Doorgaan naar hoofdcontent

Staatssecretaris De Bleeker sluit koolstoftaks niet uit: “Kan me heel goed voorstellen dat we fiscaliteit vergroene...

HLN
Staatssecretaris De Bleeker sluit koolstoftaks niet uit: "Kan me heel goed voorstellen dat we fiscaliteit vergroenen en taks op tafel komt"
De invoering van een koolstoftaks zal besproken worden in de schoot van de regering. Dat heeft staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) gezegd in het VRT-programma Terzake.
Lees verder

Dit is waarom je iets niet meer wil eten als je er een keer ziek van bent geworden
Je hebt het vast ook al meegemaakt: je eet iets waar je niet lekker van wordt en jaren later keert je maag nog altijd als je alleen nog maar aan het gerecht in kwestie dénkt. Wetenschappers menen nu dat ze een verklaring gevonden hebben waarom dat het geval is. Met dank aan slakken.
Lees verder

Uitschuiver onder vrachtwagen in eerste sneeuw kent dodelijk afloop: Ian (30) week na ongeval overleden
De 30-jarige Ian M. uit Diest die zaterdagavond in Bambrugge (Erpe-Mere) in de eerste sneeuw na een slippartij onder een vrachtwagen belandde, is donderdagavond overleden.
Lees verder

Axel Witsel over revalidatie: "Mijn dochters vragen me elke dag waarom ik thuis zit"
Hoe gaat het met Axel Witsel? De Rode Duivel werkt in België aan zijn revalidatie nadat hij zijn achillespees scheurde bij Borussia Dortmund. "Over twee weken gaat mijn brace eraf, dus dan start het harde werk pas", klonk het in een video van zijn Duitse club.
Lees verder

LIVE. KV Kortrijk scoort snel in tweede helft via Gano
• King Power @ Den Dreef
Lees verder

Fan telt duizenden euro's neer voor privéconcert van Triggerfinger-frontman: deze hoge bedragen werden geboden tijdens veiling voor concertsector
9.000 euro, zoveel had een fan over voor een privéconcert van Triggerfinger-frontman Ruben Block (49). Het was meteen het hoogste bod dat vrijdagavond uitgebracht werd op een grootschalige veiling van muziekitems. De opbrengst gaat naar de zwaarst getroffen en onzichtbaarste medewerkers in de concertsector: de podiumbouwers, geluidsmannen en boekingsagenten die nu al bijna een jaar werkloos thuiszitten.
Lees verder

Biden wil Guantanamo Bay sluiten voor einde presidentschap
De Amerikaanse president Joe Biden wil de omstreden gevangenis Guantanamo Bay op Cuba voor het einde van zijn presidentschap sluiten. De woordvoerder van Biden zei tijdens een persconferentie niet of dit binnen vier jaar of acht jaar moet, in het geval Biden (78) een tweede termijn als president wint.
Lees verder

Victoria's Secret-model Elsa Hosk geeft bijzondere naam aan haar pasgeboren dochtertje
Victoria's Secret-model Elsa Hosk (32) is bevallen van een dochtertje, dat liet de blondine zonet weten op Instagram. Het model koos bovendien een zeer bijzondere naam voor het meisje. "Ze is vernoemd naar twee sterke vrouwen", klinkt het in de post.
Lees verder

Football Talk. Bayern plukt Upamecano weg bij Leipzig - Duel tussen Lierse K. en Deinze verhuist naar zondag
Verdediger Dayot Upamecano ruilt aan het einde van het seizoen Leipzig voor Bayern München. Dat heeft sportdirecteur Hasan Salihamidzic van de grootmacht uit Beieren vrijdag bevestigd.
Lees verder

Naaste medewerker Joe Biden geschorst wegens bedreigen journalist
Een naaste medewerker van de Amerikaanse president Joe Biden is voor een week geschorst, omdat hij een journalist van Politico had bedreigd. Woordvoerster Jen Psaki bevestigde tijdens een persconferentie dat het om een medewerker van haar afdeling gaat, vicewoordvoerder TJ Ducklo.
Lees verder

