Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

Testament van overleden prins Bernhard zet Nederland op stelten: minnares erfde meer dan koningin Juliana

HLN
Testament van overleden prins Bernhard zet Nederland op stelten: minnares erfde meer dan koningin Juliana
De Nederlandse prins Bernhard mag in 2004 dan wel al overleden zijn, maar zijn persoonlijk testament zorgt momenteel voor heel wat opschudding bij onze noorderburen. Het document, dat zo'n beetje zijn levenswerk werd, doet een boekje open over de verhoudingen binnen de familie. Zo zou één van zijn minnaressen bijvoorbeeld meer gekregen hebben dan oud-koningin Juliana.
Lees verder

Ook in Luik bomvol park: "We zijn jong, we hebben maar een leven"
Het mooie weer heeft woensdag ook in Luik massaal jongeren naar buiten gelokt. Onder meer in het park rond het museum la Boverie was het koppen lopen. Afstand houden leek ver weg, evenals mondmaskers dragen.
Lees verder

Proces tegen Bart De Pauw start op 13 oktober: "Nu kan het eindelijk over de inhoud gaan"
De correctionele rechtbank van Mechelen buigt zich op woensdag 13 en donderdag 14 oktober over het dossier van belaging en overlast door gebruik van elektronische communicatiemiddelen waarin televisiemaker Bart De Pauw (52) beschuldigd wordt. Er worden twee pleitdagen voorzien, een vonnis wordt ten vroegste op 10 november verwacht.
Lees verder

Proces tegen Bart De Pauw start op 13 oktober
De correctionele rechtbank van Mechelen buigt zich op woensdag 13 en donderdag 14 oktober over het dossier van belaging en overlast door gebruik van elektronische communicatiemiddelen waarin televisiemaker Bart De Pauw (52) beschuldigd wordt. Er worden twee pleitdagen voorzien, een vonnis wordt ten vroegste op 10 november verwacht.
Lees verder

Heel wat mensen maanden later nog ziek: WHO vraagt meer aandacht voor langetermijneffecten van coronabesmetting
De nationale gezondheidsdiensten moeten meer aandacht besteden aan de gevolgen op lange termijn van een coronabesmetting. Dat heeft de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag verklaard tijdens een digitale persconferentie. Heel wat mensen lijden maanden na een coronabesmetting immers nog altijd aan post-corona-aandoeningen of 'long Covid'.
Lees verder

Football Talk. Müller en Gnabry terug op trainingsveld
Thomas Müller staat weer op het trainingsveld bij Bayern München. De 31-jarige aanvaller verbleef twee weken in isolatie na een besmetting met het coronavirus.
Lees verder

Disney+ kondigt release 'Loki' aan en onthult nog meer plannen voor Marvel: "We zullen Wanda uit 'WandaVision' nog zéker terugzien"
Marvel-fans aller landen kunnen vandaag hun hartje ophalen bij Disney+, want de zender kondigde gisterenavond de release van de langverwachte reeks 'Loki' aan. Het wordt de derde Marvel Original-reeks, na 'WandaVision' en 'Falcon & The Winter Soldier', die op de streamingzender zal verschijnen. "Maar we hebben nog veel meer plannen met onze superhelden."
Lees verder

Bouwsector wil coronaverliezen wegwerken met grote infrastructuurprojecten
De economische activiteit in de bouwsector kende in 2020 een daling van 3,8 procent. "Dit jaar zou een herstel met 5 procent mogelijk moeten zijn, als grote infrastructuurprojecten zoals de Oosterweelverbinding uitgevoerd worden", aldus de Confederatie Bouw.
Lees verder

Belg van Most Wanted-lijst opgepakt in Verenigd Koninkrijk
In het Verenigd Koninkrijk is dinsdag een man opgepakt die in België een zware gevangenisstraf had opgelopen voor zedenfeiten en zowel op de Belgium's Most Wanted-lijst als de Europe's Most Wanted-lijst van Europol stond. Dat blijkt uit een persbericht van de federale politie. De man, Saliboko Yumbi, is woensdag voor het Londense Extradition Court verschenen, dat over zijn uitlevering zal beslissen.
Lees verder

Vingegaard rolt in extremis Lutsenko op en wint tweede bergrit in UAE Tour, Pogacar op weg naar eindzege
Jonas Vingegaard heeft de tweede bergetappe in de UAE Tour naar z'n hand gezet. De 24-jarige Deen van Jumbo-Visma rolde in de laatste meters van de slotklim vroege vluchter Alexey Lutsenko op. Tadej Pogacar won het sprintje voor plaats twee voor Adam Yates. Pogacar behoudt de leiderstrui en is goed op weg om het eindklassement op zijn naam te schrijven.
Lees verder

