Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 27 februari 2021

Taylor Swift schrapt volledige tournee: “Het spijt me verschrikkelijk”

HLN
Taylor Swift schrapt volledige tournee: "Het spijt me verschrikkelijk"
Taylor Swift (31) heeft definitief een streep gezet onder alle shows van haar geplande 'Lover Fest'-tournee. Vanwege de aanhoudende coronacrisis wordt er niet meer naar nieuwe data gezocht. Dat kondigde de zangeres aan via sociale media.
Lees verder

Steven Defour zit in de fleur van zijn leven, maar stelt zich toch de vraag wanneer hij stopt: "De realiteit onder ogen zien"
Steven Defour (32) voelt zich opperbest. En toch. "Kijk: je moet de realiteit onder ogen zien. Zeker met een lichaam dat zo fel geleden heeft. Ik stel me dus zeker de vraag: 'Wanneer stop ik?'" Een babbel over golf, koffie, liefde, voetbal, opspelende kuiten en het virus.
Lees verder

Huissommelier Sepideh proeft 20 festivalwijnen: "Voor amper 7 euro vind je heel wat frisse, aangename lentewijnen"
De komende weken pakken de supermarkten weer uit met tal van kortingen op hun wijnassortiment. Of de aanbiedingen werkelijk de moeite waard zijn? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia kraakte de flessen wijn onder de eerste voorzichtige lentezonnestralen. Maar proefde ze de lente ook? Deze week een selectie festivalwijnen van OKay en Colruyt.
Lees verder

Zien we Steven Defour volgend seizoen nog op het veld? "Het is een beslissing die ík zal nemen"
Steven Defour (32) zit in de fleur van zijn leven. En toch. "Ik stel me zeker de vraag: 'Wanneer stop ik?'" Een babbel over golf, koffie, liefde, voetbal, opspelende kuiten en het virus. "Bij een besmetting in de club is er wel wat paniek of stress."
Lees verder

Volgende week in 'Lisa': Gert voert een snood plan uit en laat Lisa te veel alcohol drinken. Met alle gevolgen...
Lisa (Tinne Oltmans) krijgt deze week overvloedig te maken met Gert (Bert Verbeke). Ze gaat immers in op zijn aanbod om zijn persoonlijke assistente te worden. Maar waarom neemt Gert het eigenlijk op voor Lisa? Wat zijn zijn échte bedoelingen? Katja (Anouck Luyten) ziet de bui al meteen hangen en is bang dat Lisa haar geen ideeën meer zal kunnen leveren...
Lees verder

OVERZICHT. Kracht van epidemie neemt toe: 25 procent meer besmettingen, 400 patiënten op intensieve zorgen
De stijgende trend in de coronacijfers zet zich door. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt al voor de zesde dag op rij (+25%). Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het reproductiegetal bedraagt nu 1,12 wat betekent dat de epidemie in kracht toeneemt. Volgens de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano liggen 1.838 mensen in het ziekenhuis (+4%), waarvan 400 op intensieve zorgen (+8%).
Lees verder

Maxime Meiland wil uitzondering voor dochter Claire
Maxime Meiland (25) vindt het moeilijk dat ze haar dochter Claire (3) tegenwoordig buiten beeld moet houden tijdens opnames van 'Chateau Meiland'. "Ik vind het vreselijk", zei ze vrijdag aan tafel bij journaliste Eva Jinek. Volgens Maxime zou er voor Claire een uitzondering moeten komen.
Lees verder

Diepgelovige verspreider van 'Gods woord' riskeert vier jaar cel (20)
Hij heeft een eigen kerk, een motorclub met de welluidende naam 'Property of Jesus' en praat in bijbelverzen. "God heeft me vergeven. Nu jij nog", zei Michel A. (36) tegen een meisje van 16 dat hem beschuldigde van verkrachting. Ze zweeg jaren. Tot de politie bij haar belandde na een tip over misbruik binnen de geloofsgemeenschap. De Limburger riskeert vier jaar cel voor twee verkrachtingen. "Hij doet alsof hij God de Vader is, maar hij is een charlatan."
Lees verder

Knokke-Heist wil met nieuwe maatregel rem zetten op tweede verblijven
Knokke-Heist wil de kopers van huizen en appartementen in bepaalde wijken verplichten hun hoofdverblijfplaats te vestigen in die woning. Dat zegt de nieuwe burgemeester Piet De Groote zaterdag in een interview aan De Tijd.
Lees verder

Gestolen honden van Lady Gaga teruggevonden
De politie van Los Angeles heeft de twee gestolen honden van Lady Gaga teruggevonden. De Franse bulldogs werden woensdag gestolen en de hondenuitlater van de zangeres werd neergeschoten. De politie bevestigde vrijdag dat de dieren 'gelokaliseerd en veilig zijn'.
Lees verder

