Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 februari 2021

Tom Brady (43) wint met Tampa Bay Buccaneers voor zevende keer Super Bowl

HLN
Tom Brady (43) wint met Tampa Bay Buccaneers voor zevende keer Super Bowl
Tampa Bay Buccaneers heeft de 55ste editie van de American footballfinale Super Bowl gewonnen. In de finale werd Kansas City Chiefs met 31-9 verslagen. Quarterback Tom Brady (43) pakte een historische zevende titel.
Lees verder

Eline De Munck (33) en Michaël R. Roskam (48) vinden liefde bij elkaar (al wordt het de komende maanden een latrelatie)
Vlaanderen is een showbizzkoppel rijker. Zakenvrouw en voormalig tv-gezicht Eline De Munck (33) heeft haar hart verloren aan regisseur Michaël R. Roskam (48), bekend van onder meer 'Rundskop'.
Lees verder

Domper voor Club: Clinton Mata wellicht out voor bekerclash tegen Antwerp
De kans dat Clinton Mata fit geraakt voor de bekerclash tegen Antwerp FC is klein. Mata liep zaterdagavond een knieblessure op, na een onschuldig contact. Hij bleef evenwel verder spelen. "Clinton heeft veel last", zuchtte Clement. "Spijtig dat hij tijdens de wedstrijd niets gezegd heeft, anders had ik hem gewisseld." Mata onderging gisteren bijkomende onderzoeken, maar vooralsnog is het wachten op dat resultaat. De vrees bij Club is evenwel dat Mata enkele wedstrijden out zal zijn.
Lees verder

Flipkens in twee sets onderuit tegen Venus Williams, ook Benaventure meteen huiswaarts
Kirsten Flipkens (WTA-90) is er in Melbourne niet in geslaagd zich voor de tweede ronde van het Australian Open te plaatsen. In de Margaret Court Arena moest de 35-jarige Kempense na 1 uur en 32 minuten met 7-5 en 6-2 de duimen leggen voor de Amerikaanse veterane Venus Williams (WTA-81).
Lees verder

Flipkens verliest in twee sets van Venus Williams, ook Benaventure meteen huiswaarts
Kirsten Flipkens (WTA-90) is er in Melbourne niet in geslaagd zich voor de tweede ronde van het Australian Open te plaatsen. In de Margaret Court Arena moest de 35-jarige Kempense na 1 uur en 32 minuten met 7-5 en 6-2 de duimen leggen voor de Amerikaanse veterane Venus Williams (WTA-81).
Lees verder

OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames op week tijd met 11 procent gestegen, besmettingen stijgen niet meer
Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land is op een week tijd met elf procent gestegen. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal besmettingen daalt wel voor de vierde dag op rij licht, de sterftecijfers dalen nog feller.
Lees verder

Australische journaliste in China aangehouden wegens delen van staatsgeheimen
Een Australische journaliste die zes maanden geleden in China werd opgepakt, is volgens de Australische regering formeel aangehouden vanwege "het illegaal verstrekken van staatsgeheimen in het buitenland". Cheng Lei werkte voor de Engelstalige Chinese staatszender CGTN en zat sinds 14 augustus zonder duidelijke reden vast.
Lees verder

Dikke, de Limburgse rapper die vanuit het niets op 1 belandde in Ultratop: "Ik doe het met één doel: zorgen voor mijn ouders"
Zijn artiestennaam is Dikke, de titel van zijn cd is '130 Kilo' en ook figuurlijk zou Mohamed Eddahbi Agounad (23) wel eens een zwaargewicht kunnen worden in de Belgische muziek. Zijn debuutalbum kwam binnen op nummer 1 in de Ultratop: niet slecht voor een Limburgse mijnwerkerszoon die nog bij papa en mama woont en zijn studies Transport en Logistiek combineert met een job in een boetiek. "Ik doe het allemaal met één ultiem doel voor ogen: zorgen voor mijn ouders."
Lees verder

ANNO 2021. Ex-sportpresentator Robin Janssens: "Na het faillissement viel er een druk van mijn schouders"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Robin Janssens (50), ex-presentator van sportprogramma's bij VRT en VTM, en nu zaakvoerder bij hamburgerketen 'Burgerij'. "Wanneer ik lees dat Eric Goens op het open kanaal van Play Sports een aantal mooie reeksen zal maken, kriebelt het."
Lees verder

