Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 februari 2021

Turncoach die Amerikaanse ploeg naar goud leidde op Spelen pleegt zelfmoord na 24-voudige aanklacht

HLN
Turncoach die Amerikaanse ploeg naar goud leidde op Spelen pleegt zelfmoord na 24-voudige aanklacht
John Geddert, de coach van de Amerikaanse olympische turnploeg op de Olympische Spelen van Londen in 2012, is donderdag dood aangetroffen. Dat hebben Amerikaanse autoriteiten gemeld. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.
Lees verder

Zwarte Europese avond voor Belgische clubs is ook pijnlijke zaak voor Europese coëfficiënt: hoe precair is de situatie?
De exit van zowel Antwerp als Club zet België onder druk in de coëfficiëntenranking die beslist over de toewijzing van Europese tickets. Pijnlijke zaak, zeker met de toekomstige hervormingen van het Europese voetbal in het achterhoofd.
Lees verder

De gastronomische Belgen van AG2R-Citroën: "Wat een pintje is voor de wielerfan, is koffie voor mij"
Vasten en afzien kunnen ze, maar lekker eten en drinken, dat kennen ze ook. Wij serveren u: het driesterrenmenu van AG2R-Citroën. Met een veel te bescheiden hobbykok, een koffieverslaafde en een bierbrouwer. Schol, en smakelijk. "Ik ben overtuigd dat een atleet beter te veel eet dan te weinig."
Lees verder

INTERVIEW. Tom Smith van Editors droomt van Rock Werchter ondanks corona en Brexit: "België is ons véél te dierbaar"
"Als Herman Schueremans Rock Werchter naar september kan verplaatsen, komen we. Met àlle toeters en bellen." Editors-frontman Tom Smith (39) laat zijn band niet kisten door de Brexit en het bijhorende artiestenvisum. "We voelen ons zwaar gediscrimineerd en we zullen onnodig veel geld moeten betalen om onze crew, twee tourbussen en twee vrachtwagens tot bij jullie te krijgen", vertelt hij. "Maar we leggen ons niet zomaar neer bij hetgeen enkele fuckers beslist hebben. Jullie Belgen zijn ons veel te dierbaar."
Lees verder

OVERZICHT. België rondt kaap van 22.000 coronadoden, besmettingen stijgen met 24 procent. Geert Molenberghs reageert in HLN LIVE.
Er zijn in ons land nu al meer dan 22.000 mensen aan het coronavirus overleden. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Net als de voorbije dagen ging het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames verder de hoogte in.
Lees verder

Hondenuitlater Lady Gaga neergeschoten, 2 hondjes ontvoerd: zangeres looft beloning van 500.000 dollar uit
Ryan Fischer (30), de hondenuitlater van popzangeres Lady Gaga, is woensdagavond op straat neergeschoten in Hollywood. Hij kreeg vier kogels in de borst, waarna twee van de drie hondjes van Gaga gestolen werden door de daders. De zangeres heeft een beloning van 500.000 dollar uitgeloofd voor wie meer informatie kan bezorgen over de misdaad.
Lees verder

OVERZICHT. België rondt kaap van 22.000 coronadoden, besmettingen stijgen met 24 procent
Er zijn in ons land nu al meer dan 22.000 mensen aan het coronavirus overleden. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Net als de voorbije dagen ging het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames verder de hoogte in.
Lees verder

Boete van 6,6 miljoen dollar voor Boeing wegens veiligheidsinbreuken
De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA heeft vliegtuigbouwer Boeing een boete van 6,6 miljoen dollar opgelegd wegens veiligheidsinbreuken. Zo zou het bedrijf zich onder andere qua veiligheidseisen niet aan een schikking uit 2015 hebben gehouden.
Lees verder

Anderlecht-CEO Donvil stelt fans gerust: "Ben geen supporter van Standard"
De gps zal niet nodig zijn. Anderlecht-CEO Jos Donvil heeft een verleden als sponsor op Sclessin, wat de achterban maar matig kon smaken. Donvil heeft de fans evenwel gerustgesteld: "Ik ben geen supporter van Standard."
Lees verder

Pommelien Thijs brengt single uit met Kraantje Pappie
Na haar nummer 1-hit met Nederlander Jaap Reesema gaat Pommelien Thijs (19) opnieuw de oranje tour op. De #LikeMe-ster heeft een single ingeblikt met Kraantje Pappie en Kris Kross Amsterdam.
Lees verder

