Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 februari 2021

Twee verdachten geven zich aan na steekpartij die jonge vader (22) het leven kost

HLN
Twee verdachten geven zich aan na steekpartij die jonge vader (22) het leven kost
De politie heeft twee personen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van Jason Tollenaers (22) uit Zonhoven. Hij werd zondagavond neergestoken op een parking in Bocholt en overleed later in het ziekenhuis. Zijn familie blijft intussen met een pak vragen achter.
Lees verder

Trip Down Memory Lane: Veerle & Sven uit 'Blind Getrouwd' praten over hun familie: "Ik heb geen gelukkige jeugd gehad"
In 'De Trip Down Memory Lane' leert de kijker de deelnemers van 'Blind Getrouwd' nog beter kennen. Samen met de experten blikken ze terug op hun verleden aan de hand van persoonlijke foto's en video's. Deze week zijn Sven (50) en Veerle (56) aan de beurt, en zij hebben een heel andere jeugd gehad.
Lees verder

Johan Verstreken (56) laat in zijn portemonnee kijken: "Na de scheiding van mijn ouders leefden we in armoede"
Johan Verstreken (56), gewezen presentator en politicus en nu mediaconsultant, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. Hij vertelt in onze rubriek Centen en percenten openhartig hoe hij met geld omgaat, welke financiële lessen hij geleerd heeft en waar hij in investeert. "Ik heb tot mijn 32ste bij mijn ma naast de deur gewoond. Op die manier heb ik veel centen aan de kant kunnen zetten."
Lees verder

Trip Down Memory Lane: Veerle & Sven uit 'Blind Getrouwd' praten over hun familie: "Ik heb geen gelukkige jeugd gehad"
In 'De Trip Down Memory Lane' leert de kijker de deelnemers van 'Blind Getrouwd' nog beter kennen. Samen met de experten blikken ze terug op hun verleden aan de hand van persoonlijke foto's en video's. Deze week zijn Sven en Veerle aan de beurt, en zij hebben een heel andere jeugd gehad.
Lees verder

Say yes to the vintage dress: tweedehands trouwmode is in opmars
Something old, something new: dat is de traditie bij trouwfeesten. En dat beperkt zich niet langer tot een geërfde kousenband of oorbellen. Ook tweedehands trouwjurken zijn bezig aan een opmars. Kijk maar naar de bekende modeblogger Paulien Riemis: zij begint aan een nieuw avontuur waarbij ze pre-loved jurken verkoopt. "Het is zonde om een prachtige trouwjurk één keer te dragen en daarna te laten verkommeren in een kleerkast."
Lees verder

In beeld: prachtig ijsspektakel rond Niagara-watervallen
De grote kou in delen van de Verenigde Staten en Canada zorgt al weken voor een prachtig natuurschouwspel. De omgeving van de wereldberoemde Niagara-watervallen is helemaal bevroren met prachtige ijsformaties tot gevolg.
Lees verder

KOERS KORT. E3 Saxo Bank Classic stelt nieuwe affiche voor - Intermarché-Wanty Gobert verkent woensdag Omloop-parcours
Na een jaartje afwezigheid staat de E3 Saxo Bank Classic (26/3) in Harelbeke dit jaar weer op de WorldTour-kalender. Zoals de traditie het wil pakt de koers ook dit jaar weer uit met een opvallende affiche. De banner is een verwijzing naar bloemenmeisje Germaine, die dit jaar van thuis uit de koers moet volgen.
Lees verder

"Brildragers raken tot drie keer minder besmet met coronavirus"
Brildragers raken tot drie keer minder besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit een studie uit India. Volgens wetenschappers raken zij veel minder hun ogen aan, waardoor de kans op besmetting ook significant daalt.
Lees verder

Israëlische kust zit na 'ecologische ramp' over tientallen kilometers onder de teer
Israël heeft zondag voor onbepaalde tijd al zijn stranden aan de Middellandse Zee gesloten, nadat de kust daar over tientallen kilometers besmeurd is geraakt met teer. De olie is vermoedelijk ergens in de voorgaande dagen in zee gedumpt of gelekt door een olietanker.
Lees verder

'Albatros'-acteur Benny Claessens heeft geen begrip voor Bart De Pauw: "Ik schaam me in zijn plaats"
De rol van dwarsligger Geoffrey in 'Albatros' is hem op het lijf geschreven, al is Benny Claessens (39) met de jaren milder geworden. Onder meer voor zichzelf, want hij heeft zelf ook jaren geworsteld met zijn gewicht. "Mensen bekijken je alsof je regelrecht van Satan afstamt als je dik bent." Maar voor de man die hem zeventien jaar geleden bij het grote publiek introduceerde in 'Het Geslacht De Pauw' toont Benny geen begrip. "Dat Bart niet eens een sorry over zijn lippen krijgt tegenover die vrouwen, vind ik bijna onmenselijk."
Lees verder