Sjoerd vertelt in 'Da's Liefde' hoe hij een luisterspel voor z'n Jess in elkaar bokste: "Het mooiste wat iemand ooit voor mij heeft gedaan"
Wanneer Jess voor twee maanden naar Indonesië verhuist, bokst Sjoerd een luisterspel voor haar in elkaar. In 'Da's Liefde' vertellen ze hoe dat ging.
Lees verder

Kruim van Belgische muziekwereld krijgt eerbetoon van collega's in 'The Best Of': "Benieuwd hoe onze songs écht gespeeld moeten worden"
Het VTM-programma 'Liefde voor muziek', dat komende maandag opnieuw begint, krijgt een muzikaal broertje. In 'The Best Of' worden straffe Belgische artiesten als De Kreuners, Axelle Red, Gorki en Dimitri Vegas & Like Mike geëerd door collega's, die hun populairste nummers, uitgekozen door de kijkers, live zullen brengen. Gastvrouw wordt An Lemmens.
Lees verder

Joris Hessels maakt balans op in 'De Weekenden'
De voorbije weken konden we in het tweede seizoen van 'De weekenden' opnieuw het wel en wee van acht mensen volgen, die een jaar lang hun leven filmden. In de laatste aflevering maakt presentator Joris Hessels (40) vanavond de balans op.
Lees verder

Idool-winnaar Dean verkoopt kunstwerk in 'Stukken Van Mensen'
Er duikt vanavond een oude bekende op in 'Stukken van mensen' op Play4. Dean Delannoit (32), die in 2007 nog de wedstrijd 'Idool' won, probeert een werk van de Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen te verkopen.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen dalen het meest in Limburg, stijging nog het hoogst in Namen. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus stijgt niet meer. Over de provincies heen zijn er grote verschillen, met een stijging van bijna 30 procent in Henegouwen, en een daling van 17 procent in Limburg. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Hoe hoog mag Elise Mertens mikken op Australian Open? "Een grandslamtitel? Alles is mogelijk!"
Elise Mertens begint morgen als het nieuwe nummer zestien van de wereld aan haar vierde Australian Open. En met veel vertrouwen, na haar zesde WTA-titel uit haar carrière. Hoe ver reiken de mogelijkheden van onze Belgische nummer één in Melbourne? Mertens: "Alles is mogelijk!"
Lees verder

Kompany dolt op persconferentie: "Zeg eens wat jíj ervan vond. Ik méén het"
Vincent Kompany was wat vroeger dan John van den Brom op de persconferentie. De coach van RSCA moest even wachten op de Nederlander en dat heeft het aanwezige journaille in Genk geweten. "Wat vonden jullie van de match? (lacht) Ik méén het, hé. Zeg het eens."
Lees verder

Twee uur aanschuiven na brandende vrachtwagen op E313
Vanmorgen rond 6 uur kwam een vrachtwagen tot stilstand op de E313 omdat de remmen van de oplegger waren vastgelopen.
Lees verder

Een minuut stilte met Joe Biden, een gedicht van Amanda Gorman en een peperdure Halftime Show: dit was de Super Bowl 2021
Zondagavond vond het grootste sportevenement van het jaar plaats: de Super Bowl. Zoals elk jaar werd het een sportieve avond - spoiler: de Tampa Bay Buccaneers mochten met de overwinning naar huis - maar waren het vooral de optredens waarover gepraat werd. Met The Weeknd als hoofdartiest was spektakel alvast verzekerd.
Lees verder

Greet De Keyser in de VS: "Het proces tegen Trump zou als een boemerang kunnen terugkeren voor de Democraten"
Het is zondag en Donald Trump staat ontspannen op zijn eigen golfterrein. Niet slecht voor een man die de volgende dagen opnieuw door de mangel moet van politiek vertoon en oprechte pogingen om hem te veroordelen voor de leugens en uiteindelijk de aanval op het Capitool. Opvallend, de zenuwen zijn veel meer gespannen bij de Democraten dan bij Republikeinen. Waarom? Omdat het tweede impeachmentproces weleens als een boemerang zou kunnen terugkeren.
Lees verder

Nederlanders vinden geen krant in de brievenbus vandaag: "Te gevaarlijk om de weg op te gaan, zeker voor bezorgers"
Vrijwel alle ochtendbladen van Nederland worden maandagmorgen niet bezorgd. De Nederlandse Nederland vinden het bezorgen van gedrukte kranten vanwege de extreme weersomstandigheden niet verantwoord.
Lees verder