Doorgaan naar hoofdcontent

Staatsgreep Myanmar: Partij van Aung San Suu Kyi vraagt haar onmiddellijke vrijlating

Staatsgreep Myanmar: Partij van Aung San Suu Kyi vraagt haar onmiddellijke vrijlating

De partij van de Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft dinsdag haar onmiddellijke vrijlating gevraagd. De regeringsleider is maandag opgepakt tijdens een staatsgreep van het leger.

Lees verder

Straks een Nederlander bij de Rode Duivels?

Bondscoach Roberto Martinez heeft telefonisch contact opgenomen met Pascal Struijk, een 21-jarige verdediger die dit seizoen zijn doorbraak beleeft in de Premier League bij Leeds. Struijk is een Nederlander die bij ADO Den Haag en Ajax werd opgeleid, maar is geboren in Deurne (Antwerpen) en kan daardoor ook voor de Rode Duivels uitkomen.

Lees verder

Hollywood Sign even omgevormd tot 'Hollyboob', zes mensen opgepakt

Het beroemde Hollywood Sign in Los Angeles, Californië onderging maandag even een naamsverandering naar 'Hollyboob'. De lokale politie heeft zes verdachten opgepakt. Ze verklaarden dat ze borstkanker onder de aandacht wilden brengen.

Lees verder

AOC openlijk over seksueel misbruik: 'Sommige Republikeinen gebruiken zelfde technieken als misbruikers'

De Democratische politica Alexandria Ocasio-Cortez wil dat de Republikeinen verantwoordelijk gehouden worden voor de bestorming van het Capitool. In een Instagramvideo zegt ze dat ze als overlever van seksueel misbruik merkt dat sommige Republikeinen 'dezelfde technieken gebruiken als misbruikers'.

Lees verder

Dertigtal huizen in vlammen opgegaan bij Australische bosbranden

In de buurt van de Australische stad Perth woedt een bosbrand die al een dertigtal huizen getroffen heeft. Nog meer huizen worden bedreigd door de vlammen, vooral in de gemeentes Brigadoon en Gidgegannup. Er is een brandweerman opgenomen in het ziekenhuis, maar verder zijn er geen gewonden.

Lees verder

Fotograaf volgde WK veldrijden vanuit de Noordzee: 'Mijn koudste dag ooit in het water'

Surf-fotograaf Maarten Van de Velde stuntte zondagnamiddag tijdens het WK veldrijden in Oostende door plots tijdens de wedstrijd van de mannen uit het ijskoude water van de Noordzee op te duiken en foto's te nemen. 'Ik heb de hele avond voor mijn stoof gezeten.'

Lees verder

Live | Crisiscentrum licht coronacijfers toe

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft nog steeds stijgen, al neemt het aantal ziekenhuisopnames wel weer iets af. Volg hier de persconferentie van het crisiscentrum, waarin de meest recente cijfers worden toegelicht.

Lees verder

Belgian Cats kennen hun olympische tegenstanders

De Belgian Cats treffen op de Olympische Spelen in Tokio komende zomer Australië, China en Puerto Rico.

Lees verder

Aanklagers vragen 3,5 jaar cel voor Navalni, 120 betogers opgepakt

De Russiche opposant Aleksej Navalni riskeert 3,5 jaar cel voor het schenden van zijn invrijheidsstelling. Naar schatting werden 120 aanhangers van Navalni opgepakt aan de rechtbank.

Lees verder

Hoge waterstand Seine zet Parijs gedeeltelijk onder

De lokale overheden in Parijs hebben een overstromingswaarschuwing uitgestuurd. De waterstand van de Seine is gestegen tot 4 meter, waardoor de rivier op meerdere plekken uit haar oevers is getreden. In Vlaanderen blijft het risico op grote overstromingen voorlopig beperkt.

