Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 februari 2021

Studenten Alice (20), Noah (22), Reine (18) en Jomarie (26) snappen niets van hun coronaboete: “Moet ik nu écht ma...

HLN
Studenten Alice (20), Noah (22), Reine (18) en Jomarie (26) snappen niets van hun coronaboete: "Moet ik nu écht masker opzetten om in eigen keuken een boterham te eten?"
Weet iemand nog hoe het zit met die kotbubbel? Vier Gentse studenten die sinds de tweede lockdown samen op kot zitten alleszins niet meer. Zij kregen zondagnacht een coronaboete. Hoewel het viertal alles samen doet en daarbuiten geen vrienden of familie ontmoet, ziet de politie hen niet als één huishouden. "Wij willen ons in eigen huis vrij kunnen voelen", zeggen Alice (20), Noah (22), Reine (18) en Jomarie (26) verontwaardigd.
Lees verder

Komt Brusselse volksclub RWDM in handen van buitenlandse investeerders? "Deze club hoort thuis op het hoogste niveau in het Belgische voetbal"
De geruchten doen al enkele maanden de ronde. Steeds meer ziet het er toch naar uit dat de Brusselse volksclub RWDM ten prooi zal vallen van een kapitaalkrachtige - buitenlandse - investeerder. "Ik zoek al meer dan een jaar naar extra financiële middelen om deze club te laten groeien en te brengen naar de plaats waar ze thuishoort. En dat is op het hoogste niveau in het Belgische voetbal. Er is ook interesse van binnenlandse kandidaat-investeerders", stelt voorzitter Thierry Dailly duidelijk.
Lees verder

Nog een tegenvaller voor Sihame El Kaoukabi: Antwerpse eventlocatie JJ House vraagt faillissement aan
Point Urbain BV, de organisatie die eventlocatie JJ House in hartje Antwerpen uitbaat, legt de boeken neer. Dat bevestigt zaakvoerster Erika Xuan Nguyen. Nguyen startte JJ House op met zakenpartner en mede-eigenaar Sihame El Kaouakibi. Volgens Nguyen staat het faillissement volledig los van de zaak-El Kaouakibi. Al hebben de "mediaheisa" en "speculaties in sommige media" geen goed gedaan, erkent ze.
Lees verder

Adi uit 'De Wereld Rond met 80-jarigen' is overleden
Adi uit 'De Wereld Rond met 80-jarigen' is overleden, zo maakte VTM vanmiddag bekend in een persbericht. "VTM vernam zopas het overlijden van Adi. De zender, productiehuis PIT, Olga Leyers, Sieg De Doncker en alle reisgezellen van Adi in 'De Wereld Rond met 80-jarigen' betuigen hun medeleven en wensen de familie en vrienden veel sterkte met dit verlies."
Lees verder

Hoe gaat het nog met George Arrendell uit 'Windkracht 10'? "Ik ben vanochtend nog gaan lopen in bloot bovenlijf. Bij min acht"
Bijna een kwarteeuw geleden leerden we George Arrendell kennen in 'Windkracht 10', later kreeg hij een vaste rol in 'Zone Stad' en speelde hij gastrollen in onder andere 'Wittekerke'. Daarna verdween hij echter een beetje van de radar. Wij zochten de inmiddels 52-jarige acteur, die nu opnieuw te zien is in de heruitzendingen van 'Windkracht 10', op en vroegen hoe het nu met hem en zijn vrouw Gina (bekend van X-Session) gaat. Goed, zo blijkt: er staan heel wat (buitenlandse) projecten op stapel, en ook zijn kinderen doen het prima. "Mijn zoon werkte mee aan de Spielberg-film 'Ready Player One'."
Lees verder

Zwanger na een miskraam? "Dat gaat gepaard met heftige emoties", zegt rouwexpert Manu Keirse
Meghan Markle (39) en prins Harry (36) verwachten een tweede kindje. Vorig jaar in juli hadden ze nog een miskraam, nu lijkt alles vlot te verlopen. Gelukkig maar, want zo'n nieuwe zwangerschap kan een heftige rollercoaster zijn, zegt rouwexpert Manu Keirse. "Het kersverse geluk staat in groot contrast met het verdriet om het verlies van het andere baby'tje." De specialist licht toe hoe ouders deze tegenstrijdige emoties het best verwerken en hoe ze gevoelens van schuld en angst naast zich neer kunnen leggen.
Lees verder

Nederlandse universiteit zoekt doodgeslagen steekmuggen
Onderzoekers aan de Wageningen University vragen aan de Nederlanders om neergeslagen steekmuggen op te sturen. Deze soort mug zou deze winter extra actief zijn en voor overlast zorgen. De universiteit wil onderzoeken wat het effect is van de extra koude winter dit jaar.
Lees verder

Football Talk. Greenwood langer bij United - Dybala en Bonucci ontbreken bij Juventus
Juventus moet het in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League tegen Porto zonder Leonardo Bonucci en Paolo Dybala stellen. Beide sterkhouders zijn niet fit, zo bevestigde hun coach Andrea Pirlo dinsdag.
Lees verder

Delfine Persoon moet olympische droom wellicht opbergen na afgelasting kwalificatietornooi: "Dit is slecht nieuws"
Delfine Persoon (36) kan zich niet meer kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio 2021. Het olympisch wereldkwalificatietoernooi in Parijs in juni is door de coronacrisis afgelast. Mogelijk telt nu de amateurranking als plaatsing, maar daar staat Persoon niet op.
Lees verder