1 op de 3 verlaat ouderlijk huis om alleen te gaan wonen, zonder partner
In 2019 hebben bijna 74.000 18- tot 39-jarigen in Vlaanderen het ouderlijk huis verlaten, zo blijkt uit schattingen van Statistiek Vlaanderen. Iets meer dan de helft ging samenwonen met een partner, terwijl een derde alleen ging wonen.
Lees verder

'Nachtwacht'-actrice Céline Verbeeck zwanger van eerste kindje
Dubbel feest bij Céline Verbeeck (31) thuis: de 'Nachtwacht'-actrice viert vandaag niet alleen haar verjaardag, maar maakte ook bekend dat ze in verwachting is van haar eerste kindje.
Lees verder

Dit zijn de elektrische wagens met de grootste autonomie
Net zoals in een aantal andere aspecten van het leven, gaat het gezegde "hoe groter, hoe beter" op voor de autonomie van elektrische wagens. Een groter rijbereik betekent immers minder laadstress en een groter gebruiksgemak van je EV. HLN Drive somt de 10 EV's op met de grootste autonomie.
Lees verder

AC/DC-gitarist Angus Young bekent: "Ik bedacht 'Highway To Hell' in een paar minuten op het toilet"
Dat artiesten op de meeste bizarre plaatsen inspiratie krijgen, is geen geheim. Maar AC/DC-gitarist Angus Young vond die op een toch wel héél speciale plek: de tekst van het iconische nummer 'Highway To Hell' verzon hij in vijf minuten op het toilet.
Lees verder

Harm Vanhoucke: een man om rekening mee te houden in de toekomst
In de UAE Tour klimt ene Harm Vanhoucke met de besten mee naar boven. Vorig seizoen leerden we hem kennen in de Giro met een knappe derde plaats in de rit naar de Etna en enkele mooie ereplaatsen. Dit seizoen wil hij bevestigen en daar is hij alleszins goed mee bezig. Wie is Vanhoucke en waar liggen zijn limieten?
Lees verder

Pakjesbezorger smijt dozen op straat: "Als je niet wil dat ik ermee gooi, moet je niks bestellen"
Scherven brengen geluk? Vast. Maar als je nét een nieuwe serviesset hebt besteld, stemt de werkwijze van deze pakjesbezorger je ongetwijfeld minder vrolijk. Op een filmpje van dinsdag is te zien hoe hij in de Nederlandse grootstad Rotterdam pakketjes uit zijn bestelwagen smijt én ze minutenlang op straat laat liggen. Op sociale media wordt gepikeerd gereageerd. De bezorger lijkt er wat laconieker mee om te gaan: "Als je niet wil dat ik ermee gooi, moet je niks bestellen."
Lees verder

Loonoverleg in het slop: "Stakingen voorlopig niet aan de orde, maar ze zijn ook niet uitgesloten"
De vakbonden organiseren vandaag een actiedag om hun eis voor meer loon in sectoren die het goed doen kracht bij te zetten. De komende weken volgen nog acties. "Stakingen zijn nog niet aan de orde, maar ook niet uitgesloten", aldus ACV-voorzitter Marc Leemans.
Lees verder

Unieke en intacte versteende boom van mogelijk 20 miljoen jaar oud ontdekt op Lesbos
Het Versteende woud van Lesbos is een van de grootste ter wereld. Het is bezaaid met fossiele boomstronken, maar volgens geoloog Nikolas Zouros is er nu echt wel een "unieke boom" gevonden. Een exemplaar van 19,5 meter lang, tussen 17 en 20 miljoen jaar oud, én nog intact. Zelfs de wortels, takken en bladeren zijn bewaard gebleven.
Lees verder

Raad van State verwerpt vraag tot heropening wedkantoren
De Raad van State verwerpt het beroep tot schorsing van de sluiting van wedkantoren, casino's en speelautomatenhallen. Volgens de Raad is de maatregel niet in strijd met het beginsel van gelijkheid en vrijheid van ondernemen en kon de regering redelijkerwijs aannemen dat een heropening voor een heropflakkering van het coronavirus zou kunnen leiden.
Lees verder

Armeense oppositie: "Laatste kans voor premier om zonder geweld te vertrekken"
De Armeense oppositie heeft premier Nikol Pasjinian donderdag opgeroepen om zijn "laatste kans" te grijpen om op vreedzame wijze afstand te doen van de macht. De premier moet een burgeroorlog zien te vermijden, zo klinkt het.
Lees verder