Lees verder

Waarom ook Jill Peeters meedoet aan CurieuzeNeuzen in de Tuin

De hitte- en droogterecords volgen elkaar op, en dat laat zich ook meer en meer voelen in uw tuin. Hoe wapenen we onze tuinen tegen de droogte? Dat onderzoekt CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit. In bovenstaande video vertelt Jill Peeters aarom ook zij deelneemt aan het onderzoek.

Lees verder

Minister van Mobiliteit: NMBS moet sluiting van loketten herzien

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) heeft de raad van de bestuur van de NMBS in een brief officieel gevraagd om de beslissing om de loketten in 44 treinstations te sluiten, aan te passen. In elk station moet 'menselijke aanwezigheid' verzekerd zijn.

Lees verder

Voorzitter taskforce: 'Vaccinatieschema voor gezonde volwassenen blijft behouden'

De problemen bij het leveren van coronavaccins zullen tot april voelbaar zijn in de vaccinatiecentra. Maar de start van de vaccinatie van gezonde volwassenen zou nog steeds voor de zomer kunnen beginnen. Dat zegt Dirk Ramaekers, voorzitter van de taskforce vaccinaties.

Lees verder

Buurtbewoners protesteren tegen vakantieverblijf van Filip en Mathilde

Koning Filip en koningin ­Mathilde hebben een vakantiehuis op het Franse eiland Île d'Yeu gekocht. Een bouwval waar ze nog veel werk aan hebben. De renovatie- en vooral uitbreidingsplannen stuiten op protest bij de lokale bevolking.

Lees verder

Na 'Black' verfilmen Adil El Arbi en Bilall Fallah opnieuw boek van Dirk Bracke

Na Black waagt het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah zich opnieuw aan de verfilming van een boek van jeugdauteur Drik Bracke. Straks doet het geen pijn meer is één van de lievelingsboeken van El Arbi.

Lees verder

Russisch coronavaccin scoort negen op tien

Het Spoetnik V-vaccin beschermt 91,6 van de gevaccineerden tegen een symptomatische infectie met het coronavirus. Daarmee doet het niet onder voor de vaccins van de Amerikaanse bedrijven Pfizer en Moderna.

Lees verder

Trainer is niet tevreden met inkomende transfer en stapt op

André Villas-Boas heeft zijn ontslag ingediend als trainer van het Franse Olympique de Marseille. Reden: een transfer waar hij niet van op de hoogte was en die hij niet ziet zitten.

Lees verder

Elise Mertens: 'Blij mijn seizoen eindelijk te lanceren'

Elise Mertens (WTA 20) was dinsdag tevreden in Melbourne, waar ze in haar eerste duel van 2021 de Japanse Mayo Hibi (WTA 182) met tweemaal 6-2 versloeg. De Belgische nummer 1 plaatste zich zo voor de achtste finales van de Gippsland Trophy, een toernooi in aanloop naar de Australian Open.

Lees verder

Volgend duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert al over een maand

Zowel voor Mathieu van der Poel als voor Wout van Aert zit het crossseizoen erop. Vanaf nu gaat de focus helemaal naar de weg. Allebei starten ze met een week rust. Al vroeg Van der Poel zich gisteren nog wel af hoe hij die gaat invullen. 'Eens op restaurant gaan of afspreken met vrienden zit er door corona niet in. Misschien dat ik iets op de crossmotor ga doen?'

Lees verder

Acteur Hal Holbrook op 95-jarige leeftijd overleden

De televisie- en filmacteur Hal Holbrook is overleden. Hij werd 95 jaar. Dat meldt The New York Times. De acteur werd genomineerd voor zijn bijrol in Into the wild en speelde in All the president's men uit 1976.

Lees verder

Raad van State schorst verplichte sluiting vakantieparken en campings

De Raad van State fluit de regering opnieuw terug. Dat hotels wel open mogen blijven en vakantieparken en campings niet, is discriminerend. De Raad geeft de regering tot maandag om de maatregelen bij te sturen.