Olympische droom Delfine Persoon op de helling na afgelasting kwalificatietoernooi: "Dit is slecht nieuws"
Delfine Persoon (36) lijkt zich niet meer te kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio 2021. Het olympisch wereldkwalificatietoernooi in Parijs in juni is door de coronacrisis afgelast. Mogelijk telt nu de amateurranking als plaatsing, maar daar staat Persoon niet op.
Lees verder

Moeizame start van verplichte quarantaine voor terugkerende Britten
De nieuwe maatregelen over de verplichte quarantaine na aankomst uit hoogrisicogebieden bezorgen de Britse autoriteiten kopzorgen. Hoewel ze maandagochtend al van kracht werden, kreeg veel grenspersoneel pas zondagavond via e-mail de nodige informatie over de maatregelen. De vakbond Public and Commercial Services Union (PCS) spreekt van "een schande". Veel douanepersoneel voelt zich volgens PCS onvoorbereid en ondergewaardeerd.
Lees verder

Club krijgt niet voor het eerst te maken met corona: virus teistert blauw-zwart al voor de vijfde keer
Club Brugge krijgt in aanloop naar de belangrijke Europa League-wedstrijd bij Dinamo Kiev opnieuw te maken met het coronavirus. Covid-19 teister blauw-zwart zo al voor de vijfde keer dit seizoen. Een overzicht.
Lees verder

'Telefacts NU' zendt veelbesproken docu 'Framing Britney Spears' uit
Ook de VTM-kijkers krijgen binnenkort de kans om 'Framing Britney Spears' te bekijken. 'Telefacts NU' zendt donderdagavond namelijk de veelbesproken documentaire over de 39-jarige popster integraal uit. In de beruchte uitzending, gemaakt door The New York Times, vertellen vrienden, medewerkers en fans onder andere over hoe de zangeres onder de knoet gehouden wordt door vader Jamie.
Lees verder

Anderlecht veroordeelt incidenten tijdens bekerderby tegen Union
Anderlecht veroordeelt de incidenten die vorige week donderdag plaatsvonden tijdens de bekerderby in de achtste finales op bezoek bij Union (0-5). Dat laat paars-wit dinsdag weten.
Lees verder

ESA zoekt nieuwe astronauten: naast extra vrouwen ook mensen met fysieke beperking welkom
Het Europees Ruimtevaartbureau ESA zoekt nieuwe astronauten. Naast extra vrouwen blijken nu ook bepaalde mensen met een fysieke beperking welkom, een wereldprimeur is dat. Tot slot mogen ook zogenaamde projectastronauten hun kans wagen.
Lees verder

Kleiner dan 1m30 of deel van benen kwijt? Ook dan kan u (misschien) nog astronaut worden
Het Europees Ruimtevaartbureau ESA zoekt nieuwe astronauten. Naast extra vrouwen blijken nu ook bepaalde mensen met een fysieke beperking welkom, een wereldprimeur is dat. Concreet kan u zich kandidaat stellen als u delen van één of beide benen mist of kleiner dan 1m30 bent. Of u dan ook daadwerkelijk de ruimte in mag, is echter nog niet duidelijk. Tot slot mogen ook zogenaamde projectastronauten hun kans wagen.
Lees verder

KOERS KORT. Driedaagse Brugge-De Panne wordt Oxyclean Classic Brugge-De Panne - Naesen en Van Avermaet present in Haut Var
Deze namiddag werd de nieuwe editie van de Driedaagse Brugge-De Panne (WorldTour), digitaal, voorgesteld. Voortaan gaat de klassieker door het leven als de Oxyclean Classic Brugge-De Panne. De jarenlange noemer 'driedaagse' komt dus te vervallen. De mannen werken hun tocht tussen Brugge en De Panne af op 24 maart. Daags nadien zijn de vrouwen aan de beurt. Beide WorldTour-wedstrijden worden zonder publiek georganiseerd.
Lees verder

OPROEP. Hoe zwaar woog corona op uw gezinsbudget?
Dat de voedselprijzen in de supermarkten flink gestegen zijn, bleek deze week nog uit het nieuws. Maar ook tijdelijke werkloosheid, lockdown of andere coronamaatregelen wegen op de rekening van veel gezinnen. Bij HLN willen we dat graag tonen, en daarom zijn we op zoek naar uw hulp. Wil u -met alle rekeningen op tafel en in alle openheid- tonen wat de impact van corona dit jaar was op uw gezinsbudget? Mail onze redactie via redactie@hln.be en vergeet zeker uw telefoonnummer niet te vermelden.
Lees verder

"Contactonderwijs voor studenten hoger onderwijs mogelijk vanaf 15 maart als huidige cijfers aanhouden"
Als de huidige evolutie van pandemie zich doorzet, is meer contactonderwijs voor het hoger onderwijs mogelijk vanaf 15 maart. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Eerder vandaag pleitte minister-president Pierre-Yves Jeholet (MR) van de Franse Gemeenschap ook al voor versoepelingen voor onder meer studenten.
Lees verder

Bekijk hoogtepunten zesde speeldag Belgian League
4Elements wint de belangrijke match tegen KRC GENK Esports in de Belgian League, de Belgische League of Legends-competitie. Ze verzekeren zich zo van winst in een mogelijke tiebreak, wanneer twee teams zouden eindigen met evenveel punten.
Lees verder