Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

Stad Oudenburg: Kruispunt Ettelgemsestraat - Cottemweg onderbroken vanaf 1 februari

Kruispunt Ettelgemsestraat - Cottemweg onderbroken vanaf 1 februari
Eind 2019 zijn de langverwachte riolerings- en wegeniswerken gestart voor het project Mandelwijk. Deze werken waren hoognodig maar ook uitermate ingrijpend voor alle bewoners. Door deze in verschillende fases te organiseren hebben wij als stad, samen met de aannemer en de betrokken nutsmaatschappijen, er alles aan gedaan om de hinder tot het minimum te beperken. 

Vanaf maandag 1 februari 2021 wordt het kruispunt van de Ettelgemsestraat en de Cottemweg volledig afgesloten voor een volgende fase van de rioleringswerken. Deze werken zullen duren tot en met 12 maart 2021. Tijdens de duur van de werken is er geen enkel doorgaand verkeer mogelijk, ook niet voor fietsers en voetgangers. 

Er wordt een omleiding voorzien die door alle weggebruikers gevolgd dient te worden. Deze verloopt via de Bekestraat, de Aernoudstraat en de Zeeweg. De Zeeweg wordt eenrichtingsverkeer van de Ettelgemsestraat richting de Aernoudstraat.  Voor vrachtwagens en bussen zal een aparte omleiding voorzien worden. Eerstdaags wordt hiervoor de nodige signalisatie aangebracht in het straatbeeld.

Omwille van de werken zal er tussen 1 februari en 12 maart 2021 helaas ook geen busverbinding mogelijk zijn van en naar Ettelgem. Ook deelgemeente Roksem zal tussen 1 en 19 februari 2021 tijdelijk geen busverbinding hebben. Hieronder kan je de fiches van De Lijn downloaden.

We hopen dat we op het begrip van onze inwoners kunnen rekenen tijdens deze fase van de werken. Het stadsbestuur doet er alles aan om deze zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

Invloed dienstverlening De Lijn

Lijn 22 | 82

Niet-bediende haltes
 • Oudenburg: Dienstencentrum Riethove, Cottemweg, Vrijboom
 • Ettelgem: Gemeentehuis, Markt, Dorpsstraat, Korte Vijfweg
 • Roksem: Hoge Dijken, Kerk, Dorp
Vervanghaltes
Westkerke: Nieuw Kwartier, Oudenburgstraat
 

Lijn 54

Niet-bediende haltes
 • Oudenburg: Dienstencentrum Riethove, Cottemweg, Vrijboom
 • Ettelgem: Gemeentehuis, Markt, Dorpsstraat
Vervanghaltes
 • Westkerke: Nieuw Kwartier, Oudenburgstraat,vKerk
 • Roksem: Dorp
 • Zerkegem: Kruiskalsijde

Lees verder

Shuttledienst ter vervanging van buslijn 22
Sinds maandag 1 februari 2021 is het kruispunt van de Ettelgemsestraat en de Cottemweg volledig afgesloten vooreen volgende fase van de nodige rioleringswerken in de Mandelwijk. Deze werken zullen duren tot midden maart.

In het kader van het nieuwe woonproject van sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel in de Pastoriestraat en de aanleg van de publieke ruimte dient er een inspectieput geplaatst te worden. Hierdoor zal de Pastoriestraat tijdelijk onderbroken zijn van 4 februari tot 19 februari 2021.

Door beide werven is het onmogelijk voor vervoersmaatschappij De Lijn om een werkbare omleiding te voorzien om alsnog Ettelgem en Roksem te bereiken. De Lijn besliste daarom om de lijn 22 tijdelijk op te schorten. Ter vervanging voorziet de stad een gratis shuttledienst van 3 februari tot 19 maart 2021, dit van maandag tot en met zaterdag.
 

Hoe werkt de shuttledienst?

 • Meld je aan via shuttledienst@oudenburg.be of op het nummer 059-56 84 20, zo ben je een geregistreerde reiziger en kun je gratis gebruik maken van de shuttledienst die je op Oudenburgs grondgebied naar de dichtsbijzijnde bushalte of een openbaar gebouw zal brengen.
 • Reserveer jouw rit op het nummer 0498-10 61 06 en spreek een moment en opstapplaats af met de chauffeur
 • De bestaande bushaltes en de openbare gebouwen doen dienst als opstapplaats.
 • Er zijn 3 tijdsblokken voorzien van maandag tot zaterdag waarin je gebruik kan maken van de shuttledienst:
  • 7 - 8 uur
  • 11 - 12 uur
  • 15.30 - 17.30 uur

Voor alle duidelijkheid: de lijnen 21 en 23 blijven wel rijden. Lijn 54 wordt omgeleid via Westkerke.
Lees verder

Update coronamaatregelen - 5 februari 2021
Het Overlegcomité heeft vandaag beslist dat de kappers vanaf 13 februari onder zeer strikte omstandigheden kunnen heropenen, ook buitenactiviteiten in dierenparken zijn vanaf dan toegelaten.

De coronasituatie in ons land levert vandaag een gemengd beeld. Het aantal besmettingen toont sinds december een stabiele evolutie. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens daalt licht. Intussen blijft het nodig om de verdere verspreiding van besmettelijke virusvarianten tegen te gaan. Daarom blijft uiterste voorzichtigheid geboden.

Niet-medische contactberoepen

Het Overlegcomité erkent echter ook dat lichaamsverzorging een onmiskenbare bijdrage levert tot een beter maatschappelijk en mentaal welzijn. Daarom komt er een gefaseerde heropening van de niet-medische contactberoepen. Kappers kunnen hun activiteiten hervatten vanaf zaterdag 13 februari. Andere niet-medische contactberoepen, zoals bijvoorbeeld schoonheids-, massage- en nagelsalons, kunnen vanaf 1 maart opnieuw aan de slag.

De heropening van de  is gekoppeld aan zeer strikte voorwaarden en aangescherpte protocollen. 
 • Wachttijd van 10 minuten tussen twee behandelingen, voldoende voor de reiniging en desinfectie van de behandelingsruimte.
 • Verplichting om te werken op afspraak.
 • Klanten moeten buiten wachten.
 • Voorzien van voldoende ventilatie, bijvoorbeeld ramen en deuren open. De kapper moet een CO2-meter hebben, om de luchtkwaliteit in het salon te kunnen meten.
 • Klanten en kappers moeten een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. 
 • Dienstverlening aan huis blijft verboden
 

Buitenactiviteiten in dierenparken

Dierentuinen mogen vanaf 13 februari openen en dit volgens dezelfde regels als de natuurparken. Dat betekent onder meer dat enkel buitenactiviteiten zijn toegelaten en er strikte toegangscontrole plaatsvindt.

Vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings

Het Overlegcomité nam tevens akte van het arrest van de Raad van State van 2 februari betreffende de vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings. Zij zullen conform het arrest vanaf 8 februari hun activiteiten mogen heropenen onder dezelfde beperkende voorwaarden als andere logiesvormen. Dit betekent onder meer dat zij hun restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten gesloten moeten houden.

Immo

Het Overlegcomité bevestigde haar vroegere beslissing om vanaf 13 februari huisbezoeken toe te laten in het kader van immo-activiteiten door professionele makelaars.
 
De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april. Volgend Overlegcomité is voorzien op 26 februari. Dan worden de maatregelen over horeca, sport en cultuur bekeken.
Lees verder