Ruim 800 knelpunten op schoolroutes op gewestwegen in kaart gebracht
De afgelopen weken hebben 179 Vlaamse steden en gemeenten in totaal 801 knelpunten op schoolroutes op gewestwegen in kaart gebracht. In heel veel gevallen vragen de lokale besturen om ingrepen rond oversteekplaatsen, zebrapaden en verlichting. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) gaat aan de slag met de gegevens en vraagt aan het Agentschap Wegen en Verkeer "om de gevraagde maatregelen zo snel mogelijk uit te voeren".
Lees verder

Katholiek Onderwijs wil zo snel mogelijk tweede en derde graad weer voltijds op schoolbanken
Als het van topman van het Katholiek Onderwijs Lieven Boeve afhangt, moeten leerlingen van de tweede en derde graad zo snel mogelijk weer voltijds naar school kunnen. Hij zal die concrete vraag vanavond tijdens het corona-overleg expliciet op tafel leggen. Belangrijk voor de jongeren, maar ook de voor scholen zelf, verklaarde hij aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Jobverlies neemt sterk toe in 2021: coronacrisis blijft Belgische kmo's parten spelen
Voor de Belgische kmo's is het jaar slecht gestart: voor het eerst in twee jaar tijd is er in de maand januari sprake van jobverlies. Dat blijkt uit een analyse van HR-bedrijf SD Worx. Zij bekeken de cijfers van meer dan 21.000 Belgische kmo-werkgevers in de privésector over de laatste twee jaar. De klappen vallen vooral in sectoren waar veel arbeiders werken.
Lees verder

Katholiek Onderwijs wil zo snel mogelijk tweede en derde graad weer voltijds op school
Als het van topman van het Katholiek Onderwijs Lieven Boeve afhangt, moeten leerlingen van de tweede en derde graad zo snel mogelijk weer voltijds naar school kunnen. Hij zal die concrete vraag vanavond tijdens het corona-overleg expliciet op tafel leggen. Belangrijk voor de jongeren, maar ook de voor scholen zelf, verklaarde hij aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Naar radiostations over heel de wereld luisteren? Het kan met Radio Garden
Ooit al willen luisteren naar popmuziek in Rusland of rockmuziek in Taiwan? Het is mogelijk met Radio Garden, een app die 30.000 radiostations over heel de wereld verzamelt en nog populairder is sinds de coronacrisis.
Lees verder

Vier hulpverleensters doodgeschoten in Pakistan
In het noordwesten van Pakistan hebben schutters minstens vier vrouwen doodgeschoten die werkten voor een Pakistaanse ngo. De ngo is actief in de strijd tegen armoede.
Lees verder

OPROEP. Kreeg u het voorbije jaar corona en voelt u daar vandaag nog de gevolgen van?
Bij de ene blijft het bij een kuchje dat een week aanhoudt, terwijl de andere er maanden later nog altijd heel erg ziek van is. Het Laatste Nieuws wil de verhalen en de gezichten achter de coronabesmettingen laten zien, en daarvoor zijn we op zoek naar mensen die het voorbije jaar besmet zijn geraakt met het virus.
Lees verder

Leider David Dekker laat vader Erik zweten in UAE Tour: "Sinds mijn 7de ben ik 'de zoon van'. Maar daar heb ik geen last van"
David Dekker (23), zoon van Erik, debuteert in de UAE Tour indrukwekkend in het profpeloton. Hij werd gisteren in een zware waaierrit direct tweede achter Mathieu van der Poel. Na diens plotselinge vertrek uit de koers gaat hij vandaag als leider van start in de tijdrit van 13 kilomter. Over vader Erik: "Op een heel fijne manier beleven we samen mijn carrière."
Lees verder

Dan toch geen scheiding: zanger Ne-Yo en zijn vrouw verwachten derde kindje
Het kan snel verkeren in showbizzland. Amper een jaar nadat de Amerikaanse zanger Ne-Yo (41) en zijn vrouw Crystal Renay (34) hun scheiding openbaar maakten, hebben ze een nieuwe aankondiging gedaan. Het koppel is in verwachting van hun derde kindje samen.
Lees verder

Kandidaat-voorzitter Victor Font: "Technisch gezien is Barcelona bankroet"
FC Barcelona verkeert tegenwoordig in zwaar weer. Sportief loopt het niet - getuige de 1-4-pandoering tegen PSG - en ook financieel zit de club in slechte papieren. Kandidaat-voorzitter Victor Font zegt bij BBC zelfs te overwegen om 49% van de club te verkopen, iets waar tegenstanders Joan Laporta en Toni Freixa niets van willen weten. Ook Lionel Messi en de toekomstige Europese 'Super League' komen aan bod.
Lees verder