Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

Thibaut Courtois over Hazard: “Eden is terug zijn gelukkige zelve”

HLN
Thibaut Courtois over Hazard: "Eden is terug zijn gelukkige zelve"
Nieuwe clean sheet voor Thibaut Courtois tegen Atalanta. Al zat hij daar zelf voor weinig tussen. "Ik had amper werk", vertelde de Rode Duivel aan Gilles De Bilde. Zowel Courtois als Zidane hadden het ook over de situatie van Eden Hazard.
Lees verder

LIVE. "Nieuw advies GEMS laat nog geen ruimte voor versoepelingen" - Effectiviteit Pfizer-vaccins ook buiten proefomgeving aangetoond
Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in ons land blijft toenemen, net zoals de positiviteitsratio. Er sterven gemiddeld wel minder mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Biden draait deel van door Trump opgelegde visabeperkingen in VS terug
De Amerikaanse president Joe Biden heeft een presidentieel decreet van zijn voorganger Donald Trump ingetrokken dat het voor buitenlanders moeilijker maakte om in de Verenigde Staten te komen werken. Trump, die de beperkingen vorig jaar instelde, zei destijds dat hij dat deed om verdringing op de Amerikaanse arbeidsmarkt te voorkomen.
Lees verder

Biden draait visabeperkingen voor expats in VS terug
De Amerikaanse president Joe Biden heeft een presidentieel decreet van zijn voorganger Donald Trump ingetrokken dat het voor buitenlanders moeilijker maakte om in de Verenigde Staten te komen werken. Trump, die de beperkingen vorig jaar instelde, zei destijds dat hij dat deed om verdringing op de Amerikaanse arbeidsmarkt te voorkomen.
Lees verder

Club Brugge werkt aan beursgang
Als alles volgens plan verloopt, trekt voetbalclub Club Brugge nog voor de zomer naar de Brusselse beurs. Dat meldt De Tijd vandaag op basis van meerdere bronnen. De landskampioen zou de eerste Belgische club zijn die een beursnotering krijgt.
Lees verder

Ex-adviseur New Yorkse gouverneur Cuomo: "Hij kuste mij en stelde een potje strippoker voor"
De Amerikaanse Lindsey Boylan, voormalig medewerkster van de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo, zegt dat de Democratische politicus haar ooit zonder toestemming op de mond kuste. Boylan beschuldigde Cuomo al eerder van seksuele intimidatie, maar komt nu met ontluisterende details.
Lees verder

Moordverdachte in VS kookte hart van slachtoffer met aardappelen en serveerde het aan familie
In de Amerikaanse staat Oklahoma heeft een verdachte van een drievoudige moord een opmerkelijke bekentenis gedaan. Hij gaf toe dat hij het hart van een zijn slachtoffers uit haar lichaam gesneden had en het daarna, samen met aardappelen, aan zijn oom en tante wilde serveren. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
Lees verder

Brits onderzoek: cholesterolverlagers veroorzaken geen spierpijn
Cholesterolverlagende medicijnen veroorzaken geen spierpijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Dat is de conclusie van een nieuw Brits onderzoek, waarvan de resultaten verschenen in het British Medical Journal (BMJ).
Lees verder

Met dit plan wil de horeca op 1 april openen: controle op luchtkwaliteit, mondmaskers en 1 juli als dag van de bevrijding
Met het 'Safe Spring'-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden te openen. "Mensen blijven niet in hun kot, zien we meer en meer", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen."
Lees verder

De Grote Horeca-enquête van Telefacts NU: we verlangen naar een frisse pint op café en willen dat de horeca coronaproof georganiseerd wordt
Zeven op de tien Vlamingen wil zo snel mogelijk weer op restaurant en de helft van de bevolking verlangt naar een frisse pint op café. De nood is hoog, dat blijkt uit 'De Grote Horeca-enquête' die Telefacts NU liet uitvoeren bij 1.000 Vlamingen. Daaruit komt ook naar voren dat we nog steeds achter de sluiting van de horeca staan en dat we denken dat de prijzen na de lockdown met 12% zullen stijgen. Vanavond om 21u55 kan je alle resultaten zien in Telefacts NU. Wij lichtten al een tipje van de sluier op en zetten de opvallendste resultaten op een rij.
Lees verder

