Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 februari 2021

Treinen in Nederland blijven de hele dag stilstaan door aanhoudend winterweer

HLN
Treinen in Nederland blijven de hele dag stilstaan door aanhoudend winterweer
De treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan zondag de rest van de dag niet meer rijden. NS en ProRail hebben daartoe besloten vanwege het aanhoudende winterweer. Het luchtverkeer is in Nederland eveneens verstoord. Later op de dag volgt meer informatie over het treinverkeer op maandag. Ook in Duitsland zijn er in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen problemen op de weg en op het spoor door de hevige sneeuwval.
Lees verder

Na alle onrust op Île d'Yeu door hun verbouwingen: welke buitenverblijven bezitten koning Filip en Mathilde?
Dagenlang in cocktailbars hangen op exotische stranden? Daar heb je ons vorstenpaar nooit een plezier mee gedaan. Koning Filip (60) en Mathilde (48) verkiezen al jarenlang het eilandje Île d'Yeu – amper 23km2 groot –, als favoriete vakantiebestemming, al is daar nu pas écht veel om te doen. Zo leiden de verbouwingen aan hun vakantiehuis tot ophef: de lokale gemeenteraad protesteert tegen de plannen om het complex uit te breiden met een verblijf voor de koninklijke lijfwachten. Het doet meer dan ooit de vraag rijzen: welke vakantieverblijven bezitten koning Filip en Mathilde eigenlijk?
Lees verder

Leicester wil Youri Tielemans belonen met forse opslag en langer contract
Loon naar werken. Leicester City wil het contract van Youri Tielemans (23) graag openbreken. Brendan Rodgers bevestigt: "We willen zijn overeenkomst héél graag verlengen."
Lees verder

Clubs doen er alles aan om velden sneeuwvrij te krijgen, Pro League: "In principe geen probleem om te spelen"
België ligt onder een wit pak sneeuw, wat betekent dat voor het voetbal? De thuisspelende clubs in de hoogste klasse doen er momenteel alles aan om de velden speelklaar te krijgen. Een pluspunt: Gent, Genk en Beerschot beschikken over veldverwarming. Charleroi dan weer niet. De Pro League verwacht dat alle matchen gewoon doorgaan zoals gepland.
Lees verder

Animo na Standard-OHL: Leye hekelt speelstijl en "cinema" van Leuvenaars, Brys grijnst
Animo op de persconferentie na Standard- OH Leuven. Marc Brys en Mbaye Leye stonden lijnrecht tegenover mekaar. De Standard-coach hekelde de manier van voetballen van OHL, Brys grijnsde eens vanachter zijn mondmasker. Een impressie.
Lees verder

Nederlanders overspoelen Decathlon om sneeuwspullen te kopen: politie komt sensibiliseren (maar deelt geen pv's uit)
In de Turnhoutse vestiging van Decathlon was het zaterdag een komen en gaan van Nederlanders, die allerlei sneeuwgerelateerde spullen kwamen kopen. De politie regio Turnhout stuurde een ploeg ter plaatse om onze noorderburen op de coronaregels te wijzen. Hoewel niet-essentieel grensverkeer niet toegelaten is, werden geen pv's opgesteld.
Lees verder

Wat is een koudegolf juist en waarom is dat zo zeldzaam?
Deze week maken we mogelijk een koudegolf mee, kondigt onze weerman Frank Duboccage aan. Dat verschijnsel is veel zeldzamer dan een hittegolf. De laatste keer dat er een koudegolf over ons land trok, is alweer negen jaar geleden. Wat is dat fenomeen precies en waarom is het zo zeldzaam?
Lees verder

Geen idee wat te kopen voor valentijn? Bekijk onze ultieme geschenkgids voor grote en kleine budgetten
Of je je geliefde nu twee maanden, twee jaar of twee decennia kent, valentijn mag je niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het is het uitgelezen moment om te laten zien hoeveel je partner voor je betekent. Er zijn natuurlijk duizend-en-een manieren om hem of haar te verrassen, maar een cadeautje is alvast een goed begin. Dit is onze ultieme geschenkgids voor hem en haar, voor jong en oud en voor élk budget, met een focus op Belgische merken.
Lees verder

LIVE (13u30). Weinig verrassingen bij Antwerp, bij Beerschot speelt nieuwkomer Radic
• Speeldag 24 Jupiler Pro League
Lees verder

Maureen Vanherberghen en Sieg De Doncker kondigen zwangerschap aan: "Held onderweg"
Qmusic-dj Maureen Vanherberghen (33) en haar vriend, VTM-presentator Sieg De Doncker (32), zijn in blijde verwachting. Het is voor beiden hun eerste kindje.
Lees verder