OHL rekent in één helft af met KV Kortrijk en pakt belangrijke zege in de strijd om play-off 1
OH Leuven heeft voor het eerst in vijf competitiewedstrijden nog eens de drie punten gepakt. Thuis tegen KV Kortrijk hadden de Leuvenaars bij de rust hun schaapjes al op het droge, ondanks een rode kaart voor Malinov. Na de pauze milderde Gano nog, maar dat veranderde weinig aan het verdict: 3-1.
Lees verder

Het salsadansje van Niels en Natalia én een sterk staaltje metal: dit waren de tweede blind auditions van 'The Voice van Vlaanderen'
Vanavond was het in 'The Voice van Vlaanderen' tijd voor de tweede blind auditions en die zorgden meteen voor een aantal verrassingen. Ze begonnen we de avond met een woeste cover van het metal-nummer 'Paranoid' van Black Sabbath. Kandidate Alessia haalde voor haar auditie dan weer haar beste Italiaans naar boven. We moeten je dan ook niet vertellen dat de coaches ook deze week hun uiterste best hebben moeten doen om hun favorieten te overtuigen. Aflevering nog niet gezien? Opgepast, want dit artikel bevat spoilers.
Lees verder

Nieuwe stap in stadiondossier Sclessin: stadsbestuur verleent positief advies
Het Luikse stadsbestuur heeft vrijdag een positief advies verleend over het aangepaste dossier voor de uitbreiding van het stadion van Standard. Het dossier moest in augustus terug naar de tekentafel, toen de afgevaardigd ambtenaar van het Waals gewest het afgekeurd had.
Lees verder

Melania Trump spendeert haar dagen nu in de spa. En ze wordt verteerd door verbittering en spijt
De voormalige Amerikaanse first lady Melania Trump lijkt niet wakker te liggen van het tweede impeachmentproces tegen haar echtgenoot, dat momenteel in volle gang is. Volgens bronnen van nieuwszender CNN brengt ze het grootste deel van haar dagen door in de spa van de Mar-a-Lago Club in Florida, waar het vroegere first couple sinds 20 januari verblijft. Er ze zou ook last hebben van verbittering en spijt. Tegenover haar man. En de nieuwe first lady.
Lees verder

"Facebook plant eigen smartwatch voor berichten en fitness"
Socialemediabedrijf Facebook wil met een eigen smartwatch de strijd met Apple en Google-dochter Fitbit aangaan. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwssite The Information op basis van ingewijden. Gebruikers van het slimme horloge zouden berichten moeten kunnen sturen via Facebook-diensten als Facebook, Messenger en WhatsApp. Ook krijgt het fitness- en gezondheidsfuncties.
Lees verder

Spanningen bij Big Brother: Jerrel pookt de boel alweer op
Hij deed er de voorbije dagen alles aan om zich niet geliefd te maken bij de andere deelnemers van Big Brother, en ook dit keer weet Jerrel als geen ander hoe hij de sfeer moet verzieken.
Lees verder

LIVE (15u30). Maakt Thorgan Hazard rentree bij Dortmund tegen Hoffenheim?
• Aftrap: 15u30 • Signal Iduna Park • Thorgan Hazard is weer fit na blessureleed, Meunier nog niet • Dortmund staat pas zesde
Lees verder

LIVE (13u30). Herpakt Liverpool zich op bezoek bij Tielemans en co?
• Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Bij Leicester zijn Castagne en Praet out • Liverpool pakte 0 op 6 tegen Brighton en Man City
Lees verder

LIVE (20u45). Pakt Genk de volle buit op bezoek bij revelatie KV Oostende?
• Aftrap: 20u45 • Diaz Arena • Scheidsrechter: Wim Smet • Oostende nadert bij winst tot op een punt van Genk
Lees verder

LIVE (16u15). Rode lantaarn Waasland-Beveren ontvangt Eupen
• Aftrap: 16u15 • Freethielstadion • Scheidsrechter: Eric Lambrechts • Waasland-Beveren sluit de rij in de stand
Lees verder