Met 50 miljoen gokken op recordpot van 210 miljoen: de waanzinnige cijfers achter EuroMillions
Wie tegen vrijdag weer een gok wil wagen op de EuroMillions-recordjackpot van 210 miljoen euro, zal lang niet alleen zijn. "Alleen al in België zullen zo'n 1,1 miljoen speelformulieren worden ingevuld", verwacht men bij de Nationale Loterij. Met de acht andere landen erbij rekent men zelfs op ruim 50 miljoen spelers. Meer dan ooit is EuroMillions een gigantische geldmachine. Alleen het voorbije halfjaar is al bijna 1,5 miljard (!) keer meegespeeld. Dit zijn de waanzinnige cijfers achter EuroMillions.
Lees verder

ONZE OPINIE. Waarom zou je niet de middelvinger opsteken als zelfs een voorzitter van een regeringspartij de regels open en bloot aan de laars lapt?
"Les bras m'en tombent", zei Paul Magnette. Dat klinkt eleganter dan het Vlaamse 'daar zakt mijn broek van af'. Maar dat was het gevoel bij de onthulling van Jean-Marc Nollet. De Ecolo-voorzitter respecteert de laatste weken de bubbel van één contact niet meer, zei hij 'pardoes' op de RTBF.
Lees verder

Sneller benoemd, maar ook sneller ontslagen. Hoe reageren leerkrachten zelf? "Niet te snel afscheid nemen van oudere leerkrachten"
Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) zorgt voor een omwenteling in het onderwijs. Jonge leerkrachten krijgen sneller hun vaste benoeming. En de zekerheid geldt niet meer eeuwig. Wie niet goed functioneert, kan sneller ontslagen worden. Het akkoord van de onderwijspartners moet echter eerst nog naar het Vlaams Parlement, waardoor uitstekende leerkrachten ook vandaag nog steeds uit de boot kunnen vallen.
Lees verder

'Mysterieuze man met corona' opgesloten in driesterrenhotel en 24 op 24 bewaakt door zes agenten
Een man die besmet is met Covid-19 en zich niet aan de veiligheidsregels houdt, is op bevel van burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) opgesloten in een driesterrenhotel in Aarschot. Hij wordt 24 uur per dag bewaakt door de politie, die absoluut moet vermijden dat de besmette man zijn kamer verlaat.
Lees verder

Militairen verdwijnen in verschillende fasen uit straatbeeld
De operatie 'Vigilant Guardian', de bewakingsopdracht van soldaten op straat, in luchthavens en andere strategische plaatsen, wordt in verschillende fasen afgebouwd. De militairen worden op termijn vervangen door politieagenten, aldus minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in een interview met Le Soir.
Lees verder

Katholiek Onderwijs: "Leervertraging wegwerken vereist inspanning op lange termijn"
De coronacrisis heeft vorig schooljaar voor een half jaar leervertraging gezorgd. Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen (KOV) heeft daarom een team van vijftien mensen de opdracht gegeven om de specifieke aanpak van de gevolgen op scholen te ondersteunen. "Die leerachterstand wegwerken wordt een werk van lange adem", zo klinkt de weinig verrassende conclusie van een perceptieonderzoek dat KOV in januari 2021 bij 1.515 leraren uit het basis- en secundair onderwijs uitvoerde.
Lees verder

COLUMN. "Iedereen herinnert zich die ene inspirerende leerkracht die hem of haar gevormd heeft. De mijne heette Giuseppe Panini"
Ex-editorialist Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Giuseppe Panini, die van de prentjes, niet die van de broodjes. Lees meer columns van Jan Segers in dit dossier.
Lees verder

Franky Van der Elst overschouwt het door corona geplaagde Club Brugge: "Vormer verkoopt geen zever"
"In mijn tijd waren er van die periodes waarin je wist: 'Het komt wel goed. De 'Caje' of Farina maakt er subiet wel ene.' Wel, dat straalt dít Club ook uit." Franky Van der Elst (59) over zijn geteisterd blauw-zwart – op de rand van de achtste finales van de Europa League.
Lees verder

Corona doet jonge Belgen sneller een huis kopen
Jonge Belgen kopen sinds de coronapandemie sneller een huis. Vooral de groep die binnen de drie maanden na de start van hun zoektocht al hun handtekening zet, groeit. Terwijl pre-corona nog 40 procent zo snel het pand van hun dromen vond, is dat sinds maart 2020 naar 53 procent gestegen. "Coronakopers zijn beter voorbereid en weten wat ze willen", klinkt het.
Lees verder

'#weetikveel': Zeg nooit 'brug' tegen het 'viaduct' van Vilvoorde
In de tweede aflevering van '#weetikveel' komen we alles te weten over het viaduct van Vilvoorde. Om te beginnen: zeg nooit 'de brug van Vilvoorde', maar wel 'het viaduct'. Anders doe je het bouwwerk oneer aan.
Lees verder