio
Vreemde activiteit op de Twitteraccount van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Daar stond vanavond gedurende zo'n 45 minuten het bijzondere bericht "love acid". Acid is een andere term voor de psychedelische drug lsd. Kort nadien verscheen er nog een ander bizar bericht. Volgens zijn woordvoerder werd de account van Weyts gehackt. Omstreeks middernacht verscheen er alweer een bericht over acid op zijn account.
Lees verder

Twitter-account van Ben Weyts gehackt: vreemde berichten snel weer verwijderd
Vreemde activiteit op de Twitteraccount van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Daar stond vanavond gedurende zo'n 45 minuten het bijzondere bericht "love acid". Acid is een andere term voor de psychedelische drug lsd. Kort nadien verscheen er nog een ander bizar bericht. Volgens zijn woordvoerder werd de account van Weyts gehackt.
Lees verder

Standard na verlengingen en strafschoppen voorbij Kortrijk naar kwartfinale Croky Cup
Na Cercle heeft ook Standard zich geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. De Rouches hadden op de schaatsbaan in Kortrijk verlengingen en strafschoppen nodig, maar klaarden uiteindelijk toch de klus.
Lees verder

CEO Liege Airport ontslagen wegens ernstige fout
Luc Partoune, de topman van de luchthaven van Luik (Liege Airport), is ontslagen wegens een ernstige fout. De beslissing werd deze avond unaniem genomen door de raad van bestuur. Frederic Jacquet zal de functie van CEO ad interim overnemen.
Lees verder

Spanning bij Big Brother: Jerrel zorgt opnieuw voor problemen
Een nieuwe week, een nieuw rondje verrassingen bij 'Big Brother'. Vandaag ontdekt de groep dat ze de nieuwelingen niet mogen nomineren. Uitstekend nieuws voor Jerrel, want die maakt zich ook vandaag niet al te populair bij z'n medebewoners...
Lees verder

Voor Europa cruciale Ierse datawaakhond gebruikt stokoude Lotus Notes-software
De Ierse autoriteit voor de bescherming van persoonsgegevens DPC ligt onder vuur omdat ze gebruik maakt van sterk verouderde software. Dat blijkt uit interne documenten die zijn opgevraagd door de Ierse privacy-actiegroep ICCL. De verouderde systemen roepen vragen op over de effectiviteit van de datawaakhond, die vaak de leiding heeft in Europese privacyonderzoeken.
Lees verder

LIVE (17u). Stunt Olympic Charleroi ook tegen Eupen?
• Am Kehrweg
Lees verder

LIVE (18u). Genk en STVV strijden in Limburgse derby om plaats in de kwartfinale
• Luminus Arena
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Finale avant la lettre tussen Club Brugge en Antwerp
• Jan Breydel
Lees verder

LIVE (21u). Spaanse topper in halve finales Copa del Rey: Sevilla versus Barcelona
• Aftrap: 21u
Lees verder

Trump woest over "desastreus optreden" van zijn advocaten tijdens impeachmentproces
Republikeinen zijn niet blij met het optreden van de advocaten van oud-president Donald Trump tijdens de eerste dag van het proces in de Senaat. Bruce Castor en David Schoen konden ook bij juristen geen potten breken.
Lees verder

Coronapandemie en verkiezingen VS leidden meer gebruikers naar Twitter in 2020
De sociaalnetwerksite Twitter heeft het aantal gebruikers vorig jaar sterk zien groeien. In heel 2020 zijn er 40 miljoen nieuwe dagelijkse gebruikers bijgekomen op het platform. Daarmee komt het totaal aantal gebruikers uit op 192 miljoen, een kwart meer dan een jaar eerder. De toename wordt gelinkt aan een aantal grote gebeurtenissen, zoals discussies over de coronapandemie en de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Lees verder

Kim Jong-un kondigt nieuw buitenlandbeleid aan met taken voor leger en munitie-industrie
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft het buitenlandbeleid van zijn Koreaanse Arbeiderspartij uitgestippeld. Hij deed ook de beleidsplannen voor de relatie met Zuid-Korea uit de doeken. Dat bericht het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.
Lees verder

VN-Veiligheidsraad komt niet tot gezamenlijke verklaring over Syrië
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties is er dinsdag niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over een gezamenlijke verklaring voor Syrië. Na lange onderhandelingen, en ondanks een oproep van de VN-gezant tot internationale eenheid, werd er geen eensgezindheid gevonden voor een uitweg uit de politieke impasse.
Lees verder

Belgische kortfilm 'Da Yie' op shortlist voor Oscars
De kortfilm 'Da Yie' van de Antwerpse filmmaker Anthony Nti staat op de shortlist voor de Oscars en maakt dus nog kans op een nominatie in de categorie Beste Kortfilm. Dat maakt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vandaag bekend.
Lees verder

Kan 60 miljoen euro overheidssteun festivalzomer redden? "Als ze hun festivalwei niet mogen uitverkopen, zullen sommigen er gewoon niet aan beginnen"
Vlaanderen brengt 60 miljoen euro steun in stelling om de festivalzomer te redden. Zal dat volstaan? In de sector heerst zenuwachtigheid. "De financiële steun is welkom, maar we snakken vooral naar duidelijkheid. Vooral over hoeveel bezoekers we mogen toelaten." Al weken woeden achter de schermen discussies. De uitkomst daarvan zal bepalen hoe bruisend onze festivalzomer écht wordt.
Lees verder

Kan overheidssteun festivalzomer redden? "Als ze hun festivalwei niet mogen uitverkopen, zullen sommigen er gewoon niet aan beginnen"
Vlaanderen brengt 60 miljoen euro steun in stelling om de festivalzomer te redden. Zal dat volstaan? In de sector heerst zenuwachtigheid. "De financiële steun is welkom, maar we snakken vooral naar duidelijkheid. Vooral over hoeveel bezoekers we mogen toelaten." Al weken woeden achter de schermen discussies. De uitkomst daarvan zal bepalen hoe bruisend onze festivalzomer écht wordt.
Lees verder

Zwijgakkoord legt Vlaams Parlement aan banden, tot ongenoegen van sommige parlementsleden: "veel macht uit handen gegeven aan regering"
Parlementsleden van de meerderheid mogen in het Vlaams Parlement geen voorstellen van decreet of resolutie indienen zonder voorafgaand akkoord in die meerderheid. Dat zogenaamde zwijgakkoord is afgesproken tussen de coalitiepartners CD&V, N-VA en Open Vld bij de vorming van de Vlaamse regering en moet de parlementsleden van de meerderheid in de pas doen lopen, zo schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

De Bruyne heeft individueel training hervat: comeback in het beste geval mogelijk in de Champions League
Kevin De Bruyne zit op schema. Bij Manchester City sluiten ze niet uit dat hij zijn comeback maakt voor de Champions League-confrontatie tegen Mönchengladbach in 14 dagen.
Lees verder

B-aandeelhouder Étienne Davignon over de financiële toekomst van Anderlecht: "Meneer Coucke is zéér belangrijk, maar ook wij zijn geen tuinkabouters"
De aandelenkwestie bij Anderlecht blijft beroeren. Deze keer doet Étienne Davignon (88) zijn zeg. De diplomaat beweert enerzijds dat de grootste spanningen verdwenen zijn en dat er sowieso een oplossing komt, maar dat zal schijnbaar niet zijn omdat de B-aandeelhouders zomaar de portefeuille opentrekken, waar fans en management wel op hopen. Sterker nog: Davignon zegt dat "uitgaande toptransfers in de zomer onvermijdelijk zijn".
Lees verder