Lees verder

Vijf kinderen komen om tijdens schietpartij in Oklahoma

Vijf kinderen hebben hun leven verloren tijdens een schietpartij in de Amerikaanse Oklahoma. De lokale politie zei dinsdagochtend dat ze de kinderen dood aantroffen in hun woning.

Lees verder

Agenten geschorst die negenjarig meisje in VS met pepperspray bespoten

Meerdere agenten in New York zijn geschorst nadat er een video opdook van politieagenten die pepperspray gebruikten tegen een negenjarig zwart meisje in Rochester, in de staat New York. Dat zorgde voor een nieuwe golf van verontwaardiging in de VS over het veelvuldige gebruik van geweld door de politie.

Lees verder

Uitbraak Zuid-Afrikaanse variant woonzorgcentrum Westende: 41 besmettingen

Het aantal besmettingen in woonzorgcentrum Westduin in Westende is nog gestegen. Dat blijkt uit resultaten van de testronde van maandag. In totaal zijn er nu 41 besmettingen vastgesteld, bevestigt de woordvoerder van de Armonea Groep, waartoe het wzc behoort, dinsdag.

Lees verder

Harde lockdown in Nederland blijft allicht tot 2 maart gelden

De Nederlanders zijn nog niet verlost van de harde lockdown. Volgens ingewijden wordt die met minstens drie weken verlengd, melden verschillende media. De avondklok zou tot minstens 10 februari van kracht blijven;

Lees verder

Spoetnik landt nog niet massaal in EU

De goede cijfers van het Russische Spoetnik-vaccin veranderen voorlopig niets aan de Europese vaccinatiestrategie waarover de Europese Commissie en de lidstaten het eens werden. Een van de selectiecriteria van die strategie is dat een farma­bedrijf over productiecapaciteit in de EU moet beschikken voor de Commissie een raam­akkoord met dat bedrijf kan sluiten.

Lees verder

Schutter lost schoten in Sint-Jans-Molenbeek, speciale eenheden op komst

Nadat er vanmiddag schoten werden gelost in Molenbeek, is de politie de dader gevolgd naar de Zeemtouwersstraat in Anderlecht. Daar zou hij verschanst zitten in een huis.

Lees verder

Britse 'coronaheld' Captain Tom aan corona overleden

De Britse oorlogsveteraan Tom Moore (100), wereldberoemd door zijn corona-inzamelingsactie, is gestorven aan corona. Hij was onlangs opgenomen in het ziekenhuis. Moore had volgens familie de afgelopen weken een longontsteking. Daarom was hij nog niet gevaccineerd tegen covid-19.

Lees verder

Sportdocent in Myanmar filmt dansles met staatsgreep op de achtergrond

In Myanmar heeft het leger op 1 februari een staatsgreep gepleegd. Ongeveer gelijktijdig nam een sportdocente een dansvideo op in de buurt van het parlementsgebouw. Zonder het te beseffen, legde ze de militaire coup op de achtergrond vast. Die bijzondere beelden gaan nu de wereld rond.

Lees verder

België zal vaccin AstraZeneca niet gebruiken voor 65-plussers

Het vaccin van AstraZeneca zal in ons land niet toegediend worden aan 65-plussers. Er zijn nog te weinig resultaten die de effectiviteit van het vaccin aantonen voor die leeftijdsgroep. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) beslist.

Lees verder

Onderzoek naar vermeende 'financiële malversaties' bij Let's Go Urban

De voorzitter van de Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft een voorlopig bewindvoerder aangesteld bij jongerenproject Let's Go Urban van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld). Dat zegt VRT NWS en de persrechter van de ondernemingsrechtbank bevestigt het nieuws. De bewindvoerder zal de organisatie de komende drie maanden niet alleen onder zijn hoede nemen, maar er ook een onderzoek voeren naar vermeende 'financiële malversaties'.