Rapport Amnesty International bloedbad in Ethiopië: "Naar schatting honderden burgers gedood"
Het leger van Eritrea heeft honderden burgers gedood in de Ethiopische stad Axum, stelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Het bloedbad in het Noord-Ethiopische conflictgebied Tigray zou hebben plaatsgevonden in november.
Lees verder

Hoe 'oldtimer' Club Brugge een blitse sportwagen werd: van miljoenen verlies naar succesvol voetbalbedrijf dat de beurs op wil
Tien jaar geleden was Club Brugge als een oldtimer - rijk verleden, maar het geraakte niet meer vooruit. Bart Verhaeghe maakte er een moderne sportwagen van. De beursstap moet daar nog eens een turbo onder zetten. België is te klein geworden voor Club.
Lees verder

Twitter wil met meer reclame omzet in drie jaar verdubbelen
Techbedrijf Twitter wil zijn jaaromzet in de komende drie jaar verdubbelen tot 7,5 miljard dollar. Daarvoor kijkt het bedrijf vooral naar advertenties en het aantrekken van meer gebruikers. Ook denkt Twitter aan abonnementen op zijn app voor professionele gebruikers, Tweetdeck.
Lees verder

Motivatiepsycholoog: "Laat mentaal welzijn niet het excuus zijn om de deur volledig open te zetten"
Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) waarschuwt voor verregaande versoepelingen op het overlegcomité dat vandaag zal doorgaan. Het is belangrijker dat er een denkkader wordt aangereikt dat een houvast biedt en de noodzaak van de maatregelen benadrukt. "Laat mentaal welzijn niet het excuus zijn om de deur volledig open te zetten."
Lees verder

Winter is terug in het land: dit weekend vaak zonnig met 's nachts temperaturen onder het vriespunt
De dag start grijs en met soms wat regen in het centrum en oosten. In het noordwesten is het al droog met opklaringen. Na de middag wordt het ook in het zuidoosten droog. "Zelfs zonnig op veel plaatsen", zegt onze weerman Frank Duboccage. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge venen en 11 graden in Vlaanderen. Er staat een zwakke tot matige noordenwind. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Sandy Walsh (KVM) meest beslissende rechtsback in 1A: "Dit is mijn beste seizoen ooit"
Sandy Walsh (25) is de meest beslissende rechtsback van 1A. Drie goals en drie assists in achttien wedstrijden. "Dit had ik niet verwacht", zegt hij. En naast zijn sterke prestaties kreeg Walsh deze week nóg goed nieuws te horen.
Lees verder

Waarom wil Club naar de beurs? Hoe ziet de aandelenstructuur eruit? En is het slim om te beleggen in blauw-zwart? Al uw vragen beantwoord
Als eerste Belgische voetbalclub wil Club Brugge naar de beurs. Groot gelijk, zeggen economen, want daar kan de competitieleider gewoon een zak gratis geld ophalen. Gaan andere clubs hun voorbeeld volgen? En vooral: is het slim om aandelen te kopen van blauw-zwart? Beursexpert Pascal Paepen en sporteconoom Thomas Peeters beantwoorden 7 prangende vragen.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet Covid-19 Club Brugge nekken: "Niets is opgewassen tegen die vijand. Geen enkele winnaarsmentaliteit"
Horrorscenario in Jan Breydel. Nadat Covid-19 de ene uppercut na de andere uitdeelde aan Club Brugge, ging Dinamo Kiev voor de knock-out. Onze chef voetbal zag het licht in Europa uitgaan voor onze clubs. "Er dient dringend strategisch werk gemaakt te worden van het product-Belgisch voetbal."
Lees verder

Toptalent Dwomoh (16) naar de B-kern gestuurd bij RC Genk
De 16-jarige Pierre Dwomoh, één van de grootste talenten bij Racing Genk, is voor onbepaalde tijd naar de B-kern verwezen. De club neemt die beslissing na een woordenwisseling tussen Dwomoh en beloftentrainer Hans Somers tijdens de rust van een oefenpartij tegen Seraing, afgelopen dinsdag. (KDZ)
Lees verder

Jaap Reesema verwelkomt derde zoon: "Niet gepland, maar een wonder"
Jaap Reesema (36) en zijn echtgenote Kim Kötter (38) hebben hun derde kindje verwelkomd. Het ventje heeft de naam Ted gekregen, die voor het stel een speciale betekenis heeft. "We zijn intens verliefd", schrijft Kim op Instagram.
Lees verder