Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 februari 2021

Tesla roept 135.000 auto's terug en wijst naar Nvidia voor probleem met boordcomputer

HLN
Tesla roept 135.000 auto's terug en wijst naar Nvidia voor probleem met boordcomputer
Tesla roept in de Verenigde Staten bijna 135.000 wagens van het Model S en het Model X terug vanwege een veiligheidsprobleem in verband met de boordcomputer. Dat doet de autofabrikant nadat het Amerikaanse agentschap voor verkeersveiligheid eerder dit jaar al aan de alarmbel had getrokken. Tesla wijst met de vinger naar Nvidia.
Lees verder

Angelina Jolie geeft zeldzaam interview over haar privéleven: "Ik heb de scheiding aangevraagd voor het welzijn van mijn gezin"
Angelina Jolie (45) heeft haar privéleven na haar breuk met Brad Pitt (57) in 2016 bewust uit de schijnwerpers gehouden, maar in een interview met de Britse Vogue onthult de actrice nu dat de afgelopen jaren bijzonder zwaar waren voor haar én haar kinderen.
Lees verder

Pfizer verwacht 15 miljard dollar omzet uit coronavaccins dit jaar
De Amerikaanse farmagroep Pfizer verwacht dat de verkoop van het coronavaccin dat zij met het Duitse BioNTech ontwikkeld heeft, volgend jaar ongeveer 15 miljard dollar (zowat 12,5 miljard euro) zal opleveren. Dat heeft Pfizer dinsdag gezegd bij de bekendmaking van zijn jaarcijfers.
Lees verder

Trump "stuurde bende aan, zette hen aan tot razernij, en mikte hen als een geladen kanon" richting Capitool
Volgens de Democraten van de Amerikaanse president Joe Biden kan de voormalige Republikeinse president Trump wel degelijk worden vervolgd, hoewel hij niet langer in functie is. Zij schuiven de bezwaren van de Republikeinen opzij dat een afzettingsprocedure geen zin heeft omdat Trump al weg is, blijkt uit de vandaag ingediende aanklacht van de Democraten. Volgens hen hitste de toen nog president "de bende op tot razernij" en richtte hij hen "als een geladen kanon" naar het Capitool.
Lees verder

Twee derde van besmettingen in Nederland afkomstig van Britse variant
De Britse variant van het coronavirus houdt lelijk huis in Nederland. Dat de besmettelijkere variant in sneltempo dominant zou worden, vermoedden Nederlandse deskundigen al langer. Toch ging het een stuk sneller dan verwacht. De mutatie zou nu al voor twee derde van alle besmettingen verantwoordelijk zijn.
Lees verder

Inval bij verdachte in kinderpornozaak loopt fout: twee FBI-agenten doodgeschoten
Tijdens een interventie in een zaak rond kindermisbruik in Sunrise (Florida) zijn twee FBI-agenten om het leven gekomen. Dat schrijft CNN. Drie agenten zijn ook gewond geraakt.
Lees verder

Britney Spears bijt van zich na kritiek op dansvideo's: "Ik ben niet perfect"
Dat Britney Spears (39) zich vermaakt op Instagram is duidelijk te zien aan de dansfilmpjes die ze bijna dagelijks post. Al roepen die video's bij fans wel vragen op, aangezien ze schaars gekleed voor haar kerstboom danst. Maar daar geeft Spears nu antwoord op.
Lees verder

Van Italiaan die Goffin al vloerde tot amper 16-jarige Amerikaanse sensatie: de tieners die klaar lijken voor hun grote tennisdoorbraak
Ze zijn jong en ze willen veel. In het tennis staan verschillende supertalenten klaar voor hun grote doorbraak. Van een Italiaan die David Goffin al héél goed kent tot een Oekraïens opslagkanon. Een voorstelling.
Lees verder

Kappers denken dat ze op 13 februari weer open mogen. "Maar niet alle maatregelen zijn haalbaar"
Mogen kappers vanaf 13 februari opnieuw uw blonde balayages bijwerken of nektapijtje kortwieken? Vrijdag buigt het overlegcomité er zich over. Sectorfederatie Febelhair is voorzichtig positief. "We gaan ervan uit dat de premier woord houdt." Al zijn de cijfers de kappers niet zo gunstig gezind.
Lees verder

Vijf agenten van zone Brussel Hoofdstad/Elsene opgepakt in vermoedelijke zedenzaak
Vijf agenten van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene zijn vandaag opgepakt in een onderzoek van het parket van Luik. Dat bevestigt de Brusselse politie. Waarvan de vijf agenten, die deel uitmaken van de verkeersafdeling, verdacht worden, kan de Brusselse politie niet meedelen. Volgens informatie waarover Belga beschikt, zou het gaan om een zedendossier maar daarover bestaat nog geen duidelijkheid.
Lees verder

Risico op storm en wateroverlast: noodnummer 1722 geactiveerd
Door de aanhoudende regen van de afgelopen dagen heeft de FOD Binnenlandse Zaken het noodnummer 1722 geactiveerd. Iedereen die hulp van de brandweer nodig heeft, kan beroep doen op dit nummer.
Lees verder

Bekend Vlaanderen klust bij in coronatijden: "Wie weet eindigt mijn carrière wel in de keuken"
Filip Peeters bakt taarten, Mathias Vergels is stukadoor en Bert Gabriëls werkt als jurist. Uitkeringen volstaan niet om hun inkomenverlies op te vangen, en dus zetten tal van BV's alle zeilen bij om rond te komen. Toch vinden ze nog tijd om ook belangeloos de handen uit de mouwen te steken. "Iets doen voor een ander helpt om zélf rust te vinden", zegt Mathias Vergels.
Lees verder

CROKY CUP LIVE. Haalt Antwerp uit tegen La Louvière? En wat met Union-Moeskroen? Volg het hier op de voet!
De hoofdbrok is pas voor morgen, maar vanavond worden er al drie 1/16de finales afgewerkt in de Croky Cup. Om 18u werden Antwerp-La Louvière (tweede nationale) en Union (1B)-Moeskroen op gang getrapt, om 20u begint Kortrijk eraan in Lommel (1B). Wordt het een gezondheidswandeling voor onze topklassers, of vallen er meteen verrassingen te noteren? Op deze pagina zit u op de eerste rij!
Lees verder

Wikipedia lanceert universele gedragscode tegen verspreiding van verkeerde informatie en haatspraak
De Wikipedia Foundation, die Wikipedia beheert, heeft vandaag een universele gedragscode onthuld om verkeerde informatie, misbruik en manipulatie tegen te gaan. De code bouwt verder op een bestaand beleid dat negatief gedrag tegengaat, en moet voorkomen dat de inhoud op de grootste online encyclopedie wordt vervormd en gemanipuleerd. "De code zal een bindend document zijn voor iedereen die bij onze projecten betrokken is", aldus Katherine Maher, directrice van de stichting.
Lees verder

Uitkijken naar Dirar, pleintjesvoetballer op leeftijd: "Je ziet dat hij de voorbije maanden goed getraind heeft"
Middenin de dominantie – of demonstratie, zo u wil – van Club komt… Olsa Brakel op bezoek. Wat moet je daarmee? Simpel: Nabil Dirar (34) in het oog houden.
Lees verder

Een Banksy, veel pistolen en Kuifje: dit zijn de 10 duurste items uit 'Stukken van Mensen' (tot nu toe)
615.000 euro. Dat waanzinnige bedrag telde kunstkenner Paul de Grande (70) eerder deze week in het Play4-programma 'Stukken van Mensen' neer voor een paar duelleerpistolen van Napoleon. En het is niet het enige dure item dat in het programma te zien was. Deze tien stukken waren - tot nu toe - het meeste geld waard.
Lees verder

Megan Fox wil zo snel mogelijk scheiden van haar ex Brian Austin Green
Acteurs Megan Fox (34) en Brian Austin Green (47) zijn nu al een tijdje uit elkaar en in november vorig jaar vroeg de Fox officieel de scheiding aan. Deze wil ze nu zo snel mogelijk achter de rug hebben zodat ze zonder zorgen tijd kan doorbrengen met haar nieuwe liefde, Machine Gun Kelly (30). Alleen lijkt het er niet op dat haar ex haar ook effectief haar zin gaat geven.
Lees verder

Sia geeft jonge danseres uit videoclips permanente bescherming
Herinnert u zich het kleine meisje dat in de videoclips van Sia excentrieke choreografieën neerzette? Wel, dat meisje heet Maddie Ziegler (18) en is niet zo heel klein meer. Ze is intussen een wereldberoemde jongedame en net daarom krijgt ze 24 uur op 24 beveiliging. Daar heeft Sia (45) zelf voor gezorgd. "Ik voel me verantwoordelijk", zegt de zangeres.
Lees verder

Opnieuw steekpartij in Halse Basiliekstraat, twee gewonden overgebracht naar ziekenhuis
In het centrum van Halle heeft zich dinsdagavond opnieuw een steekpartij voorgedaan. Twee personen werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Niemand verkeert in levensgevaar. De politie is een onderzoek gestart. Vorige week werd in het centrum ook al een 15-jarige jongen neergestoken.
Lees verder

CROKY CUP LIVE. Mbenza zet Antwerp op voorsprong - Wat met Union-Moeskroen? Volg het hier op de voet!
De hoofdbrok is pas voor morgen, maar vanavond worden er al drie 1/16de finales afgewerkt in de Croky Cup. Om 18u werden Antwerp-La Louvière (tweede nationale) en Union (1B)-Moeskroen op gang getrapt, om 20u begint Kortrijk eraan in Lommel (1B). Wordt het een gezondheidswandeling voor onze topklassers, of vallen er meteen verrassingen te noteren? Op deze pagina zit u op de eerste rij!
Lees verder