Lees verder

Union wipt ondanks rode kaart 1A-club Moeskroen uit de beker

Met Moeskroen ligt meteen al een club uit 1A uit de beker. Les Hurlus kwamen op voorsprong tegen 1B-club Union en leken helemaal op rozen te zitten na een rode kaart voor de thuisploeg, maar met tien man ging Union in het slot zowaar nog erop en erover. Vanzeir en Nielsen hielpen de Brusselaars diep in blessuretijd aan een ticket voor de achtste finales.

Lees verder

Antwerp met moeite voorbij amateurs van La Louvière

Antwerp heeft zich met de nodige moeite naar de achtste finales van de Beker van België geknokt tegen La Louvière, dat uitkomt in tweede nationale van de amateurklasse. De bekerwinnaar kwam pas een kwartier voor tijd op 2-1. via

Lees verder

Vijf Brusselse agenten verdacht van verkrachting

Vijf agenten van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene zijn dinsdag opgepakt in een onderzoek van het parket van Luik. Dat bevestigen de Brusselse politie en het Luikse parket. Volgens het parket gaat het om feiten van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en voyeurisme. Twee van de vijf opgepakte agenten zijn intussen al vrijgelaten.

Lees verder

Belgian Cats beginnen olympisch toernooi tegen Australië

De Belgian Cats (FIBA-6) beginnen dinsdag 27 juli tegen Australië (FIBA-2) aan hun olympisch avontuur. Puerto Rico (FIBA-22) is vrijdag 30 juli hun tweede tegenstander in groep C. In hun laatste groepswedstrijd ontmoeten ze maandag 2 augustus China (FIBA-6).

Lees verder

3,5 jaar strafkolonie voor Navalni: 'Wees niet triest, alles komt goed'

De Russische opposant Aleksej Navalni werd dinsdagavond tot 3,5 jaar effectieve celstraf veroordeeld. Relaas van misschien wel het meest absurde proces dat Rusland in jaren heeft gezien.

Lees verder

Iedereen kijkt uit naar resultaten Britse 55-plussers

Het vaccin van AstraZeneca wordt in België voorlopig niet toe­gediend aan 55-plussers. Vandaag buigen ministers en experts zich over de impact van die beslissing op de vaccinatieplanning.

Lees verder

KV Kortrijk bekert voort ondanks moeilijke avond op bezoek bij inefficiënt Lommel

KV Kortrijk heeft zijn plaatsje in de achtste finales van de Beker van België beet dankzij een 1-3-zege bij Lommel SK. Aan de Gestelsedijk hadden de Kerels, die het nog zonder nieuwe hoofdtrainer Luka Elsner moesten doen, het niet onder de markt met Lommel. De Limburgers wrongen echter een paar doelrijpe kansen pijnlijk de nek om. Gueye en Chevalier zetten KV Kortrijk zo op 0-2, verder dan een aansluitingstreffer vanop de stip kwam de thuisploeg niet meer. In het slot zorgde Faïz Selemani zelfs nog voor de 1-3.

Lees verder

Jeff Bezos stapt op als ceo van Amazon

Jeff Bezos stapt dit jaar nog op als ceo van het Amerikaanse bedrijf Amazon. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Lees verder

Meer dan een bekermatch voor Lokers clubicoon Killian Overmeire

Vanavond speelt voetbalclub Sint-Truiden de 16e finale van de Beker van Belgïë tegen fusieploeg Lokeren-Temse. Een eersteklasser tegen een club uit tweede amateur, die nog maar een half jaar bestaat. Voor één speler zou het wel eens een erg bijzondere wedstrijd kunnen zijn.

Lees verder

Biden maakt migratiebeleid Trump ongedaan

Amerikaans president Joe Biden heeft dinsdag een reeks decreten ('executive orders') ondertekend die het immigratiebeleid hervormen en het beleid van zijn voorganger Donald Trump terugdraaien. Dat maakte het Witte Huis bekend.

Lees verder

Meer reclame-inkomsten voor Google-moeder Alphabet

Toegenomen inkomsten uit advertenties via zoekmachine Google en videoplatform YouTube hebben de resultaten van Alphabet gestuwd.

Lees verder

Biden brengt eerbetoon aan agent die omkwam bij bestorming Capitool

De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdagavond plaatselijke tijd de laatste eer betuigd aan politieagent Brian Sicknick, die overleed aan verwondingen die hij opliep tijdens de bestorming van het Capitool door aanhangers van oud-president Donald Trump op 6 januari.

Lees verder

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen blijven dalen

Er zijn gemiddeld 10 procent minder ziekenhuisopnames ten opzichte van een week eerder. Bij het gemiddeld aantal overlijdens gaat het om een daling van 21,2 procent. Het aantal besmetting neemt wel toe, met 9 procent.

Lees verder

Voortaan mondmaskers bij 'VTM nieuws', de VRT wacht nog even af

Mondmaskers op televisie, dat zijn we onderhand wel gewend. Maar een nieuwsanker met een mondmasker, dat was toch nieuw. Toen Freek Braeckman dinsdagmiddag tijdens 'VTM Nieuws' het woord aan sportanker Maarten Breckx gaf, zette hij een mondmasker op. Breckx droeg er zelf ook één.

Lees verder

Elise Mertens naar kwartfinales Gippsland Trophy

Elise Mertens (WTA-20) versloeg woensdag de Franse Caroline Garcia (WTA-44) in Melbourne en plaatste zich zo voor de kwartfinales van de Gippsland Trophy (447.620 dollar).

Lees verder

Weerbericht | Regenachtige dag met veel wind en zachte temperaturen

Het is woensdagvoormiddag betrokken met matige tot soms intense regen vanaf de Franse grens. Dat wordt in de loop van de dag gevolgd door buien of buiige regen met kans op een donderslag. Er zijn ook rukwinden tot lokaal 80 kilometer per uur. Het blijft zacht met temperaturen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden in het centrum, zo verwacht het KMI.

Lees verder

Bosbrand verwoest ruim 70 huizen nabij Perth

Een bosbrand heeft 71 huizen verwoest nabij de Australische stad Perth. Dat heeft het hoofd van de brandweer van de deelstaat West-Australië, Darren Klemm, woensdag gezegd. Er zijn geen doden gemeld.

Lees verder

'Ook mensen met psychiatrische aandoening prioritair vaccineren'

Vier Vlaamse onderzoekers, verbonden aan de UA en KULeuven, pleiten ervoor om mensen met een psychiatrische problematiek prioritair te vaccineren. 'We vragen een gelijke behandeling als mensen met een andere chronische ziekte.'

Lees verder

Twaalf Mexicaanse agenten opgepakt voor bloedbad aan grens met VS

In de noordelijke Mexicaanse staat Tamaulipas zijn twaalf agenten opgepakt voor hun vermoedelijke deelname aan een slachtpartij. Daarbij zijn 19 vermoedelijke migranten gedood in een gebied aan de grens met de Verenigde Staten. Dat meldt de aanklager van Tamaulipas, Irving Barrios.

Lees verder

Eden Hazard niet op training bij Real

Eden Hazard (30) is dinsdag niet op het trainingsveld verschenen bij Real Madrid. Naar de oorzaak is het nog gissen.

Lees verder

Weinig tramverkeer in Antwerpse ochtendspits door stroompanne

Door stroomproblemen bij De Lijn zijn er woensdagochtend op verschillende tramlijnen in Antwerpen veel minder trams kunnen uitrijden dan voorzien. Onder meer op de lijnen 1, 3, 6 en 15 is de hinder groot. Het euvel is intussen verholpen, maar het zal nog een tijd duren voor alle trams weer op schema rijden.

Lees verder

Vandenbroucke: 'Vaccin AstraZeneca is wel degelijk nuttig'

Hoe past de taskforce de vaccinatiestrategie aan? En mogen de kappers open binnenkort?Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke anticipeert op meer duidelijkheid binnen enkele dagen, maar gaf zijn inschattingen in De ochtend op Radio 1.

Lees verder