Bent u wettelijk verplicht uw cv-ketel te laten nakijken?
Veel energieleveranciers benaderen hun klanten met hun dienstverlening rond ketelonderhoud. Dat het belangrijk is om uw cv-ketel af en toe te laten nakijken om defecten te voorkomen, spreekt voor zich. Maar is het ook wettelijk verplicht? Mijnenergie.be belicht wat u moet weten.
Lees verder

Overweeg je een switch naar de zorgsector? Deze profielen zijn het meest gegeerd
In de nieuwe knelpuntberoepenlijst van de VDAB staat verpleegkundige met stip op één. Tussen februari 2020 en januari 2021 kreeg de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling ruim 7.814 vacatures binnen. Maar ook als je geen verpleegkundediploma hebt, zijn er heel wat mogelijkheden in de sector. Jobat.be licht ze toe.
Lees verder

Arno Moens speelt Remco in 'Lisa': "Ik stond blijkbaar bovenaan het verlanglijstje. Dat geeft je natuurlijk een boost"
Arno Moens (28) is acteur en cabaretier. Hij speelde mee in 'Familie' én 'Thuis'. En nu zie je hem elke weekdag in de VTM-telenovelle 'Lisa'. Hij speelt Remco. "Deze job heb ik te danken aan mijn rol in 'De Kotmadam'. Maar die seizoenen werden nog niet uitgezonden'" zegt Arno.
Lees verder

Laurent Ciman stopte met voetballen en wordt T2 in Canada: "Geluk van mijn gezin komt op eerste plaats"
Laurent Ciman (35) is terug thuis. Neen, niet in Farciennes, maar in Montreal. Zijn vrouw Diana en hun twee kinderen wonen daar al sinds 2015, en na vier jaar van omzwervingen heeft de voormalige Rode Duivel enkele dagen geleden beslist om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. Om terug bij zijn gezin te kunnen zijn. "Voor mij komen mijn vrouw, mijn dochter en mijn zoontje op de eerste plaats. Ik had nog mogelijkheden om te blijven voetballen, zelfs in België, maar ik had mijn vrouw beloofd dat er een einde moest komen aan ons gescheiden bestaan. Als dat het einde van mijn spelersloopbaan moest betekenen, dan zij het zo. En laat er geen twijfel over bestaan: dit is mijn eigen beslissing."
Lees verder

Ouders van in container gedumpte baby "dachten dat kindje dood was en raakten in paniek"
De minderjarige ouders van de pasgeboren baby die op 21 februari levend in een container aan het Meernhof in Amsterdam Zuidoost is gevonden, dachten dat het baby'tje was overleden na de geboorte en raakten in paniek. Ze hebben het daarop in de container gedumpt, aldus Gerald Roethof, advocaat van de 17-jarige jongen.
Lees verder

Dit verandert er allemaal op 1 maart
Vanaf 1 maart sluit de NMBS geleidelijk aan de loketten in 44 stations, in 37 andere stations worden de openingsuren van de loketten aangepast. Darnaast krijgen de bekende energielabels op huishoudelektrocina krijgen een makeover. En luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines krijgt op 1 maart een nieuwe CEO. Dat is niet langer een Belg, maar een Duitser. Ook de financieel directeur en de operationeel directeur van Brussels Airlines zijn Duitsers.
Lees verder

Spoorarbeider aangereden door trein in Ruisbroek en overleden
Rond 6 uur zaterdag is ter hoogte van Ruisbroek een spoorarbeider aangereden door de trein Schaarbeek-'s Gravenbrakel. De man, die werkte voor een onderaannemer in dienst van Infrabel, is overleden. Dat heeft spoorwegnetbeheerder Infrabel bekendgemaakt.
Lees verder

Nood aan me-time? Met deze 7 tips kom je dit weekend helemaal tot rust
Een zware werkweek achter de rug? Voor wie wat stoom wil afblazen, selecteerden we 7 originele weekendtips. Graag een zelfzorgmoment of liever een verhelderend boek over vagina's? En vertoef je liever in gezelschap, dan zijn er ... ijsberen.
Lees verder

Vicepremier Vincent Van Peteghem: "Perfect mogelijk dat we volgende week niets beslissen. Of zelfs verstrengen"
Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, vuurt opnieuw haar 7 vragen af op een politicus. Vandaag is dat Vincent Van Peteghem (CD&V), vicepremier, minister van Financiën en burgemeester van De Pinte. Van Peteghem kwam rechtstreeks van het overlegcomité in Brussel. "Langs de ene kant willen we een derde golf vermijden, langs de andere kant moeten we opletten dat er ook perspectief wordt gegeven. En dat evenwicht is moeilijk om te vinden."
Lees verder

Tiger Woods overgebracht naar Los Angeles, golficoon stelt het goed
De ingrepen aan de beenbreuken die Tiger Woods opliep bij zijn zware auto-ongeval waren een succes en hij stelt het goed. Dat staat zaterdag te lezen in een korte boodschap op de sociale media van de Amerikaanse golflegende.
Lees verder