Iran wil dat VS eerst sancties opheffen voordat het zich engageert voor nucleair akkoord
De Verenigde Staten moeten eerst de sancties tegen Iran volledig opheffen vooraleer Teheran zich opnieuw engageert in het kader van het internationaal nucleair akkoord. Dat heeft de Iraanse geestelijke leider Ali Khamenei gezegd tijdens een televisietoespraak.
Lees verder

Journalist Evelien over haar ingrijpende ontdekkingstocht: "Als 'dragking' genas ik van mijn trauma's en liefdesverdriet"
Dragqueens kent iedereen, maar je leest het goed: we verdiepen ons dit keer in 'dragkings'. Verschillende gebeurtenissen hebben de ontdekkingstocht van journaliste Evelien Delgouffe in gang gezet. Een liefdesbreuk, ongewenste intimiteiten en Beyoncé. Allen hebben ze ertoe geleid dat ze haar vrouwelijkheid te gepasten tijde aan de kant zet en op zoek gaat naar antwoorden. "Van dragkings wordt vaak gedacht dat ze louter een karikatuur van de man uitbeelden. Maar het gaat zoveel dieper."
Lees verder

LIVE. Weinig verrassingen bij Antwerp, bij Beerschot speelt nieuwkomer Radic
• Speeldag 24 Jupiler Pro League
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Wie trotseert het best de sneeuw in Lille?
Het veldritseizoen loopt stilaan op z'n einde, maar er staan nog een aantal lekkernijen op het menu. Te beginnen met de Krawatencross in Lille, die voor de gelegenheid op een wit sneeuwtapijt gereden wordt. Thuisrijder en titelverdediger Wout van Aert is er - net als Mathieu van der Poel - niet bij, maar de andere toppers tekenen wel present. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

Van Quickenborne over niet-essentiële reizen: "Wie betrapt wordt, krijgt boete én moet onmiddellijk rechtsomkeer maken"
Met de krokusvakantie in aantocht, zet minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) de puntjes op de i. "Niet-essentiële reizen mogen echt niet. Wie toch probeert te vertrekken en betrapt wordt, krijgt een boete en moet rechtsomkeer maken", klinkt het in de studio van VTM Nieuws. Volgens de minister zal de politie extra controles uitvoeren aan grensovergangen.
Lees verder

LIVE. Veel strijd, maar vooralsnog geen kansen in Antwerpse derby
• Speeldag 24 Jupiler Pro League
Lees verder

Dé ultieme tips tegen de vrieskoude: "Vaseline op de rubbers van je deuren smeren? Doe dat alsje­blieft nooit"
Heb jij ook veel minder met je auto gereden dan anders de laatste maanden? Je bent niet de enige: door de lockdowns stonden veel wagens langer stil. Niet ideaal nu de temperaturen weer richting het vriespunt zakken. Hoe kan je je auto nu het best wapenen tegen stilstand en koude? Er circuleren veel trucjes over, onze autojournalist Joost Bolle scheidt het kaf van het koren. "Het klopt niet dat je veel moet rijden om je batterij fit te houden."
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Maaike Cafmeyer: "We hebben jou en je klaterende schaterlach meer dan ooit broodnodig"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Maaike Cafmeyers, die in 'Mijn Slechtste Beste Vriendin' het mooie weer maakt. "Nooit een strakgetrokken babe of bekakte diva maar een prettig gestoord buitenbeentje met het hart op de West-Vlaamse tong."
Lees verder

Van klopgeesten tot onthoofde koninginnen: in deze kastelen van de Britse royals spookt het
Wonen in een kasteel, het heeft iets sprookjesachtig. Maar sprookjes kunnen snel veranderen in een nachtmerrie wanneer geesten en spoken er de rust komen verstoren. Je gelooft erin of niet, maar paranormale onderzoekers zijn ervan overtuigd dat elk kasteel dat in handen is van de Britse koninklijke familie zijn eigen geest heeft. Of meer dan één zelfs. "Spoken verschijnen soms op plaatsen die een verband hebben met hun leven en familie. We willen meestal niets met de doden te maken hebben, maar de geesten moeten misschien nog onafgemaakte zaken met ons afhandelen", zegt Michael Cohen, die zich al jaren bezighoudt met paranormale verschijnselen. In deze koninklijke kastelen voelen spoken en geesten zich alvast thuis.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Sterke Sanne Cant pikt aan bij Betsema, Brand op achterstand
Het veldritseizoen loopt stilaan op z'n einde, maar er staan nog een aantal lekkernijen op het menu. Te beginnen met de Krawatencross in Lille, die voor de gelegenheid op een wit sneeuwtapijt gereden wordt. Thuisrijder en titelverdediger Wout van Aert is er - net als Mathieu van der Poel - niet bij, maar de andere toppers tekenen wel present. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder